LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Spikes op Garagedeur mag dat?

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
Moneyman
Berichten: 18808
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door Moneyman »

Ik heb vroeger heel wat afgevoetbald, ook tegen garagedeuren. Die zijn nooit kapot gegaan. Ook mijn eigen garagedeur krijgt van de jeugd hier heel wat te verduren, en die gaat ook niet kapot. Misschien is de simpelste oplossing voor TS wel om de deur eens echt goed te verven.

moederslink
Berichten: 9047
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door moederslink »

Misschien, anders verven , maar dan nog.....ik vind dat je geen ballen tegen andermans garagedeur hoeft te trappen. Je kunt ook naar een schoolplein gaan en daar tegen een muur balletje trappen of tegen de garagedeuren van je eigen ouders.

Ik heb een hoekhuis gehad met een grote blinde muur, heerlijk voor de voetballende kinderen in die straat, maar toch.....het constante gedreun tegen de muur daar, uren en uren lang en zeker in de vakanties en weekends , ik werd er nog zieker van ( ik had in die tijd namelijk heel veel migraine -aanvallen).

witte angora
Berichten: 24030
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door witte angora »

Maar om op de oorspronkelijke vraag terug te keren:

Zou iemand prikkeldraad aan een hek mogen bevestigen dat aan de openbare weg staat?

Mag iemand struiken met doorns als haag langs de openbare weg neerzetten?

Het is volgens mij allemaal nog niet zo zwart wit en zo helder.

ciske
Berichten: 10821
Lid geworden op: 17 mar 2011 11:13

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door ciske »

witte angora schreef:Al groeide het geld wél op zijn rug...

Waarom moet die deur steeds weer vernield worden?
Daarom zeg ik....wel eens van opvoeden gehoord.

gosewijn
Berichten: 2387
Lid geworden op: 10 apr 2014 18:00

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door gosewijn »

De eerste opmerking van Monnyman is korrekt.
Heb hier jaren last gehad van jeugd 10 a 16 jaar oud .Konstant bal in de tuin en vernieling . 1 maal inbraak 2 maal poging van inbraak. Heb bij de inbraak hulp officier van justitie hier gehad voor aangfte etc, heb het verhaal verteld van de jeugd . Heb tegen hem gezegd ga prikkeldraad plaatsen aan de binnenkant van de schutting (hoekhuis) ,als ze overde schutting willen klimmen dat ze met de hand in het prikkeldraad grijpen . Oei fout fout fout. Mag niet iemand moetwillig letsel toe brengen. Maar zei de hulp off , je hebt een vijver met vissen en je hebt beslist last van katten ,dan mag je wel prikkeldraad plaatsen als je die aan de boven kant van de schutting ca 10 cm van het hout plaatst ,zodat de kat als het over de schutting wil onder het prikkeldraad door moet , als u begrijpt wat ik bedoel .

Lang geleden heeft mijn vriend tijdens vakantie 2 jaar op rij inbraak gehad , het derde dacht hij zal mij niet meer gebeuren. Hij ging het derde jaar op vakantie en haalde het luik bij de voor deur er uit en ging 4 weken op vakantie . Na 3 dagen kreeg hij een belletje van politie als hij maar even naar huis wilde komen omdat een inbreken in de put was gevallen en zijn been gebroken had , hij antwoorde dat hij in italie zat en niet kwam . Hij moest komen omdat hij opzettelijk letsel had toe gebracht . Heeft een boete gekregen van 500 gulden.

kokka
Berichten: 3551
Lid geworden op: 30 mei 2012 10:32

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door kokka »

gosewijn schreef:Hij ging het derde jaar op vakantie en haalde het luik bij de voor deur er uit
nog geluk dat er tijdens zijn afwezigheid geen brand uitgebroken was en een brandweerman z'n nek brak door die actie

moederslink
Berichten: 9047
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door moederslink »

Oeps ...... :oops:

Piet Piraat
Berichten: 27
Lid geworden op: 26 feb 2009 18:42

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door Piet Piraat »

Wat u het beste kunt doen is bellen met uw rechtsbijstandverzekering. Indien u die niet heeft kunt u elders gratis juridische info halen bij wetswinkel of zoiets dergelijks. U kunt wellicht ook op het politiebureau informeren wat u wel of niet mag, want van alle "appels en peren" vergelijk verhalen over inbrekers en 'gefrustreerde ouders" praatjes over opvoeding word ik geen haar wijzer. Aangezien ik dit een interessant onderwerp vind en u besluit mijn raad op te volgen, wilt u misschien het antwoord met ons delen, door het te laten weten.

bep nijenhuis
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 feb 2012 21:36

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door bep nijenhuis »

Zomaar een idee: monteer in de lengte gezaagde halve palen op de deur. De bal ketst alle kanten op behalve de goede kant. De palen kun je op een artistieke wijze monteren en een opvallende kleur geven. Wel roestvrije schroeven gebruiken.

