[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Paypal weigert mijn saldo uit te keren.
Pagina 1 van 2

Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 11 apr 2019 23:32
door Rinustp
Inmiddels ben ik al een hele week met Paypal in de weer om het volgende;
Enige tijd geleden kreeg ik van Paypal de melding dat ik mijn gegevens moest bevestigen. Dat wil zeggen dat ik een kopie identiteitsbewijs moest opsturen, mijn telefoonnummer moest opgeven en een bewijs moest opsturen waaruit mijn adres blijkt.
Dat was in verband met gewijzigde voorwaarden (zogenaamd) in opdracht van de EU.
Ik heb netjes alles ingevuld en opgestuurd maar na enige tijd bleek dat er iets niet klopte en kreeg ik een waarschuwing dat als ik niet snel zou handelen mijn rekening geblokkeerd zou worden. Het zou verstandig zijn geweest als ik toen Paypal vaarwel had gezegd maar ik besloot alles nog een keer in te vullen en op te sturen. Dit keer echter onder telefonische begeleiding van een Paypal medewerker.
Als bewijs van adres stuurde ik een kopie van mijn internet bankrekening waarop mijn volledige adres en rekeningnummer stond. Hetzelfde rekening nummer wat bij Paypal al bekend was en wat al eerder was bevestigd.
De medewerker zei na afloop dat het nu allemaal goed was en dat er niets meer aangevuld hoefde te worden.
Nu zeggen ze echter dat een kopie van mijn internet bankrekening niet word geaccepteerd en dat ik kopie van een telefoonrekening moet opsturen. Die heb ik niet want ik bel via internet en heb een prepaid simkaart.

Toen ik maandag een rekening wilde betalen met Paypal bleek mijn rekening geblokkeerd. Na geïnformeerd te hebben waarom dat zo was bleek dat mijn bankafschriftje toch maar niet geaccepteerd werd en of ik nog maar eens de boel wil bevestigen. Ze hebben mijn huisadres al 4 jaar. Dat heb ik eerlijk ingevuld.

Nu was ik er klaar mee en schreef naar Paypal dat ze mijn rekening mogen opheffen (omdat ik dat zelf niet meer kan) en dat ze het tegoed wat op de rekening staat naar de tegenrekening mogen overmaken.
Maar dat is Paypal geenszins van plan. Ik ben inmiddels al vier dagen bezig om mijn rekening op te laten heffen maar ze blijven weigeren.
Ze spelen het spel dat ze mij niet begrijpen (misschien begrijpen ze het ook echt niet. Het is tenslotte Paypal) en blijven er op aandringen dat ik mijn gegevens moet aanleveren zodat mijn rekening weer vrijgegeven kan worden en ik weer lekker kan ontvangen en betalen.
Paypal wil mij absoluut niet kwijt als klant en doet er alles aan om mij te behouden. :x

Intussen ben ik des duivels want ze houden mijn geld vast en chanteren me steeds weer met hetzelfde smoesje. De mails die ze sturen worden elke dag door een ander geschreven maar de tekst is ongeveer hetzelfde. Ze spelen dus duidelijk een spelletje.

In de voorwaarden van Paypal staat dat als een rekeninghouder zich niet aan de voorwaarden houd, de rekeninghouder nog een kans krijgt om het geld eraf te halen en daarna wordt de rekening opgeheven.
Ik heb een kopie van de voorwaarden gemaild maar ze kijken daar gemakshalve overheen. Zij houden zich dus niet aan hun eigen voorwaarden. Ik ga niets meer bevestigen dus ik houd me niet meer aan de voorwaarden.

Omdat ze mijn geld vasthouden om een niet wettige reden ben ik van plan om volgende week aangifte te gaan doen wegens diefstal.
Het is een spelletjes wat ze met mij spelen en ze werken er hard aan om mij zoveel mogelijk te traineren en te chanteren.
Intussen heb ik de voorwaarden en de mailwisseling uitgeprint zodat ik volgende week ook de jurist die ik wil inschakelen van bewijs kan voorzien.

Via dit forum wil ik dit verhaal kwijt als waarschuwing voor een ieder die met Paypal werkt of ermee in zee wil gaan. Ze hebben je geld vast en spelen, als zij dat willen, gewoon spelletjes met je.

