Verdwijnen TAN-code bij INGbank, alternatief onveilig?

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Nijogeth
Berichten: 2263
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Verdwijnen TAN-code bij INGbank, alternatief onveilig?

Ongelezen bericht door Nijogeth » 13 jun 2018 18:06

Dat noem ik dus geen realistische alternatieven. Net als Windows phone, waar men geen updates meer voor maakt.

sylvesterb
Berichten: 3025
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Verdwijnen TAN-code bij INGbank, alternatief onveilig?

Ongelezen bericht door sylvesterb » 13 jun 2018 19:03

Peertje55 schreef:Wat veel mensen niet zien is dat ING verplicht een bepaald merk "slimme" telefoon te gebruiken. Namelijk een Android (lees Google) of een Apple. ING maakt namelijk alleen maar voor deze telefoons een app. Ik gebruik uit principe beide niet. Apple niet om dat deze fabrikant een alleenheerser is en dus de macht heeft over wat wel en niet kan/mag op de telefoon. Daarbij zijn deze abnormaal duur (veroorzaakt door de consument). Android niet omdat hier Google de alleenheerser is en ik hoef u waarschijnlijk niet meer te vertellen waarom na de recente Radar XL uitzendingen (althans dat hoop ik niet!) ING zal dus met een alternatief moeten komen die de anderen (dan de Apple en Google gebruikers) tegemoet komt. Ik ben benieuwd. Anders is er altijd nog (nu nog wel) het alternatief van een ander bank of geld dan maar niet op de bank. Wat dat laatste betreft... eigenlijk stimuleert ING dus het onveilige bewaren van geld in een oude sok.
ING verplicht je geen bepaald merk, maar kijkt naar wat de meeste consumenten kiezen.

Wereldwijd zijn er maar 2 OS systemen levensvatbaar gebleken, dit is IOS van Apple en Android van Google. Microsoft is gestopt met hun eigen software.

Jij bent tegen elke OS die een succes is, immer heb je het telkens over alleenheerser, maar elk succes zorgt uiteindelijk dat een bedrijf alleenheerser wordt. Zo is Facebook de alleenheerser voor sociale media. Is Whatsapp de alleen heerser voor berichtjes versturen. Over 10 jaar kan dit weer geheel anders zijn.

ING hoeft niets, zij maken een keuze. Namelijk de twee marktleiders ondersteunen met hun App. Kies jij wat anders dan kies je ook maar een andere bank, hierin ben je geheel vrij en dat is de ING ook in hun keuze voor welke OS ze ondersteunen.

Je kunt ING niet verplichten enkele tienduizenden euro's (mogelijk meer) te investeren in 0,01% van hun klantenbestand omdat zij weigeren het meest gebruikte software te gebruiken. Met de argumentatie dat de bedrijven hun niet aanstaan.

olaf79
Berichten: 8228
Lid geworden op: 17 okt 2011 23:53

Re: Verdwijnen TAN-code bij INGbank, alternatief onveilig?

Ongelezen bericht door olaf79 » 13 jun 2018 19:46

Willywilly schreef:Geachte,

vandaag heb ik bij de INGbank een bezwaar aangetekend tegen het verdwijnen van de TAN-code.
Ik heb aangegeven dat ik het niet veilig vind om op mijn mobiele telefoon te moeten bankieren. Ik doe NOOIT bankzaken op mijn mobiele telefoon, omdat deze gestolen kan worden of zoek kan raken. En dan heb ik geen mogelijkheid meer om mijn bankzaken te regelen.

Ik heb ook aangegeven dat ik een touch-screen erg gevoelig vind voor fouten. Ik tik soms verkeerd aan door mijn motoriek of ik zie het niet helemaal goed. Het is een te klein scherm.

Ik vind dat het mobiel bankieren onveilig is voor een oudere, zoals ik, het is niet klantvriendelijk. Ik heb ze voorgesteld de TAN-code te laten, zoals het nu werkt. Dan kan ik veilig thuis, op mijn eigen PC bankzaken regelen. Of de bank kan weer de overschrijvingskaarten herintroduceren.

Met vriendelijke groet,

Willy Faber.

Kunt u dit onderwerp in Radar aan de orde laten komen? Ik ben vast niet de enige die deze mening heeft.
Bankieren op de smartphone is veel veiliger dan de onveilige TAN codes die vooraf worden gegenereerd en dus geen info bevatten over bedrag, rekeningnr etc. Een geautoriseerde opdracht kan zo door een hacker eenvoudig worden veranderd. De logincalculators van o.a. Rabobank en ABN zijn gekoppeld aan het bedrag en de rekening en daardoor is het veel lastiger een al geautoriseerde transactie aan te passen.
Tevens maak je bij de mobiel gebruik van de app van de bank. Als deze gehackt is, dan komt dat door een bug in de app, en dan mag de bank daar lekker voor opdraaien.

Plaats reactie