LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Leidse Onderwijsinstellingen (LOI)

Andere onderwerpen over opleidingen en instellingen.
Cees99
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 mar 2010 19:16

Leidse Onderwijsinstellingen (LOI)

Ongelezen bericht door Cees99 » 08 mar 2010 19:33

Op de site van de LOI op zoek naar 'n leuke hobby-cursus en gekozen voor Webdesign, mede omdat daarvoor volgens de informatie geen vooropleiding vereist is.
Na ontvangst van de cursus in goed vertrouwen het totale cursusgeld in 1 keer betaald, het gaat immers om 'n door het Ministerie van O.C.W. erkende instelling.
Aangekomen bij les 2 zijn begrippen en omschrijvingen niet te begrijpen voor iemand zoals ik die de computer gebruikt voor Internet en E-mail.
Na driemaal zonder resultaat de LOI om 'n oplossing gevraagd te hebben per email mijn grieven kenbaar gemaakt in 'n brief, als reaktie 'n email ontvangen waarvan de strekking hierop neerkwam: "U heeft betaald... U heeft de complete cursus in huis... U zoekt het maar uit... "
Spijt met de LOI in zee te zijn gegaan en op goed vertrouwen het totale cursusgeld in 1 keer te hebben betaald...voel me door de misleidende en onvolledige informatie op de website benadeeld !
Cees

seagoing racer2
Berichten: 2126
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Leidse Onderwijsinstellingen (LOI)

Ongelezen bericht door seagoing racer2 » 08 mar 2010 20:35

Aangekomen bij les 2 zijn begrippen en omschrijvingen niet te begrijpen voor iemand zoals ik die de computer gebruikt voor Internet en E-mail.
Noem eens een paar voorbeelden. Zonder dat kan ik me geen beeld vormen van je klacht

Golden Punky
Berichten: 11
Lid geworden op: 08 okt 2009 23:51

Re: Leidse Onderwijsinstellingen (LOI)

Ongelezen bericht door Golden Punky » 27 mar 2010 18:34

Ook ik zou dat wel willen weten. En je kan je natuurlijk ook verdiepen erin, waarom wordt het zo genoemd, wat houdt het precies in. Je volgt webdesign omdat je toch een website wilt maken en daar meer over wilt weten? Ze kunnen moeilijk bij -10 beginnen als de kennis van de gemiddelde computergebruiker 5 is (max dus 10). De cijfers laat ik zo zien om het dus even simpel te houden.

De hobbycursus webdesign is namelijk heel simpel.

Kimly
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 apr 2010 12:10

Re: Leidse Onderwijsinstellingen (LOI)

Ongelezen bericht door Kimly » 01 apr 2010 12:36

Ook ik heb ernome problemen met de LOI.

Mijn partner verrast mij door in januari de opleiding nagelstyliste via de LOI voor mij aan te vragen. Totale kosten van de opleiding: +/- 1100 euro. Het is een uitgebreide opleiding van een jaar inclusief een materialenpakket (waarde: 575 euro volgens de LOI site) die ik ga volgen.
Vanwege de uitgebreide inhoud en professionele spullen besluiten we juist om de opleiding via de LOI te volgen. Ik zou na het behalen van mijn diploma al behoorlijk wat spulletjes hebben zodat ik ooit in de toekomst een salon kan openen. Begin januari kreeg ik alle spullen van de opleiding Nagelstyliste. Hier ging al het e.e.a. fout omdat de factuur niet klopte. Ook kreeg ik de spullen niet in 1x, terwijl we dat wel hadden aangevraagd. De betaling was namelijk in 1x waardoor je de spullen in 1x zou ontvangen en direct kon beginnen. Het eerste gedeelte wat ik kreeg bestond uit een aantal hoofdstukken van het lesmateriaal. Omdat ik niet binnen een week alles kan leren vond ik dat nog niet zo'n probleem. Echter toen ik het materialenpakket 5 dagen later binnen kreeg bleek ik vanalles te missen. Geen probleem, ik heb gebeld, er zou een notitie van gemaakt worden en doorgestuurd worden naar de afdeling.

