Radar

toggle menu

FlexKom

Vragen of opmerkingen over mulit level marketing kan je hier kwijt.

RE: FlexKom

door kuklos » 29 jul 2013 05:10

multiweb schreef:De Tros zal toch wel een aantal juristen in dienst hebben,
...............
3) Dan zijn we in 1 keer klaar, en kunnen we alsnog allemaal met een rotgang naar Flexkom rennen, of gewoon deze topic sluiten.


Deze snap ik niet. Of Flexkom legaal is kan een jurist wel beoordelen en vermoedelijk blijven ze binnen de grenzen van de wet. Maar een jurist kan niets zeggen over de levensvatbaarheid van een bedrijf. En legaal wil niet direct inhouden dat het ook levensvatbaar is.
kuklos
 
Berichten: 4367
Geregistreerd: 24 aug 2004 11:06

RE: FlexKom

door newmikey » 29 jul 2013 08:47

multiweb schreef:2) Zo'n man zal toch ook wel pienter genoeg zijn om de overleving kansen van zo'n bedrijf in te schatten.

Het gaat vooral bij dit soort bedrijven maar ook bij bedrijven als Euphony en andere MLM's vaak helemaal niet om overleven op de lange termijn in één markt en met één produktlijn.

De eigenaar (of eigenaren/grootaandeelhouders) gaat het slechts om rendement. Als dat rendement kan komen van sluiting en verkoop van het opgebouwde klantenbestand (zoals bij Euphony UK), dan doen ze dat en sluiten ze de tent.

Als het rendement kan komen van het opbouwen van een piramide en het opheffen van het hele gebeuren nà dat de meeste gelden binnen zijn maar vóór dat er uitbetalingen gedaan zijn, doen ze dat.

Sommige MLM's duiken na verloop van tijd onder andere naam weer op om de hele cyclus weer van voren af aan te beginnen, anderen verplaatsen zich van land tot land, een spoor van vernieling achter zich latend.

Hangt ook een beetje van het produkt af, als er al een produkt is. De laatste jaren zie je alleen MLM's zonder produkt (Lyoness, Flexkom etc.) of met een produktfokus waar de claims die erover gemaakt worden langzaam worden ontmaskerd (belminuten, parfum-luchtjes, voedingsupplementen, gezondheidsthee, afslankpoeders etc.).

Een bedrijf als Tupperware wat gewoon een net produkt had tegen nette prijzen met nooit meer dan de belofte van een zakcentje voor de verkopers, hield het decennia lang vol. Je zou bijna kunnen zeggen dat de beloftes van snel rijk worden, grote auto's of luxe reisjes helemaal door psychologen zijn opgesteld om een bepaald publiek van BC's te bereiken en dat is meestal het type dat bereid is de eigen sociale- en familie-kring emotioneel te chanteren en te misbruiken, het type dat afkomt op elke "snel rijk worden" formule". Je kan het ook zien als je de promo-filmpjes bekijkt.

Wat de meeste mensen maar niet willen begrijpen is dat het èchte produkt van bijna àlle MLM-bedrijven de "business-consultants" zijn. Ze worden gemaakt met als grondstof argeloze, naïeve en soms ietwat megalomane mensen en worden na een doorlooptijd van ettelijke maanden tot een jaar geloosd, of als ze niet meer zo makkelijk voor bijeenkomsten, cursus-DVD's of produkten betalen willen. Soms worden ze en-masse geloosd, als klantenbestanden, door BC's opgebouwd, aan commerciële marktpartijen worden doorverkocht waarna het bedrijf zichzelf opheft.

De "overlevingskansen" van de meeste produkt MLM's zijn redelijk als je kijkt op internationaal niveau - er zijn altijd nieuwe slachtoffer-landen en/of nieuwe fake produkten en er blijken altijd massa's BC's te zijn die zich vrijwillig laten misbruiken en uitpersen.
newmikey
 
Berichten: 3912
Geregistreerd: 04 jul 2007 15:03

RE: FlexKom

door devious » 19 aug 2013 22:22

Hmm, Wouter heeft zijn blog tijdelijk weg gehaald. Maar daar schint wel een FlexKom reaktie tegenover te komen staan. We zijn in afwachting dus.
devious
 
Berichten: 1407
Geregistreerd: 13 jan 2010 23:14

RE: FlexKom

door Ad Verkaad » 20 aug 2013 09:41

Nou, die inhoudelijke reactie zou er vorige week al zijn, dus dat klinkt als lariekoek. Volgens mij is hij gewoon gezwicht voor de dreiging van procedures o.i.d.
Ad Verkaad
 
