Radar

toggle menu

Nieuw werk onder fase-C-contract; wat is wijsheid?

Andere onderwerpen over werk en inkomen.

Nieuw werk onder fase-C-contract; wat is wijsheid?

door imarco » 29 nov 2016 15:42

Mijn situatie
Ik heb momenteel een fase-c contract, contactueel heb ik 24 uren. Ik werk 36 uur tegen een uurloon van 14 euro. ABU CAO. Ik ben 44 jaar.
(note: opdrachtgever is waar ik werkzaam ben gesteld door het uitzendbureau)

Eind december as. houdt mijn werk bij de huidige opdrachtgever op. Het uitzendbureau (UZB) wil mij voorstellen bij een nieuwe opdrachtgever. Daar geldt een uurloon van 10 euro. En moet ik uitgaan van minimaal 24 uur vanwege het fase-c contract dat ik bij het UZB heb. De vacature gaat overigens uit van een dv van minimaal 8 tot 20 maar dat ter zijde.

Er is overigens een vergelijkbare vacature waar ze niet zelf mee kwamen maar wel op de site staat waarbij men spreekt van een uurloon van 12 euro.

Vragen:
Hoeveel mag ik in principe een voorstel weigeren? Dat ik minder uren krijg komt voor op zich goed uit vanwege een opleiding die ik wil gaan volgen. Ook ben ik bereid om wat minder uurloon te accepteren, Maar wat is wijsheid? Welke opties heb ik in deze situatie?

Ik weet dat het mogelijk is mijn contract te 'bevriezen' als ik zelf werk vind buiten het UZB om. Kan iemand mij hierin voorzien van wijze raad?

imarco
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 29 nov 2016 14:42

Keer terug naar Overig werk & inkomen