LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.

Quive!
Berichten: 13
Lid geworden op: 12 jan 2008 17:16

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door Quive! » 17 jan 2008 16:12

jongens ik moet zeggen dat ik over Joval anders ook niet zo te spreken ben hoor..

namelijk via marktplaats adverteren ze zo:

Beste mensen.Wij hebben prachtige chihuahua puppy’s aan te bieden.

Al deze puppy’s zijn van topkwaliteit!


Een gedeelte staat op foto.Mensen uit nederland krijgen een korting!Al deze puppy’s zijn met alles in orde!Zijn Gechipt en hebben een Europees paspoort.

Zijn met alle inspuitingen in orde.

Zijn ontwormd.

En krijgen een garantie van 2 jaar.Langharige teefjes 2 stuks.

Langharige reutjes 6 stuks.Kortharige teefjes 1 stuks.

Kortharige reutjes 1 stuks.0032/479523563Zijn Jullie ook op zoek naar een nieuw Chihuahua schatje?

Dan moeten Jullie bij ons zijn.


Wij zijn gespecialiseerd in CHIHUAHUA’S en verkopen daarom ook enkel en alleen dit rasje!!


Wij hebben de mooiste chihuahua puppy’s,langharig en kortharing en alle kleuren.

Wij hebben ook echte mini chihuahua’s(teacupjes)!!Al onze puppy’s zijn 8 weken oud wat verplicht is.Al onze puppy’s zijn ingeënt.

5 maal ontword.

Gechipt.

Hebben een Belgisch paspoort. (Europees)

Krijgen een schriftelijke garantie incl. de nieuwe vragenlijst van het ministerie van landbouw.Al onze schatjes worden 2 maal per week volledig gecontroleerd door een erkende dierenarts.Onze chihuahua’s zijn raszuiver en op een correcte manier gefokt!!

Kom dus bij ons langs als Jullie op zoek zijn naar een prachtige en vooral gezonde Chihuahua!!Gelieve enkel te bellen omdat het bijna onmogelijk is om op alle Emails te antwoorden.15MINUTEN VAN NEDERLANDSE GRENS ZEER MAKKELIJK TE VINDEN!!Bereikbaar op:0032/479.52.35.63 tot 23.30uVanaf 22 Februari 2008 zal ook onze CHIHUAHUAWINKEL zijn deuren openen te HASSELT!!
Er zullen steeds 60 raszuivere chihuahua’s aanwezig zijn,KORTHARIG LANGHARIG EN ALLE KLEUREN!!
Onze puppy’s zullen in speciaal gemaakte hondenhuisjes met alles comfort te bezichtigen zijn!!
Ook zal U bij ons alle chihuahua artikelen kunnen verkrijgen,gaande van mandjes,kleedjes,juwelen,handtassen,halsbandjes,leibandjes,speciale voeding enz.
Wij zullen uniek zijn in België en Nederland met dit concept!!
AL onze schatjes worden 2 maal per week door een erkende dierenarts onderzocht en zullen aan de hoogste eisen voldoen.
Ook zijn onze puppy’s met alles in orde.
Ze zijn allen ingeënt.
Ontword.
Gechipt.
Hebben een europees paspoort.
Krijgen allen een garantie van 2 jaar,incl.de nieuwe vragenlijst van het ministerie van landbouw.

Bij deze zijn Jullie allen uitgenodigd op Vrijdag 22 februari op onze receptie voor een hapje en een drankje vanaf 14 tot ????


Bereikbaar op:

0032/479.52.35.63 tot 23.30uAls je steeds 60 zgn raszuivere pups verkoopt. Wat voor een broedmachines zitten daar dan?

fluffyke
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 mei 2008 16:58

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door fluffyke » 05 mei 2008 17:04

hallo,
ik heb bij my little one in As een chihuahua gekocht met twee jaar garantie. wat blijkt nu mijne heeft een afwijiking aan haar poot die erfelijk is en ze heeft ook een huidziekte.(dus met mijne kan ik nooit kweken) de erfelijke ziekte valt onder de garantie maar als je contact met ze opneemt laten ze niets van zich horen. ze zijn zelfs van naam verandert. weet iemand hoe ik verder stappen kan ondernemen om toch de operatie terug betaald te krijgen

kanovaarder
Berichten: 2890
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door kanovaarder » 05 mei 2008 18:25

Het klinkt lullig maar........

Volgens de Nederlandse consumentenwetgeving is ook een puppy een product.
Het voordeel daarvan is dat als het hondje(product) niet aan de voorwaarden voldoet die men aan dat produkt = het hondje mag stellen dat men recht heeft op vervanging door een gezonde pup zonder ziekten en gebreken.
Indien de verkoper daaraan niet kan voldoen dan behoort de verkoper het geld dat u voor dat hondje betaalde geheel zonder aftrek van kosten terug te krijgen.

Helaas zult u dan net als een misproduct eerst de verkoper in gebreke moeten stellen door middel van een aangetekende brief met bericht van ontvangst waarin u eist dat de verkoper binnen een x aantal dagen (door u in te vullen) een gezonde pup geeft zonder gebreken en indien hij/zij daaraan niet wil of kan voldoen dat u dan verwacht dat hij/zij binnen een x aantal dagen het reeds betaalde op uw rekening terug stort.

