Pagina 1 van 2

stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 04 okt 2007 13:05
door hageneesje
Sinds 2 maanden ben ik de trotse eigenaar van een lieve pup. Mijn oude stofzuiger is alleen niet zo blij met alle hondenharen. Nu ben ik dus opzoek naar een nieuwe, goede stofzuiger die de hondenharen wel aan kan. Er zijn alleen zoveel verschillen dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Heeft er iemand goeie ervaringen met een bepaalde stofzuiger voor hondenharen of juist slechte? Ik hoor ze graag! :D

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 04 okt 2007 13:39
door ST
Lijkt mij dat je een stofzuiger met veel watt moet nemen.
Ik heb eens gehoord van een speciale stofzuiger..

Moment, ik zoek het eventjes op voor u.

-------------------------------


Miele Cat & Dog 5000 stofzuiger.

Afbeelding

Speciale stofzuiger voor bezitters van huisdieren
De Cat & Dog 5000-stofzuiger van Miele is een perfecte stofzuiger voor bezitters van huisdieren. Deze stofzuiger verwijdert namelijk met de extra krachtige Turbo-zuigmond de fijnste haren van huisdieren uit de vloerbedekking en gaat even succesvol hardnekkig vuil te lijf. De Cat & Dog 5000-stofzuiger is bovendien uitgevoerd met een actief-air-clean-filter. Door de actieve koolstof in de filtercassette absorbeert dit filter hinderlijke geurtjes die in de stofcassette ontstaan. De filtercapaciteit is zo goed dat de uitgeblazen lucht schoner is dan de lucht binnenshuis.

Turbo-zuigmond
De Cat & Dog-stofzuiger is uitgerust met een Turbo-zuigmond. De door de zuigkracht aangedreven, gelijkmatig roterende borstel in deze Turbo-zuigmond zorgt ervoor dat diep ingetrapte dierenharen, pluisjes, draadjes en ander vuil grondig worden opgeno­men. Met een schakelaar is bovendien de luchtweerstand van de Turbo-zuigmond te regelen. Dit vergemakkelijkt het zuigen van alle soorten tapijt en vloerbedekking. Een draaizwenksysteem zorgt voor optimale bewegingsvrijheid en met deze trapezevormige zuigmond kunnen tafel- en stoelpoten zonder problemen worden omzeild.

Speciaal filter
Dierenharen veroorzaken door organische ontbinding veelal een onaangename geur in de vloerbedekking en in de stofzak. Om dit te voorkomen is de Cat & Dog-stofzuiger voorzien van een actief-air-clean-filter. Dit filter houdt niet alleen de kleinste stof­deeltjes tegen, maar bevat ook een actief-koolstoffilter dat alle geurtjes in de stofzak absorbeert.

Krachtige motor
Het hoge zuigvermogen van 2.200 Watt is elektronisch te regelen door middel van een draaiknop. Zelfs bij inschakeling van het volledige, hoge vermogen houdt de Cat & Dog-stofzuiger rekening met de gevoelige oren van honden en katten. Want dankzij de speciale motorophanging en de geluidsisolatie is deze Miele-stofzuiger bijzonder stil.


http://www.miele.nl/apps/vg/nl/miele/E1 ... submenuid=

-------------------------------

Hij kost ongeveer €180 - €243.
http://www.kieskeurig.nl/kopen/09CC2649 ... 4D359C.htm

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 07 okt 2007 22:25
door D1RK
Een losse zuigmond met rode borstels die lijken een beetje op klittenband, dus die een kant zacht en andere kant hard, dus als katten haren hebben zijn erg goed voor dit soort haren!

kosten bij Blokker al minder als een Miele.. en in dumpzaken soms ¼ van blokker prijzen..

Hoeveel watt? nee, gewoon de zak tijdig legen want bij ½ volle zak nog maar ¼ van zuigkracht!

dus daarom is jou stofzuiger zo slecht, of bezuinig je op zakken?
Een alergie patiënt die asma had doet het ook met dit advies van huisarts, dus niets nieuw kopen als niet echt nodig is!

