LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Longarts en gesloten TBC

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
liefdeisdeweg
Berichten: 183
Lid geworden op: 17 okt 2016 17:28

Longarts en gesloten TBC

Ongelezen bericht door liefdeisdeweg »

Ik heb een soort vorm van TBC. De longartsen vroegen vele vragen. Denk aan of ik gewerkt heb met vluchtelingen et cetera. Nu hier later wat vragen over waren ontstaan, zegt de longarts dat het niets met vluchtelingen van doen heeft.

De longarts wilde aanvankelijk niet zeggen dat ik gesloten variant van TBC zou hebben. Hij had het alleen over een ernstige longontsteking.

Hoe zit dit nu eigenlijk? Ik ben verbaasd over het feit dat het niks met vluchtelingen te maken heeft? Maar waarom vragen ze hier dan naar? Inmiddels kom ik niet meer bij dit ziekenhuis. Ik vroeg me af of meer mensen met dergelijke situaties te maken hebben gehad?

Zie ook https://www.gatestoneinstitute.org/1067 ... infectious

mh73

Re: Longarts en gesloten TBC

Ongelezen bericht door mh73 »

Wat wil u eigenlijk met deze post? Een bevestiging dat u ziek bent geworden door de komst van asielzoekers? Dat lijkt me lastig te bewijzen, vooral als ik in de paar artikelen over tuberculose die ik even snel heb doorgespit lees dat het maanden tot jaren na besmetting kan duren voordat de ziekte zich manifesteert. Ik zou mijn energie in mijn herstel stoppen als ik u was.

liefdeisdeweg
Berichten: 183
Lid geworden op: 17 okt 2016 17:28

Re: Longarts en gesloten TBC

Ongelezen bericht door liefdeisdeweg »

Zijn de vluchtelingen wel gevaccineerd?

angel1978
Berichten: 10942
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Longarts en gesloten TBC

Ongelezen bericht door angel1978 »

liefdeisdeweg schreef:Zijn de vluchtelingen wel gevaccineerd?

Tegen TBC? Betwijfel het, wij (Nederlanders) in ieder geval niet.

sjohie
Berichten: 11237
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Longarts en gesloten TBC

Ongelezen bericht door sjohie »

liefdeisdeweg schreef:Zijn de vluchtelingen wel gevaccineerd?
Niet allemaal, dat hangt oa af van het land van herkomst, en of ze dáár in aanmerking kwamen voor vaccinaties. Als ze bijvoorbeeld uit de Syrische middenklasse komen, is de kans groot dat ze wel enige vaccinaties hebben gehad, die hadden een voor die regio redelijk functionerend gezondheidsapparaat. Weer andere vluchtelingen komen uit landen waar ze nog werken met medicijnen waar we hier al langer niks meer mee doen, ivm resistentie, denk aan oudere vormen van antibiotica, of oudere typen vaccins.

En er zijn steeds meer mensen uit Nederland die op een soort goede doelen vakantie gaan, en bijvoorbeeld 2 weken op Lesbos of Kos gaan helpen in een van de kampen daar.

Al met al zijn het valide vragen vanuit medisch oogpunt, en op basis van je antwoorden kunnen ze een behandeling dus aanpassen waar nodig. Hoe beter de info van de dokter, hoe beter de behandeling voor jou. Ik zou blij zijn met zo'n doortastende arts.

liefdeisdeweg
Berichten: 183
Lid geworden op: 17 okt 2016 17:28

Re: Longarts en gesloten TBC

Ongelezen bericht door liefdeisdeweg »

Ik ben overgegaan naar een ander ziekenhuis. Universitair. De longarts vroeg of ik al een hart film had gehad. Nee... Die is er bij gekomen. Zit nu bij een gespecialiseerde longarts.

Tevens heb ik de GGD gevraagd om een reactie via de e-mail. Maar heb hier geen antwoord op gehad.

liefdeisdeweg
Berichten: 183
Lid geworden op: 17 okt 2016 17:28

Re: Longarts en gesloten TBC

Ongelezen bericht door liefdeisdeweg »

Gisteren was dit in het nieuws. Er zijn meer mensen die hun zorgen maken. Ik ben dus niet de enige.....

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2 ... platgebeld

GGD werd platgebeld....


Brahms
Berichten: 3158
Lid geworden op: 15 okt 2015 23:09

Re: Longarts en gesloten TBC

Ongelezen bericht door Brahms »

sjohie schreef:En er zijn steeds meer mensen uit Nederland die op een soort goede doelen vakantie gaan, en bijvoorbeeld 2 weken op Lesbos of Kos gaan helpen in een van de kampen daar
"Steeds meer" is een relatief begrip in deze. Nog niet zo lang geleden ging niemand naar Lesbos of Kos voor het goede doel, men ging daar vooral naar toe voor de zon en de gezellige sfeer.

Het laatste is op die eilanden geheel verdwenen, en tegenwoordig gaan "enkele tientallen" daar naar toe om wat te helpen.
Veelal een wat apart type mens, zal ik maar zeggen. Maar relatief gezien dus steeds meer die deze keuze maken, maar in aantallen te verwaarlozen.

Anderen kiezen er juist voor naar landen op vakantie te gaan welke niet aan opvang asielzoekers doen, en ook dat is een keuze, en die mensen zijn er hoe langer hoe meer......

BreejKC
Berichten: 1816
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Longarts en gesloten TBC

Ongelezen bericht door BreejKC »

Een aantal vormen van TBC zijn besmettelijk tot zeer besmettelijk. Het probleem zit hem echter in de incubatietijd, bij TBC is dat ca. 8 weken. Dat is best lang.

Iemand kan dus besmet zijn met TBC, zich nog niet ziek voelen, maar kan ondertussen anderen wel besmetten, zonder dat de besmette patiënt het zelf door heeft.

Bij een aan het licht gekomen besmetting probeert men deze altijd terug te herleiden tot de meest voor de hand liggende bron. Omdat in een aantal landen minder goed tegen TBC gevaccineerd wordt als bijvoorbeeld hier in West-Europa lijdt dit al snel tot de vraag of u recent met vluchtelingen in aanraking bent geweest, of niet. Men kan niet voorzichtig genoeg zijn, dus die vraag mag u de behandelaars niet kwalijk nemen.

Ook al bent u dus niet met vluchtelingen in aanraking of erbij in de buurt geweest, u kunt wel in aanraking of in de buurt zijn geweest zijn met iemand die wel met een vluchteling in aanraking of erbij in de buurt is geweest, daardoor mogelijk ook de besmetting heeft opgelopen, nog in de incubatietijd zit, en de besmetting mogelijk ook op u heeft overgebracht. Vraag u dus eens af of u recent in aanraking of in de buurt bent geweest van iemand die flink hoestte en u mogelijk en onbedoeld heeft besmet via de fijne druppeltjes die het hoesten verspreid. Ga hier dus niet achterdochtig mee om, omdat op een grote uitbraak van TBC natuurlijk niemand zit te wachten.

Gesloten