Indien dit wordt geweigerd of binnen de door u gestelde termijn niets heeft gehoord dan raad ik u aan om kontakt op te nemen met
[email protected] en vraag in eerste instantie hun "laatste aanmaningsservice".
Directincasso zal u wel verder informeren hoe het verder zou moeten gaan als de verkoper ook daar niet op reageert.

Uiteraard kunt u bij verdere weigering ook de kosten die u moest maken voor de pup ook bij uw geëiste bedrag daarbij tellen.

Eigenlijk zou iedereen zo moeten handelen want de enige manier op zulke handelaars van zieke hondjes te stoppen is hen te pakken in hun portemonnaie.

Hoor ik later nog hoe het op die manier is gaan verlopen?

Grootvader

gravedigger
Berichten: 3100
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door gravedigger » 05 mei 2008 18:42

Het klinkt lullig maar........

Volgens de Nederlandse consumentenwetgeving is ook een puppy een product.
Nog lulliger klinkt het, dat je weer eens commentaar geeft zonder te lezen. Ze zijn gevestigd in België en hebben dus NIKS te maken met Nederlandse wetgeving!

kanovaarder
Berichten: 2890
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door kanovaarder » 05 mei 2008 22:48

Nog lull*ger is dat.....

De Nederlandse en de Belgische wetgeving al een behoorlijk aantal jaren is opgehangen aan Europeesche richtlijnen!.
Zelfs is voor zover ik weet de Belgische wetgeving nog wat scherper op dat punt!.

Grootvader

my dearest tarzan
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 mei 2008 11:08

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door my dearest tarzan » 20 mei 2008 11:16

hallo,

ik heb op 1 mei 2008 ook een chihuahua gekocht bij my little one in lummen!! 6 mei is hij gestorven aan parvo en daarbij ook nog een zware longontsteking!!!

nu ik dit allemaal lees weet ik wat voor bedriegers het zijn!! toen mijn hondje Tarzan gestorven was, heb ik diezelfde dag nog gebeld naar die broodfokker en hij zei: ik heb nog nooit een hondje verkocht dat gestorven is aan parvo!!!!! vuile leugenaar!!

ik moet de papieren nog opsturen als bewijs dat hij wel degelijk aan parvo gestorven is! ik heb het zwart op wit!!! dus hij moet niet proberen er van onder te muizen!!! mijn geld gaat hij terug geven!! zo simpel is het! anders onderneem ik juridische stappen!!!

dndh
Berichten: 1
Lid geworden op: 28 mei 2008 22:18

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door dndh » 28 mei 2008 22:43

Wij hebben een jaar geleden een mini-chihuahua gekocht... helaas is deze een gewone geworden zelfs groter dan een normale. We hebben er 1250 euro voor betaald, we zijn bij de nieuwe opening in Lummen geweest en gaan klagen dat we een deel van ons geld terug wilden. we hebben dan ook 250 euro teruggekregen. We hebben nu een 2de gekocht MET DEZE KEER STAMBOOM voor ook 1250 euro...(bij mensen thuis) dus echt schandalig hoeveel dat ze durven te vragen daar in lumen en hasselt!! zo mensen bedriegen!!
Nu ben ik in Hasselt geweest, en ik vroeg of ze samen werkten met Lummen, ze beweerde van niet! DIKKE LEUGENAARS JA! het zijn gewoon dezelfde mensen achter de toog als toen wij naar lummen zijn gegaan!
Ze zijn gewoon een nieuwe winkel gaan starten in Hasselt omdat de naam "my little one" niet echt veel reclame heeft opgeleverd. Dus proberen ze maar opnieuw in Hasselt met de naam CHISTORE!! gelegen op de sint truidersteenweg.
Trouwen TEACUPS bestaan niet!! als puppy kan je niet zeggen of die nog veel gaat groeien ja of nee. Onze was zo klein en kijk nu..
Er bestaan kleine chihuahua's maar of je dat zo met zekerheid al kan zeggen naar de toekomst toe!! DIE WINKELS MOETEN TOE!!! Hoeveel mensen gaan nog het slachtoffer zijn hiervan?
een vriendin van ons heeft ook eentje gekocht aar, dat hondje heeft altijd last van de maag, en moet altijd kijken wat ze eet.
Iemand anders die ik ken is daar ook geweest, na een week was het dood. Ze hebben wel een andere mogen uitkiezen, maar zo n lief ding kan je in één week tijd toch niet ZOMAAR vervangen! Koop daar nooit een hond!!! en alles wat in die winkel ligt... veel te duur! speelgoed vind je hetzelfde in de AVEVE (boerenbond) voor 2 euro goedkoper. Kleertjes hetzelfde, vind je tegenwoordig bijna overal, en veel goedkoper!
Als je er toch 1250 euro ervoor over hebt om een hondje te kopen, dan moet je maar eens kijken op internet waar ze kweken met stamboom, dan heb je de zekerheid dat ze gezond zijn!! indien vragen, mailen mag altijd! zal zo snel mogelijk antwoorden!

