[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Toegang parkeerplaats: VVE betalen nieuwe afstandsbediening
Pagina 1 van 1

Toegang parkeerplaats: VVE betalen nieuwe afstandsbediening

Geplaatst: 20 jul 2018 13:51
door apphuurder
Het parkeerterrein dat bij mijn appartement hoort is afgesloten door middel van een slagboom die je kunt openen met een afstandbediening met vier knopjes. Toen ik begin vorig jaar in mijn appartement ben gaan wonen kon ik de slagboom openen (bij vertrek én binnenkomst) met één knopje op deze afstandbediening.

De VVE heeft besloten het systeem aan te passen. Gevolg is dat ik op mijn afstandbediening ik nu ook één van de andere knopjes moet gebruiken om weer naar binnen te kunnen. Dit knopje functioneert niet.

De VVE wil mij 95 euro rekenen omdat het systeem nu veranderd wordt, ten behoeve van de aanschaf van een nieuwe afstandbediening. Met het oude systeem (dat zonder veel bijkomende kosten weer kan worden ingevoerd) kan ik met mijn oude afstandbediening naar binnen en naar buiten (met de afstandsbediening die ik heb verkregen bij de koop van dit appartement)

Kan de VVE dit zomaar doen? Ik kan niet meer naar binnen als gevolg van een beleidswijziging namelijk.

Re: Toegang parkeerplaats: VVE betalen nieuwe afstandsbediening

Geplaatst: 20 jul 2018 18:13
door A3o
Als het goed is, is er een vve-ledenvergadering geweest waarop dit is besproken en besloten. Wanneer u eigenaar bent van uw appartement bent u lid van deze vve en heeft u toegang tot de stukken van de vve. Daarin kunt u zien of er rechtsgeldig een besluit is genomen (voldoende leden aanwezig, etc) en of alle leden voldoende informatie hadden.
Als u de enige gedupeerde bent in uw appartementencomplex en het besluit is rechtsgeldig genomen, dan vrees ik dat u zich bij de situatie neer zult moeten leggen. Blijkt echter dat iedereen een nieuwe afstandsbediening moet kopen en hier niet over was geïnformeerd, dan kunt u een speciale vergadering bijeenroepen. Voor meer informatie over hoe u dat kunt doen, kunt u kijken in de statuten van de vereniging en kunt u kijken bij Vereniging Eigen Huis onder het kopje VVE.

Re: Toegang parkeerplaats: VVE betalen nieuwe afstandsbediening

Geplaatst: 20 jul 2018 19:13
door snuffel1
Het systeem is blijkbaar zo aangepast dat er nu twee separate knoppen voor in en uitrijden nodig zijn. Die knoppen zijn op de afstandsbediening aanwezig maar de knop die toentertijd niet gebruikt werd is nu actief gemaakt. Als u de enige bent die de slagboom middels de afstandsbediening niet kan bedienen dan was de afstandsbediening voor de invoering van het nieuwe systeem al defect maar logischerwijs heeft u dat nooit opgemerkt. Als de afstandsbediening demontabel is een nieuwe niet noodzakelijk want vuil is vaak de oorzaak.
Mijn advies zou zijn om eens bij een telefoon reparatie winkel binnen te gaan en de afstandsbediening intern te laten reinigen.

Re: Toegang parkeerplaats: VVE betalen nieuwe afstandsbediening

Geplaatst: 20 jul 2018 23:43
door renewouters
De VVE ben je zelf (samen met de andere bewoners). Blijkbaar is er door jullie gekozen voor een ander systeem. Of bedoel je dat het bestuur (die uiteindelijk alleen maar mag uitvoeren wat jullie willen) op eigen houtje iets heeft gedaan?

Re: Toegang parkeerplaats: VVE betalen nieuwe afstandsbediening

Geplaatst: 21 jul 2018 00:18
door NeoDutchio
Uw afstandsbediening is dus defect. Dat er aanpassingen in het hek en de aansturing gemaakt zijn doet niet ter sprake, uw afstandsbediening werkt niet. Waarom zou iedereen in het complex moeten meebetalen aan uw afstandsbediening?

Re: Toegang parkeerplaats: VVE betalen nieuwe afstandsbediening

Geplaatst: 21 jul 2018 08:41
door Frantic2
heeft u de batterij al vervangen voordat u dit topic aanmaakte?