Nooit meer DHL!

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
Rob van Rijn
Berichten: 1
Lid geworden op: 08 nov 2018 16:47

Nooit meer DHL!

Ongelezen bericht door Rob van Rijn » 08 nov 2018 16:55

Op grond van mijn recente ervaring met DHL zou ik iedereen willen adviseren NIET in zee te gaan met deze kwalijke organisatie, want je loopt het risico je verzonden pakket simpelweg kwijt te zijn. Op een ingezonden claim wordt niet gereageerd. Bovendien is NLParcelClaims een afdeling zonder naam of gezicht. De begripvolle dame van het centrale DHL telefoonnummer verbindt je niet door met de claimafdeling. Zo is de cirkel rond en wordt je van het kastje naar de muur gestuurd.
Vijf weken geleden verstuurde ik een pakket van Maastricht naar Dortmund. DHL was niet in staat om het op het geadresseerde adres te leveren, noch om het met achterlating van een briefje af te geven bij een nabijgelegen DHL ServicePoint. De zending zwerft nu rond tussen Dortmund en Maastricht en niemand van DHL die er het fijne van weet. Persoonlijk denk ik dat het niet meer geleverd wordt en ook niet meer terugkomt: een schadepost van 500 euro plus 30 euro vergeefse verzendkosten.
Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een pakket verloren gaat, maar het is niet te verkroppen dat de organisatie van DHL zo is opgezet dat aansprakelijkheid wordt ontdoken door onbereikbaar te zijn (buiten de getraind begripvolle telefoniste die niet doorverbindt) en simpelweg niet te reageren op een ingediende claim.
Wat rest is de mogelijkheid om een advocaat in de arm te nemen, maar dan moet je een afweging maken of dat loont. De meeste gedupeerden zullen dit daarom niet doen. En zo blijft het voor deze dubieuze vervoerder mogelijk om overeind te blijven en door te gaan met zo nu en dan het ernstig benadelen van een klant, zonder daarvoor verantwoordelijk te zijn. Immers: 'Wie doet ons wat?'

Rob van Rijn,
Rob van Rijn Kunsthandel Galerie
Maastricht

Lady1234
Berichten: 10192
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Nooit meer DHL!

Ongelezen bericht door Lady1234 » 08 nov 2018 17:16

Nog nooit problemen gehad met DHL.

Maria05
Berichten: 19
Lid geworden op: 21 jun 2018 16:39

Re: Nooit meer DHL!

Ongelezen bericht door Maria05 » 08 nov 2018 18:16

Bij mij heeft DHL ook al meerdere pakketten kwijtgemaakt, zowel naar als door mij verzonden. Enkele maanden geleden had ik een pakketje (van maar €30) moeten ontvangen, maar daar heeft uiteindelijk de afzender meerdere keren over moeten bellen want ik had het pakketje niet, zij hadden het pakketje niet, en DHL claimde dat het pakket niet afgeleverd kon worden die dag. 4 maanden later heeft de afzender het pakje tóch retour gekregen. Dit weet ik omdat ik toen nog contact met de afzender had over een andere foute levering, maar daar had DHL niets mee te maken.

DHL presteert het hier bijna wekelijks om pakjes af te geven bij de buren zonder een briefje achter te laten, dus tegenwoordig heb ik met mijn buren de afspraak dat we zelf een briefje in elkaars brievenbus doen als we pakketjes aanpakken. De bezorger erop aanspreken is nogal lastig omdat ze het pakket nog net niet naar je gooien en wegrennen zodra je opendoet (ik snap het wel, die mensen hebben enorme tijdsdruk).

Enkele aparte plekken waar ik pakjes heb gevonden van DHL:
-In mijn papiercontainer
-Op een ladder in de achtertuin in de zomer (daar heb ik nog flink om gelachen, was wel heel creatief!)
-In een fietstas
-In het schuurtje wat ik blijkbaar vergeten was op slot te doen
-en een aangetekend pakketje van €900 waar op stond dat het niet bij de buren mocht worden afgeleverd was, je raadt het al, bij de buren afgeleverd.

De vaste postnl bezorger hier is geweldig, hij kent de adressen van mij, mijn schoonmoeder, haar werkgever, en de werkgever van mn vriend dus we krijgen regelmatig elkaars pakjes als iemand niet thuis is, maar elke keer als er een vervangende bezorger is moet ik mijn pakjes ophalen bij het postkantoor :( zelfs na de eerste poging!

DPD of GLS heeft het een keer gepresteerd om, toen ik thuis voor het grote raam zat te wachten op een pakje, rechtstreeks langs mijn huis naar de buren te lopen. Even later klopte de buurvrouw op t raam omdat zij dus mijn pakje had.

Ik ben nog geen pakketbezorger tegengekomen waar serieus word omgegaan met je klachten of waar ze echt moeite doen om je vermiste pakjes te vinden, als jullie er wel één vinden laat het aub weten

NeoDutchio
Berichten: 5862
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Nooit meer DHL!

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 08 nov 2018 18:18

Met welke vervoerder kan je nog wel iets versturen tegenwoordig? Overigens zakelijk werk ik met DHL, sterker, wij behoren tot de 5 grootste klanten van DHL. Ja, er gaat wel eens wat fout, maar dat wordt altijd netjes opgelost.
In Nederland hebben wij te maken met de postwet. En als u een item niet verzekerd verstuurd hebt, kunt u wel een claim indienen, maar krijgt u niets.

renewouters
Berichten: 3295
Lid geworden op: 27 jul 2015 12:20

Re: Nooit meer DHL!

