[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Huren medische hulpapparatuur
Pagina 1 van 1

Huren medische hulpapparatuur

Geplaatst: 14 sep 2019 10:07
door Hans van Bussel
:arrow: :oops: beste radar ik huur een afzuigapparaat voor afzuiging van slijm uit mijn oogholte. Het apparaat is aangevraagd door het ziekenhuis bij Mediq en afgeleverd bij mij thuis. Ik heb dit apparaat nu ongeveer 3 jaar. Het apparaat kost inkoop ongeveer tussen de 400 en 500 euro. Menzis betaald de huurkosten mits mijn Eigen Risico nog niet is betaald moet ik het zelf betalen. Tot mijn grote verbazing betaald Menzis 150 euro per maand voor dit apparaat dus 1800 x 3 = 5400 euro. Ik heb natuurlijk geïnformeerd hoe dit mogelijk is, ze wimpelen het af dat het zo in de wet geregeld is. Belagelijk natuurlijk maar ik betaal dus mijn Eigen Risico voor dat apparaat, ben ik een jaar niet ziek dan nog betaal ik mijn Eigen Risico nog. In België betaal je er 15 Euro per maand voor hetzelfde apparaat. Mijn conclusie is dus : ik wordt opgelicht zonder dat ik er iets tegen kan doen. Wie kan mij daar mee helpen want ik ben niet de enige. RADAR aub help mij want naar de Instantie gaan heeft geen nut krijg ik nul op mijn rekest.

Re: Huren medische hulpapparatuur

Geplaatst: 14 sep 2019 10:52
door Lady1234
U wordt natuurlijk niet opgelicht. En de eventuele tarieven in Belgie zijn voor Nederland niet relevant. Ook de inkoopprijs van een apparaat zegt niet zoveel.

Ook zult u met die aandoening beslist onder controle lopen bij een specialist, dus ik veronderstel dat u gewoon ook al uw eigen risico kwijt bent.

Misschien hebben andere verzekeraars voordeliger contracten, maar als Menzis € 150 pm betaalt, zal het elders echt niet voordeliger zijn. .

Re: Huren medische hulpapparatuur

Geplaatst: 14 sep 2019 11:13
door Theotrucker
En anders maar emigreren naar België. Daar is alles blijkbaar beter. Of zelf kopen, kost wat maar dan valt het niet onder het eigen risico.

Re: Huren medische hulpapparatuur

Geplaatst: 14 sep 2019 11:27
door kuklos
Hans van Bussel schreef:
14 sep 2019 10:07
Mijn conclusie is dus : ik wordt opgelicht zonder dat ik er iets tegen kan doen. Wie kan mij daar mee helpen want ik ben niet de enige. RADAR aub help mij want naar de Instantie gaan heeft geen nut krijg ik nul op mijn rekest.
Als je opgelicht wordt dien je aangifte te doen bij de politie, want oplichting is strafbaar. Zoek eventueel een advocaat om je bij te staan en met je mee te gaan naar de politie.

Re: Huren medische hulpapparatuur

Geplaatst: 14 sep 2019 12:30
door snuffel1
Mijn oplossing, als u weet wat zo'n apparaat kost koop er dan zelf één. In zeker zin wordt u niet opgelicht maar uw zorgverzekeraar omdat die de kosten van de huur betalen.

Re: Huren medische hulpapparatuur

Geplaatst: 16 sep 2019 17:01
door berndv
Het apparaat kost dus een fractie meer dan uw eigen risico, dan is de keuze toch makkelijk? Zelf kopen. Maar ja, dan kost het u het apparaat en daarnaast ook nog eventueel het eigen risico voor de overige medische zaken.

En ja, wat als uw apparaat kapot gaat? Het kopen van een dergelijk apparaat geeft u natuurlijk wel garantie bij defecten, maar bij een defect zal er eerst een reparatie moeten plaatsvinden, bij een huurapparaat mag u rekenen op spoedige omruiling voor een werkend expemplaar.

En over Belgie moeten we het niet hebben hier. Gaat u dan ook de voor Belgie geldende belastingtarieven betalen? Want daar subsidieert de overheid het nodige mee aan medische kosten.

Re: Huren medische hulpapparatuur

Geplaatst: 16 sep 2019 19:18
door Kees2850
@Hans van Brussels U heeft gelijk. Het is absurd dat Menzis € 150,-- aan huur betaalt voor een apparaat met een nieuwwaarde van € 500,-- en een gebruikerstijd van minimaal 3 jaar begrijp ik uit uw verhaal. Zo worden de kosten van de gezondheidszorg dus mede onbetaalbaar. Ik zou officieel een klacht indienen bij Menzis en Mediq. En hun vragen uit te leggen waarom deze absurde huurprijs.

Re: Huren medische hulpapparatuur

Geplaatst: 16 sep 2019 19:26
door moederslink
U wordt niet opgelicht, maar dat Menzis dit bedrag , deze € 150 iedere maand maar gewoon overmaakt is van de zotte natuurlijk.
Vergelijkbaar voorbeeld :
*ik moest revalideren en kon de hele dag gebruik maken vd oefenzaal...alles werd vergoed à € 500 p.d!
*eenmaal thuis moest ik ieder fysiobezoek zélf betalen.

Ik belde de Zorgverzekeraar___ het antwoord was : dan had u beter in het revalidatiecentrum kunnen blijven , dan hadden wíj alles gewoon vergoed...
Wie begrijpt dit nog?🤔