[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 176: Illegal string offset 'forum_id'
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/viewtopic.php on line 178: Illegal string offset 'forum_id'
Radar • Werkgever weigert te betalen
Pagina 1 van 1

Werkgever weigert te betalen

Geplaatst: 17 jul 2018 22:51
door Candace
Goedendag allemaal,
Ik zit nu in een verstikte situatie.
Heeft iemand tips? Of iemand die mij verder kan helpen?

Hier een korte uitleg van een lang verhaal..
In februari ging het slecht met het bedrijf waarvoor ik werk, daardoor kregen we te laat uitbetaald. In maart ging daar nog een schepje bovenop toen de tankpas en yellowbrick niet meer werkten. Waardoor ik dus en geen/te laat salaris kreeg en op eigen kosten moest tanken en parkeren. Nu is het ondertussen juli en moet ik nog steeds een deelbetaling van maart krijgen plus de extra kosten.
Maar door de stress van vorige jaar in mijn privé situatie (wat vele wel weten toen dat was gebeurt ben ik na de vakantie direct weer aan werk gegaan) En het stress van het werk zit ik op dit moment in de ziektewet. Op dit moment betaald mijn werkgever mij tot op heden niet uit, ookal heb ik het aangekaart bij de rechter. Waardoor ik op dit moment op de deurwaarder wacht. Nu hebben ze het bedrijf op naam gezet van iemand waar niets te halen valt. Nu ben ik wel bij het UWV geweest maar die kunnen mij niet helpen op dit moment omdat de werkgever niet het faillissement heeft aangevraagd. Ik wil dit het liefst zo snel mogelijk opgelost hebben omdat het me steeds meer energie kost. Hierbij lopen al mijn rekeningen wel gewoon door ( + aanmaningen ) omdat mijn werkgever mij niet betaald. Dus als iemand kennis of tips heeft dan hoor ik dat graag !

Re: Werkgever weigert te betalen

Geplaatst: 18 jul 2018 17:04
door mahadma
Dat wordt een juridisch gebeuren. Wat tijd en geld gaat kosten.

Re: Werkgever weigert te betalen

Geplaatst: 18 jul 2018 17:13
door Lady1234
U hebt het al “aangekaart” bij de rechter lees ik.

Maar u kunt ook bij het UWV terecht bij “betalingsonmacht” van de werkgever.

Dus daar ook maar een afspraak maken.

https://www.uwv.nl/particulieren/werklo ... ngsonmacht

Re: Werkgever weigert te betalen

Geplaatst: 18 jul 2018 17:30
door john18
Nu hebben ze het bedrijf op naam gezet van iemand waar niets te halen valt.
Dat lijkt mij niks uit te maken. Ik neem aan dat de vonnis is tegen het bedrijf en eigenaar zelf? En dat het geen b.v. is?

Re: Werkgever weigert te betalen

Geplaatst: 18 jul 2018 17:41
door ghelsendoorn
Nare situatie mogelijkheid met meerdere colega het faillissement aan te vragen. Meestal de beste oplossing het gaat van kwaad naar erger met zulke werkgevers. Hoop dat je lid van een vakbond bent of rechtsbijstand hebt.

Re: Werkgever weigert te betalen

Geplaatst: 18 jul 2018 21:59
door sake1987
[quote= Hoop dat je lid van een vakbond bent of rechtsbijstand hebt.[/quote]

Vaak niet als ze hier hun probleem posten :shock:

Re: Werkgever weigert te betalen

Geplaatst: 18 jul 2018 22:39
door alfatrion
Als je inkomen en vermogen ernaar is dan kom je voor gesubsidieerde juridische bijstand in aanmerking. Daarnasst kun je korting krijgen als je door het Juridisch loket wordt door verwezen.

Re: Werkgever weigert te betalen

Geplaatst: 23 jul 2018 16:34
door jackvance
de werkgever hoeft niet persé een faillissement aangevraagd te hebben. Ook in de situatie dat surseance van betaling is aangevraagd of indien de werkgever verkeerd in een situatie waarin hij heeft opgehouden te betalen (de kas is leeg) kan het uwv de verplichting tot loondoorbetaling van de werkgever overnemen....wat zeg ik..kan???? nee...MOET!!! (er zijn voorwaarden natuurlijk) het uwv laat helaas steeds vaker zien in onvoldoende mate over wetskennis te bezitten of men heeft geen zin om zaken uit te zoeken.....

WW
Hoofdstuk IV.
Overneming van uit de dienstbetrekking voortvloeiende verplichtingen bij onmacht van de werkgever te betalen
Artikel 61
Een werknemer heeft recht op uitkering op grond van dit hoofdstuk, indien hij van een werkgever, die in staat van faillissement is verklaard, aan wie surséance van betaling is verleend, ten aanzien van wie de schuldsaneringsregeling natuurlijke personen van toepassing is, of die anderszins verkeert in de blijvende toestand dat hij heeft opgehouden te betalen, loon, vakantiegeld, of vakantiebijslag te vorderen heeft of indien hij geldelijk nadeel kan ondervinden doordat deze werkgever bedragen die hij in verband met de dienstbetrekking met de werknemer aan derden verschuldigd is, niet heeft betaald.

Re: Werkgever weigert te betalen

Geplaatst: 23 jul 2018 17:37
door jackvance
als aanvulling....u zou er verstandig aan doen bij het uwv een uitkering op grond van artikel 61 ww aan te vragen..
daarop dient het uwv een beslissing te nemen binnen 6 weken (geen beslissing nemen is ook een beslissing...het uwv is vaak traag, zeker in zaken waarin ze van toeten nog blazen weten..krijgt u binnen de wettelijke termijn van 6 weken geen beslissing, dan kunt u bezwaar aantekenen tegen de weigering van het uwv om een beslissing af te geven....let wel...het uwv mag één keer uitstel geven aan het afgeven van de beslisssing...schriftelijk met reden-en- omkleed)
geeft de beslissing naar uw mening een onredelijke uitkomst dan kunt u in bezwaar gaan bij het uwv....pas nadat een beslissing op het bezwaar schriftelijk aan u is kenbaar gemaakt kunt u naar de rechter...u kunt rechtsbijstand nemen, iemand machtigen namens u op te treden of uzelf vertegenwoordigen bij de rechtbank

Re: Werkgever weigert te betalen

Geplaatst: 15 jun 2019 06:31
door Erna467
U heeft recht op gesubsidieerde rechtsbijstand.