Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
roosvk2209
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mar 2021 08:16

Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door roosvk2209 »

Hieronder volgt het verhaal wat wij afgelopen weekend hebben meegemaakt.

Vorige week hebben wij via de website van Belvilla een boeking geplaatst voor vakantiewoning Sea Lodge te Bloemendaal. Omtrent de boeking is alles goed gegaan, maar na aankomst heeft zich een situatie voortgedaan die wij graag aan jullie voorleggen.

Ons reisgezelschap bestond uit twee stellen, op zaterdag 20-3-2021 hebben twee personen van het gezelschap ingecheckt. Inchecken ging voorspoedig, maar het viel op dat er nergens werd gevraagd om een id, algemene voorwaarden, parkregelement en hiermee akkoord te gaan. De hoofdboeker heeft ook geen handtekening voor iets gezet.

Na het inchecken en het huisje te hebben gezien, heeft iemand uit ons gezelschap eten besteld. Dit moest worden afgehaald bij de receptie. Tot onze verbazing, werd hij hier aangesproken op een intimiderende manier door één van de medewerkers. Hij vertelde ons, dat wij in de gaten werden gehouden omdat ze dachten (!!) dat het gezelschap uit vier jongens bestond. Dit is dus allereerst een hele verkeerde manier van aanspreken geweest, op een intimiderende manier, en daarnaast is het een valse beschuldiging geweest.

Om 20:30 waren wij met zijn alle compleet in de vakantiewoning. Wij hebben gecheckt op het geluidsniveau, die na checken buiten niet te horen was. Om 23:15 kwam daar een mevrouw van de beveiliging, zonder kloppen, de vakantiewoning binnenvallen. Wij moesten gelijk het licht aandoen en de muziek uitdoen. Op een hele intimiderende manier, is zij binnengestapt en begon de vakantiewoning te doorzoeken. Haar oog is op een cilinder lachgas gevallen, terwijl niemand in de vakantiewoning dit op dat moment aan het gebruiken was. Zij heeft hier verder geen bewijs van. Wij hebben mevrouw op de hoogte gesteld, dat wij deze cilinder aan haar wilde meegeven, en hier echt geen kwade bedoelingen mee hadden omdat wij niet wisten dat dit niet mocht. Ik citeer wat zij op dat moment zelf heeft gezegd: 'Ik heb er zelf geen last van’. Mevrouw stelde ons op de hoogte dat zij de parkbeheerder ging inlichten en hierop hoogstwaarschijnlijk een boete stond van 5-500 euro. Hierna is zij vertrokken.

Nadat wij, redelijk van ons a propos waren gebracht, kwam dezelfde mevrouw om 23:30 weer binnen. Zij vertelde ons: 'Ik heb heel slecht nieuws voor jullie, jullie moeten binnen een half uur het park verlaten. Jullie kunnen nu zelf gaan of ik haal de parkbeheerder erbij en dat gaat niet leuk worden’. Allereerst heeft ze ons dus, zonder enige waarschuwing, bevelen het park te verlaten. Ten tweede heeft ze een bedreiging geuit naar ons. Op dat moment, voelden wij ons zeer overgelaten aan de situatie omdat mevrouw zonder enige vorm van onze kant van het verhaal, ons uit de vakantiewoning heeft gezet. Wij hebben geprobeerd om nog tot een oplossing te komen, maar mevrouw wilde hier niks van weten. Hierna hebben wij alles opgeruimd, en hebben wij binnen een half uur het park verlaten. Bij de parkeerplaats stonden dezelfde mevrouw en de parkbeheerder ons intimiderend op te wachten. Hierdoor hebben wij de avondklok overtreden en stonden wij simpelweg op straat.

