Veel gedoe rondom rijbewijs verlengen

Andere onderwerpen over auto en vervoer
Annie Derksen
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 okt 2018 22:22

Veel gedoe rondom rijbewijs verlengen

Ongelezen bericht door Annie Derksen »

Beste mensen,

Afgelopen juli 2018 kreeg ik bericht dat mijn rijbewijs verlengd moest worden en daarvoor de nodige gegevens opgestuurd moesten worden. Daar heb ik keurig zorg voor gedragen en 16 juli opgestuurd. Daar ik in september nog steeds niets gehoord had ging ik bellen. Mijn werd toen verteld dat er met het dossier nog niets gedaan was en ze het onder de aandacht zouden brengen. Dat kost je zo wie zo heel veel geduld om iemand aan de lijn te krijgen. Uit eindelijk kreeg ik 30 oktober een brief met de mededeling dat ik een rijtest moet doen. Ik rij i.v.m. handicap in een aangepaste auto. Via internet geprobeerd om een afspraak te krijgen maar had al gauw in de gaten dat dat niet ging. Weer gebeld met het CBR en daar werd me verteld dat ik 14 december pas voor een rijtest kan. Acht november is mijn rijbewijs verlopen. Heb heel geemotioneerd en geschrokken gezegd dat het niet waar kan zijn dat ik dan vijf weken geen auto mag rijden terwijl ik 16 juli de gegevens al opgestuurd had. Geen pardon.
Heb geprobeerd om via sociale raadslieden of ze wat voor me konden doen. Zei heeft ook contact gehad met het CBR en ze kreeg hetzelfde verhaal. Toen via de politie geprobeerd of ze wat voor me konden betekenen maar ook niet.
Ik ben er heel ontdaan door en weet niet wat ik moet vijf weken zonder auto.
Vraag me dus ook af als ik de rijtest moet doen hoe ik daar moet komen omdat dan mijn rijbewijs verlopen is.
Niet meer wetende wat ik nog kon doen heb ik besloten uiteindelijk jullie een brief te schrijven.
Hoop op bericht terug met een vriendelijke groet, A Derksen.

Dirkie
Berichten: 2375
Lid geworden op: 29 jun 2006 12:15

Re: Veel gedoe rondom rijbewijs verlengen

Ongelezen bericht door Dirkie »

Los van het feit dat dit helemaal geen leuke situatie is en dat er veel emoties bij komen kijken is er waarschijnlijk wel iets meer aan de hand. Als ik mijn rijbewijs moet verlengen ga ik gewoon naar het gemeentehuis en regel alles daar. Ik hoef niets op te sturen.
Als ik half juli spullen opgestuurd had dan had ik al veel eerder navraag gedaan. Zeker omdat dit een speciale situatie is blijkbaar.
Daar heb je nu niets meer aan en gezien de houding van het CBR zal dat ook niet veranderen.
Aangezien U zelf een rijtest (en dat is geen rijexamen) geregeld hebt zult U met uw eigen auto naar de locatie moeten geen neem ik aan. Als Uw rijbewijs verlopen is dan zult U iemand moeten regelen die U er heen brengt. Althans zo lees ik het op de site van het CBR.
Verder kan ik U niet veel tips meer geven helaas.

criticus2
Berichten: 708
Lid geworden op: 06 sep 2018 12:38

Re: Veel gedoe rondom rijbewijs verlengen

Ongelezen bericht door criticus2 »

heel vervelend allemaal, zeker waar CBR zelfs niets doet waar ze door dossier te laten liggen wel een bok geschoten hebben. Aan de andere kant is het een bijzondere situatie, en neemt CBR wel verantwoordelijkheid. En er is dus wel een kans dat bij de rijtest blijkt dat het niet verlengd gaat worden. Dus is het denk ik een goede zaak daar rekening mee te houden, en te gaan bekijken welke alternatieven er zijn in uw situatie.

Holy53
Berichten: 222
Lid geworden op: 28 feb 2010 13:15

Re: Veel gedoe rondom rijbewijs verlengen

Ongelezen bericht door Holy53 »

Dirkie schreef:
31 okt 2018 10:54
Los van het feit dat dit helemaal geen leuke situatie is en dat er veel emoties bij komen kijken is er waarschijnlijk wel iets meer aan de hand. Als ik mijn rijbewijs moet verlengen ga ik gewoon naar het gemeentehuis en regel alles daar. Ik hoef niets op te sturen.

"Ik rij i.v.m. handicap in een aangepaste auto. "
Helaas is het CBR een heel stugge organisatie. De reden van lange duur: op website CBR.
Het is op dit moment erg druk bij het CBR. Daardoor kan het beoordelen van uw rijgeschiktheid soms helaas langer dan vier maanden duren. We adviseren u daarom zo snel mogelijk de Gezondheidsverklaring op te sturen. Zeker als u verwacht dat u nog naar één of meer medisch specialisten moet.

Lowieze
Berichten: 3855
Lid geworden op: 30 nov 2017 10:09

Re: Veel gedoe rondom rijbewijs verlengen

Ongelezen bericht door Lowieze »

U zou eens even contact kunnen opnemen met de Nationale Ombudsman, zij hebben al vaker bemiddeld in een soortgelijk geval, tel. 0800-3355555.

BreejKC
Berichten: 1325
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Veel gedoe rondom rijbewijs verlengen

Ongelezen bericht door BreejKC »

Het CBR heeft de wettelijke termijn tot het nemen van een beslissing door een overheidsorganisatie (AWB=Algemene Wet Bestuursrecht)) ver overschreden (8 weken). Zij hebben ook u niet om uitstel gevraagd.

Schrijf hen z.s.m. een brief waarin u hen officieel in gebreke stelt. Geef ze 14 dagen na dagtekening van de brief om hun gebrek te herstellen, dus die beslissing te nemen. Doen ze dat niet dan treedt automatisch de Wet Dwansom in werking. Wijs ze daar even op in uw brief. Met een beetje geluk levert het u dan nog geld op ook. De details over die beslistermijnen van overheidsorganisaties (AWB) en Wet Dwangsom vindt u makkelijk terug op internet.

Sneller en wellicht effectiever is waarschijnlijk de vorige tip.

the_hurricane
Berichten: 164
Lid geworden op: 25 mei 2011 21:55

Re: Veel gedoe rondom rijbewijs verlengen

Ongelezen bericht door the_hurricane »

volgens mij heeft het CBR al een beslissing genomen eind oktober, namelijk dat er een rijtest moet komen. Dus het bovenstaande verhaal van dwangsom e.d. gaan dan helemaal niet op.

Gesloten