Wie heeft ervaring met EuroParcs?

Andere onderwerpen die met vakantie of vrije tijd te maken hebben.
Mr.R
Berichten: 2
Lid geworden op: 07 nov 2021 10:22

Re: Wie heeft ervaring met EuroParcs?

Ongelezen bericht door Mr.R »

Ook ik heb wat vreemde ervaringen met Europarcs.

Ik had een vakantiehuisje waar ik eigenlijk vanaf wilde. Te duur aangekocht en in de variabele verhuur leverde het te weinig op door de hoge parkkosten.

Bij het park had ik ooit eens aangegeven dat ik bereid was de woning te verkopen als er iemand was met interesse.
Dat was prima, ze vroegen wat ik er voor wilde hebben, dus ik noemde een realistisch bedrag zonder winst, 250K. In de hoop dat er misschien iets meer geboden zou worden.

Op een gegeven moment, paar maanden later, krijg ik te horen dat de woning is verkocht voor 250K.
Aan de ene kant was ik blij, maar ik had eigenlijk nog wel iets van een bieding verwacht, waar je dan mee akkoord gaat ofzo.

Ik vroeg nog wie de koper was, maar al snel bleek dat het park het terug wilde kopen.

Nou goed, ik zag het huisje echt als een blok aan m'n been dus ik vond het allemaal wel prima. Wegwezen dacht ik.
Daarnaast was het bod van 250K ook helemaal niet slecht. Ik zag mooiere huisjes op het park die al voor langere tijd voor minder te koop stonden.

Een paar maanden later was ik toch benieuwd wat er nou met dit huisje was gebeurd.
Ik vraag het koopsom overzicht op bij het kadaster, en daar komt de aap uit de mouw!
Op de dag dat ik mijn woning verkocht aan Europarcs, voor 250K, is dezelfde dag nog de woning doorverkocht aan de nieuwe eigenaar voor 300K. Meneer Europarcs pakt dus even 50K winst. In het overzicht zag ik nog wel meer dubieuze transacties waarbij huisjes in het verleden op dezelfde dag 2x werden verkocht voor verschillende prijzen.
Moet je voorstellen dat een makelaar dat doet! Je wilt je huis verkopen voor 250K, iemand biedt 300K en de makelaar die pakt de winst mee.

Die 50K hoef ik echt niet te hebben, ben al lang blij dat ik er vanaf ben, maar helemaal fris is dit natuurlijk niet.

lievemarie
Berichten: 358
Lid geworden op: 15 sep 2021 18:26

Re: Wie heeft ervaring met EuroParcs?

Ongelezen bericht door lievemarie »

Dit soort parken zijn per definitie niet "fris". In mijn "parkjaren" noemde men dit campingmaffia.

PeterPeters1966
Berichten: 1546
Lid geworden op: 06 jan 2021 22:51

Re: Wie heeft ervaring met EuroParcs?

Ongelezen bericht door PeterPeters1966 »

Nijogeth schreef:
02 sep 2017 16:40
Ik snap die investeringen niet. Tuurlijk is het geen probleem als t economisch goed gaat. Maar komen we over 10 jaar in een crisis, dan staan er zo duizenden te koop voor een klein prijsje.
Dat geldt natuurlijk voor alle investeringen. Maar toch zijn mensen die durven te investeren uiteindelijk financieel beter af dan mensen die dat niet durven. En natuurlijk kan je altijd wel iemand vinden die alles kwijt is geraakt als investeringen niet goed uitpakten, maar die mensen hebben meestal te veel risico's genomen.

lievemarie
Berichten: 358
Lid geworden op: 15 sep 2021 18:26

Re: Wie heeft ervaring met EuroParcs?

Ongelezen bericht door lievemarie »

Het gaat m.i. niet alleen om het rendement. Je bent compleet aan de grillen van de eigenaar van zo'n park overgeleverd. Als hij eisen gaat stellen heb je er maar aan te voldoen. Bij verkoop kun je 20% van de verkoopwaarde afdragen, je betaalt je scheel aan parkkosten en de nutsvoorzieningen zijn meestal ook veel hoger, want alleen de parkeigenaar is de hoofdafnemer. Het enige "voordeel": je betaalt dan geen vastrecht.
Mijn advies: nooit doen.

Erikdepooter
Berichten: 23
Lid geworden op: 30 mei 2018 15:14

Re: Wie heeft ervaring met EuroParcs?

Ongelezen bericht door Erikdepooter »

Is er ergens een vergelijking te vinden tussen Europarcs, Roompot, Landal of andere parken? Provisie op verhuur bij Europarcs zou 30% zijn? En bij Landal/Roompot maar 20-24%? Waarom dat verschil?
En vertaalt het "gegarandeerd rendement" zich vervolgens in een even zo grote afname van de waarde van de woning na de garantieperiode, ofwel blijkt dat gegarandeerd rendement eigenlijk gewoon te zijn verdisconteerd in de aankoopprijs?

