[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Air berlin perikelen
Pagina 1 van 1

Air berlin perikelen

Geplaatst: 13 sep 2017 11:56
door will.van-der-loop
Veel nederlanders hebben een ticket geboekt aan het begin van het jaar.die zijn nu allemaal de dupe van het faillisement.zijn hun geld en vakantie kwijt.vrijwel geen relevantere info word verstrekt.een groot drama voor veel mensen.er word ook vanuit de reisbranche weinig info en aandacht aan gegeven.waarom niet?? Gelukkig mogen diegenen die een ticket geboekt hebben via een reisburo een beroep doen op garantiefonds reisgelden.voor de rest en dat zijn er veel is het helaas einde oefening schandalig hoe Air Berlin met zn klanten omspringt.

Re: Air berlin perikelen

Geplaatst: 13 sep 2017 12:00
door Dieke83
will.van-der-loop schreef:Veel nederlanders hebben een ticket geboekt aan het begin van het jaar.die zijn nu allemaal de dupe van het faillisement.zijn hun geld en vakantie kwijt.vrijwel geen relevantere info word verstrekt.een groot drama voor veel mensen.er word ook vanuit de reisbranche weinig info en aandacht aan gegeven.waarom niet?? Gelukkig mogen diegenen die een ticket geboekt hebben via een reisburo een beroep doen op garantiefonds reisgelden.voor de rest en dat zijn er veel is het helaas einde oefening schandalig hoe Air Berlin met zn klanten omspringt.

Wat wil je dat Air Berlin hieraan doet?

Re: Air berlin perikelen

Geplaatst: 13 sep 2017 12:38
door witte angora
will.van-der-loop schreef:schandalig hoe Air Berlin met zn klanten omspringt.
Vooralsnog gaan de meeste vluchten door. Het is dat 200 piloten ineens ziek zijn, dat er vluchten gecanceld zijn. Waarom denk je dat niemand nog op reis kan en iedereen zijn geld kwijt is? Er zijn zelfs meerdere kandidaten die het bedrijf in zijn geheel of ten dele over willen nemen. Denk je dat die de huidige afspraken niet na zullen komen? Dat heb ik nog nergens gelezen.

Re: Air berlin perikelen

Geplaatst: 13 sep 2017 13:21
door sylvesterb
will.van-der-loop schreef:Schandalig hoe Air Berlin met zn klanten omspringt.
Best wel schandalig dat je enkel aan je eigen belang denkt dat je die paar honderd euro voor een low budget ticket kwijt bent en vergeet dat duizenden mensen hun baan kwijt dreigen te raken bij een faillissement.

Air Berlin heeft om de komende maanden te overleven een noodkrediet gekregen van de Duitse overheid. Niemand heeft er immers belang bij als Air Berlin failliet. Je kunt Air Berlin nu kwalijk nemen dat ze slecht communiceren maar de situatie is gewoon heel onduidelijk.

Gisteren moesten ze verschillende vluchten annuleren omdat zonder duidelijke rede 200 piloten zich ziek hebben gemeld. De situatie is dus heel complex maar als je de berichten een beetje leest kun je als simpel denkend mens wel inzien dat ze er alles aan doen om een faillissement te voorkomen.

Re: Air berlin perikelen

Geplaatst: 13 sep 2017 13:32
door henk51
TS schreef:
Gelukkig mogen diegenen die een ticket geboekt hebben via een reisburo een beroep doen op garantiefonds reisgelden


Geldt niet bij losse tickets alleen als het een pakketreis is.

bron website SGR

Ik wil een los vliegticket (per lijndienst of charter) boeken bij een SGR-reisorganisatie. Heb ik garantie van SGR?
Nee, SGR geeft geen garantie op los geboekt luchtvervoer (noch lijndienst, noch charter).

groeten Henk

Re: Air berlin perikelen

Geplaatst: 13 sep 2017 13:42
door breien
Volgens mij was het van Air Berlin niet de bedoeling om failliet te gaan. Voor het personeel zou het ook niet een pretje zijn.

Re: Air berlin perikelen

Geplaatst: 13 sep 2017 15:09
door renewouters
Het personeel komt elders wel weer aan het werk. Ondanks dat Air Berlin verlies lijdt zitten de vliegtuigen wel behoorlijk vol. Dat wordt uiteindelijk gewoon door anderen overgenomen inclusief het personeel.

Re: Air berlin perikelen

Geplaatst: 13 sep 2017 18:19
door will.van-der-loop
Sylvester b hoe kom je op het idee dat ik in eigen belang mn mening ventileer moet je het topic eens goed lezen en niet gelijk conclusies trekken.ik heb nergens mn eigen belang op de voorgrond gezet.mijn medeleven gaat ook uit aan al die mensen die op vreemde luchthavens hun heil mogen zoeken in hun eigen portemonaie omdat AB het vertikt om in aktie te komen en hun klanten laten stikken.omdat vluchten geannuleerd zijn.ik zeg vlieg dan helemaal niet meer.

Re: Air berlin perikelen

Geplaatst: 13 sep 2017 18:26
door Nijogeth
will.van-der-loop schreef:Sylvester b hoe kom je op het idee dat ik in eigen belang mn mening ventileer moet je het topic eens goed lezen en niet gelijk conclusies trekken.ik heb nergens mn eigen belang op de voorgrond gezet.mijn medeleven gaat ook uit aan al die mensen die op vreemde luchthavens hun heil mogen zoeken in hun eigen portemonaie omdat AB het vertikt om in aktie te komen en hun klanten laten stikken.omdat vluchten geannuleerd zijn.ik zeg vlieg dan helemaal niet meer.
Tot nog toe zijn er nog helemaal geen vluchten geannuleerd. Alleen deze week enkele vluchten vanwege de massale ziekte van hun piloten.

Re: Air berlin perikelen

Geplaatst: 14 sep 2017 10:09
door stofzuigertje
Ook een Nederlandse site is niet voldoende om van deze Duitse firma een Nederlandse voorwaarden te krijgen.

U valt bij deze onder Duits recht en moet dus op Duits forum zoeken hoe je geld terug kunt krijgen!