sinar
Berichten: 4
Lid geworden op: 03 jun 2008 16:21

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door sinar » 03 jun 2008 16:48

hallo ik ben hier nieuw .maar wat ik allemaal lees is wel heel erg .ik zelf heb ook pup's gefokt ,maar dan gewoon voor mij zelf en wel zeker in huis .ik ben er bij als de bevalling daar is , en daarna ben ik altijd bij als er wat is met de moeder en of de pups wel genoeg te eten krijgen van haar ,daar let ik dus heel goed op . ze gaan bij mij weg als ze 7 wkn oud zijn .zelf heb ik 5 honden nu { 2 dwrg pienchers 1 duitsche piencher 1 border collie en 1 asbakken ras } de duitsche piencher uit spanje asb ras uit griekenland {ben zelf een opvang adres voor honden uit Griekenland genaam MIRTOS }
ik vraag er niet veel en bij mij is altijd garantie voor het leven .ik stel gewoon niet goed geld terug .ik wil niets aan verdinnen enkel de kosten wat ik maakt .dus wat dat betref ... trouwens ik heb DWERG PIENCHERS gefokt ,heel goed en zeker heel gezond ,daarom durf ik ook garantie voor het leven te geven .nu ben ik gestop met fokken daar mijn teef nu 4 jaar oud is ,ik vind dat het genoeg is voor haar .ik heb maar twee nesten gehad trouwens . :P :P :P .

Jan de Hond
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 aug 2008 08:29

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door Jan de Hond » 04 aug 2008 08:50

Thans heb ik gehoord dat hij omgeving Cegled bij Boedapest verder gaat met deze dubueuse handel onder de naam Farm Doggy of zo, zoek dit maar uit. Ook wij hebben onze ervaringen met hun. Jan.[/b]

Beagle Ringo
Berichten: 11
Lid geworden op: 25 jun 2008 21:48

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door Beagle Ringo » 08 aug 2008 20:22

Hoi dndh

een stamboom geeft geen ZEKERHEID op gezondheid hoor, zoals het woord al zegt geeft een stamboom alleen aan wie de ouders, voorouders enz van je hond zijn, geen een fokker kan de garantie van gezondheid geven op een hond, dat vind ik dus ongelooflijke kul.

en iedereen weet nu toch wel dat je geen hond in een dierenwinkel moet kopen!!!!!

Lara&Lisa
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 aug 2008 16:20

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door Lara&Lisa » 21 aug 2008 16:26

My little one heeft geen winkel onder de naam Chi-store maar Achico in lummen.
Chi-store is iemand anders maar een even grote bedrieger.
65pups in de aanbieding...komaan!
Wij zijn onlangs een kijkje gaan nemen.De verkopen kon het zéér goed uitleggen en op je gevoelens inspelen.Ik kreeg al dadelijk een pup in mijn handen gedrukt.Met de vraag of er ook hondjes uit het buitenland komen kreeg ik als antwoord:ja,maar niet uit polen en roemenie.En de pups mogen pas weg vanaf 10weken bij de moeder.Niet vroeger.
Mensen moeten gewoon leren nadenken.Ze willen een pup maar dat moet altijd nog op dezelfde dag in huis zijn.
Ze willen niet meer de moeite doen om op zoek te gaan naar een goede fokker en er een tijdje op wachten.

albyke
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 aug 2008 16:27

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door albyke » 23 aug 2008 16:33

ik kocht mijn pup bij biezenhof,ik ben van belgie zelf,en dat pupje is doodziek geweest,het is nu gezond maar alles bij elkaar heeft het me nu 1500 euro gekost,mijn dochter kocht er en schattig pupje bij chi store,en heeft ok zoveel afgezien met haar diertje,ocharme toch,ook my little one ,die noemen nu achico,voor oppassen allemaal broodfokkers ,zeker nooit in een winkel kopen ,ik doe het ook nooit meer,mijn zus kocht nu particulier,zag papa en mama,moest wel 3 weekjes wachten tot het volledig zelfstandig kon eten,maar een blije pup dat die had,niets last mee gehad ,alleen de eerste dagen wat lichte diarree van de stress ,maar dat is normaal,dus kopen in een winkel ,ikke??? nooit meer

susachka
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 jan 2009 08:26

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door susachka » 30 jan 2009 08:29