Ook bleek dat er een aantal spullen in het pakket anders bleken dan op de afbeelding op de site van de LOI. Ik kreeg niet de mooie professionele hand, nee ik kreeg een simpel rubbere hand, waarvan je niet eens een vinger goed kan vastpakken. De hand buigt namelijk niet mee, wat de professionele hand wel doet. Er staat op de afbeelding op de site dat de inhoud kan afwijken. Omdat ik alle spullen nog maar net heb, ga ik netjes aan de slag, ondanks dat ik ga twijfelen aan de rubberen hand. Ik had namelijk gelezen op verschillende site’s dat de professionele hand meer dan 150 euro waard is. Ik wist zeker dat de rubberen hand die ik heb gehad nog geen 20 euro waard is. Ook kreeg ik een simpel plastic potje wat als dapendish moest fungeren. (Dapendish is een potje waar je de acrylvloeistof in kan bewaren). Het plastic potje wat ik kreeg was niet af te sluiten, dus de acryl verdampte. Zonde! Plastic terwijl ik een glazen potje (met deksel wat ook op de site van de LOI staat) hoor te krijgen. Ook hier verloor ik mijn vertrouwen in de LOI aangezien plastic veel goedkoper is.

Inmiddels begon ik te oefenen met nageltips (dat zijn de nagels die geplakt worden op de klant haar nagel(s)) op zowel de oefenhand als de oefenvinger. Dit werkte voor geen meter. De lijm is niet sterk genoeg om de nageltip aan de hand/vinger vast te zetten. Omdat ik het idee had dat ik het fout deed heb ik de docente gemaild met hoe ik het beter kon doen. Ik heb haar uitgelegd dat als ik de nagel vast lijmde aan de oefenhand, hij het niet goed pakte en als ik met het acryl wilde werken, de nagel meeging met de beweging van de penseel en er af viel. Ook uitgelegd dat als ik met de oefenvinger ging werken, de nagel ook niet op zijn plaats bleef zitten. Ik kon de nagel er wel onderschuiven zoals bij de beschreven in mijn lesmateriaal maar dan bleef hij ook niet zitten. Hij schoof van de vinger af als ik er met mijn penseel over heen ging.

Ik kreeg van de docente het volgende ‘advies’:

Je kan alleen de applicatie aanbrengen en niet vijlen op de oefenvinger. Als u iemand heeft waar u op mag oefenen dan kunt u dat het beste gelijk doen. U kunt ook de nageltip gewoon vasthouden en dan het produkt aanbrengen.

Dit zijn wat tips. Ik hoop dat u weer verder kan gaan met de cursus.

Succes
Groetjes Wendy


Ronduit schandalig! En dat van een docente! Ik was net bij het hoofdstuk Acryl, je weet op dat moment nog niets van verwijderen, vijlen en wat er gebeurd als je iets fouts doet. Dan ga ik toch niet oefenen op een vriendin? Een docente hoort beter te weten. Hoe kan ik trouwens een nageltip vasthouden, als ik er overheen ga met acryl? Zo leer ik het toch niet goed? Ik moet het in 1x goed leren! Het is net zoiets als dat ik de opleiding Chirurgie zou volgen en dan te horen krijg op mn 3e dag dat ik een operatie mag doen. Dit kan gewoon niet. Ik kan iemand zijn nagel kapot maken.

Er wordt op de site van de LOI een materialenpakket aangeboden wat 10x beter is dan wat ik ontvangen heb. Zoals ik al eerder zei, ik weet dat er bij staat dat de inhoud kan afwijken, maar de oefenhand die op de foto stond is veel duurder dan de simpele rubberen hand die ik voor 20 euro op internet kan kopen. Pakketwaarde zou 575 euro zijn. Wat ik kreeg was nog geen 300 euro waard. (Inmiddels is de advertentie door de LOI aangepast en is de pakketwaarde ineens nog maar 400 euro en staat de rubberen hand erbij)

Over bovenstaande punten heb ik allerlei klachten in Februari ingediend. Zowel over de oefenhand, als de docente, als de communicatie. Ik kreeg een mailtje dat ik een extra oefenvinger zou ontvangen. Ik heb hier niets aan. Mijn klacht ging juist over die hand/vinger! Wat heb ik dan aan een extra oefenvinger die precies hetzelfde is?! Blijkbaar wordt er niet geluisterd bij de LOI.