Weet als extra dat ik al bijna vijf jaar een rekening bij Paypal heb en die ook in de webwinkel heb gebruikt. Maandag heb ik wel de module in de webwinkel direct verwijderd omdat ik niets meer met het geld op de rekening kan doen.

Ik weet nu even niet goed wat de beste stap is om Paypal te dwingen mijn geld terug te geven. Het is juridisch niet verantwoord om de mailwisseling hier te publiceren anders zou je nog lekker kunnen lachen om de stupiditeit van die medewerkers. Ik geloof trouwens dat het maar een medewerker is die steeds een andere naam gebruikt.

Wat vinden jullie?

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 00:04
door Bob Schurkjens
Paypal die tegoed gijzelt, daar is al zo veel over gezegd en geschreven:
https://www.google.com/search?q=paypal+ ... e&ie=UTF-8

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 08:00
door Moneyman
Aangifte doel is een waste of time. Er is strafrechtelijk niets laakbaars gebeurd, je hebt gewoon een civiel dispuut.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 10:08
door Cro
Ik verwacht eerder dat TS ergens foutieve of erger, valse informatie heeft ingevuld.

Ik heb dit vaker zien gebeuren, en iedere keer kwam er naar voren dat bij het aanmaken van het Paypal account door de gebruiker informatie is gebruikt die niet strookt met bijvoorbeeld het identiteitsbewijs.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 11:36
door Rinustp
Cro schreef:
12 apr 2019 10:08
Ik verwacht eerder dat TS ergens foutieve of erger, valse informatie heeft ingevuld.

Ik heb dit vaker zien gebeuren, en iedere keer kwam er naar voren dat bij het aanmaken van het Paypal account door de gebruiker informatie is gebruikt die niet strookt met bijvoorbeeld het identiteitsbewijs.
Dat kan ik je meteen tegenspreken. Ik heb die rekening al vijf jaar. Intussen zijn de voorwaarden bij Paypal veranderd om te voldoen aan de Europese wetgeving.

Het bevestigen van je adresgegevens is bij niet een bank aan de orde op de manier zoals Paypal dat eist. Maar Paypal is geen bank en heeft ook geen bankvergunning. Daarom kunnen ze veel en andere eisen stellen.
Het is zaak voor dit bedrijf dat ze zoveel mogelijk fysieke adressen verzamelen omdat ze die doorverkopen aan hun partners. En dat zijn er nogal wat. Dat vindt je in de voorwaarden terug.

Je mag denken dat ik een verkeerd adres heb opgegeven of ergo, een vals adres heb opgegeven maar dat is niet mijn stijl. Voor dat soort onzin ben ik te oud. Ik geef het juiste op of ik geef niets op en zie er van af. Dat kinderachtige gedrag met jezelf verschuilen op die manier is aan mij niet besteedt.

Ik vermoed dat de laatste adresbevestiging die ik vanaf mijn internetbankieren bij ASN kopieerde waarschijnlijk niet is geaccepteerd omdat men dacht dat het een screenshot was. De medewerker die mij toen telefonisch begeleidt heeft, heeft ten onrechte de boel goedgekeurd.

De oorzaak van de blokkering van mijn rekening is dat deze gegevens nu ontbreken terwijl ik ze wel opgestuurd had.
Ik heb geen zin meer om weer opnieuw te gaan proberen de gegevens te bevestigen en wil stoppen met de rekening.
En daar wringt de schoen.

Elk beschaafd bedrijf zou reageren op mijn verzoek om de rekening om deze reden te beëindigen en een oplossing zoeken voor de impasse. Zo niet Paypal. Zij blijven steeds dezelfde tekst sturen. Namelijk dat ik mijn adres moet bevestigen want anders kan de rekening niet voortbestaan en kan ik geen geld meer ontvangen en betalen.
Maar dat wil ik nou juist niet Ik wil niet dat de rekening blijft voortbestaan . Ik wil bij Paypal weg. En dat mag niet. Dat blokkeren zij. En om mij te dwingen mijn rekening in stand te houden, houden ze mijn tegoed vast.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 11:46
door fonsflons
Kort gezegd moet de rekening dus eerst vrijgegeven worden voordat deze opgeheven kan worden. Andersom is natuurlijk niet mogelijk.

Dan is het toch even volhouden om op de correcte manier (volgens paypal) de gegevens aan te leveren.

