Radar

toggle menu

Ervaringen met Bulko Oldenbroek?

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.

Ervaringen met Bulko Oldenbroek?

door MLossie » 18 apr 2017 13:35

WIj hebben een carport besteld bij Bulko Oldebroek. Prijs ongeveer 5000 Euro.
Wij komen zelf uit Limburg, dus is een stukje uit Oldebroek vandaan.

Er is ook een contract getekend, waarbij we 10% als aanbetaling moesten doen.
Daar hadden we geen probleem mee en is ook netjes gedaan.

Nu blijkt dat we contractueeel nog 80 % moeten betalen voordat ze bij ons komen plaatsen.
Bij plaatsing dan nog de resterende 10%

Mijn concrete vraag is uiteraard, wie heeft ervaringen met Bulko ?
Zo ja, wat zijn jullie ervaringen?
En verder zou ik willen weten of en in hoeverre dit kan en mag (de constructie van 80% betalen als er nog niets geplaatst is)

MLossie
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 18 apr 2017 13:29

RE: Ervaringen met Bulko Oldenbroek?

door Sira » 21 apr 2017 17:34

Een aanbetaling kan ik mij voorstellen, zeker als dit een voor u op maat gemaakte product is.
Ik ken het bedrijf niet, enerzijds kunnen er kwade bedoelingen achter zitten, maar anderzijds kan het ook zijn dat zij vóór levering van de fabriek het volledige bedrag aan de fabrikant hebben moeten voldoen. Ik kom dit tegenwoordig steeds meer tegen bij fabrikanten (50% bij opdracht en 50% een dag voor levering) en de fabrikanten maakt geen onderscheid tussen een correcte betaler of een slechte betaler. En voor een bedrijf dat veel afneemt, is dat toch een hele investering wanneer dat allemaal voorgeschoten moet worden.
U kunt Bulko eventueel voorstellen dat u die 80% op de montage-dag à contant betaald.
Sira
 
Berichten: 104
Geregistreerd: 23 nov 2005 16:11

RE: Ervaringen met Bulko Oldenbroek?

door NeoDutchio » 21 apr 2017 17:41

Er was geen aanbieder dichter in uw buurt? Niet zo slim om eerst te kopen en dan pas naar regerenties gaan vragen/zoeken.
Nu dat u betaald heeft bent u akkoord gegaan met de 80% betaling. Hier kunt u nu niet meer onderuit.
NeoDutchio
 
Berichten: 2816
Geregistreerd: 17 jan 2014 23:39

RE: Ervaringen met Bulko Oldenbroek?

door Swantje » 22 maart 2018 22:32

Wij schrijven niet graag slechte recensies over bedrijven, maar na uitblijven van enige reactie van onze laatste mailtjes, moeten wij toch wat kwijt.

Bij het geven aan de opdracht ging alles met Bulko Nederland nog prima. Echter de bij het daadwerkelijke uitvoering heeft Bulko Nederland zeer gefaald.

Het begon bij de communicatie met de technisch tekenaar. Waar hij misschien wel heeft geluisterd naar onze wensen, maar deze totaal in de wind heeft geslagen. Het resultaat hiervan is dat de deur van het tuinkantoor aan de verkeerde kant open gaat. Hier konden ze helaas niets meer aan doen. Hiervoor kregen we het stukken gratis. Helaas zitten er nu al wat schuren in de stuk. (beetje een geval van: Dun op de muur. Dik op de factuur)

Communicatie met de uitvoerder was ook zeer jammerlijk. Ruim twee weken van te voren hebben wij meerdere telefoongesprekken gevoerd met de uitvoerder. Hierbij hebben wij aangegeven dat de oudere fundering nog al wat extra zorg nodig had en dat er niet zomaar even een gat ingeslagen kon worden. Dit was hem ook al duidelijk gemaakt door zijn eigen medewerkers. Het resultaat hiervan is dat er 5 uur een dure hijskraan heeft staan wachtten tot de nieuwe fundering er eindelijk lag en het tuinkantoor op zijn plek kon worden gehesen. Hierdoor werdt de afwerking in de ogen van Bulko Nederland en race tegen de klok. Gepaard met gescheld tegen elkaar over de telefoon.

De verder afwerking was nog meer een drama. Wij kregen hierbij echt het gevoel dat wij een projectje tussendoor waren. Bulko Nederland heeft hier alleen maar onderaannemers gestuurd en gingen qua afwerking zeer amateuristisch te werk. Resultaat zij moesten drie keer terugkomen om hun fouten te herstellen.

Ze waren ook de sleutel kwijt, waardoor er een nieuw slot in geboord moest worden. Kosten € 90,00. Deze hebben zij nooit betaald aan de sleutelmaker. Deze hebben wij uiteindelijk zelf maar betaald aan de sleutelmaker.

Hoofstuk: Vloer en vloerverwarming.

Graag wil ik een samenvatting geven wat er met de vloer is gebeurd:

1e laag:
Hier zijn eerst Variotherm kompaktplaten neergelegd waarin de verwarmingsbuizen in zijn gemonteerd, Hierna is de vulmassa eroverheen gestort. Echter kwamen de medewerkers er halverwege achter dat er te weinig zakken Variotherm waren en de specie in de hoeken wegliep. Hierdoor hebben ze het zo dun mogelijk op de vloer gelegd. Hierdoor werd de vloer niet egaal.
Nog een detail: Nadat de vloer gestort was, vonden ze bij ons in de woonkamer een rol dampdichte folie en randstrookisolatie. Deze producten dienen onder en aan de zijkant van de kompaktplaten te worden aangebracht. Als dit gebeurt was, was er niets weggelopen en was de vloer waarschijnlijk egaal en klaar

2e laag:
Hier is een soort cementspecie gebruikt. Echter kwamen ze er voor de tweede keer achter dat er te weinig cementzakken waren geleverd. Hierdoor hebben ze het laatste stuk een beetje afgeraffeld, waardoor de vloer aan de ene helft van het huis hoger ligt dan aan de andere kant.

3e laag:
Hier is egalisatiecement gebruikt. Na wat inlichtingen en wat gezocht te hebben. Is hier geen hechtingsmiddel (primer) gebruikt. Ook hadden wij een vloerstopcontact in onze vloer laten plaatsen. Echter de derde persoon die deze vloer kwam storten heeft ook het stopcontact vol laten lopen. Deze hebben wij er na vijf uur bikken eruit kunnen krijgen. Dat deze persoon geen schok heeft gekregen mag een wonder wezen. Nieuw stopcontact hebben wij helaas ook niet vergoed gekregen.

Het resultaat van dit handelen was dat na een week de hele vloer omhoog kwam. Opdat moment hadden we het eigelijk wel gehad met dit bedrijf en hebben we op onze eigen kosten de vloer laten verwijderen en opnieuw laten leggen. Bulko Nederland heeft nog wel aangeboden om het weer zelf te doen. Echter was ons vertrouwen dat dit goed zou aflopen tot 0% gedaald.

Op mailtjes dat wij toch wel enige financiële vergoeding wilde ontvangen is helaas nooit meer gereageerd.

Helaas

Dit dekt nog niet de helft van wat er nog niet helemaal netjes was afgewerkt maar de tekst is al zo lang.
Swantje
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 22 maart 2018 22:25

Geef de vorige berichten weer
Sorteer op

Keer terug naar Overig huis / tuin