Berichten: 646
Geregistreerd: 23 jan 2009 15:09
Woonplaats: 51.926316, 4.450772

RE: FlexKom

door Madeleine1955 » 20 aug 2013 15:48

In 2003 ben ik een fanatiek schrijver geweest op dit blog, lang niet meer geschreven maar wel af en toe gelezen. Tot mijn grote verbazing na 10!! jaar nog dezelfde verhalen en kreten. Opportunity, business, eigen onderneming, onderwezen op universiteiten (na 10 jaar nog nooit een bewijs gezien , hooguit een college over de geldstromen en de belastingen), Donald Trumph bij Oprah Winfrey, jij begrijpt MLM niet. Maar wat nu nog erger is: de crisis. Mensen wanhopig op zoek naar geldstromen.

Niemand kan zomaar met niets doen 60.000€ verdienen, wordt eens wakker. Je moet er voor werken en hard voor werken. Er zijn maar een paar topposities in Nederland en 98% hoort gewoon bij het klootjesvolk die iedere dag naar de baas gaat maar wel iedere maand z'n geld op de rekening gestort krijgt. We zijn wat we zijn en we willen natuurlijk meer maar via MLM zullen wij dat nooit bereiken.

Wat een iedere would-be-MLM zeker moet doen: de oude berichten lezen. Je ziet namen verschijnen, fanatiek MLM-er en binnen 6 maanden hoor je nooit meer iets van hen. Niet dat ik dat leuk vind, nee zeker niet. Zij behoren tot die 98% die er veel geld in hebben gestoken en na een tijd er achter komen dat ze hun geld kwijt zijn, maar er zeker van zijn dat zij tot de 2% behoren. En dan hier bekennen: jullie hebben gelijk gehad? Nee, natuurlijk niet en dat is menselijk. Je likt je wonden in stilte. Maar fascinerend blijft dat er nog steeds mensen zijn die niet goed geïnformeerd geld stoppen in iets wat niet helemaal koosjer is. Ondanks alle negatieve berichten op diverse forums over MLM. Wellicht heeft het ook te maken dat deze bedrijven op zoek zijn naar zgn "verkopers" binnen een zwakker sociaal milieu die geen idee hebben wat MLM is. Zij worden gouden bergen voorgehouden en uiteindelijk: de top gaat er met de poen vandoor. En dan praat ik niet over een eurootje, nee, miljoenen van goedgelovigen die eigenlijk al geen cent te makken hebben.

Wanneer wordt nu eens de regering wakker om dit soort wantoestanden aan te pakken
Madeleine1955
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 20 aug 2013 07:40

RE: FlexKom

door Madeleine1955 » 23 aug 2013 13:20

Ene Wouter/Walter heeft critisch geschreven over dit systeem. Oi, hij schrijft totaal niet meer en zijn website is uit de lucht.

OK, ik denk na. Het is zgn uitgerold in Turkije (sic, een arm land die nauwelijks de internetmogelijkheden heeft die wij wel hebben) en vanuit Turkije komen berichten dat de deelnemers zich opgelicht voelen?
Laatst bijgewerkt door Radar op 13 sep 2013 11:06, in totaal 1 keer bewerkt.
Reden: aangepast door Moderator. Ongepaste taalgebruik.
Madeleine1955
 
Berichten: 13
Geregistreerd: 20 aug 2013 07:40

RE: FlexKom

door Maypole » 30 aug 2013 17:07

Ik heb even voor de licentiehouders-met-oogkleppen uitgezocht hoe goed het gaat in Turkije; Flexkom in Turkije.

Zo'n licentiehouder gaat om en nabij de 30 cent per maand verdienen. En dat is bruto; de lidmaatschapskosten van Flexkom, a 149 euro per jaar, moeten daar nog van af.
Maypole
 
Berichten: 115
Geregistreerd: 08 maart 2011 13:32

RE: FlexKom

door devious » 02 sep 2013 10:43

En de overheid kan pas ingrijpen als er iets strafbaars is gedaan. Voorlopig doet FlexKom niets strafbaars in Nederland. Nou ja, ze geven zich uit als bv/nv maar zijn niet ingeschreven bij de KvK. Da's strafbaar, maar die straf is wel heel minimaal. Bovendien kunnen ze ook heel makkelijk de "licentiehouders" de schuld geven waardoor ze niet eens schuldig zijn. De echte klapper moet nog komen, maar daar wachten we allemaal al een tijdje op.
Laatst bijgewerkt door Radar op 13 sep 2013 11:07, in totaal 1 keer bewerkt.
Reden: aangepast door Moderator. Off-topic.
devious
 