Uiteraard spelen ze geen spelletje omdat het bedrag op jouw rekening nietig zal zijn vergeleken met hun dagelijkse omzet. Het kan uiteraard wel voelen als een spelletje, maar standaard antwoorden zijn uiteraard niet vreemd als je honderd duizenden klanten moet bedienen.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 17:57
door Arizonakid
Doe niet zo moeilijk, bespaar jezelf een hoop gezeik en hoge bloedruk, en doe even wat ze vragen. Daarna je geld opnemen en nooit meer PP gebruiken.
Principes zijn mooi hoor, maar je moet niet overdrijven.
Je hebt uiteindelijk alleen jezelf ermee, pp geeft er echt geen bal om wat jij doet.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 19:09
door Rinustp
Ik ben het wel met je eens. Paypal heeft schijt aan haar klanten en ik aan PP.
Daarom heb ik vanochtend een kopie van een recente telefoonrekening opgestuurd waarin alles staat wat ze vragen.
En nu maar afwachten wat ze ermee gaan doen.

Je hebt gelijk. Ik heb er alleen mezelf mee. Zoals mijn vrouw al eerder adviseerde, laat het rusten want we zijn al in rouw vanwege het verlies van twee kleinkinderen bij het spoordrama in Oss. Dit kunnen we er even echt niet bij hebben.

We hebben PP al uit de webwinkel gehaald en mijn zwager, die een zeer goed lopende webwinkel bezit, heeft PP ook in de ban gedaan.
Als je een webwinkel hebt moet je betrouwbare partners hebben en niet zulke die naar eigen goeddunken spontaan de zaak blokkeren.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 19:24
door fonsflons
PayPal uit een goed lopende webwinkel halen? Dat doet geen een ondernemer. Onzin. Dat kost je teveel omzet. En al helemaal omdat je het simpel kunt omzeilen door PayPal via een extern betalingsbedrijf te laten verlopen zoals Mollie.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 19:27
door mh73
Ik werk al 10 jaar met Paypal, heb nooit problemen gehad, mijn geld staat altijd binnen drie dagen op mijn rekening en ik heb nooit aanvullende gegevens hoeven aan te leveren. Waarom zou ik er dan mee moeten stoppen? Tegenover uw negatieve ervaringen staan zat positieve. Overal gaat het weleens mis.

Sterkte overigens met uw verlies.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 23:02
door Moneyman
Even volkomen off-topic, maar toch: heel veel sterkte met het verlies van je kleinkinderen. Een ongelofelijk drama... steek je energie in de positieve dingen van het leven, heb je veel meer aan.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 23:04
door Arizonakid
fonsflons schreef:
12 apr 2019 19:24
PayPal uit een goed lopende webwinkel halen? Dat doet geen een ondernemer. Onzin. Dat kost je teveel omzet. En al helemaal omdat je het simpel kunt omzeilen door PayPal via een extern betalingsbedrijf te laten verlopen zoals Mollie.
Nonsens, PP is overbodig, zeker als je je alleen op Nederland richt zijn er betere en goedkopere alternatieven. Ik ben zelf powerseller op Ebay geweest, en dan moet je wel, maar anders zou ik het echt niet gebruiken.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 23:20
door Rinustp
Moneyman schreef:
12 apr 2019 23:02
Even volkomen off-topic, maar toch: heel veel sterkte met het verlies van je kleinkinderen. Een ongelofelijk drama... steek je energie in de positieve dingen van het leven, heb je veel meer aan.
Ook off-topic:

Hartelijk dank, Moneyman. We proberen ook positief te zijn. Maar het valt niet mee.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 23:44
door moederslink
Uw familie heeft met een groot familiedrama te maken. Wat daar in Oss is gebeurd met uw kleinkinderen is een groot verdriet en een groot verlies.
Ook ik wil u daarmee condoleren.

Ik hoop voor u dat u verlost gaat worden van PP , u uw geld zsm terugkrijgt zodat u dat in ieder geval wel achter u kunt laten, dat is wat u wilt. Sterkte!

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 12 apr 2019 23:52
door Lady1234
Sterkte, los van dat hele Paypal gedoe.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 13 apr 2019 01:04
door fonsflons
Arizonakid schreef:
12 apr 2019 23:04
fonsflons schreef:
12 apr 2019 19:24
PayPal uit een goed lopende webwinkel halen? Dat doet geen een ondernemer. Onzin. Dat kost je teveel omzet. En al helemaal omdat je het simpel kunt omzeilen door PayPal via een extern betalingsbedrijf te laten verlopen zoals Mollie.
Nonsens, PP is overbodig, zeker als je je alleen op Nederland richt zijn er betere en goedkopere alternatieven. Ik ben zelf powerseller op Ebay geweest, en dan moet je wel, maar anders zou ik het echt niet gebruiken.
Belgen kopen veel bij NL webshops en zijn minder bekend met betalingen via Mrcash (Belgische iDeal variant) en in grote getale CC of PayPal gebruiken.

