[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Vreemde manier van sollicitatiegesprek
Pagina 1 van 1

Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 28 nov 2013 22:25
door Ridder777
Goede middag beste mensen van het forum.
Ik zit met een probleem en ik wil graag jullie reacties.

Ik ben helaas werkloos en ik ben van de week gebeld door een beveiligingsbedrijf uit Schiedam omdat zij mijn CV zagen op de website werk.nl
Ze wilde eerst dat ik mijn bankpas, paspoort, diploma en cijferlijsten ging inscannen en via hun website het sollicitatieformulier ging invullen, daarna zou ik gebeld worden voor een gesprek op kantoor.

Zo gezegd zo gedaan.

Ik ben gebeld en ik heb maandag het gesprek.
Nu wilde dat bedrijf met mij afspreken dat ze mij maandag bellen en dat ik dan binnen 30 min daar moet zijn, ze kunnen niet vertellen hoe laat ze me bellen.

Het is voorlopig alleen op 31 december dat ik moet werken.

Mijn moeder is bang dat het geen zuivere koffie is.
Mijn vraag klopt het allemaal wel?

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 28 nov 2013 22:40
door Creatura
Dat is niet slim......
Ze hebben nu al je gegevens, BSN, handtekening etc.
En jij hebt niks.

Dit klopt dus van geen kant.

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 28 nov 2013 22:41
door witte angora
Voor een beveiligingsbedrijf zou dat zomaar kunnen kloppen, afhankelijk van de functie. Stel dat je in dienst bent, en piket-dienst hebt. Dan moet je ook binnen een bepaalde tijd op je werk zijn. Dus ik denk dat ze je eerst willen uittesten.

Dat je je gegevens hebt ingescand en doorgeseind kon, maar dat is mijn mening, wel eens een iets minder slimme actie zijn, omdat ze je willen uittesten. Maar ik kan er helemaal naast zitten natuurlijk, ik ken het bedrijf niet, en ik weet ook niet hoe ver je bent in de sollicitatie of wat dan ook. Je moeder vraagt zich af of het wel zuivere koffie is. Dat is de vraag die jij jezelf ook had moeten stellen, waarna je voorzorgsmaatregelen inbouwde. Bijvoorbeeld, dat je contact opneemt, en vraagt of het goed is dat je die gegevens meeneemt naar het gesprek. Met je bankpas en paspoort kunnen ze nu namelijk nog niet zoveel... Of dat je even bij de KvK informeert naar het bedrijf, dat soort dingen.

Het werken op 31 december zou wel eens bedoeld kunnen zijn om te zien hoe je functioneert. Overigens, heb je je beveiligingspapieren, en zo nee, is er al over de opleiding gesproken?

Ik zal je gewoon een waargebeurd verhaal vertellen. Dat was bij een fabriek van bakstenen. 's Ochtends komt er iemand van de directie bij het beveiligingspersoneel, om te vragen waar een aantal pallets bakstenen gebleven waren. Nou, was het antwoord, die zijn vannacht opgehaald, en dat ging perfect. Het was voor hun niet nodig om het terrein op te komen, ze konden van buitenaf alles op de vrachtwagen zetten. Papieren? Nee, ze zeiden dat het zo wel in orde was... Maar dat was het dus niet...

Ik bedoel maar te zeggen, het is in dat vak belangrijk om superalert te zijn, snap je? Misschien dat ze dat aan het uittesten zijn. Probeer het verder goed op te pakken. Succes, hopen dat, als het serieus is, het een leuke vaste baan voor je wordt.

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 28 nov 2013 22:58
door Ridder777
Alvast bedankt voor de reacties.
Het is voorlopig alleen voor 31 december.
Daarna is het voor oproepkracht.
Ik wil de naam van het bedrijf nog niet op internet zetten omdat ik ze de voordeel van de twijfel wil geven.

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 28 nov 2013 23:06
door witte angora
Oproepkracht... dan zou het inderdaad zomaar kunnen dat je opgeroepen wordt om binnen een half uur op je werk te zijn, ongeacht wat je aan het doen bent. Als het je aanstaat is dat natuurlijk geen punt, maar misschien is het toch wel zaak even goed door te vragen wat er van je verwacht wordt.

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 28 nov 2013 23:15
door witte angora
waltera== schreef: Lekker listig ik zou het aan me voorbij laten gaan.
Als je er van uit gaat dat ze de topicstarter op 31 december alleen nodig hebben om voor een habbekrats of voor niks ergens kaartjes te controleren, dan wel ja. Daar heb je volgens mij geen beveiligingspapieren voor nodig. Juist daarom is het zo belangrijk te vragen naar de doorgroei- en opleidingsmogelijkheden binnen het bedrijf.

Ze bieden werk, of ze bieden geen werk.

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 28 nov 2013 23:44
door tenormin
Sorry hoor, maar alle gevraagde gegevens daarvan een kopie maken, zelfs je paspoort en bankpas. En dan heb je dat met kopie maken niet je BSN e.d. afgeschermd? Dat ze diploma en cijferlijst willen zien kan ik inkomen maar kopie paspoort? Lees eens in je paspoort wat dat staat. Ik weet dat dit onterecht wel gevraagd word maar het mag wettelijk gezien niet. Zou, net als je moeder, ietwat huiverig zijn en ook denken dat dit geen zuivere koffie is.

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 29 nov 2013 08:44
door Leo The Emperor
Ik denk dat het hier om een potentieel 0-uren contract gaat, en dat ze nu voor oud/nieuw even knijp zitten. Goede kans dat het bij die dag blijft. (Als het Trigion is , dat is toch wel een groot en betrouwbaar bedrijf)

Enfin, werk=werk en ik zou gewoon op gesprek gaan , en zelfs een 0 uren contract accepteren indien voorgelegd.

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 29 nov 2013 14:38
door Guardian72
Ook voor beveiliging zal men een achtergrond check willen doen.

Ze hebben daarvoor wel gegevens nodig.
Overigens, je mag niet 'zomaar' in de beveiliging - daar zijn papieren voor nodig.
(In mijn tijd was dat het Basisdiploma Beveiliging).

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 01 dec 2013 02:04
door Degrelle
Ridder is een collega van mij. Mooi bericht. Mijn complimenten.

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 03 dec 2013 00:02
door Ridder777
Ik heb goed nieuws, De afspraak is 3x verzet en ik werd gebeld van : kan je nu komen ik heb een gaatje. Het was een gesprek van 10 minuten en ik ben aangenomen.
Het is een jaarcontract van 0 uren, voorlopig kan ik alleen op 31 december werken en ik word gebeld als er iemand ziek is.
Ik ben blij dat ik een baan heb gevonden maar ik ben niet opgelucht.

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 03 dec 2013 08:49
door witte angora
Het is inderdaad niet zo heel veel, maar het is wel een begin. Van hier uit zou je verder kunnen zoeken naar wat meer vastigheid, en dat kun je bij een toekomstige werkgever ook als reden noemen: je kunt niet voldoende uren draaien, daarom zoek je wat anders.

Ik denk dat voor jou de winst is dat je vanuit een betaalde baan makkelijker wat anders zult vinden dan vanuit een volledige werkloosheid.

In ieder geval gefeliciteerd dat dit in ieder geval gelukt is.

Re: Vreemde manier van sollicitatiegesprek

Geplaatst: 10 dec 2013 23:42
door arthur2000
Wil ik ook wel: een dag werken en voor de rest gratis geld!
Hoe doe je dat?