LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Loon niet uitbetaald

Andere onderwerpen over werk en inkomen.
mp2514
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 feb 2010 16:02

Loon niet uitbetaald

Ongelezen bericht door mp2514 »

Hallo mensen,

Ik ben een beetje ten einde raad maar zal het desalnietemin proberen kort te houden.

Ik heb 2 maanden via een uitzendbureau ergens gewerkt, het was de bedoeling om hier eventueel voor langere termijn aan de slag te gaan. Alle urenbriefjes gingen per fax naar het uitzendbureau en ik hoefde daar niks voor te doen. Je voelt het al aankomen.. Ik heb in eerste instantie wel 3 weken uitbetaald gekregen via een maandelijkse uitbetaling maar na ongeveer 8 weken kreeg ik te horen dat het slecht ging met het bedrijf en dat ik gebeld zou worden wanneer ik weer kon beginnen.. Ik ben niet gebeld en heb ook van die 5 weken nog geen geld gezien.. Ik ben hiervoor meerdere keren zowel bij het bedrijf als uitzendbureau geweest maar word van kastje naar muur gestuurd.. Bedrijf geeft aan urenbriefjes doorgestuurd te hebben en uitzendbureau ontkent dit.. Ik ben hier de dupe van de onduidelijkheid tussen deze 2 partijen..

Is het niet zo dat het uitzendbureau mijn werkgever is en mij hoe dan ook zal moeten betalen? en zo ja, hoe kan ik hun hiertoe aanzetten aangezien ze dit niet doen als ik daar gewoon netjes in persoon om vraag?

het CWI gaf aan mij alleen te kunnen helpen als het bedrijf failiet is of er echt geen sprake is van uitzicht op uitbetaling..

Ik heb geen rechstbijstand verzekering meer aangezien ik mn pakket had veranderd toen ik de militaire dienst uitging.

welke stappen kan ik ondernemen?

Mvg

Machtold
Berichten: 250
Lid geworden op: 30 jan 2009 14:08

Re: Loon niet uitbetaald

Ongelezen bericht door Machtold »

Heb je wel zelf kopiën van je werkbriefjes waar de handtekeing van de opdrachtgever op staat?

Deze dan weer kopieren en de kopiën bij het uitzendburo inleveren. Zij zijn je werkgever! Dus verantwoordelijk voor de uitbetaling van je loon. Hoe zij hun vordering op de opdrachtgever krijgen is hun probleem en daar sta jij volledig buiten!

Heb je deze briefjes niet meer, vraag ze op bij de opdrachtgever. Deze moet voor haar administratie op z'n minst de briefjes bewaren, om de factuur die zij krijgt van het uitzendburo te kunnen accorderen.
En ze zeggen dat ze ze gefaxt hebben, dus moeten ze ook iets bewaard hebben en dan zouden ze ook een factuur verwachten.

Maar moeilijk als opdrachtgever niet meewerkt, maar vooral slap van je werkgever, het uitzendburo, dat ze je zo in de kou laten staan!

Sterkte.

Gesloten