Afgelopen zomer (2008) was ik op zoek naar een chihuahua pupje. Ik heb toen eerst op internet gezocht en zag iemand die pupjes aanbood bij mij in de buurt. Het was allemaal heel vertrouwd, maar toen ik belde om te gaan kijken zei de eigenaar dat ze allemaal gereserveerd waren. Ik ben toen in Hasselt bij Chi Store gaan kijken en vond hier een klein leuk pupje waar ik 650 euro voor betaalde. De eigenaar vertelde dat hij de hondjes bij goede fokkers vandaan had en toen ik vroeg of hij er nog meer had, wist hij me mee naar achteren te nemen en hij liet me hondjes zien zo klein als een pasgeboren cavia. Ook mocht ik van de eigenaar niet weg voordat ik een zak voer, blikjes versvoer, druivensuiker (wat dus eigenlijk niet nodig zou moeten zijn), riempje, truitje, bench, speeltjes enz. enz had gekocht. Toen ik afrekende was ik 800 euro lichter en een Hongaars paspoort rijker. (toen had eigenlijk al een belletje moeten rinkelen). Na thuiskomst had ik toch geen goed gevoel bij deze pup. Hij had waterige oogjes, was heel lustenloos en een beetje slap. Ik dacht dat het door de reis zou komen en heb hem een tijd met rust gelaten. Toen belde de jongen bij mij uit de buurt. Hij vertelde dat hij nog een pup over had en als ik wilde hem kon komen halen. Ik zei dat ik inmiddels een pup had aangeschaft en dat het niet meer nodig was. Na een paar uur, een heel klein beetje water en een paar brokjes later, ging het niet veel beter. Ik besloot de nacht nog even aan te zien.
’s Morgens ging het pupje voor de eerste keer de tuin in om zijn behoefte te doen. De ontlasting spoot eruit en er zat slijmerig bloed bij. Omdat ik van Chi Store niet naar de dierenarts mocht, maar eerst hun moest bellen, besloot ik dat maar te doen. Er werd mij verteld dat het door de spanning van het verhuizen kwam en dat dat heel normaal was. Als ik wilde kon ik even langskomen om hem te laten kijken. We zijn meteen in de auto gesprongen en naar Hasselt gereden. Daar aangekomen werd er heel nonchalant gedaan en er werd gezegd dat dit wat spanning was en dat het voor de rest niet zoveel voorstelde. Ik kreeg pilletjes mee naar huis die ik hem braaf iedere keer gaf. De dag erna zag ik het hondje achteruit gaan en heb nog een keer gebeld met Chi store. Die zeiden dat ik me niet zo druk moest maken. Het hondje was die dag heel erg op zichzelf en de ontlasting bleef bloedering. In de namiddag begon het hondje te braken nadat hij wat had gegeten. Ik dacht dat het door het eten kwam en ben toen naar bed gegaan met het hondje naast me in zijn bench. De hele nacht door heeft het hondje gebraakt. Ik heb de hele tijd voor hem gezorgd en met een pipet geprobeerd om wat water binnen te krijgen. Dat lukte allemaal niet en toen het ochtend werd heb ik meteen Chi Store geprobeerd te bellen. Hier werd maar niet opgenomen en heb toen helemaal in paniek de voice mail ingesproken dat ik me geen raad meer wist en dat ik, ondanks dat zij zeiden dat er niets aan de hand was, toch het idee had dat het hondje het niet zou gaan redden. Ik wist me geen raad meer en heb toen de dierenarts ingeschakeld. Ik kon hier meteen terecht. Deze zei dat het hondje door al het braken wat vocht moest krijgen en gaf hem een infuus met vocht. Toen hij de naald van het infuus erin stak begon mijn hondje te krijsen, schreeuwen en spartelen. Het was een shock om te zien en ik kon het dan ook niet langer verdragen. Ik ben bij mijn vriend in de armen gevlogen en durfde niet meer te kijken. Toen ik stiekem toch keek zag ik dat het hondje met zijn bek wijd open schreeuwend, spartelend op de tafel lag. De dierenarts wist zich ook geen raad. En na een paar seconden zei hij dat het hondje overleden was. Ze hebben hem toen in een handdoek gewikkeld en in de bench gelegd en omdat de dierenarts het zo erg vond, mocht ik zonder te betalen gaan. We zijn toen naar huis gereden en heb toen meerdere malen Chi Store proberen te bellen. Tevergeefs. Ik kreeg geen gehoor. Na een tijdje werd ik terug gebeld, dat ze mijn bericht hadden gehoord en of alles nog goed was met mijn pupje. Ik vertelde dat het hondje zojuist overleden was. Ze vonden het allemaal heel erg en zeiden dat ik het hondje terug moest brengen, maar dat ze die dag gesloten waren. Ik vroeg wat ik dan in tussentijd met het hondje moest doen, want ik was helemaal in shock en wilde het niet in mijn buurt hebben. De eigenaar vertelde mij dat ik het hondje in de diepvries moest leggen. Ik vroeg of hij dit echt meende en hij zei dat ik hem in een plastic zak in de diepvries moest leggen en de dag erna in een koelbox moest meenemen. Ik geloofde mijn oren niet, maar heb dit toch maar gedaan. Mijn vriend heeft hem toen ingepakt en in de diepvries gelegd. De dag erna heb ik het hondje teruggebracht. Toen we in de winkel aankwamen werd het hondje bekeken en naar achteren gebracht. Op dat moment kwamen er een man en een vrouw binnen met een kind en een tas. Ze zetten de tas op de balie en haalden er een hondje uit. Ik dacht dat hij dood was maar mijn vriend zei dat zijn staartje nog bewoog. Toen ik goed keek zag ik dat het hondje nog leefde! Hij schreeuwde af en toe en maakte schokkende bewegingen. Het hondje werd door de eigenaar achter de balie op een luier op de grond gelegd. Ik vroeg geschrokken aan de eigenaar wat er met dit hondje aan de hand was en hij vertelde dat het hondje op dit moment aan het sterven was. Ik geloofde mijn oren niet!!! Het hondje schreeuwde en schokte verder en de eigenaar haalde een beurs tevoorschijn waaruit hij mij en de andere mensen netjes ons geld terug gaf. Het geld van alle spullen kreeg ik uiteraard niet terug. Thuis aangekomen heb ik meteen de jongen uit onze buurt gebeld en gevraagd of hij de puppy nog had. Hij zei dat hij er nog was en dat ik hem meteen op mocht halen als ik wilde. Ik ben de dag erna het pupje gaan ophalen. Het was een groot verschil met de puppy van Chi Store. Dit was een vrolijke levendige pup, die onderzoekend rondrende en meteen op me afkwam. Hij was helemaal het einde! Ik nam hem mee naar huis en we waren meteen onafscheidelijk. Mijn geluk kon niet op en ik denk dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als toen. Timo, want zo heette hij, was mijn allerbeste vriendje geworden. Hij at goed, speelde de hele dag en kroop daarna lekker tegen mij aan, om te slapen. Dat ging 5 dagen zo door en op de 6e dag was Timo lustenloos. Hij trilde en wilde alleen maar slapen. Ik dacht dat ik misschien wat te overmoedig met hem was. Misschien moest ik hem toch wat meer met rust laten. Dit deed ik nu ook. Toen ik bezoek kreeg, kroop Timo van zijn plekje weg en mijn visite zei dat er iets raars op de grond lag. Ik keek en zag een raar hoopje liggen. Ik kon niet zien of dit ontlasting of braaksel was. Ik veegde het op en rook een typische geur. De geur kwam me bekend voor van de vorige pup. Ik besloot meteen de dierenarts te bellen, en ben er naar toe gegaan. Hier aangekomen zei de dierenarts dat hij vocht moest krijgen en dat ze hem een infuus zouden inbrengen. Omdat mijn vorige hondje op die manier stierf, besloot ik om even buiten te gaan staan. Toen de dierenarts me binnenliet, zag ik dat deze pup het infuus wel overleefd had. Ik was heel erg ongerust en de dierenarts besloot om een Parvotest te doen. Vooral omdat hij het typisch vond dat mijn vorige hondje ook al zo slecht eraan toe was. Hij wilde dat ik het hondje mee naar huis nam, maar ik durfde dit niet. We hebben toen samen besloten dat het beter was om het hondje een nachtje bij de dierenarts te laten.
