Radar

toggle menu

LOI Herroepingsrecht

Andere onderwerpen over opleidingen en instellingen.

LOI Herroepingsrecht

door swmk » 29 okt 2016 13:07

Ik heb mij op 8 augustus aangemeld voor de opleiding Big Data. Aanvangsdatum van de opleiding was 1 september met een duur van 10 maanden.

Rond 27 augustus heb ik een incompleet boekenpakket ontvangen. 2 van de 4 boeken werden maar geleverder. Twee dagen later belde zij mij op dat de opleiding pas in januari zou starten omdat de leeromgeving nog niet voldoende functioneerde. Ik heb ongeveer een week bedenktijd gekregen om aan te geven of ik dit wel of niet accepteerde. Op 5 september hebben zij mij nogmaals telefonisch benaderd of ik akkoord ging met dat de opleiding pas in januari van start zou gaan. ik heb toen gevraagd of mijn 14 dagen bedenktijd ook pas in jaquarium in zou gaan. Dit werd telefonisch bevestigd waarop ik ook telefonisch bevestigd heb dat ik akkoord ga met een opleiding die in januari van start gaat. Beiden zijn niet per mail aan mijnbevestigd. Enkele dagen later kreeg het derde boek van het lespakket.

Nou heb ik besloten dat ik deze opleidingraag tot het niet wil gaan doen en wil ik kosteloos mijn opleiding annuleren. De boeken heb ik aangetekend per post teruggezonden. LOI geeft nu aan dat ik de opleiding niet kosteloos kan annuleren omdat de overeenkomst in is gegaan op 5 september. Ik heb hier een bezwaar opgemaakt en wacht nu op antwoord. Graag hoor ik van jullie wat mijn rechten hierin zijn. Zelf heb ik mij de volgende argumenten al bedacht.

- Ik heb alleen schriftelijk akkoord gegeven op een opleiding die in september zal starten. Dit is niet aan mij geleverd.
- Er is geen schriftelijke bevestiging van mijn akkoord op een opleiding die start in januari.
- Als mijn telefonisch akkoord rechtsgeldig is, moeten zij dit gesprek dan ook opgenomen hebben. In ditzelfde gesprek is mij ook bevestigd dat mijn bedenktijd pas in januari ingaat. Is dit dan eveneens rechtsgeldig?
- Het boekenpakket is nog steeds niet volledig aan mij geleverd.

Graag hoor ik hier jullie mening en/of ervaringen over.

swmk
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 29 okt 2016 12:40

Keer terug naar Overig opleidingen en instellingen