Jablan
Berichten: 5475
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49
Contacteer:

Re: Wie heeft ervaring met EuroParcs?

Ongelezen bericht door Jablan »

Het gegarandeerd rendement zien wij als lokmiddel om nieuwe eigenaren aan te trekken.
De commissie gaat ten koste van je eigen rendement en voor een scherper oordeel moet je kijken naar welke diensten allemaal worden geleverd.

Maar in het algemeen ... investeren in onroerend goed geeft het hoogste rendement als je alles zelf doet - en daarmee valt zo'n park voor ons af als belegging.

DiDaS
Berichten: 5
Lid geworden op: 28 apr 2008 11:00

Re: Wie heeft ervaring met EuroParcs?

Ongelezen bericht door DiDaS »

Niet in investeren
EuroParcs belooft een boel en levert weinig.

Wij wilden een vakantiehuisje om ons af en toe terug te kunnen trekken. Voor ons was het daarom belangrijk dat er een werkkamer aanwezig was die op slot was voor huurders. Geen probleem, zei EuroParcs.

Daarnaast zouden we inspraak krijgen in de tuinaanleg, mochten we (binnen gestelde regels) zelf het interieur bepalen en zou het huisje na zo'n 4 a 5 maanden geleverd worden aan de rand van het park naast een meer waar je kon zwemmen.

'Red flag' 1: De oplevering duurde 2x zo lang. In plaats van mei 2021, werd het september. We zijn hierover absoluut niet op de hoogte gehouden. We hebben het huisje namelijk in mei op de parkeerplaats zien staan, vervolgens gebeld, en geen uitleg gekregen over waarom er vertraging was. Na zelf nogmaals te bellen in augustus kregen we ineens te horen dat volgende maand de oplevering zou zijn.

'Red flag' 2: We hebben geen inspraak gehad over de tuinaanleg. Ik heb meerdere keren gebeld/gemaild of we een keer met de tuinman konden spreken. Dat werd uiteindelijk geregeld toen alles al aangelegd was.

'Red flag' 3: Het naastgelegen meer kun je vanaf EuroParcs niet per voet bereiken; er staan hekken omheen. Je moet een kwartier omfietsen, of met de auto.

Okee, kan allemaal nog. Dan is je huisje er in september. Eindelijk kun je tijdens lockdowns in de natuur thuiswerken. Althans... De afsluiting van de werkkamer was niet in orde gemaakt. Sterker nog... Het was ingedeeld als een slaapkamer. En dat ondanks de bouwtekening en de aangelegde stopcontacten op basis van een bureau.

De dame die de oplevering deed, en ons 2x 20 minuten van en naar het huisje heeft laten lopen, zei dat ze het zou oplossen en vulde het contract in voor 4-persoons verhuur. Deze kregen wij ondertekend in ons digitale dossier.

Maar dan! Dan barst het los. Het was namelijk he-le-maal niet mogelijk om een 6-persoons hackfort chalet te verhuren als 4-persoons. Dat is lastig op de website, dan klopt de plattegrond niet, etc. etc. Ze kwamen met steeds meer excusen. Ondanks het contract. De man die het ons verkocht had wist plotseling ook niets meer van de belofte van een werkkamer.

We waren er klaar mee en wilden het verkopen voor een marktconforme prijs. De verkoper schoot weer in een stuip, want "Dat zou heeeeeeeeel lastig gaan worden voor die prijs, want het was een HEEL kleurrijk huis met een KNALRODE keuken en HEFTIG ROZE stoelen. Voor de volledigheid hierbij 2 foto's die ik tijdens de oplevering heb gemaakt.
De gang: https://tinyurl.com/2mm4fsuu
De keuken en stoelen: https://tinyurl.com/2ujxbw6x

Oordeel zelf.

Klinklare onzin natuurlijk, maar die man gunde ons geen winst, want alles wat er bovenop de vraagprijs geboden werd mocht-ie lekker zelf in zijn zak steken. En wij mochten niet zelf een verkoper inschakelen.

We hebben het verkocht, we waren er klaar mee. We hebben er zelf maar 2x in gezeten en het heeft ons veel stress opgeleverd in plaats van de rust die we zochten.

Wellicht ook goed om te weten: Een stacaravan verliest in het eerste jaar 30% van zijn waarde, daarna 15% en de jaren erna 10% en heeft na 20 jaar geen handelswaarde meer (bron: mobile-home).

Niet doen dus.

Plaats reactie