’s Avonds om 7 uur ging mijn telefoon. De dierenarts... Ik schrok me dood. Hij vertelde dat Timo PARVO had. Hij zou dit van de vorige pup hebben overgenomen, omdat deze dezelfde symptomen had en stierf. Ik vroeg wat dat betekende en toen zei de dierenarts dat 9 van de 10 pups dit niet overleeft. Vooral omdat chihuahua’s zo’n kleine iele hondjes zijn, zou dit een probleem kunnen geven. Hij zei dat Parvovirose zo zijn ups en downs kent en dat het van heel slecht ineens ook weer beter kan gaan. Hij vertelde dat hij Timo de nacht daar zou houden en dat hij me meteen zou bellen als er iets was. Om half 10 ’s avonds ging weer mijn telefoon. Ik schrok en dacht dat Timo dood zou zijn. De dierenarts vertlede dat het heel goed ging met mijn Timo, dat hij gegeten had en uit zijn bench wilde. Hij zei dat ik maar moest proberen te slapen en dat, als het morgen nog steeds zo goed zou gaan, ik Timo op mocht komen halen.
De volgende dag ben ik gaan werken en heb om 10 uur de dierenarts gebeld. Deze zei dat het nog steeds goed met hem ging en dat hij opgehaald mocht worden. Mijn zus is Timo toen gaan halen en heeft hem bij mijn ouders gebracht, omdat bij mij in huis het virus te sterk aanwezig was. Die avond ben ik meteen gaan kijken bij mijn ouders en ik trof een ineengedoken zielig hoopje hond aan die heel erg zijn best deed om vrolijk te doen. Hij liep wel gewoon door de kamer, maar ik zag dat hij nog niet helemaal beter was. Na een paar uurtjes naar hem gekeken te hebben (want ik durfde hem niet vast te pakken) ben ik naar huis gegaan, om samen met de poetsvrouw, mijn hele huis te ontsmetten. We hebben alles ontsmet, gewassen en geschrobd tot midden in de nacht. De dag erna belde mijn moeder om te vertellen dat hij weer een terugslag had gekregen. Hij at niet meer en bibberde. Mijn moeder is die dag 3x bij de dierenarts geweest om hem vocht toe te laten dienen en voeding te laten geven. Dit braakte hij er steeds meteen weer uit. Thuis bij mijn ouders aangekomen bleef Timo bibberen en kreunen. We hebben toen meerdere kruiken opgewarmd en in een handdoek om hem heen gelegd. Je kon merken dat hij dit fijn vond. Mijn moeder heeft Timo om het uur (ook ’s nachts) spuitjes met voeding en water proberen te geven. Soms lukte dit, maar de laatste keren kreeg ze het niet naar binnen. We hebben uren met hem op de arm gezeten om hem warm te houden en te voeden, maar het ging steeds slechter en slechter. Die nacht belde mijn vader me op dat het helemaal niet goed met Timo ging. Hij vertelde dat hij bijna niet meer ademde en dat hij kreunde en bibberde. Hij zou de ochtend waarschijnlijk niet halen. Om 7 uur ’s morgens heb ik meteen weer gebeld en mijn moeder vertelde dat hij nog leefde. Ze zei dat hij echt zijn laatste adem aan het uitblazen was en dat het ieder moment gebeurd kon zijn. Mijn moeder en ik hebben dagen lang alleen maar gehuild. Ze vroeg wat ik wilde. Naar de dierenarts gaan voor een spuitje, of hem thuis laten sterven. Ik moest die dag werken dus ik kon niet mee. We besloten om naar de dierenarts te gaan voor een spuitje, omdat hij waarschijnlijk wel pijn zou hebben en dat wilde ik niet. Mijn moeder ging naar de dierenarts en die besloot het nog een kans te geven. Hij zei dat het na een flinke terugslag ook in een keer weer heel goed kon gaan. We hebben hem toen weer daar gelaten voor infusen. Toen mijn moeder weer thuis was belde ze mij op mijn werk. Ze vertelde dat de dierenarts het nog niet opgaf en dat het nog goed zou kunnen komen. Ik had hier helemaal geen vertrouwen meer in en terwijl ik met mijn moeder aan het bellen was hoorde ik dat ik een voicemailbericht kreeg. Ik hing gauw op en belde de voicemail. De dierenarts.... Hij vertelde dat hij Timo een spuitje had gegeven, omdat hij het niet meer kon aanzien... Timo was gestorven. Hij vroeg of ik hem daar wilde laten of hem wilde ophalen om hem zelf te begraven. Ik besloot hem op te halen. Dat heeft mijn moeder toen voor me gedaan. Omdat ik het op dat moment niet aankon om hem nog te zien, hebben mijn ouders hem bij hun thuis op het mooiste plekje in de tuin begraven.
Nu, een paar maanden later, ben ik nog steeds heel verdrietig. Mensen zeggen wel eens tegen me dat het maar een hondje was en dat er vele ergere dingen op de wereld zijn. Dat ik ze te kort had om er aan gehecht te zij. Voor mij voelt dit anders.
Nu 5 maanden later voel ik nog heel veel verdriet en boosheid. Vandaar dat ik dit stuk ben gaan schrijven. Misschien dat het helpt. Misschien kan ik andere mensen op deze manier waarschuwen en ervoor zorgen dat ze puppy’s kopen bij vertrouwde fokkers. Een paar dagen nadat mijn Timo gestorven is, zag ik op marktplaats een advertentie staan van Chi Store. “Gratis puppy’s af te halen”. Die hadden natuurlijk het parvovirus in de hele zaak en wilden daar op een makkelijke manier vanaf komen, was mijn eerste gedachte.
Nu ben ik dus zoals gezegd 5 maanden verder en heb ik na vele ontsmettingen en poetsbeurten 3 maanden geleden een nieuwe pup gekocht. Het is een kruising tussen een chihuahua en een teckel. Timmie. Ik koos voor een kruising, omdat die wat meer kunnen hebben en waarschijnlijk niet zo snel dood zouden gaan. Hij is enig om te zien en hij is het perfecte hondje. Op de puppycursus gaat het ook helemaal super!
Toch heb ik niet die kriebels die ik bij mijn chihuahua’s had. Het lijkt alsof ik in een relatie zit maar niet verliefd ben. Ik doe er alles aan om een klik te krijgen, maar het lukt me al maanden niet. Ik maak zelfs de overweging om een goed baasje voor hem te zoeken. Ik vind het heel erg, want ik heb een hekel aan mensen die een hond wegdoen. Ik voel toch ook dat ik gek ben op Timmie, maar voel ook dat het niet goed zit. Het is een heel ander hondje. Hij is groter geworden dan de bedoeling was. Hij is qua gedrag een echte teckel. Dat past niet echt bij mij. Ik weet het gewoon niet meer. Het maakt me radeloos en ik blijf twijfels voelen. Ik verlang eigenlijk weer gewoon naar een chihuahua. Ik heb Timmie uit angst aangeschaft. Veel te snel na die anderen. Dat was dom van me, maar ik kan er nu niets meer aan veranderen.... het is wel een schat van een hondje en het doet me pijn als ik denk dat ik hem weg wil geven, maar het zou voor Timmie ook beter zijn. Ik gun hem een baasje dat echt van hem houdt en gek is op hem.
Soms spelen de gedachten door mijn hoofd er gewoon nog een chihuahua bij te nemen en dus drie honden te hebben. (We hebben er nog een grote hond bij). Timmie is toch echt een schatje!
Nu een paar dagen later hebben ze Timmie meegenomen. Gisteren hebben ze hem opgehaald. Hij is naar een familielid gegaan waar ze een boerderij hebben en waar hij de hele dag binnen en buiten kan rennen en kan spelen met andere honden. Ik hoop dat het goed met hem zal gaan. Mis hem wel al een beetje, maar dat zal wel tijd nodig hebben.