Berichten: 1407
Geregistreerd: 13 jan 2010 23:14

RE: FlexKom

door Maypole » 16 okt 2013 11:16

In een poging om alle onafhankelijke blogs en forums op internet te overstemmen, heeft Flexkom een eigen blog in het leven gebracht. De berichten en reacties daar zijn echt pareltjes:

Hier een bericht van een meneer die een verwoede poging doet om een bepaalde blog met kritiek op flexkom te ontkrachten:
http://www.m-ndfsystem.com/2013/10/09/g ... comment-29
Hij is heel ambitieus als het om Flexkom gaat:
FlexKom zal alle records gaan breken en bouwen en groeien naar zichtbaar succes wereldwijd.

Alleen is er wel een probleempje, constateert hij zelf ook al:
Er ligt nog veel werk te wachten op gebied van ontwikkeling en verbetering van de techniek.

Dus er zijn afgelopen 2 jaar al etterlijke miljoenen betaald door alle licentiehouders, maar de techniek moet nog ontwikkeld en verbetert worden. Dat lijkt mij toch een klein probleempje. Je zou verwachten dat die techniek inmiddels al helemaal tot in den treuren doorontwikkeld en getest is zodat het zonder problemen de markt op kan. Ze willen volgende week zaterdag al live (Fase 3) gaan. Op dat moment zouden de winkels benaderd worden voor dit geniale briljante unieke gepatenteerde concept. En dan zou het niet meer mogelijk zijn om nieuwe licentiehouders te werven. Althans, dat is wat de licentiehouders denken. Tenzij het natuurlijk draait om het inschrijfgeld van de licentiehouders. Dan maakt die techniek geen drol uit en veranderd er over anderhalve week helemaal niets..

Over de bloggers die gegronde kritiek uiten over Flexkom zegt hij:
Maar nimmer is het deze negatieve denkers gelukt om “hun waarheid” aan de wereld te verkondigen. De werkelijke en waarachtige waarheid echter wel want die kon iedereen aanschouwen.

Koekoek..

De persoon daar na windt er ook geen doekjes om:
Wow! heel mooi gezegd Michel. Flexkom gaat de wereld veranderen en het is een eer om mee te mogen bouwen aan een bedrijf als Flexkom. Iedere Flexkom coördinator zal straks de geschiedenis in gaan als mede oprichter van het grootste bedrijf ter wereld en mede verantwoordelijke voor het succes van Flexkom.

Het grootste bedrijf ter wereld.. Aber natürlich!

Op twitter zitten ook een paar leukerds:
https://twitter.com/rescueone1
https://twitter.com/Flexkomlicentie

Deze facebook pagina post nieuws uit Turkije, als is het soms wat warrig:
https://www.facebook.com/pages/Flexkom- ... 60?fref=ts

Er is in al die tijd nog niemand die een helder en logisch verhaal kon vertellen in het voordeel van Flexkom en alle kritiek netjes en onderbouwd kon weerleggen. Zo lang dat niet gebeurd kan je er zeker van zijn dat het niet in de haak is wat Flexkom doet. Maar dat was hier al bekend. ;-)
Maypole
 
Berichten: 115
Geregistreerd: 08 maart 2011 13:32

RE: FlexKom

door scamtracker » 22 okt 2013 13:23

Het is ongelofelijk hoeveel mensen bereid zijn de pseudo-religieuze quatsch van flexkom voor waarheid aan te nemen. Ik heb me er de laatste tijd in verdiept omdat een vriend van me in de klauwen van flexkom zit, en zich de ogen niet wil laten openen. Terwijl dit toch geen simpele ziel is. Ik bedoel, die agenten die flexkom werft (de voornaamste slachtoffers dus), daar zitten er wel een hoop tussen die het buskruit niet hebben uitgevonden. Eerlijke, oprechte mensen als je hun FB pagina's ziet, maar naief en kennelijk niet in staat geweest om de waarheid over flexkom boven water te krijgen. En ook niet om door de walgelijke presentatie en dito uiterlijk vertoon van flexkom heen te prikken.
Maar als hoger opgeleiden zich braaf voor het karretje laten spannen, dan ben ik verbaasd en ook ge-alarmeerd. Zij legitimeren zo ook het bedrog! Er zitten ws bij flexkom in de organisatie veel meer mensen die te goeder trouw zijn, en werkelijk menen dat zij de wereld een dienst aan het bewijzen zijn. In het middle management dan, want dat die top van flexkom volkomen fout is, daarvoor hoef je slechts naar de foto's te kijken. Die Ehliz, die zou je toch zo casten als de vleesgeworden duivel. En de rest: wat een stelletje gladjakkers en enge glibbers!
Maar goed, dit is ws niet de manier om de flexkom slachtoffers tot inkeer te laten komen. Maar hoe dan wel? De feiten zijn allemaal makkelijk te vinden, hier op dit forum en vooral op de site van Wouter Hol. Maar daar zijn de flexkom recruten opmerkelijk resistent voor lijkt het.
Er moeten veel flexkommers rondlopen met op zijn minst grote twijffels. Als die nou eens zich in de discussie zouden mengen, dat zou enorm kunnen helpen. Maar die zijn ws te angstig. Bang om geflexkommuniceerd te worden...
scamtracker
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 22 okt 2013 12:24

