LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
Dorrit
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 okt 2006 08:53

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door Dorrit » 10 okt 2006 09:07

Hoi,

Ik heb een hond van 12 jr met HD. Ze heeft het nu 4,5 jaar. Ze krijgt Metacam en doet het daar heel goed op. Als ik haar niet laat spelen met andere honden en zelf niet met ballen gooi zodat ze hard moet remmen, dan heeft ze geen pijn. Wel houd ik haar heel slank. Ze weegt geen grammetje te veel. En laat haar zoveel mogelijk lopen. Ik neem haar mee, ook al is het voor 1 minuut. Omdat Metacam natuurlijk niet echt goed voor haar is, ga ik nu proberen om haar Royal Canin Mobility Diet te gaan voeren. Dat kun je krijgen via de dierenarts. Misschien kan ik de hoeveelheid Metacam na een tijd wat verminderen.

Niet alle honden reageren misschien goed op Metacam, maar mijn hond heeft er een pijnvrij leven door. Ze rent en is vrolijk en dat met bijna 13 jaar en HD.

Ik hoop dat je iets aan mijn verhaal hebt, en dat jouw hond ook goed verder kan leven met HD, zonder pijn.

Groeten, Dorrit

Aat
Berichten: 22
Lid geworden op: 01 mei 2006 13:02

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door Aat » 10 okt 2006 22:26

Mijn Duitse Herder Astorr had zwaar hd en lag (12 jaar oud) van pijn te janken op de bank. Een dierenarts zei: ik zal wat pijnstillers geven en als die op zijn moet u hem maar laten inslapen. Een andere, oude en ervaren arts zei; O, die houden we nog twee jaar in leven. Hij schreef Spondy Vetsem voor en na zes weken sprong Astorr weer over het muurtje waar hij de laatste maanden niet meer over kon komen en hij werd op een week na veertien jaar. Proberen. De da heeft Spondy. Het duurt wel even voor je verbetering ziet. De in dit topic eerder genoemde arts in Duitsland zou je ook kunnen proberen. Hij injecteert goudkorrels en heeft daarmee -zie de eerder genoemde forums- succes.

Sterkte!

canexel
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 okt 2006 13:20

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door canexel » 23 okt 2006 13:54

Geachte lezers,

Ik heb ook een hond gehad (rottweiler) die toe hij 1,5 jaar was ook HD bleek te hebben. Ik heb de hond overgenomen van iemand die geen tijd en ruimte meer had voor deze hond toen hij 14 maanden was en hij was HD-vrij verklaard door de dierenarts. Ik ben toch naar deze dierenarts terug gegaan om foto's te maken en tot onze verbazing had mijn hond toch HD en wel zodanig dat de dierenarts mij vertelde dat de hond geen drie jaar oud zou worden. Ik ben toen in contact gekomen met een natuurgenezer uit Tjechie, die vooral met paarden werkte en heb hem gevraagd of er iets aan te doen was. Hij vertelde mij dat het geen enkel probleem was om mijn hond van de HD af te helpen met voer en kruiden. Nu sta ik behoorlijk sceptisch tegenover dit soort beweringen, maar ik was gek met die hond en dacht ik probeer het gewoon. Ik moest de hond alleen nog voer geven van Dr schaette (Basis-Vollwertfutter) dinner om de hond een perfecte voeding te geven. Daarbij moest ik de hond Rhus toxicodendron D4 van dr Vogel met een spuitje in de bek spuiten (elke ochtend 1 keer). Toen de hond een jaar of 5 was, kon hij ineens niet meer lopen en ben met de hond naar een dierenarts gegaan en heb foto's van de heupen laten maken en heb hem gelijk verteld dat wanneer de heupen heel erg slecht zouden zijn, hij de hond niet meer wakker moest maken. Na een poosje komt de dierenarts bij me in de wachtkamer en vertelde me dat de heupen perfect waren, maar dat het probleem bij de knie zat en een operatie zou het probleem oplossen. Toch met voer en dieet het probleem opgelost??? kon het zelf bijna niet geloven... maar de hond is 13,5 jaar oud geworden. Ik word door elke dierenarts of iemand die denkt een hoop verstand van honden te hebben als gek verklaard wanneer ik dit vertel, maar ik heb ook een hond van 7 jaar van de hd afgeholpen door dit dieet voor te schrijven. Ik moet er wel bijzeggen dat die natuurgenezer wel tegen mij heeft gezegd dat je de heupen niet moet kunnen horen wanneer de hond loopt, want dan is het wel te laat.