Omdat ik niet verder kon, met oefenen op de oefenhand/vinger heeft mijn opleiding 3 weken stil gelegen. Ik besloot maar weer te bellen en bleek dat de notitie over de missende materialen nooit is doorgegeven. Ik werd steeds bozer door de manier hoe ik als klant behandeld wordt. De opleiding heeft ons 1100 euro gekost en we krijgen en heel weinig voor. Ik heb direct aan de klantenservice gevraagd hoe het zat met de praktijkdagen, omdat ik daar niets over konden vinden. Niets in de formulieren die ik heb gehad, niets op de site van de LOI. Wat bleek, ik kon pas in September 2010 terecht. September 2010!!! Alles zou al volzitten. Mijn klomp brak. Mijn opleiding duurt 12 maanden (voor mij sneller omdat ik alle tijd heb om te leren vanwege ziekte) en pas in maand 9 zou ik 1 praktijkdag hebben. Er staat in de advertentie van de LOI dat er 4 praktijkdagen worden aangeboden. Dat zou inhouden dat ik pas de basishandelingen kan oefenen met een docente als ik de opleiding al 9 maanden in mijn bezit heb. Ik kan in het najaar al examen doen! (Als deze inmiddels ook al niet vol zitten) Omdat nagelstyling voor mij nieuw is wilde ik hier zeker gebruik van maken. Helaas wordt er blijkbaar niet nagedacht bij de LOI dat als er meer leerlingen zijn voor het vak, er meer praktijkdagen ingeroosterd moeten worden. Ik ben er nu mooi de dupe van en als ik nu iets niet snap uit het boek en het graag voor gedaan zou willen hebben of dat een docent mij kan helpen, moet ik dus tot september wachten.

We zijn inmiddels weer 2 weken verder en mijn partner besluit te bellen. Hij krijgt te horen dat er een mail naar mij gestuurd zou worden. Deze ontvang ik, maar met geen nieuws. Nog steeds wordt er overlegd wat er gedaan moet worden met mijn klacht over de oefenhand/vinger. We besluiten na +/- anderhalve week weer te bellen, dit betreft 9 maart 2010. Er wordt beloofd aan mijn partner dat mijn contact persoon die dag nog zou terugbellen. Uiteraard gebeurd dit niet, maar besluit zij een simpel e-mailtje te sturen rond 16.30 uur. Een tijdstip dat ze dus nog makkelijk kon bellen.

We zitten nu in april. In januari zou ik beginnen met de opleiding. Tot nu toe heb ik nog helemaal niets uit kunnen voeren. Er zijn dus al 2 maanden weggegooid voor mij. Ik heb contact gehad met meerdere cursisten, waarvan zelfs een mevrouw de oefenhand terug heeft gestuurd. Ook deze mevrouw is in 2010 begonnen, en moet ook tot het einde van het jaar wachten tot zij eindelijk een praktijkdag kan volgen.

De LOI heeft inmiddels de advertentie op de site aangepast. Hier staat de rubberen hand, en de pakketwaarde is 'ineens' gedaald van 575 euro naar 400 euro. Juist vanwege de professionele hand, en de goed gevulde inhoud van het pakket ben ik de opleiding via de LOI gaan volgen. Maar nu blijkt alles een kat in de zak te zijn geweest.

Ik begrijp niet dat er meer dan een maand over heen moet gaan wat er moet gebeuren met bepaalde klachten. De LOI kan makkelijk binnen een week, laat staan een maand (!) een besluit nemen/oplossing vinden hoe het moet met de oefenhand en andere klachten. Ik heb de LOI een mail gestuurd dat ik alles zat ben en ik verwacht dat deze week alles afgerond wordt of dat we ons geld terug krijgen en wij alle spullen terug sturen. Ik ben er helemaal klaar mee.

Ik ontvang op 10 maart 2010 een mailtje terug van de LOI. Hierin staat het volgende:

Naar aanleiding van uw mail met uw klacht over de oefenhand kan ik u mededelen dat u in de bijlage de werkinstructies vind hoe u de oefenmaterialen kunt gebruiken. Onze exuses voor het feit dat het lang heeft geduurd voordat we u dit konden aanleveren.
We gaan er van uit dat u weer verder kunt met het oefenen van de opdrachten
Met vriendelijke groet,
namens de Leidse Onderwijsinstellingen


Blijkbaar hielp mijn klacht die ik als laatste gestuurd had wel. Dit was een heel uitgebreide email met alles wat ik hierboven ook verteld heb. Maar helaas. Zodra ik de documenten open zie ik een werkinstructie met posterbuddy's. (Soort plakkauwgom wat je vroeger achter je posters plakte.) Als ik de foto's hier kon plaatsen had ik het gedaan, het is zo slecht dat het er lachwekkend uit ziet.

Onderaan de werkinstructie staat het volgende:

LET OP!: Het is niet mogelijk om op de oefenhand de vijltechnieken te oefenen. De oefenhand is alleen bedoeld om de acrylapplicaties op te oefenen.