RE: FlexKom

door Jolijn » 22 okt 2013 13:34

hoeveel mensen bereid zijn
Ik ken er geen 1 en had ook nog nooit van Flexkom gehoord, zo ook mijn fam.vrienden.kennissen enz.bij niemand gaat een bel rinkelen.
Jolijn
 
Berichten: 6390
Geregistreerd: 02 apr 2011 23:45

RE: FlexKom

door Prolix » 23 okt 2013 23:04

Jolijn schreef:hoeveel mensen bereid zijn
Ik ken er geen 1 en had ook nog nooit van Flexkom gehoord, zo ook mijn fam.vrienden.kennissen enz.bij niemand gaat een bel rinkelen.

Houden zo :mrgreen:
Prolix
 
Berichten: 636
Geregistreerd: 27 sep 2013 23:57

RE: FlexKom

door Alfred Scheepers » 28 nov 2013 17:52

Daniël-N schreef:Hier het marketingplan van FlexKom.
Sorry, eerst inschrijven, dan de quote waarom het ging niet meer terugvinden. Ergens verschoof het van Flexkom naar Beepxtra. En de vraag werd gesteld wie hier in Nederland aan de touwtjes trekt. Ik meen dat het ene Marcel Holt is. Wie kent hem? Zou het allemaal niet komen omdat het in deze laatkapitalistische samenleving niet mogelijk is om met werken je brood te verdienen? Dus zoekt men maar een andere optie.
Alfred Scheepers
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 28 nov 2013 16:49

RE: FlexKom

door Prolix » 28 nov 2013 21:59

lees eerst het blog van WouterHol maar eens voordat je hier dingen gaat zeggen die niet waar zijn
Blog, klik hier
Prolix
 
Berichten: 636
Geregistreerd: 27 sep 2013 23:57

RE: FlexKom

door scamtracker » 02 dec 2013 20:09

Zijn blog ligt er uit. Is een DDoS aanval op wouterhol.nl gaande?
Laatst bijgewerkt door scamtracker op 08 dec 2013 18:08, in totaal 1 keer bewerkt.
scamtracker
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 22 okt 2013 12:24

RE: FlexKom

door trail46 » 02 dec 2013 20:18

Alfred Scheepers schreef:
Daniël-N schreef:Hier het marketingplan van FlexKom.
Sorry, eerst inschrijven, dan de quote waarom het ging niet meer terugvinden. Ergens verschoof het van Flexkom naar Beepxtra. En de vraag werd gesteld wie hier in Nederland aan de touwtjes trekt. Ik meen dat het ene Marcel Holt is. Wie kent hem? Zou het allemaal niet komen omdat het in deze laatkapitalistische samenleving niet mogelijk is om met werken je brood te verdienen? Dus zoekt men maar een andere optie.

Heb je hier wat aan?
http://flexkom.jouwweb.nl/kosten
http://www.slideshare.net/fvwdj/flexkom-nl
trail46
 
Berichten: 1084
Geregistreerd: 17 jul 2012 10:51

RE: FlexKom

door Maypole » 10 maart 2014 13:34

Het is al weer een paar maandjes stil in dit topic. Eea. heeft te maken met de vele mensen die al gestopt zijn met Flexkom omdat ze ontevreden zijn over Flexkom en haar talloze loze beloftes.

Er zijn helaas nog steeds mensen die geloven in Flexkom en denken dat het systeem echt gaat werken. Zie bijvoorbeeld deze foto's van afgelopen weekend:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 844&type=1

Flexkom probeert nu de nog overgebleven volgers stil te houden door ze voor te houden dat ze binnenkort (na ruim 2 jaar) eindelijk live gaan. Enige concrete actie blijft echter steeds uit.