Ongelezen bericht door renewouters » 08 nov 2018 18:40

Ik denk dat we het tegenwoordig maar gewoon zelf moeten gaan brengen. Alle verzenddiensten zijn blijkbaar ***. En dan maar hopen dat je auto het haalt want alle autohandelaren zijn ook boeven die rotzooi verkopen....

moederslink
Berichten: 5804
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Nooit meer DHL!

Ongelezen bericht door moederslink » 08 nov 2018 19:26

Ik had ook nooit problemen met DHL , tot gisteren :
ze zouden een pakketje ophalen dat retour ging naar de shop.
Niemand gezien, vandaag dus gebeld naar die shop dat het pakket niet was opgehaald maar in hun systeem staat dat DHL gisteren bij mij het pakket heeft opgehaald :shock:
Nu een nieuwe retourafspraak gemaakt....ze komen het nu vrijdagavond ophalen....hopelijk :x
Dus ja nu heb ik dus ook gedoe met DHL voor het eerst.

Bob Schurkjens
Berichten: 6711
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Nooit meer DHL!

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 08 nov 2018 20:34

Een pakket met het Duitse DHL verzenden naar het moederland: je zou denken dat dat goed moet gaan. In feite is DHL in Nederland een filiaal van Deutsche Post. Mijn ervaring met verzenden naar het buitenland: Finland maakt weinig uit of je met PostNL of DHL verzendt qua duur, PostNL wel de helft duurder. Engeland: PostNL duurt twee dagen. DHL: twee weken (duurt 7 keer zo lang). VS: duurt een week langer met DHL. Met PostNL gaan zendingen binnen een dag via Schiphol het land uit. DHL: pakket ligt eerst een paar dagen te ruften in Nederland. Gaat vervolgens naar Duitsland en vanaf daar naar de VS. Waarbij PostNL ook nog eens een kwart goedkoper is voor pakketjes zonder tracktrace tot twee kilo.

Conclusie: DHL is de ene keer slechter en de andere keer beter dan PostNL. En dan heb je ook nog DPD etc.

NeoDutchio
Berichten: 5862
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Nooit meer DHL!

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 08 nov 2018 20:52

Bob Schurkjens schreef:
08 nov 2018 20:34
EEn dan heb je ook nog DPD etc.
DPD heeft in Mannheim dan weer een laaddock voor DHL vrachtwagens omdat wij niet meer via DPD importeren. Ook daar ligt het rustig een week te wachten tot het de vrachtwaggel in gaat. Overladen naar DHL en het komt zowaar de volgende dag hier.

moederslink
Berichten: 5804
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Nooit meer DHL!

Ongelezen bericht door moederslink » 08 nov 2018 20:56

En net vandaag ook een pakje ,nu van POST NL , ontvangen, keurig met track en trace en keurig op tijd ook , vlg afspraak, dus tja....soms gaat het goed met DHL en minder goed met POST.NL en andersom.

fonsflons
Berichten: 1278
Lid geworden op: 10 okt 2017 19:20

Re: Nooit meer DHL!

Ongelezen bericht door fonsflons » 08 nov 2018 23:22

Hier komt bijna dagelijks DHL langs. Een sympathieke vent, nooit problemen mee. 2 a 3 keer per week postnl. Gaat soms fout omdat het nogal wisselt met de bezorgers.

Je moet het dus vooral treffen met de bezorger. Een prima bezorger bij een slechte organisatie is nog altijd beter dan een slechte bezorger bij een goede organisatie.

Conclusie: de waarschuwing is leuk, maar kun je voor alle vervoerders plaatsen.

moederslink
Berichten: 5804
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Nooit meer DHL!

Ongelezen bericht door moederslink » 10 nov 2018 16:37

moederslink schreef:
08 nov 2018 19:26
Ik had ook nooit problemen met DHL , tot gisteren :
ze zouden een pakketje ophalen dat retour ging naar de shop.
Niemand gezien, vandaag dus gebeld naar die shop dat het pakket niet was opgehaald maar in hun systeem staat dat DHL gisteren bij mij het pakket heeft opgehaald :shock:
Nu een nieuwe retourafspraak gemaakt....ze komen het nu vrijdagavond ophalen....hopelijk :x
Dus ja nu heb ik dus ook gedoe met DHL voor het eerst.
Gisterenavond , vrijdagavond, is het pakketje wederom niet opgehaald ;
weer de shop gelijk gebeld en zij zeiden dat het .smiddags al was opgehaald, het stond nl ' afgevinkt ' bij hun in het systeem , zeg maar :shock:
Ik werd toen best wel wat 'bozig' , want ik hou beslist niet van gedraai en gelieg en ja toen kreeg ik de toezegging dat het vanmiddag 100 % zou worden opgehaald + ik zou nu een tegoedbon krijgen van €7.50 vd shop, voor al dit ongemak. Plus er zou een klacht uit gaan naar DHL .

En zowaar : het is vanmiddag dus idd opgehaald :D

Plaats reactie