T.deBruijn
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 jul 2016 20:05

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door T.deBruijn »

Weet u, ik kies zelf liefst voor oplossingen waar iedereen vrolijk van wordt. Spreek met die jeugd tijden af dat ze uw garage mogen gebruiken als doel. Zet dan de deur open en span 10 cm in de garage een net dat de bal tegenhoudt. Geen lawaai, geen deuken, maar wel veel lol op basis van samenwerking. maakt zich populair in de buurt en krijgt draagvlak bij de jeugd. Mogelijk dat andere mensen met een garage aldaar met u meedoen!

T.deBruijn
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 jul 2016 20:05

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door T.deBruijn »

p.s. uw krijgt de wijkagent op uw hand voor als er een keer werkelijk wat te doen is. En niet te vergeten, geen gedoe met aansprakelijkheidsstellingen vanwege schade aan de deur of grote letselschade door die rare pinnen...

kokka
Berichten: 3551
Lid geworden op: 30 mei 2012 10:32

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door kokka »

dan moet je misschien voor de zekerheid je garagedeur-openen een beetje opvoeren.. een stuk of wat palen op je deur gaat aardig doorwegen.
En dan is het nog maar de vraag of die deur met palen ( of die spikes!)erop sowieso nog wel open kan.
je kan ook je deur beplakken met schuimrubber. komt de bal niet terug en het dempt ook het geluid nog eens een keer :-)

squareware
Berichten: 56
Lid geworden op: 23 nov 2010 14:00
Locatie: ijmuiden

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door squareware »

Even een upate. De wijkagent heeft elke donderdag avond een inloop in het wijkcentrum. De beste man vertelde mij dat kinderen wettelijk gezien lawaai mogen maken (dat wist ik al) maar dat de ouders aansprakelijk zijn voor de schade. Ik mag ook niet m'n auto voor de garage zetten omdat uitritten nou eenmaal vrijgehouden moeten worden (ook al is het mijn eigen uitrit en er geen auto in of uit hoeft te rijden).

Mijn rechtsbijstand die vertelde mij dat in sommige gevallen mijn eigen verzekering kan aanspreken en dat de verzekering het nodige papierwerk naar de desbetreffende... daders (zwaar woord) stuurt.

Misschien dat ik dat laatste ga proberen even in overleg met mijn vriendin. Omdat de relaties in de straat nogal op het spel staan en wij misschien wel het mikpunt worden van een en ander. Dus daar zijn we nog even over aan het discusieren en omdat we een dreumes hebben die we hier graag willen laten opgroeien, misschien niet handig om teveel mensen pissig te maken.

Voor wie nog intresse heeft hier even een plaatje van de situatie. Garage staat helaas vol met spullen (fietsen, ladder, gereedschap en oud speelgoed van mijzelf en speelgoed van onze jongste omdat we niet zo heel veel berg ruimte hebben in huis.) De hele handel is twee jaar terug geschilderd (ook de regenpijp, kapje bovenaan is van de week stuk geschoten de scherven lagen op straat toen ik thuis kwam van het werk) het ziet er niet al te best meer uit. Garage valt nog mee maar heeft hier en daar als je inzoomed toch wat putjes bij de deuken.

https://s32.postimg.org/6x4kauw6t/20160722_163234.jpg

Alvast iedereen bedankt voor de reacties. Wie weet komt het ooit nog goed.

moederslink
Berichten: 9047
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door moederslink »

Verf op de regenpijp behoorlijk beschadigd , kapje daar bovenop kapot...waardeloos :x duidelijk hoor deze foto.....
Tja. .....spikes.....zeer w.s zet je i.d.d de " verstandhouding " daarmee op scherp en uiteraard wil je dat niet.
En als je een camera zou ophangen ? Dan zie je wie de daders zijn en heb je je bewijs t.o de betreffende ouders en voor de verzekeraar.
Vaak is dat wel een probaat preventief middel...., maar ja die kunnen ze ook kapot knallen met de bal.
Of je moet een groot bord maken met - verboden hier tegenaan te voetballen- ( maar misschien gaan ze het dan juist doen? :( )
Ik weet echt de juiste oplossing niet, sorry , maar hopelijk komt het _ooit_ goed.... :wink:

alfatrion
Berichten: 18237
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door alfatrion »

Je de kap boven aan kunnen vervangen en daar iets van spikes op plaatsen. Dit bied bescherming tegen mensen die op de garage willen klimmen. Verder is dit zo hoog dat letsel bij normaal gebruik van de openbare straat niet te verwachten is. En als je er voor zorgt dat dit duidelijk te zien is dan ben je m.i. ook niet aansprakelijk als er een bal tegen aankomt.

berndv
Berichten: 9059
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Spikes op Garagedeur mag dat?

Ongelezen bericht door berndv »

alfatrion schreef:Je de kap boven aan kunnen vervangen en daar iets van spikes op plaatsen. Dit bied bescherming tegen mensen die op de garage willen klimmen. Verder is dit zo hoog dat letsel bij normaal gebruik van de openbare straat niet te verwachten is. En als je er voor zorgt dat dit duidelijk te zien is dan ben je m.i. ook niet aansprakelijk als er een bal tegen aankomt.
maar dat is niet de plek die ts voor ogen heeft, hoewel het wel de schade op de kap van de regenpijp beperkt
squareware schreef:Zou ik die juridisch gezien op scheenhoogte tegen de garage deur aan mogen schroeven

Gesloten