wanneer er mensen zijn die meer willen weten over dit voer en ervaringen die ik heb opgedaan, mijn emailadres is [email protected]

Ik snap dat veel lezers hier niks van geloven, maar ik heb er niks aan om iemand hiermee voor de gek te houden en heb er ook geen financieel belang bij om bijvoorbeeld dat voer te verkopen want dat doe ik niet.

Mirba
Berichten: 10
Lid geworden op: 05 aug 2006 12:52

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door Mirba » 29 dec 2006 12:44

bedankt voor jullie reactie's. Ik wi alles proberen. Het is heel prettig om verhalen te horen van anderen.
:D

Caitlin
Berichten: 128
Lid geworden op: 16 dec 2006 00:42

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door Caitlin » 29 dec 2006 21:09

Hier nog iets waar je misschien wat aan hebt.

www.sashasblend.nl

Mirba
Berichten: 10
Lid geworden op: 05 aug 2006 12:52

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door Mirba » 31 dec 2006 16:07

bedankt voor de tip. Ik geef nu glucobest, maar zoals ik het begrijp op de site zit er in sasha's blend meer bestanddelen en ze zijn natuurlijk.

:D

Caitlin
Berichten: 128
Lid geworden op: 16 dec 2006 00:42

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door Caitlin » 31 dec 2006 18:27

Graag gedaan,veel succes ermee!! :wink:

wm1975
Berichten: 109
Lid geworden op: 30 jul 2006 21:57

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door wm1975 » 01 jan 2007 01:57

onze sint bernard heeft artrose op z,n heupen en sinds ie op hill,s jd zit gaat ,t goed hij heeft sinds 3 maanden artose.
het gaat nu zelfs zo goed dat ie van de metacam af mag.
hill,s jd is trouwens een speciaal voer voor honden met artrose en is verkrijgbaar bij de dierenarts.

Angel,Lucca
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 jan 2007 01:22

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door Angel,Lucca » 02 jan 2007 01:53

Hoi,

Ik heb al jullie reakties gelezen, want ik sta voor een hele zware keus, nl. om mijn labrador Angel van nog geen twee jaar in te moeten laten slapen vanwege zware HD, waar al erge atrhose is gevormd.

Angel is vorig jaar januari in Spanje, hoogzwanger, gered uit de dodingscel. Ze is waarschijnlijk ook flink mishandeld voordat ze daar in het asiel is belandt. Eind januari zijn haar pups op de centrale opvang geboren en sinds eind maart woont ze samen met één van haar pups bij mij. Vreselijk zag ze er uit, broodmager enz. Na drie dagen moest ze geopereerd worden aan een doorgebroken baarmoederonsteking en liep ze mank. Toen de hechtingen eruit gehaald werden vertelde ik dit de DA en zijn er foto's gemaakt en daaruit bleek dus zware HD waar al flink arthrose was gevormd en gescheurde kniebanden. Aan die kniebanden kon ze geopereerd worden, maar aan de HD was niets te doen, alleen haar pijn te verlichten met Previcox en Arthroluxyl. Vanwege haar slechte conditie én pas geopereerd aan haar baarmoeder, hebben we na lang overleg besloten om haar niet te laten opereren aan haar kniebanden. Een tijd lang ging het goed. Ze bloeide op, kwam aan en werd een vrolijke blije hond, ondanks dat je aan haar kon zien dat ze toch veel pijn had. Kwam er nog bij dat ze geen medicijnen verdraagt, dus de previcox kon ik haar niet meer geven. Wel heb ik haar regelmatig gemagnetiseerd en dat bleek haar goed te helpen. Maar nu de laatste maand gaat ze erg achteruit en begint ze ook al mank te lopen met haar andere poot. Ze sleept zich dan letterlijk voort. Lucca haar herder/labrador pup, is een dolle puber van 11 mnd, die haar doorlopend uitdaagt om te spelen en dat kan ze lichamelijk niet langer meer aan. Ik hou teveel van haar om haar voor mij te moeten laten leven en wil niet dat ze zoveel pijn moet lijden. Aan de andere kant is haar geest zo sterk, wat de keus zo verrekte moeilijk maakt.
Morgen ga ik voor een laatste bezoek aan de DA vragen wat wijsheid is, maar ik ben bang dat ik afscheid moet nemen van een wereldhond

