Radar

toggle menu

Nti, doe het niet

Andere onderwerpen over opleidingen en instellingen.

Nti, doe het niet

door Cvdvm » 23 jun 2017 14:14

Beste lezers,

Ik doe sinds september 2015 de opleiding tot doktersassistente bij het NTI, dit leek mij de best passende opleiding omdat ik een gezin heb en een baan.
Inmiddels ben ik bijna klaar met mijn opleiding, hier heb ik heel veel moeite voor moeten doen. Medewerking van het NTI krijg je niet, ze werken eerder tegen, ze willen geld zien.
De mensen bij de klantenservice weten niet zo veel, bijna altijd heb ik iemand aan de lijn die zegt ik kan u daar geen antwoord op geven of ik moet het navragen. Mentoren zijn beperkt bereikbaar en weten ook vaak niet hoe ze je moeten helpen, deze mensen zitten tussen de docenten en de studenten in. Docenten zien we overigens nooit, want het is een zelfstandige thuis studie. Er zijn heel veel fouten gemaakt die mij benadeelde. Ik zal er een aantal benoemen;
Stageopdrachten die nu al een jaar online staan zijn nooit bekeken, stagebegeleidster is 1x langs geweest (met kennismakingsgesprek) dit verliep zeer merkwaardig. De stagebegeleidster van het NTI kwam samen met haar man, haar man wilde graag het gesprek bijwonen, dit vonden wij overbodig. vervolgens geeft die begeleidster een kus met lippenstift op mijn officiele stageformulieren (deze heb ik bewaard, dat geloof je toch niet) mijn werkbegeleidster op de stageplaats heeft een klacht ingediend op het NTI over dit merkwaardige voorval. Met als resultaat dat deze begeleidster nooit meer is langs geweest om te controleren. (maar er kwam ook geen vervanger)
Ik kreeg niet kloppende rekeningen, een praktijkdag gehad waar een leerkracht van ons wilde weten wat we wilde leren, zij had zelf niets voorbereid. Een praktijkdag over wondverzorging en behandeling, delen niet behandeld, bleek later tijdens het examen.
Na het zakken voor een examen kan je een inzage boeken, maar daar moet je meestal wel 2 tot 3 maanden op wachten en dit kan alleen in Leiden, dit terwijl het altijd online examens zijn. Bij mijn laatste examen volgens het NTI gezakt, is onmogelijk, ik wist alles te beantwoorden, verdenk ik ze van een verwisseling, hier zouden ze me vandaag over mailen. Ik hoop dat ze dat vandaag nog in orde maken, want deze hele studie frustreert mij zo onder hand wel. Ze zeggen dan ook altijd de laatste loodjes wegen het zwaarst, in dit geval zeker. Vele praktijken en ziekenhuizen nemen geen stagiaires van het NTI aan, dit zal ook wel een reden hebben. Gelukkig ben ik inmiddels aangenomen aansluitend na mijn stage. Want ook blijkt dat een baan vinden met het diploma van het NTI niet zo makkelijk is, het papiertje lijkt wel minder waard.

Nooit meer NTI!
Het is een onprofessionele, ongeorganiseerde opleiding.

Cvdvm
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 23 jun 2017 13:25

RE: Nti, doe het niet

door Femmiej » 15 aug 2017 23:11

Studeren op je eigen tempo!! :)

Dat is nog de grootste grap van NTI, 7 maanden wachten tot je een praktijktraining kan volgen...
In de zomerperiode wordt de nakijktermijn van hun kant ruim overschreven, maar ja, het is natuurlijk wel vakantieperiode..
Ik zal het maar niet als excuus proberen te gebruiken voor mijn aankomende praktijktraining, ben bang dat ze daar niet intrappen ;)

Ach, voor mij ook nooit meer NTI, maar eerst even deze studie afmaken...
Femmiej
 
Berichten: 168
Geregistreerd: 04 dec 2010 23:20

Geef de vorige berichten weer
Sorteer op

Keer terug naar Overig opleidingen en instellingen