Hoe kan het, dat wij als boeker, op geen enkele manier op de hoogte zijn gebracht op het verbod van het gebruik van lachgas? Het staat niet in de algemene voorwaarden van Belvilla, niet in de algemene voorwaarden van Thuiswinkel en niet in de algemene voorwaarden van Qurios. Daarnaast heeft het park ons niet gewezen op het parkregelement, en zijn wij op hun terrein niet akkoord gegaan met de regels, omdat zij ons die kans niet hebben geboden. Ook heb ik het parkregelement opgevraagd en hier staat ook niks over in. Lachgas valt officieel onder de warenwet, en is op dit moment legaal. Daarnaast mijn volgende vraag: Hoe kan het dat wij zonder enig pardon de vakantiewoning zijn uitgezet?

Wij zijn door niemand op de hoogte gesteld van algemene voorwaarden, en nadat wij dit zelf hebben gedaan, kunnen we in geen enkele algemene voorwaarden terugvinden dat lachgas verboden is. Daarnaast is het niet terug te vinden in het parkregelement. Op het parkregelement zijn wij niet gewezen en tevens niet mee akkoord gegaan, dus hier kan geen beroep op worden gedaan.

Wij, als boekers, betreuren deze situatie zeer ernstig. Wat een enorm leuk weekend had moeten zijn, viel in het water door deze mevrouw. Wij zijn 558,30 euro kwijt, en eisen hier een compensatie voor, omdat mevrouw naar ons weten onredelijk heeft gehandeld.

Wat kunnen wij verder als vervolgstappen ondernemen?

NeoDutchio
Berichten: 9057
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Lachgas mag door particulieren in beperkte aantallen in ampullen gekocht worden voor gebruik samen met slagroom. Een cilinder is ten alle tijden verboden. Dat de cilinder op dat moment niet in gebruik was doet daar niet aan af, het is en blijft verboden.
Dat op het park geen akkoord is gegeven ergens op maakt ook niet uit, een akkoord geef je al tijdens het boeken. En in een reglement hoeft niet te staan dat u zich aan de wet moet houden, dat moet u sowieso.

Dat jullie het park zijn uitgezet lijkt te maken te hebben met het feit dat jullie de wet overtreden hebben. Dan kan je wel zeggen dat je niet wist dat het niet mag, maar gezien de discussie die al lange tijd gaande is en het feit dat je via normale wegen niet aan cilinders met lachgas kan komen weet je al dat het verboden is. En dat in combinatie met een feestje en schijnbaar 4 jongeren maakt het er niet makkelijker op.

Op dit moment is het uw woord tegen die van het park. Of jullie onredelijk behandeld zijn is geen weerwoord op, daar kunnen wij hier geen mening over hebben. Uw verhaal is vanuit uw kant geschreven en, wellicht door mijn sceptische kijk, iets te rooskleurig. Een medewerker zal niet zomaar komen binnenvallen, daar al iets aan ten grondslag hebben gelegen. Of de muziek wel te hard of iets anders dat u niet verteld.

Jablan
Berichten: 3203
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door Jablan »

Ik ga met je mee, NeoDutchio. Plus een toevoeging over Coronaregels. Bij mijn weten mag je momenteel een vakantiehuis gebruiken, als je uit dezelfde huishouding komt. Bij twee stellen zullen er feitelijk twee thuisadressen zijn en ook dan ben je in overtreding, waardoor de verhuurder een boete kan krijgen.

Voor vervolgstappen zie ik geen ruimte. Volgende keer: niet via BelVilla boeken, maar direct bij de eigenaar. Dan kun je direct naar voorwaarden vragen en in het algemeen ben je goedkoper uit.

geengast
Berichten: 521
Lid geworden op: 18 jun 2005 09:29

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door geengast »

roosvk2209 schreef:
26 mar 2021 08:22

Ons reisgezelschap bestond uit twee stellen, op zaterdag 20-3-2021 hebben twee personen van het gezelschap ingecheckt. Inchecken ging voorspoedig, maar het viel op dat er nergens werd gevraagd om een id, algemene voorwaarden, parkregelement en hiermee akkoord te gaan. De hoofdboeker heeft ook geen handtekening voor iets gezet.