Caitlin
Berichten: 128
Lid geworden op: 16 dec 2006 00:42

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door Caitlin » 02 jan 2007 22:54

Wat vreselijk om dit te lezen en wat zullen jullie je kl*te voelen.

Ik wil je absoluut geen hoop geven maar je zou eens contact op kunnen nemen met dierenarts Peter Klaver van de site van www.sashasblend.nl
Nogmaals ik weet niet of hij je kan helpen maar ik weet wel dat hij zich specialiseerd in dit soort gebreken bij honden.

Ik wens je heel veel sterkte met Angel.

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door petty1950 » 04 jan 2007 01:51

Het verbaast mij een beetje dat nog niemand hier jou op het belang van de enige echte specialist op dit gebied wijst nl de orthopedisch chirurg.
Jouw hond is nog redelijk jong en het is dus m.i. meer dan de moeite waard om haar/zijn oordeel over de situatie van Angels heupen te vragen. Euthanasie is wat overblijft als er geen andere mogelijkheden meer zijn om haar een goed leven te geven toch? Ik zou eerst zekerheid willen hebben en de dierenarts is geen specialist maar hetzelfde als bij mensen de huisarts.

Ik heb zelf een hond waar op 3 jarige leeftijd aan beide heupen ernstige HD vastgesteld is. Door een specialist! Onze gewone d.a. deed het af met koehakkigheid en dat geloofden wij en helaas had er zich toen al veel arthrose gevormd zodat een aantal (chirurgische)behandelingen afvielen.
Wij hebben er toen op zijn aanraden voor gekozen om aan pijnstilling en spieropbouw te doen en dat heeft hij gered tot zijn 7e jaar.
Daarna kreeg hij een nieuw heupgewricht maar jammer genoeg is dat mislukt.
Prothese is verwijderd en nu loopt hij al langer dan een jaar zonder heupgewricht en dat gaat boven verwachting heel goed.

Nog even over vrij te verkrijgen supplementen etc.
Ik heb van alles geprobeert en ook goed om me heengekeken (ervaringen van anderen) maar het enige dat echt hielp was Glucosamine/chondroitine in de verhouding 1500/500. Het merk maakt niet uit dus geef geen kapitalen uit aan dure namen maar let wel op deze verhouding! Het zorgt voor smering van het (arthrose) gewricht zodat het minder pijnlijk is en gaat snelle achteruitgang tegen. Ik kreeg het zelf van mijn rheumatoloog voorgeschreven dus wij slikken het nu samen :wink:
Sacha,s blend is m.i. een hoop geblaat, slimme marketing door die arts (Peter Klaver) maar ik heb er nop resultaat van gemerkt.
Spondy-vetsun hielp mijn hond niet maar bij de hond van een vriendin zag ik dat wel. Deze hond had een zwakke achterhand door HD en Spondylose.
Het implanteren van goudstaafjes is een optie die ik zelf ook nog overweeg voor de andere heup van mijn hond. Daar heb ik nl ook goede ervaringen van gezien.

Maar...het belangrijkste blijft... Ga eerst naar de specialist om de exacte situatie te laten bepalen:!:
Ik weet niet waar je woont maar er zijn een aantal op dit gebied zeer ervaren orthopedisch chirurgen in Nederland. Ik heb zonodig wel adressen voor je.