Zo zie je maar weer wat een verkeerde aankoop je kan opleveren. Ik vind dus dat zaken als Chi Store Hasselt hier eens flink op moeten worden afgerekend. Door hen heb ik veel verdriet gehad en ben ik heel veel geld kwijtgeraakt. In totaal ongeveer 1300 euro. En nog heb ik mijn droom om een chihuahua te hebben nog niet vervuld. Ik heb op dit moment geen geld meer om een chihuahua aan te schaffen. Misschien als ik goed doorspaar dat ik er in de zomer weer een kan kopen. Maar niet bij Chi Store!!! Die hebben me alleen maar heel boos en verdrietig gemaakt. En andere mensen ook! Ik zou graag willen dat hier iets aan gedaan wordt! Misschien dat ik dan wat meer rust krijg, want ik ga er mee naar bed en ik sta er mee op en dat kan zo niet langer!

Thisismenowandthen
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 jan 2009 14:09

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door Thisismenowandthen » 30 jan 2009 14:15

hallo ,
vind de verhalen over de pupjes die aangekocht zijn en die sterven heel erg !! en ja ze zulle wss ook wel sneller ziek worden bij de broodfokkers.
dat chi-store een slechte winkel is dat moet je me niet zeggen , maar achico in lummen daar gaat zoveel slechts van rond hé en heb er 2 puppy's gekocht met belgisch paspoort en vriendinne hebbe er daar ook meerdere van .. niets aan , zo gezond als iets.
ok er zulle er sommige zijn van import maar een vriendin van de dochter van achico kweekt ook het ras chihuahua en dan verkoopt zij er zo enkele in de winkel, ik praat de winkels niet goed he want nu heb ik ook een pup aangekocht bij een echte fokker met stamboom en alles maar het ware men twee eerste ik kon niet wachten en zo ge kent da wel .. maar over achico kan men nu niks slecht zegge , ik spring er nu nog af en toe binnen en die krijgen allemaal mensen van ver over de vloer en allemaal lovende commentaar ..