Deze overgebleven volgers wordt nu voorgehouden dat ze voor 399 euro ex. BTW een tablet kopen van Flexkom. Die tablet wordt dan vervolgens geplaatst bij een winkel en dan krijgen Flexkom en diegene die de tablet betaald heeft geld van de aangesloten winkel.

Dit apparaat, wat Flexkom de POS 4S noemt, wordt in dit filmpje besproken:
http://www.youtube.com/watch?v=45eP8jXUkyo
Het blijkt een goedkope Chinese tablet te zijn die je helemaal niet nodig hebt om de app van Flexkom te kunnen draaien. Dus ook hier licht Flexkom nogmaals mensen op.
Maypole
 
Berichten: 115
Geregistreerd: 08 maart 2011 13:32

RE: FlexKom

door scamtracker » 07 apr 2014 17:18

Ondertussen scamt Flexkom lustig verder. Er lijkt zich een patroon af te tekenen. Flexkom komt een land binnen, verovert in korte tijd een (behoorlijk) aantal zieltjes, vertrekt dan weer met achterlating van een country manager en richt zich op het volgende land. Totdat zo de hele wereld afgeroomd is, moeten de country managers de geronselde kuddes in de landen koest houden. Als alle landen zo aan de beurt geweest zijn, zal Flexkom wel een stille dood mogen sterven.
In Nederland is er een grote kaalslag geweest eind 2013. De Flexkom agenten liepen bij bosjes weg. Nu is het vertrouwen van de nog resterende kudde weer heel groot. Men gelooft dat ze aan de vooravond van de doorbraak staan. Onduidelijk is of fase 3, de fase waarin de agenten winkels mogen gaan benaderen, al begonnen is. Flexkom weet maximale vaagheid te creëren.

Hier nog een lijstje van sites met goede info over Flexkom:
- http://wouterhol.nl (grootste infobron over Flexkom wereldwijd, Nederlandstalig)
- https://www.facebook.com/pages/Flexkom- ... 9781338460 (engelstalige facebook site)
- http://www.lazymanandmoney.com/flexkom-scam (engels)
- https://www.realscam.com/f8/flexkom-leg ... -scam-1862 (engels)
- http://cafe4eck.blogspot.nl/2013/06/fle ... twork.html (duits)

Er zijn er nog veel meer, google maar eens op "Flexkom scam". Vermijdt daarbij de videos die je dan ook vindt. Dit zijn bijna altijd propagandafilmpjes, gemaakt door zgn serial MLM pimps (MLM pooiers) die zich laten betalen voor het verspreiden van valse info over Flexkom en andere MLM piramidespelen. Zoals de bagger gemaakt door Russell Longcore en zijn Nederlandse tegenhanger Rob Buser. Wel zijn de filmpjes van die laatste zo tenenkrommend slecht dat ze toch wel weer leuk zijn om te zien.
Laatst bijgewerkt door scamtracker op 15 apr 2014 12:50, in totaal 1 keer bewerkt.
scamtracker
 
Berichten: 4
Geregistreerd: 22 okt 2013 12:24

RE: FlexKom

door encore » 07 apr 2014 20:27

ik mis nog een url van dat Duitse cafeforum ( of andersom ). Staat nog meer in over FlexKom, maar WouterHol doet stevige research naar de huidige aanbiedingen van het "bedrijf" . Ze zijn de oceaan helaas al overgestoken dus het is wachten op het ingrijpen van de Amerikaanse overheid
encore
 
Berichten: 1122
Geregistreerd: 16 maart 2014 11:23

RE: FlexKom

door Maypole » 19 mei 2014 13:02

In april 2013 schreef Speksteen dit bericht in dit topic:
Speksteen schreef:Het schijnt in 'mei' uitgerold te gaan worden. Wedden dat we een jaar later nog bij geen een winkel kunnen betalen met dit ding?

Al had je die weddenschap afgesloten dan had je nu geld gewonnen! Ruim een jaar later is er nog steeds geen enkele winkel waar het systeem werkt.

Flexkom presenteert al wel foto's van zogenaamd tevreden winkeliers. In werkelijkheid weten de winkeliers die op die foto staan helemaal niet van het bestaan van Flexkom af. :lol:
Maypole
 
Berichten: 115
Geregistreerd: 08 maart 2011 13:32

VorigeVolgende
Geef de vorige berichten weer
Sorteer op

Keer terug naar Multi Level Marketing (MLM)