Ik wens je wijsheid en heel veel sterkte!! Ik lees veel liefde voor jouw Angel in je bericht, ze is dus in goede handen gelukkig :P

kriel
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jan 2007 03:01

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door kriel » 07 jan 2007 03:13

Hoi petty1950

Omdat ik vandaag te horen kreeg dat mijn mijn american stafford van bijna 2 jaar hd heeft en ik nu natuurlijk alles aan het zoeken ben voor hem te helpen zou ik graag die adressen van je willen hebben.
Ik woon in Venlo (Limburg) en mijn emailadres is [email protected]
Hopelijk zit er wat voor me bij
en alle andere veel sterkte en suc6 met jullie honden.

mvg Yvon

tika
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jan 2007 14:05

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door tika » 07 jan 2007 14:20

Petty 1950 ik zou graag van jou de informatie willen hebben van artsen die goed omgaan met HD.
mijn hond een Golden Retriever van pas 8 maanden heeft ook al HD dinsdag worden er foto's gemaakt van zijn heup maar de DA weet al zeker dat mijn lieve hond HD heeft,
de prijsen voor een operatie zijn schribarend en helaas voor mij en mijn hond niet te betalen maar om mijn hond nu al in te laten slapen zie ik niet zitten,toevallig vertelde een vrouw die ik in een dieren zaak sprak over hetzelfde medicijn als jij nl Glucosamine ik hoop dat jij mij wat kan helpen
alvast bedankt

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door petty1950 » 07 jan 2007 16:23

Tika:
Ik kan me levensgroot voorstellen dat jij je jonge hond niet wil laten inslapen maar dat lijkt me vooralsnog ook helemaal niet nodig hoor dus niet wanhopen. Wacht eerst die foto,s af zodat je in elk geval weet of en zo ja in welke mate jouw hond idd HD heeft.
Er zijn hoe dan ook diverse behandelingen mogelijk, echt niet allemaal even prijzig, maar dat hangt nogmaals van de ernst van de afwijking af bv wel/niet arthrose bv. Bij een nog zo jonge hond valt dat meestal nog wel mee.
Hoe dan ook, een goede orthopeed zal je vertellen dat het lang niet altijd nodig is om de hond te opereren. Ik ken nogal wat honden die een lang en goed leven leiden door goed en gerichte spiertraining.Veel lopen in rechte lijn, fietsen, zwemmen etc. Niet wild laten stoeien, geen balletjes gooien etc etc. En daarbij goede voeding (ik geef geen brokken meer maar diepvries vleesmaaltijden) en een supplement als Glucosamine in de goede verhouding.
De kosten van het plaatsen van een kunstheup zijn idd erg hoog en dat kan een (te hoge) drempel vormen. Ik had dat geld ook niet maar heb een lening afgesloten. Bedoel ik verder niets mee want dit is een persoonlijke keuze :wink: Wij hadden gewoon vette pech dat de ingreep mislukt is. Voor onze hond bleef er daarna niets anders over dan de prothese te verwijderen maar zoals al gezegt, onze hond was al veel ouder en had al veel arthrosevorming.

Ik weet niet waar je woont maar goed advies kun je krijgen bij bv dr.Crama in rotterdam
orthopedisch specialist
barbarakruid 2
3068 SB
rotterdam
010-4200002

Ik wens je heel veel succes en zou het fijn vinden als je nog eens laat horen hoe het gaat?
Groetjes, Petty

Caitlin
Berichten: 128
Lid geworden op: 16 dec 2006 00:42

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door Caitlin » 07 jan 2007 16:36

Hier heb je er nog één maar het lijkt mij sterk dat er bij jullie in de buurt niemand zit.

Diergeneeskundig Orthopedisch Centrum Amsterdam
Drs. C.D. van Zuilen chirurgie gezelschapsdieren
Drs. R.J. Maarschalkerweerd chirurgie gezelschapsdieren

petty1950
Berichten: 312
Lid geworden op: 19 jun 2006 01:01

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door petty1950 » 07 jan 2007 17:24

Ik ken deze artsen (woon zelf in Amsterdam) maar hun advies beperkte zich tot bewegingsadviezen.
Ik heb hem daar ook niet laten operen omdat ze het toen nog maar weinig deden en ik bij hen dus de m.i. nodige ervaring misten.
Pas veel later kwam ik op advies van anderen (met een andere hond) bij Crama terecht en nu nog heb ik spijt dat ik daar niet op een veel eerder tijdstip met mijn oudere hond bij terecht ben gekomen want juist HD en ED is zijn grote passie en hij geeft ook veel gerichtere adviezen.
Ik was er met een hond die in Tilburg het advies kreeg om maar in te laten slapen vanwege de ernst van de HD.
Met een goed dieet (verse groenten bv) uitgebreide bewegingsvoorschriften etc. leeft dit hondje na 3 jaar inmiddels nog steeds en het gaat goed met haar. De slechte heup vind voldoende ondersteuning doordat een ijzersterk ''corset'' van spieren gevormd is :idea:
Uit heel Nederland komen mensen met dit soort problemen bij hem ,vaak ook voor een second opinion zoals ook het geval was bij bovenstaand voorbeeld.

