[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Met uitkering geen huurwoning
Pagina 1 van 1

Met uitkering geen huurwoning

Geplaatst: 29 jun 2020 11:45
door Strikwerda
Door omstandigheden ben ik op zoek naar een andere woning, gezien de hoogte van mijn uitkering in de vrije sector. Ben nu al meerdere malen met Makelaars in contact gekomen die mij weigeren alleen op grond van het feit dat ik een uitkering heb, zonder te kijken of ik aan de overige voorwaarden voldoe, zoals de inkomenseis. Iemand met een inkomen uit loondienst komt wel in aanmerking voor een huurwoning bij een makelaar, terwijl een dienstverband ook helemaal geen garantie biedt dat dit in de toekomst blijft bestaan.
Een werkgever kan ook failliet gaan, of je neemt zelf ontslag, noem maar op.
Ik vind dit een vorm van ongelijke behandeling en ik zou graag willen horen of andere mensen een soortgelijke ervaring hebben.

Re: Met uitkering geen huurwoning

Geplaatst: 29 jun 2020 13:02
door berndv
Strikwerda schreef:
29 jun 2020 11:45
Ik vind dit een vorm van ongelijke behandeling en ik zou graag willen horen of andere mensen een soortgelijke ervaring hebben.
hoezo is het ongelijke behandeling? Iemand met loon uit loondienst is toch niet hetzelfde als iemand met inkomen uit uitkering? Als iemand anders met een uitkering van een gelijke hoogte wel diezelfde woning bij diezelfde verhuurder krijgt, dan is er sprake van ongelijke behandeling. Om te spreken van ongelijke behandeling, moet het wel over gelijke situaties gaan.

Daarbij is het de vrije sector, als men geen zaken met u wil doen, dan is dat hun goed-recht. Ze mogen zelf weten met wie ze in zee gaan en met wie niet.

Re: Met uitkering geen huurwoning

Geplaatst: 29 jun 2020 13:15
door scontra
Strikwerda schreef:
29 jun 2020 11:45
Door omstandigheden ben ik op zoek naar een andere woning, gezien de hoogte van mijn uitkering in de vrije sector. Ben nu al meerdere malen met Makelaars in contact gekomen die mij weigeren alleen op grond van het feit dat ik een uitkering heb
Een uitkering wordt niet gezien als een inkomen uit arbeid.
Bij een uitkering staat meestentijds niet vast voor hoelang die uitkering wordt uitgekeerd en/of die uitkering op termijn niet zal dalen of beëindigd zal/kan worden.

Verhuurders kiezen voor een bepaalde inkomenszekerheid (voor wat het waard is) en die zekerheid is voor hen bij een uitkering moeilijk of zelfs in het geheel niet te bepalen.

Re: Met uitkering geen huurwoning

Geplaatst: 29 jun 2020 13:21
door Bob Schurkjens
Kunt u geen vrijesectorwoning van een woningcorporatie huren? Die stellen wellicht minder strenge eisen. Op www.woningnet.nl staan ze.

Re: Met uitkering geen huurwoning

Geplaatst: 08 jul 2020 15:15
door rocker
Een corporatie stelt ook eisen aan het gewenste inkomen zowel voor een sociale- als voor een vrije sector huurwoning.
Dit is ook ter bescherming van diegene die de woning wil huren.
Minister Blok is een van de oorzaken waarom corporaties steeds minder woningen kunnen en mogen bouwen en ook de huidige regering met de verhuurdersheffing is van grote invloed op het bestedingspatroon van een corporatie.
Helaas betekent dit voor de T.S dat er slechts een zeer geringe kans is dat een verhuurder van een vrije sector woning zal overgaan tot het sluiten van een huurcontract op basis van een uitkering.
Wat u wel kunt proberen is om via Anti-Kraak of beschermd huren een woning te verkrijgen. Binnen Nederland zijn er veel gebouwen die tijdelijk worden bewoond en wellicht is er bij u in de buurt iets aanwezig
https://www.adhocbeheer.nl/woonruimte/antikraak-wonen

Re: Met uitkering geen huurwoning

Geplaatst: 09 jul 2020 08:32
door Hawk-Eye
het gaat erom dat uw inkomen niet zeker is, deze kan in de toekomst sterk verlaagd worden door welke oorzaak ook, dat iemand in loondienst ook ontslagen kan worden heeft u helemaal gelijk in trouwens maar gek genoeg werkt dit toch anders dan je zou verwachten....

als uw inkomen hoog genoeg is en dit blijft ook zo (geld niet voor ww bijvoorbeeld) zou u nog de wet gelijke behandeling in kunnen roepen eventueel maar of dit gaat helpen!!!!

Re: Met uitkering geen huurwoning

Geplaatst: 10 jul 2020 10:34
door kokka
Over wat voor uitkering heb je het nu? gezien je statement dat je alleen vrije sector kan huren zal het geen bijstands uitkering zijn.
als je pas je baan ben verloren dan heb is de hoogte van je huidige inkomen natuurlijk maar voor een x aantal maanden gegarandeerd.