Radar

toggle menu

HBO draait veranderingen leerplan terug, mag dat?

Andere onderwerpen over opleidingen en instellingen.

HBO draait veranderingen leerplan terug, mag dat?

door msert » 20 apr 2017 10:57

Beste lezer,

Ik heb een behoorlijk technische vraag over een HBO opleiding die ik op dit moment volg. Het is namelijk zo dat ik in februari 2015 ben gestart met een opleiding waarbij er een 2e vreemde taal in het leerplan zat. Deze vreemde taal is een half jaar later uit het vakkenpakket van de opleiding geschrapt. Na veel heen en weer gesprekken en na verschillende antwoorden te hebben ontvangen is mij via een (algemene) mail verteld dat ik, mocht ik de vreemde taal nog niet afgerond hebben, een vervangende module kon gaan volgen.

(Even wat achtergrondinfo: Deze vreemde taal bestaat uit een A, B, C, D, E en F cluster, dus in totaal bestrijkt dit vak anderhalf jaar.)

Deze vervangende module heb ik vervolgens tijdens mijn 2e jaar gevolgd en afgerond, waardoor ik dus mijn Propedeuse heb behaald. Over de vervangende module die i.p.v. het E en F cluster zou komen was op dat moment nog niet veel duidelijk, maar deze zou er komen is mij verzekerd.

Nu kreeg ik van de week een mail met daarin de mededeling dat "na vragen/klachten van studenten en na een juridische wijziging" de mogelijkheid om extra modules te volgen in plaats van een vreemde taal vervalt. Ik heb dit nagevraagd en nu verwacht men van mij dat ik het een vreemde taal moet gaan afronden die in het E en F cluster werd aangeboden (deze lessen worden ook niet meer gegeven) terwijl ik de lessen van het A, B, C en D cluster nauwelijks heb gevolgd omdat men toen al aangaf dat er een vervangende module zou komen.

Kort samengevat heb ik dus een 2e vreemde taal in jaar 1 afgerond met een vervangende module, maar om het 2e jaar af te sluiten moet ik weer een vreemde taal oppakken, terwijl deze les niet wordt aangeboden en ik deze taal totaal niet beheers.

Ik heb deze verwarrende en frustrerende situatie voor het grootste gedeelte op mail staan, mijn vraag is: kan ik hier iets mee? Mag een HBO mij een jaar lang om de tuin leiden met vage uitspraken over een toekomstige module en deze zo laat toch weer terugdraaien?

Note: Als ik had geweten dat ik een 2e vreemde taal in het E en F cluster alsnog had moeten halen had ik er niet voor gekozen een vervangende module te volgen, aangezien ik nu enorm veel alsnog moet inhalen uit het A, B, C en D cluster om deze tentamen überhaupt te halen.

msert
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 20 apr 2017 10:27

Keer terug naar Overig opleidingen en instellingen