[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Telefoon liep snel leeg, gehackt?
Pagina 1 van 1

Telefoon liep snel leeg, gehackt?

Geplaatst: 09 mar 2020 20:34
door juliaxoxoxo
Hey,

Mijn telefoon ging de afgelopen weken opeens ontzettend snel leeg. Ook 's nachts liep hij wel 30% leeg, terwijl ik er dan uiteraard niks op deed. Nu ben ik naar de Apple Store geweest en hebben ze uiteindelijk een complete reset gedaan en mag ik mijn reservekopie absoluut niet terug zetten omdat daar waarschijnlijk een fout (?) in zit. Nu deden ze daar een beetje vaag over en ben ik rond gaan vragen. In mijn omgeving hoorde ik dat ik waarschijnlijk gehacked was? Ik heb een iPhone 11 Pro Max en begreep juist dat die eigenlijk niet te hacken was... Nu is mijn vraag of dit inderdaad mogelijk was, hoe dan en hoe ik hierachter kan komen zodat ik het kan voorkomen volgende keer:?

Groetjes,
Juull

Re: Telefoon liep snel leeg, gehackt?

Geplaatst: 10 mar 2020 10:18
door NeoDutchio
Kan het niet gewoon zijn dat bepaalde apps open stonden en stroom verbruikte? Of dat er update waren? Natuurlijk kan een verkoper van Apple niet weten wat de exacte oorzaak is geweest. Als het in de apps zit moet daar dus naar gekeken worden.

Re: Telefoon liep snel leeg, gehackt?

Geplaatst: 10 mar 2020 10:36
door juliomariner
In principe zijn alle telefoons te hacken dus ook de 11

Re: Telefoon liep snel leeg, gehackt?

Geplaatst: 10 mar 2020 10:40
door BL2
In elke beetje moderne mobiel kan je het data en stroomverbruik opvragen per onderdeel, wat gaf die aan als groot stroomverbruikers ?

Re: Telefoon liep snel leeg, gehackt?

Geplaatst: 10 mar 2020 10:56
door HADES2001
een telefoon "hack" je niet zomaar even, een persoon die zo goed is dat die dat op afstand kan verdoet zijn tijd niet aan willekeurige telefoons.
99% zeker dat er een app was op het achtergrond die dit veroorzaakte, meestal is het een app die blijft verversen en lokatievoorziening gebruikt. je kan de batterij status opvragen die geeft aan welke app hoeveel verbruikt heeft. aan de hand daarvan zou ik de app met het meeste vebruik wat minder rechten geven.

Re: Telefoon liep snel leeg, gehackt?

Geplaatst: 10 mar 2020 11:15
door berndv
juliaxoxoxo schreef:
09 mar 2020 20:34
en mag ik mijn reservekopie absoluut niet terug zetten omdat daar waarschijnlijk een fout (?) in zit. Nu deden ze daar een beetje vaag over en ben ik rond gaan vragen.
Waarom deden ze vaag? Ik vermoed omdat ze de daadwerkelijke precieze oorzaak niet weten, maar wel dat er ergens een app of instelling is/was die dit veroorzaakte, maar niet konden aanwijzen. Als ze dat namelijk wel konden, konden ze dat zeer waarschijnlijk ook gericht verhelpen.

U bent nu gaan rondvragen en heeft daar een (andere) mogelijke oorzaak te horen gekregen. Ja, het kan dat u gehackt bent. Het is alleen zeer onwaarschijnlijk. Een iphone is zeer moeilijk te hacken, het lukt zelfs de fbi niet:
https://www.ad.nl/tech/fbi-klaagt-over- ... ~a11e54f2/
De meest waarschijnlijke oorzaak is een app die op de achtergrond de batterij leegtrok. Of dat de bedoeling van de app was of niet is moeilijk na te gaan. Mogelijk is de app die dit veroorzaakte niet helemaal goed geinstalleerd of iets dergelijks.

Re: Telefoon liep snel leeg, gehackt?

Geplaatst: 10 mar 2020 11:25
door juliomariner
Dat de FBI ze niet kan hacken lijkt me een rookgordijn. Ik vermoed dat ze dit zeker kunnen maar door aan de buitenwereld te laten uitlekken dat ze het niet kunnen worden de criminelen onvoorzichtiger en de feds het werk een stukje makkelijker.