Heb het idee dat niet alles boven tafel komt wat er gebeurd is. Wettelijk is de hoofdboeker van de BOEKING verantwoordelijk voor alles. Dat staat én bij de boeking én in de voorwaarden. Er hoeft bij het inchecken dus niets meer gezegd te worden over voorwaarden. U heeft een vinkje moeten zetten bij het boeken dat u akkoord gaat met de voorwaarden.

In de voorwaarden staat onder meer dat u zich als goede gast dient te gedragen. Dat kan verschillend geïnterpreteerd worden, maar feit blijft dat de eigenaar van het park kan bepalen wat hij goede gasten vind.

Bob Schurkjens
Berichten: 8926
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

O jee, ze waren ook nog bezig met ballonnen:
Toen viel mevrouw haar oog op ballonnen

https://nl.trustpilot.com/review/www.belvilla.nl

Niet iets om lacherig over te doen.

crazyme
Berichten: 7884
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door crazyme »

https://nl.wikipedia.org/wiki/De_vermoorde_onschuld

Wanneer er helemaal niets aan de hand was, waarom zouden ze u en uw gezelschap het park af hebben gegooid ?

Of denkt u werkelijk dat zij 's avonds met een dobbelsteen gooien welk huisnummer ze nu eens zullen ontruimen ?

kuklos
Berichten: 6475
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door kuklos »

roosvk2209 schreef:
26 mar 2021 08:22
Haar oog is op een cilinder lachgas gevallen, .....
Waarom heb je überhaupt zoiets?

witte angora
Berichten: 25014
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door witte angora »

roosvk2209 schreef:
26 mar 2021 08:22
Wij hebben gecheckt op het geluidsniveau, die na checken buiten niet te horen was.

Om 23:15 kwam daar een mevrouw van de beveiliging, zonder kloppen, de vakantiewoning binnenvallen. Wij moesten gelijk het licht aandoen en de muziek uitdoen.

Op een hele intimiderende manier, is zij binnengestapt en begon de vakantiewoning te doorzoeken. Haar oog is op een cilinder lachgas gevallen, terwijl niemand in de vakantiewoning dit op dat moment aan het gebruiken was.
Drie zinnen achter elkaar, alle drie even geïsoleerd. Kennelijk waren jullie van plan in het donker en feestje te bouwen met de muziek zo hard mogelijk? Kan het zijn dat er evengoed klachten waren van andere vakantiegangers? Kan het zijn dat anderen, buren bijvoorbeeld, jullie zagen sjouwen met die cilinder en op voorhand al de receptie hebben ingelicht?
Wat kunnen wij verder als vervolgstappen ondernemen?
Je kunt naar het Juridisch Loket, maar ik verwacht niet dat ze veel voor jullie kunnen betekenen.

sjohie
Berichten: 10249
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door sjohie »

Ons reisgezelschap bestond uit twee stellen, op zaterdag 20-3-2021 hebben twee personen van het gezelschap ingecheckt. Inchecken ging voorspoedig, maar het viel op dat er nergens werd gevraagd om een id, algemene voorwaarden, parkregelement en hiermee akkoord te gaan. De hoofdboeker heeft ook geen handtekening voor iets gezet
Dat doe je in principe al tijdens het boekingsproces, als je akkoord gaat met de voorwaarden.

Sira
Berichten: 441
Lid geworden op: 23 nov 2005 15:11

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door Sira »

kuklos schreef:
26 mar 2021 12:22
roosvk2209 schreef:
26 mar 2021 08:22
Haar oog is op een cilinder lachgas gevallen, .....
Waarom heb je überhaupt zoiets?
Om slagroom te kloppen natuurlijk :mrgreen:

Lady1234
Berichten: 17223
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Dan maar hopen dat er geen deuk in die cilinder zit. 😀

Sira
Berichten: 441
Lid geworden op: 23 nov 2005 15:11

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door Sira »

Ik vind het heel raar dat u e.e.a. niet begrijpt.

