[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Recht of krom?
Pagina 1 van 1

Recht of krom?

Geplaatst: 26 apr 2020 12:43
door LectoriSalutem
Twee oude zakenvrienden zaten in de lounge van een bar met een sigaartje en een glas whisky.

Laten we ze Baardmans en Buikmans noemen. Baardmans was wat jonger en nog in business, terwijl Buikmans al wat ouder was en reeds gepensioneerd, maar vooral gefortuneerd.
In de loop der jaren hadden ze elkaar goed leren kennen en zodoende besloot Buikmans, die geen erfgenamen meer had, Baardmans’ zakelijke toekomst wat meer body te geven door hem te toe te zeggen hem ruimharig in zijn testament op te nemen. De gezondheid van Buikmans was niet meer geweldig en hij voelde dat hij niet echt lang meer te leven had…

Na nog een laatste opstekertje genomen te hebben gingen ze rond middernacht uit elkaar. Buikmans met de gedachte dit spoedig vast te leggen bij notaris Brilmans en Baardmans met de gedachte dat hij voortaan wat rustiger kon slapen.

Ruim een week later kreeg Baardmans een telefoontje dat Buikmans een verschrikkelijk ongeluk had gehad tijdens zijn zondagmiddagritje met zijn geliefde Harley Davidson motorfiets en aan de gevolgen hiervan was overleden. Hoewel het verlies van een goede vriend nooit leuk is, wist Baardmans dat hem spoedig een financiële meevaller te wachten stond.

Maar: had Buikmans zijn testament wel gewijzigd in de dagen voor het ongeval of was dat nog niet gebeurd?

Onrust knaagde aan het gevoel van Baardmans. Notaris Brilmans was een goede kennis van hun beiden. Hij kende hun situaties, wist dat Buikmans geen enkele erfgenaam had, wist dat Buikmans veel geld en goederen had, maar wist niet van het recente gesprek tussen Buikmans en Baardmans. Tevens was Baardmans niet helemaal zeker of Brilmans wel als 100% betrouwbaar te boek stond.

Die onrust werd wel heel groot toen Baardmans de notaris plots in een nieuwe Rolls Royce voorbij zag rijden, maar hijzelf nog niets had gehoord over zijn mogelijke aandeel in de erfenis van Buikmans.

Het zou toch niet zo zijn dat…….

Echter: omdat Baardmans en Buikmans geen familieband hadden, kon Baardmans niet in het bezit van een overlijdensakte een kopie van het testament opvragen bij notaris Brilmans. En juist bij gebrek hieraan had Brilmans vrij spel. Reed Brilmans wellicht in een auto die betaald was met geld wat Baardmans toe kwam?

Wat kan Baardmans doen om zijn onrust te bestrijden. Hoe kan hij toch inzage krijgen in het bewuste testament om de waarheid bevestigd te krijgen?

Edit: ik heb deze post 10 minuten geleden ook al geplaatst, maar schijnbaar vindt de moderatie het feit dat ik een bestaande situatie in mijn omgeving anonimiseer en fictief maak niet o.k.
Ik vraag me af waarom dat niet mag.

Re: Recht of krom?

Geplaatst: 26 apr 2020 12:56
door Erthanax
Baardmans kan zich wenden tot
(a) Snormans, de geslepen erfrechtadvocaat, of
(b) de Kale, de voorzitter van een plaatselijk chapter van een niet altijd gunstig bekend staande motorclub, die bekend om zijn overredingskracht.

Re: Recht of krom?

Geplaatst: 26 apr 2020 13:30
door kuklos
Moeten testamenten niet altijd gedeponeerd worden bij de rechtbank zodra ze van toepassing worden?

Re: Recht of krom?

Geplaatst: 26 apr 2020 13:37
door Komkommertijd
Hij moet Bromsnor maar eens vragen, en de Notaris was ook een vriend van beide heren dus als ze beide de ½ kregen en de van Notaris wel en de andere later gemeld zou worden? Ze vertrouwde elkaar blind als vrienden, en daar zit altijd een groot gevaar van minder opletten.

Groetjes van Krom Krommer Mans.

Re: Recht of krom?

Geplaatst: 26 apr 2020 14:37
door Lady1234
Baardmans kan zich tot een andere notaris wenden en die verzoeken navraag te doen bij het CTR. Is er geen testament, is het klaar, is er wel een testament, dan kan dat opgevraagd worden door die notaris en als Baardmans er dan belang bij heeft, hij is genoemd als erfgenaam, kan hij inzage krijgen, in ieder geval dat deel van het testament.