Caitlin
Berichten: 128
Lid geworden op: 16 dec 2006 00:42

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door Caitlin » 07 jan 2007 18:44

Ik weet het want het is vlak bij mij in de buurt maar ik zag dat er ook twee in Amsterdam zaten,hoe deze zijn weet ik niet.

Van Crama heb ik ook negatieve verhalen gehoord van iemand die weer niet tevreden was maar zelf heb ik er geen ervaring mee.

tika
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 jan 2007 14:05

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door tika » 08 jan 2007 12:46

Petty 1950
hartstikke bedankt voor je snelle recactie op mijn vraag,jou antwoord doet mij goed en ik heb nu wat meer hoop dan gisteren.
morgen moet ik mijn Tika naar de DA brengen voor de foto's
ik hoe je zeker op de hoogte wil je mij direct willen benaderen mijn e-mail adres is [email protected]
alvast bedankt en tot later
Leo

Mirba
Berichten: 10
Lid geworden op: 05 aug 2006 12:52

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door Mirba » 15 jan 2007 00:14

Ik ga 1 keer per twee maanden naar dieren fysio. Klinkt misschien raar maar het helpt wel. Hij vertelde mij laatst dat mijn hond verkeert gaat lopen om zo de pijn te verminderen. Hierdoor krijgt hij last van zijn rug enz. De fysio zet dit allemaal recht en het klinkt appart maar op het moment dat hij alles rechtzet zie je aan de hond dat hij het prettig vindt en ontspant hij helemaal (en mijn hond is van te voren bang en gestrest). Hierna moeten we hem blijven trainen om zo spiermassa op een goede manier op te bouwen. Het advies van hem is fietsen, fietsen, fietsen. Zwemmen is ook goed, maar het weer werkt niet echt mee.
Let ook vooral op het gewicht van de hond. Overgewicht is een groot probleem.
Miscchien heb je iets aan deze adviesen. De fysiotherapeut zit in nijmegen. Trouwens ook niet onbelangrijk het is niet duur.

klaver4dieren
Berichten: 10
Lid geworden op: 11 nov 2005 12:39

Re: mijn hond heeft HD, wie kan ons helpen?

Ongelezen bericht door klaver4dieren » 17 jan 2007 09:20

Beste Patty,

je schrijft:

Sacha,s blend is m.i. een hoop geblaat, slimme marketing door die arts (Peter Klaver) maar ik heb er nop resultaat van gemerkt.


Mag ik vragen waar je je mening op baseert?

Je hebt zelf ervaring met Sashas Blend?

Hoe lang heb je je het je hond gegeven?

Hoe zwaar is je hond?

Welk ras /type?

Is de diagnose door een dierenarts gesteld?

Sashas Blend is als diergeneesmideel geregistreerd en dat kan je van de (meeste) andere producten met gluscosamine niet zeggen.
Verder wordt het uitsluitend door dierenartsen voorgeschreven / geleverd.

Bij zeer erge HD is Sashas Blend niet voldoende en is een conbinatie met pijnstillers (Metacam, Rimadyl, Previcox, Motrocit) nodig en soms een operatie en in zeer ernstige gevallen is euthanasie het beste voor de hond.

Ik raad je aan om eens te kijken op het forum van
www.sashasblend.nl ( http://www.sashasblend.nl/discussie/viewforum.php?f=16 ) om ervaringen van gebruikers te lezen. Natuurlijk helpt het niet in alle gevallen, maar in rond de 80% van de honden en veel (oudere) katten wel. Het kan zijn dat het voor jouw hond neit geholpen heeft, erg vervelend,

Veel suces met je hond,

Peter Klaver, dierenarts
www.klaver4dieren.nl

Gesloten