Ik zou dus naar een winkel moeten om posterplakkers te gaan kopen. Ik moet dus zelf geld spenderen vanwege een fout van de LOI. Zij besluiten om de professionele hand niet meer in het pakket te doen, besluiten om een rubberen hand te kopen en blijkt achteraf dus dat de lijm niet sterk genoeg is (al neem ik aan dat de nagellijm niet geschikt is op rubber) dus ook zij moeten dit vergoeden. Wat trouwens ook opmerkelijk is, is dat zij hier een maand over hebben gedaan om dit uit te vogelen. Ik heb zelf al geprobeerd te werken met plakband als een tijdelijke oplossing. Schandalig. De LOI neemt ook niet de moeite om op mijn laatste klachten email in te gaan. Ook op de rubberen hand zou ik dus niet kunnen vijlen. In mijn cursusboek wat ik heb ontvangen is er zelfs een heel hoofstuk over. Alles in het cursusboek is uitgebeeld met de professionele hand en niet de hand die ik heb! Nu kan ik ook niet leren vijlen.

Ik heb als reactie op de posterplakkers gezegd dat ik mijn geld terug wil. Ik ben bang dat dit nog een hele lange en nare periode meebrengt. 1100 euro, en je krijgt alleen maar problemen.

Volgens de LOI krijgen wij het geld niet terug, omdat destijds bij de aanmelding de juiste foto in hun LOIgids zou hebben gestaan. Daar hebben ze het ook al fout, mijn partner heeft mij aangemeld via hun website waar de foto stond die bovenaan dit verhaal staat. Wij hebben geen LOI gids gehad. We hebben gelukkig een screenshot van de advertentie toen ik aangemeld werd.

In het laatste contact met de LOI wil ik graag nog even iets citeren. Namelijk het volgende uit een e-mail: "Het spijt mij te vernemen dat u het niet eens bent met deze handleiding, die door de vakdeskundigen is vervaardigd. Beide docentes zijn zelf werkzaam als nagelstylist en hebben laten weten dat het werken met buddies om de nageltips op ee oefenhand op hun plaats te houden gebruikelijk is. "

Als het zo gebruikelijk is, waarom wordt het dan niet mee gestuurd bij de aanmelding? Waarom gaat er dan een maand over heen voor dat ik een zogenaamde oplossing krijg?

Ik heb inmiddels contact met rechtsbijstandsverzekering van mijn parner, aangezien hij het betaald heeft, maar ze willen/kunnen er geen zaak van maken. De verzekering staat op zijn naam, en de opleiding op mijn naam. En ik kan nu geen verzekering afsluiten aangezien de case bekend is...

Ik heb inmiddels een cursist gevonden die ook enorme problemen heeft met de rubberen hand... Maar ik ben bang dat de LOI met de 1100 euro er vandoor gaat. Ze leveren slecht materiaal, beloven een hoop maar maken niks waar, en er gaat weken overheen voordat ze je te woord kunnen staan.

Ze willen ons voor de lange wachttijd een vergoeding geven van 1 maand lesgeld a 60 euro. Uiteraard ben ik het er niet mee eens.

Iemand die ook zulke problemen heeft?

shagii0184
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jul 2010 15:13

Re: Leidse Onderwijsinstellingen (LOI)

Ongelezen bericht door shagii0184 » 07 jul 2010 15:30

Beste Cees99,

Ik weet niet of je hier nog eens kijkt maar tog.
De wereld van ICT(dus ook web design) zit bordevol met moelijke woorden, begrippen en afkortingen (dit weet ik omdat, ik zelf bezig ben met een ICT opleiding)

Web design/ICT zijn vakken opzich waar je veel tijd en moeite in moet steken om het onder de knie te krijgen.

In het geval dat je iets niet begrijpt kan je beter zelf op onderzoek uitgaan (bijv google) Je leert tenslotten meer als je zelf zo veel mogelijk uitzoekt en het idee van LOI is dat je zo minmogelijk met docente te maken heeft en zo veel mogelijk ZELF doet (daarom noemen ze het ZELFSTUDIE!) als jij hier niet mee om kan gaan is het beter om een web design opleiding te volgen op een "gewone" school maar, ook op het mbo hoef je niet al te veel hulp te verwachten

Aangezien de overheid beslist heeft dat mbo'ers "zelfstandig" moeten worden zijn er over het algemeen maar weinig goede vak docenten te vinden in de mbo scholen. Dit is vooral merkbaar bij ROC's. Het geld gaat naar veelste duure, lelijke gebouwen en directeuren die denken dat ze een bedrijf aan het runnen zijn of zo)
Daarnaast kan het die directeuren geen ene hol schele of jij wat leert of niet zolang je maar slaagt en hun, hun extra geld krijgen.

Dus mijn advies probeer je opdrachten op te lossen met google (http://www.webdesign-gids.nl/wat_is/) << ik denk dat je met deze site wel een eind moet komen

Alvast suces!

Gesloten