albyke
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 aug 2008 16:27

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door albyke » 30 jan 2009 22:01

die hierboven is schijnbaar weer van achico ,vroeger my little one,aub op elke site vecht je het uit tegen chi store,denkt u nu echt dat de mensen lomp zijn en blijven????
overal prijst u uw eigen winkel aan en breekt u chi store af
denk u nu echt dat het niet opvalt ????
je hebt jullie namen maar in te typen en je kan alles over alle winkels en broodfokkers vinden ,en er is er altijd ene bij die achico aanprijst??? aub zeg oftewel prijst u zichzelf aan ,oftewel reageert chi store erop ,een kinderachtig spelletje dat de broodfokkers onder elkaar uitvechten
mijn nonkel kocht bij jullie een chike ,achico en die mevrouw spreekt de waarheid hoor,die zijn allemaal ziek ,en die van chi store ,mijn dochter haar chike is bijna gestoreven ,en die van mij van het biezenhof heeft me bijna het dubbele gekosst om ze erdoor te krijgen , weet wat het met jullie is ,jullie denken ,ik geef algauw het geld terug ,of jullie doen helemaal niks ,of je zegt breng het maar terug en kies een ander ,en j ullie maken te grootste fout van jullie leven ,dat is te vergeten dat mensen dat ene diertje er uitkiezen omdat ze dat perse willen ,en dat niet zo gauw willen afgeven of willen zien sterven zoals julie dat allemaal normaal vinden ,pfff wat maakt voor jullie dan ene dierke uit he ,
raar op deze site word bijna nooit gereageerd en ineens is er op twee dagen weer ene die achico moet aanraden???? stop al uw flauwekul toch ,wij blijven geen onnozelaars hoor als ge dat moest denken,
ik zet juist de link op de site ........ en raar ineens antwoord er iemand op een bijna vergeten site ,zeer raar ,staat u ook soms op de ...... site ja en zag u dit weer???
stop uw belachelijke reklame op de blogs en deze sites ,want het word ons allemaal teveel ,wij weten waar u mee bezig bent ,u zal blijven verkopen ,maar wij zullen er iets aan doen , wij zijn geen winkel wij raden elke winkel af dus ook chi store ,hezehof,biezenhof ,lummen en al die anderen dus u moet niet reageren met een belachelijk bericht weer van dat ik van een of andere winkel ben en zelf verkoop ofzo ,nee ik ben een gedupeerde ,en met mijn familie al 11 chikes die allemaal ongezond worden ja ,dus stop ermee uzelf aan te prijzen ,hopelijk lezen veel mensen dit want dit begint de spuigaten uit te lopen hoor ,

Thisismenowandthen
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 jan 2009 14:09

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door Thisismenowandthen » 31 jan 2009 05:14

kijk hé maakt me niet uit wat je denkt wat ik ben , ik ben ZEKER niet van achico vind gewoon erg dat jullie denken dat al die beestjes ziek zijn , mijn hondje is kerngezond , ik zit zelf op het chihuahuaforum en alles. hou ook niet van broodfokkers!!! heb nu mijn ander allemaal met stamboom gekocht van een echte fokker , maar het kan waar zijn van achico maar ik kan er geen slecht woord van zegge , sorry maar het is nu eenmaak zo , mijn hondje is gekeurd door dierenarts enis gezond net zoals men ander met stamboom en ik koop zeker geen meer in een winkel maar mijn hondje is een eve grote schat als men ander!!!!!!!!

witte konijn
Berichten: 5
Lid geworden op: 17 feb 2009 20:39

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door witte konijn » 17 feb 2009 20:57

groetjes

wat me eigenlijk verbaast is het volgende
wat drijft een fokker er toe zijn honden naar een doorverkoop te brengen
als hij die pups zelf verkoopt verdient hij dus veel meer dan wat hij van die doorverkoper krijgt
het is gewoon een verkoop truk wat hier weer geplaatst wordt
wij hadden een hond in schulen gekocht met alle ellende bijelkaar
hij is door onze goede zorgen 10 jaar mogen worden
en is overleden aan hartruis en nier faling en wat nog meer
het ras dat wij hebben is 10 jaar belachelijk vroeg
nu komen onze hondjes van een goede fokker en we hebben geen enkel probleem
deze fokker is een van onze beste vrienden geworden en meermaals gaat mijn vrouw naar daar om de eerste weken de pupjes mee te verzorgen en ook met de bevalling te helpen

eigenlijk is het niet de schuld van die broodfokkers en doorverkoop winkels hoor dat er zo met dieren wordt omgegaan
het is de schuld van de KOPERS
wordt er niet gekocht dan houd die wantoestand vanzelf op
en sluiten ze sneller hun deuren dan dat ze ooit een vergunning hebben aangevraagd
en het klagen en jammeren maar we kopen allemaal de woef of een ander honden magazine
en wie maakt daar reclame in ??? juist die winkels
wel doe nu eens een petitie naar die maandbladen en stop eens ALLEMAAL een paar maanden met deze bladen te kopen
en kijk eens of dat resultaat geeft want ook voor deze bladen is het zo
dat als ze niet gekocht worden er een probleem is om te blijven bestaan

groetjes de witte konijn

Natha
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 apr 2009 12:04

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door Natha » 19 apr 2009 12:27

This shop buys puppies from a Slovekian puppies mills (TAKTIK). A lot of puppies die and are very sick (Parvovirus, Coccidiosis...). The ''good health'' statement on their passports is a lie. My dog was in intensive care for 12 days (2 days after purchase) and died. He was already sick when puchased. I have tried to contact several times the shop owner by phone and e-mails but got no answer.