Een webwinkeliertje die soms eerlijk toegeeft dat hij soms liever niets verkoopt, dan klanten geld probeerde te verdienen!

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 08 okt 2007 08:17
door hageneesje
ik heb er net een nieuwe zak in gedaan.. maar ligt denk ik aan de stofzuiger hoor.. is een oud ding die ik jaren geleden bij de aldi heb gekocht voor een paar tientjes toen ik net op mezelf ging wonen.. de zakken zijn ook niet meer te krijgen dus zal zowiezo een nieuwe moeten kopen.. denk er dan ook aan om een zakloze te kopen zodat je hem gewoon na elke stofzuigactie kan legen.. heeft iemand daar ervaring mee een zakloze stofzuiger die goed is in hondenharen?!

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 08 okt 2007 14:33
door Soraya
bij de meeste stofzuigers heb je ook dat je de ondergrond kunt bepalen met de stofzuiger. Ik zorg dat de borsteltjes altijd uitstaan, hier gaan de haren dan inzitten als ze niet worden opgezogen. Ik heb hier 6 katten rondlopen, en weinig haren te vinden. Ik heb geen speciale gekocht, want eigen ervaring is dat die dingen speciaal voor dieren duurder zijn en encht niet beter werken.

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 15 okt 2007 09:44
door super suus
jaja, die zakloze hebben wij!


en die ''zakloze'' ( :lol: ) gebruik ik niet meer!
weleens geleegd als tie vol zit? je komt om in t stof.
daarnaast zuigt tie hetzelfde als 1 met zak... ( :oops: :lol: , wat n onderwerp )

hondenharen en kattenharen zijn een drama, ze kruipen in je kleding en bankkussens.
aangezien ik geen zin heb om lange tijd kwijt te zijn aan het stofzuigen van de bank ligt er gewoon een plaid overheen, komt er bezoek, dan halen we plaid en hond van de bank.

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 15 okt 2007 10:32
door kica1
Al bijna 8 jaar gebruik ik de bovengenoemde Miele Cat en Dog stofzuiger. Vooral in combinatie met de turbo zuigmond die meegeleverd wordt een aanrader, zowel voor harde vloeren als voor karpetten/vloerbedekking. In de turbo zuigmond zit een apart draaiende borstel, waardoor het net lijkt alsof de borstel het karpet of de vloerbedekking een heel klein beetje optilt, om zo alle haren op te zuigen. In de stofzuiger zelf zit een koolstoffilter waardoor je van de opgezogen haren totaal niets ruikt.

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 15 okt 2007 14:32
door Dianek
Ik vind de Miele Cat en Dog hier ook ideaal. Twee katten in huis, waarvan 1 langharig en bijna geen haren te vinden. Ik stofzuig wel om de dag, maar ook de bank en tapijt krijg je heel goed schoon.

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 16 okt 2007 21:31
door Jurgen en Marjolein
Wij zijn trotse bezitters van twee schotse collies (erg veel haar dus) en hebben toch gekozen voor de Miele Parket en co. Dit omdat we alleen laminaat in huis hebben liggen. De Miele Cat en Dog heeft alleen meerwaarde als u tapijt heeft liggen vanwege de speciale tapijtborstel die erbij zit. Wij zijn erg tevreden met de parket en co, ondanks de vele haren.

Marjolein en Jurgen

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 13 feb 2008 21:58
door hageneesje
mijn oude stofzuiger heeft het nu echt begeven :( ik zit sterk te denken aan de miele cats en dogs maar ik heb vooral tegels en parket.. hier en daar wel een kleed en vloerbedekking in de gang. Is de cats en dogs dan de juiste keus of kan ik dan beter een andere stofzuiger nemen?!?

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 06 apr 2008 08:47
door TdeHond
U kunt ook de zakloze Dyson overwegen.

De PAARSE Dyson schijnt erg geschikt te zijn volgens een hondenlijst.

