[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Afvoer van pelletkachel
Pagina 1 van 1

Afvoer van pelletkachel

Geplaatst: 11 nov 2018 19:08
door Jacqz
Goede dag
Wie kan mij vertellen of een pallet kachel afvoer direct vanuit 2.50 m uit de gevel mag, of is het verplicht om naar de nok van het dak met dubbel wandig afvoerpijp te gaan buitenom langs de gevel. De meningen hier over verschillen nog al. Eigenlijk kan niemand een duidelijk antwoord geven. Wie heeft er ervaring mee. Alvast bedankt

Re: Afvoer van pelletkachel

Geplaatst: 13 nov 2018 13:48
door Jablan
Dag Jacq,

Een goed antwoord kan niemand geven. Het hangt van veel factoren af, zoals de gemeente (wel/geen vergunnning nodig), soort bouw, afstand tot directe buren, etc.

Bekijk het eens anders:
- Als je de kachel beneden hebt staan en je laat het rookkanaal door je huis naar de nok lopen, dan heb je ook voordeel van de restwarmte. Bovendien: hoe hoger de 'schoorsteen', hoe minder overlast voor je omgeving.
- Als je de afvoer direct uit de gevel wilt laten uitsteken, heb je meer kans op slecht-stoken bij de verkeerde windrichting* en na een aantal jaren ook extra onderhoud aan de gevel boven het rookkanaal.
* CO2-vergiftiging in Huizen, waar de luchtafvoer niet werkte, omdat de wind er pal op stond. Met vier dode meisjes als treurig resultaat.

Mijn keuze is simpel: altijd zo hoog mogelijk gaan met het rookkanaal, liefst een meter of 2-3 boven het dak, zodat alles snel verwaait en je optimaal rendement haalt uit de investering.

Re: Afvoer van pelletkachel

Geplaatst: 13 nov 2018 15:21
door Erthanax
Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat een rookgasafvoer op 2,5 meter hoogte naast de gevel is toegestaan. U kunt het navragen bij uw gemeente.

Re: Afvoer van pelletkachel

Geplaatst: 13 nov 2018 15:27
door Klaas Jan
Zo hoog mogelijk zodat omwonenden geen overlast van rook zullen ondervinden.

Re: Afvoer van pelletkachel

Geplaatst: 13 nov 2018 20:20
door Bob Schurkjens
Geen zinnig woord over te zeggen. Woont u vrijstaand in de polder of in een rijtjeshuis?