Aangezien vrijwel iedere webshop met een betaalprovider werkt is het onlogisch om PayPal niet te gebruiken. Je laat dit dan simpelweg ook via deze betaalprovider lopen als je geen risico wilt lopen. Vaak is dat zelfs goedkoper dan rechtstreeks via je eigen PayPal account.

Er is geen enkele reden voor een webshop om PayPal niet te gebruiken, tenzij je het geen probleem vind dat je om principiële redenen omzet misloopt. Zeker niet als je een goedlopende webshop hebt.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 13 apr 2019 08:09
door alfatrion
Moneyman schreef:
12 apr 2019 08:00
Aangifte doel is een waste of time. Er is strafrechtelijk niets laakbaars gebeurd, je hebt gewoon een civiel dispuut.
Die vind ik te stellig. Waarom zou dit geen verduistering zijn?

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 13 apr 2019 10:09
door Moneyman
Omdat er geen reden is een wederrechtelijke toe-eigening te veronderstellen.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 13 apr 2019 12:10
door Rinustp
moederslink schreef:
12 apr 2019 23:44
Uw familie heeft met een groot familiedrama te maken. Wat daar in Oss is gebeurd met uw kleinkinderen is een groot verdriet en een groot verlies.
Ook ik wil u daarmee condoleren.

Ik hoop voor u dat u verlost gaat worden van PP , u uw geld zsm terugkrijgt zodat u dat in ieder geval wel achter u kunt laten, dat is wat u wilt. Sterkte!

Wat een warme reactie. Dank uw wel.

Re: Paypal weigert mijn saldo uit te keren.

Geplaatst: 13 apr 2019 12:16
door Rinustp
fonsflons schreef:
13 apr 2019 01:04
Arizonakid schreef:
12 apr 2019 23:04
fonsflons schreef:
12 apr 2019 19:24
PayPal uit een goed lopende webwinkel halen? Dat doet geen een ondernemer. Onzin. Dat kost je teveel omzet. En al helemaal omdat je het simpel kunt omzeilen door PayPal via een extern betalingsbedrijf te laten verlopen zoals Mollie.
Nonsens, PP is overbodig, zeker als je je alleen op Nederland richt zijn er betere en goedkopere alternatieven. Ik ben zelf powerseller op Ebay geweest, en dan moet je wel, maar anders zou ik het echt niet gebruiken.
Belgen kopen veel bij NL webshops en zijn minder bekend met betalingen via Mrcash (Belgische iDeal variant) en in grote getale CC of PayPal gebruiken.

Aangezien vrijwel iedere webshop met een betaalprovider werkt is het onlogisch om PayPal niet te gebruiken. Je laat dit dan simpelweg ook via deze betaalprovider lopen als je geen risico wilt lopen. Vaak is dat zelfs goedkoper dan rechtstreeks via je eigen PayPal account.

Er is geen enkele reden voor een webshop om PayPal niet te gebruiken, tenzij je het geen probleem vind dat je om principiële redenen omzet misloopt. Zeker niet als je een goedlopende webshop hebt.
Belgische klanten betalen bij ons via bankoverschrijving. De Duitse gebruiken vaker Paypal. Om dat op te vangen hebben we nu bij een Duitse bank een rekening geopend. Als klanten daardoor weglopen dan is dat maar zo. Dan verkopen we gewoon iets minder.
Wij kunnen best zonder PP omdat we geen winst maken en ook niet van de winkel hoeven te leven.
Onze ervaring is dat als klanten het product willen hebben en niet via PP kunnen betalen zij gewoon voor bankoverschrijving kiezen.

Wij gebruiken ook geen betaalprovider maar doen alles zelf. Is gewoon een hobby.
Mijn zwager heeft een goed lopende webwinkel en wel een betaalprovider maar vindt PP een flutbedrijf waar hij liever niet mee werkt. Hij vindt iDEAL en Sofort banking veel belangrijker. Paypal is te duur.