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 06 apr 2008 11:00
door reintje vitesse
Wat een gezeur over een stofzuiger. Ga naar een elektrozaak en koop zo'n ding. Ze hebben allemaal verschillende voorzetzuigmondjes alleen niet allemaal een zak. :P Verder kan goede voeding veel haaruitval tegengaan.
Groeten van Rein de brokkenspecialist

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 06 apr 2008 11:12
door Rasje34
Wij hebben een Miele Cat&Dog en deze bevalt prima. En dat verharen.....daar is het nu ook een beetje de tijd voor :wink:

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 06 apr 2008 11:26
door calastra
Ik heb een Miele black pearl en via het internet 2 turboborstels gekocht. Een kleine turboborstel wat super is voor de bank, en een grote voor het tapijt. Ik heb 2 katten, een korthaar die erg verhaart en een langhaar, sinds ik de miele heb ben ik veel sneller klaar met stofzuigen! Wat ook belangrijk is bij de aankoop van een stofzuiger, wil je hem op de trap gebruiken (dus is hij zwaar) hoe lang is het snoer, en hoe duur zijn de filters en stofzuigerzakken. Allemaal dingen om over na te denken.

Succes met beslissen

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 06 apr 2008 11:38
door TdeHond
Quote
reintje vitesse

Geplaatst op 06 Apr 2008 10:00 door reintje vitesse
Wat een gezeur over een stofzuigez Verder kan goede voeding veel haaruitval tegengaan.]

Goede voeding gaat de jaarlijkse verharing van mijn shelties niet tegen. En er komt wat af. Eerst de ondervacht, vervolgens de bovenvacht.
:lol:

T de vleesspecialist :wink:

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 06 apr 2008 13:08
door reintje vitesse
Hageneesje heeft een pup en die verhaart zoveel dat de stofzuiger het begeeft. Typisch haags dat overdrijven maar even serieus, in de rui komen alle dieren in het voor en najaar maar overdreven verharen het hele jaar door kan ook door de voeding komen.
Groeten van Rein de brokkenspecialist :lol:

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 10 apr 2008 21:23
door hageneesje
de stofzuiger heeft het niet begeven door het vele hondenhaar dat m'n pup verliest maar doordat een hond nu eenmaal vuil en haren met zich mee brengt zag ik hoe slecht mijn oude stofzuiger het eigenlijk doet.. maar heb op iemands aanraden het filter verschoont en verwissel nu eerder de zak en het gaat nog wel okay maar ben nog steeds aan het rondkijken naar een nieuwe stofzuiger.. en ze begint nu inderdaad te verharen maar dat gooi ik toch maar op het seizoen en niet op de voeding want zover ik weet krijgt ze goeie voeding. ik doe in elk geval m'n best om haar goede en evenwichtige voeding te geven zonder geur/kleur en smaakstoffen etc.

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 10 apr 2008 22:12
door TdeHond
Pup is volwassen vacht aan het ontwikkelen, dus is het normaal dat hij zijn puppyhaar verliest.

Een reu verhaart over het algemeen als hij volwassen is eenmaal flink per jaar, terwijl een intacte teef twee maal per jaar verhaart.

Mijn jonge sheltie is vandaag naar het strand geweest. Ik verheug me al op de hoeveelheid zand die ik morgen door mijn hele huis vind.

De stofzuiger zal weer overuren maken :P

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 11 apr 2008 06:44
door reintje vitesse
Elke intacte :roll: hond heeft een zomer en een wintervacht .......dus verhaart 2x per jaar :shock: :shock:

Re: stofzuiger voor hondenharen

Geplaatst: 11 apr 2008 15:10
door blackblom
Nou, het klopt niet allemaal wat hier staat. Wij hebben een kortharige Jack Russell, en ik kan je vertellen dat het beest het hele jaar door flink verhaart, en 2 x per jaar HEEL erg verhaart! Waar hij geweest is, ligt haar. Wij hebben overal een siergrindvloer, en ik stofzuig iedere dag, met een industriële stofzuiger.
De hond krijgt ook goede voeding, dus daar ligt het zeker niet aan. De stekelharen gaan overal in zitten, en je krijgt ze er bijna niet meer uitgezogen, helaas.

een Jack Russell-liefhebber ( maar harenhater...........)