Don't trust the advertissements of this shop !!!!!!!!!!

Don't think that to buy from a breeder is more expensive (it is not true). I have paid more than 1000 eur for my dog + special food, vitamins, glucose... I had the confirmation from veterinaries that if the shop sells you already some glucose it is to try to keep the dogs ''on their legs'' as they are most of the time very sick or very weak.


The guestbook of this shop is a lie. All the comments are checked before to be added so if you put a bad comment it will never be on the guestbook. They receive 30 or more puppies each week and if you compare the number of the puppies that they purchase each week and the good comments put on their guestbook by some buyers it means that each week the majority of these puppies die.

Don't hesitate to fill a complaint at the Dieren Bescherming and to contact the police. This shop must be closed !!!!

k-iimmmmm
Berichten: 1
Lid geworden op: 20 jun 2009 22:44

Re: MY LITTLE ONE, niets dan klachten. Wie heeft nog klacht?

Ongelezen bericht door k-iimmmmm » 20 jun 2009 22:52

Ik hoop dat jullie dit erop laten staan voor de mensen te waarschuwen.
Ik wil mijn verhaal aan jullie vertellen en mijn verdriet om mijn dode pupje.
Zodat mensen eerst voldoende informatie zoeken over deze winkel! en al die andere winkels waar ze honden verkopen alsof het meubels zijn.

Chistore belgie hasselt.
Achico Lummen
En nu de net geopende winkel in rotterdam!

Allemaal broodfokkerij!
Deze hondjes komen met vrachtwagens ons land binnen. Ze komen uit Polen en al die rare landen daar. Worden weggehaald bij de moeder als ze nog veeeel ste jong zijn. Je krijgt een paspoortje mee bij aankoop dat helemaal niet nederlands is. Zweeds? Pools? Russisch? Geen idee.
Deze pupjes worden voor 50 euro gekocht uit deze landen en worden hier voor 600 tot 1250 euro verkocht!!

Ik heb ook een pupje gekocht bij Chistore Beglie. ( hoe stom ook achteraf! ) De eerste dag ging het nog. Maar hij at de hele dag niet en dronk de hele dag niet. de volgende morgen was het dus zo ver. Hij zwikte om. Keek heeel raar uit de ogen. Was meer dood als levend. Met spoed naar de dierenarts gegaan en ze vroegen me waar ik hem vandaan had gehaald. Chistore belgie. Daar hadden ze der dus al heeel veel van binnen gehad daar. Het was bijna lopende band werk zo veel zieke pups uit deze winkel kwamen daar bij de dierenarts. Zijn suikergehalte was 0,9 en moet zeker 3,0 zijn. Hij was dus bijna in coma beland zei de dierenarts. Toen zijn wij terug gegaan met de pup naar Chistore. Ze zouden daar wel eventjes voor hem zorgen zeiden ze. En 3 dagen later belde valerie mij dat hij weer levendig rond liep en zelf at en dronk. Ik was zoo blij en ben meteen gaan kijken en in de hoop dat ik hem mee naar huis kon nemen. Eenmaal daar aangekomen.. Ik had hem op de arm.. Toen begon die te poepen op me jas ( kon het hondje ook niets aan doen) Diaree met geel en bloed ertussen. Ik keek goed in zijn oogjes maar daar was weinig leven te bekennen. En heel erg mager. Ik heb dus besloten om hem NOG niet mee te nemen en hem nog daar te laten. Ze zeiden ook dat de “dierenarts” nog langs zou komen. Maar goed. Je weet nooit of dat wel waar is. week daarna belde ze me op dat het hondje het toch niet gehaald had. Ontstoke ogen, mager, suikerziekte, verkouden en longontsteking.. moet ik nog even door gaan.?

Lieve mensen koop a.u.b nooit een pupje uit z’on winkel. Ga naar mensen die het pariculier doen gewoon die gewoon omdat ze het leuk vinden een nestje hebben gekregen en waar vader en moeder aanwezig zijn.
Achteraf was het eigenlijk wel duidelijk dat mijn hondje al ziek was toen die nog in die chistore winkel zat. Ze spuiten die hondjes smorgens gewoon vol met suiker in de hoop dat ze de dag goed doorkomen en als nog geld voor kunnen vangen.
Koop een hondje dat in huiselijke kring is opgegroeid. Dat met andere honden en mensen en kleine kinderen kan omgaan.
Deze hondjes zitten de hele dag in een kooitje. Tussen hun eigen poep en met 4 hondjes in een kleine kooi. Dit is niet gezond. Jammer genoeg ben ik er ook te laat achter gekomen. Ik ben ook dom geweest. Ik wilde er zo graag een en heb van te voren ook niet genoeg informatie opgehaald over deze winkel ( helaas! ) Ik dacht dit gebeurd mij niet, ik krijg een gezond pupje. Want dat hoopt iedereen natuurlijk!
Maar nu heb ik eentje gehaald particulier en ik kan je vertellen, je ziet het verschil wel!!

Gesloten