Erg jammer voor u dat u er bent uitgezet
U was op dat moment te gast en als u plannen hebt om daar lachgas te gaan gebruiken, had ik u er ook uitgezet. Dergelijke dingen doet u maar bij u thuis of bij uw ouders, alhoewel ik denk dat die dat ook niet op prijs zullen stellen.

Overigens is het gebruik van lachgas niet legaal. Dit is uitsluitend legaal als u er slagroom mee gaat kloppen.

Lady1234
Berichten: 17223
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Lachgas wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld het aanstippen van wratten en dergelijke.

jj2021
Berichten: 16
Lid geworden op: 19 mar 2021 14:51

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door jj2021 »

Ik vind het voor jullie heel vervelend dat jullie het park moesten verlaten, maar volgens mij is het verhaal niet helemaal compleet. Want waarom komt de mevrouw tot twee keer opeens binnengestormd? Wat is eraan vooraf gegaan?

Daarnaast is het gebruik van lachgas nogal vaak in de media. Het kan je niet ontgaan zijn dat het bezit van een lachgasfles verboden is. Behalve dan als je als professioneel bakker in het huisje zoete koekjes wilde gaan bakken.

Op de website van de Rijksoverheid staat o.a.:
‘Zij (de consument, red) mogen alleen lachgas in ampullen kopen en bezitten met het doel hier slagroom mee op te kloppen. Hiervoor geldt dat ze alleen verkocht mogen worden aan consumenten van 18 jaar en ouder en in hoeveelheden van niet meer dan 1 verpakking van maximaal 10 ampullen. Ook moet voor het winkelpersoneel aannemelijk zijn dat het wordt gekocht met het doel er voedsel mee te bereiden. Lachgas in gasflessen valt voor consumenten buiten alle eigenlijke toepassingen en wordt dus in alle gevallen verboden.

Bob Schurkjens
Berichten: 8926
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Lachgas is helemaal niet verboden.

jj2021
Berichten: 16
Lid geworden op: 19 mar 2021 14:51

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door jj2021 »

Goed lezen... lachgas in ampullen is niet verboden maar het bezit van lachgas in een gasfles wel

sjohie
Berichten: 10249
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door sjohie »

Bob Schurkjens schreef:
26 mar 2021 14:09
Lachgas is helemaal niet verboden.
Als het in een gasfles zit, dus niet de gebruiksklare patronen voor gebruik in spuitpistolen tbv de voedsel- en levensmiddelenindustrie, is het bezit, dus in dié die vorm, wel degelijk verboden voor particulieren.

Bob Schurkjens
Berichten: 8926
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Waar kan ik die informatie dan vinden?

kuklos
Berichten: 6475
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door kuklos »

Bob Schurkjens schreef:
26 mar 2021 14:25
Waar kan ik die informatie dan vinden?
jj2021 schreef:
26 mar 2021 14:05
Op de website van de Rijksoverheid staat o.a.:
‘Zij (de consument, red) mogen alleen lachgas in ampullen kopen en bezitten met het doel hier slagroom mee op te kloppen. Hiervoor geldt dat ze alleen verkocht mogen worden aan consumenten van 18 jaar en ouder en in hoeveelheden van niet meer dan 1 verpakking van maximaal 10 ampullen. Ook moet voor het winkelpersoneel aannemelijk zijn dat het wordt gekocht met het doel er voedsel mee te bereiden. Lachgas in gasflessen valt voor consumenten buiten alle eigenlijke toepassingen en wordt dus in alle gevallen verboden.
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/ni ... onsumenten

witte angora
Berichten: 25014
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Uithuiszetting vakantiewoning (na avondklok)

Ongelezen bericht door witte angora »

Hier nog wat informatie van de rijksoverheid over hoeveel mensen er samen in één huisje mogen. Vind je het gek dat jullie er uit zijn gezet? Twee stelletjes in één huisje kan de beheerder/eigenaar een forse boete opleveren.

En dat jullie nu noodgedwongen de avondklok hebben overtreden? Ach gossie...

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpe ... -nederland

Plaats reactie