DSW heeft liever geen reumapatienten in haar verzekering.

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Lowieze
Berichten: 1991
Lid geworden op: 30 nov 2017 10:09

Re: DSW heeft liever geen reumapatienten in haar verzekering.

Ongelezen bericht door Lowieze » 08 nov 2018 20:01

moederslink schreef:
08 nov 2018 19:33
Lady1234 schreef:
08 nov 2018 18:55
renewouters schreef:
08 nov 2018 18:45
Dus nu gaat de heilige DSW ook al hun klanten bedonderen....
Bedonderen? Hoezo? Het wordt toch tijdig aangekondigd?
niet zozeer bedonderen als wel de te vergoeden zaken nu dus ook verder ' uitmergelen' / minimaliseren.

Ik denk dat de positieve veranderingen in de basisverzekering in 2019 meer patienten treffen dan het schrappen van deze vergoeding doet.
Maar ja, we moeten wat te klagen hebben.

BreejKC
Berichten: 1330
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: DSW heeft liever geen reumapatienten in haar verzekering.

Ongelezen bericht door BreejKC » 08 nov 2018 20:17

Die hogere inkomens hebben door dat hogere tarief dus juist een stukje “voordeel”. Hun inkomen over dat laatste stukje zou hoger belast worden. Nu hebben ze een aftrekpost, dus krijgen ze meer belasting terug.

In de meeste gevallen is dit precies andersom. Door dat hogere bruto-inkomen is door het vaste % van de aftrekdrempel deze in bare €'s dus een stuk hoger.

Uiteraard is het niet zo dat als je een hoger inkomen hebt dat automatisch ook je zorgkosten hoger zijn als iemand met een laag inkomen. De kosten van de zorg zijn in bare €'s precies hetzelfde voor iedereen hoog of laag inkomen, tenminste als je niet van speciaal op hogere inkomens gerichte zorg gebruik maakt. Veel mensen met een hoger inkomen komen dus, door die hoge aftrekdrempel, niet eens aan een aftrekpost zorgkosten (buitengewone lasten) toe. Door het ontbreken van die aftrekpost blijft dat hoge inkomen dus hoog en komen ze makkelijker in dat hoge belastingtarief terecht.

In die zin zit er dus een sociaal aspect in de belastingwetgeving omdat mensen met wat lagere inkomens met de door hun gemaakte zorgkosten makkelijker aan die aftrek zorgkosten toekomen en hun belastbaar inkomen daardoor lager wordt en zij daardoor minder belasting betalen of eerder wat terug krijgen.

ZeerPrivé
Berichten: 994
Lid geworden op: 27 feb 2017 14:50

Re: DSW heeft liever geen reumapatienten in haar verzekering.

Ongelezen bericht door ZeerPrivé » 08 nov 2018 20:21

Lowieze schreef:
08 nov 2018 20:01
Ik denk dat de positieve veranderingen in de basisverzekering in 2019 meer patienten treffen dan het schrappen van deze vergoeding doet.
Maar ja, we moeten wat te klagen hebben.
Onderstaande van de site van DSW geplukt:

In 2019 wordt de basisverzekering uitgebreid met de volgende vergoedingen:

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)
Er wordt in 2019 een vergoeding voor Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) toegevoegd. GLI focust zich op het tegengaan van overgewicht, door middel van begeleiding bij voeding en beweging. De huisarts kan een verwijzing geven voor deze zorg wanneer een patiënt een gezondheidsrisico heeft door overgewicht. De huisarts beoordeelt of deze verwijzing nodig is.

Zittend ziekenvervoer
De vergoeding van zittend ziekenvervoer wordt verder uitgebreid. In 2018 wordt het vervoer alleen vergoed voor de behandeling zelf, bijvoorbeeld als de patiënt chemotherapie krijgt. In 2019 kunnen patiënten ook gebruik maken van zittend ziekenvervoer van en naar consulten, onderzoek en controles die samenhangen met de behandeling.

Oefentherapie bij COPD
In 2018 werd oefentherapie bij COPD pas vanaf de 21e behandeling vergoed. In 2019 wordt dit vanaf de eerste behandeling vergoed, met een maximum van 70 behandelingen in het eerste behandeljaar. In de jaren daarna hangt het aantal behandelingen af van de ernst van de COPD (dit wordt beoordeeld door de oefentherapeut).

Eigen bijdrage medicijnen
Gebruikt u een geneesmiddel dat duurder is dan het GVS-limiet (oftewel: de medicijnkosten liggen boven de maximumvergoeding volgens het landelijke Geneesmiddelenvergoedingssysteem), dan geldt al jaren een wettelijke eigen bijdrage. Deze rekende u voorheen bij de apotheek af. Met ingang van 2019 wordt deze eigen bijdrage gemaximeerd op € 250 per verzekerde per kalenderjaar. Deze eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt voortaan achteraf door de zorgverzekeraar bij u in rekening gebracht.

Wat wordt niet meer vergoed vanuit de basisverzekering?
Paracetamol, vitaminen en mineralen die ook in de vrije verkoop (zonder recept) bij de apotheek of drogist verkrijgbaar zijn, worden in 2019 niet meer vergoed vanuit de basisverzekering.

Lady1234
Berichten: 9776
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: DSW heeft liever geen reumapatienten in haar verzekering.

Ongelezen bericht door Lady1234 » 08 nov 2018 20:33

@BreejKC

ALSiemand met een hoger inkomen, dus vallend onder een hoger tarief belasting, aftrekbare posten heeft, dan levert dat, omdat hij anders een hoger tarief zou betalen, dus meer “voordeel” dan iemand die altijd al een lager tarief betaald.

Ook kan ik mij zo voorstellen dat iemand met een hoger inkomen eerder zo’n kuurreis uit eigen zak zou betalen ipv daarvoor een verzekering af te sluiten net zo als bij bijvoorbeeld kosten voor de tandarts.

Ik heb zelf de indruk dat hoe lager het inkomen, hoe meer men zich verzekerd. Hoewel dat vaak heel onvoordelig uitpakt.

MichielFRL
Berichten: 2378
Lid geworden op: 02 nov 2008 10:11

Re: DSW heeft liever geen reumapatienten in haar verzekering.

Ongelezen bericht door MichielFRL » 09 nov 2018 19:18

Steeds groter probleem met de aanvullende verzekeringen is dat ze alleen afgesloten worden door mensen die zorg gebruiken welke uit de aanvullende verzekering vergoed worden. Verzekeraars moeten dis de premie verhoging en de dekking verlagen om überhaupt nog aanvullende verzekeringen te kunnen aanbieden die nog enigszins betaalbaar zijn.

Plaats reactie