waterkoker

Goede of slechte ervaringen met jouw huishoudelijk apparatuur? Geef hier jouw mening.
Moneyman
Berichten: 10985
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Moneyman » 26 nov 2018 17:13

Hansw schreef:
26 nov 2018 17:06
De princess heeft helaas geen kalkfilter
Mvg
Tsja, dat was ook geen genoemde eis :roll: dan moet je dus keuzes maken.

Kijk anders eens hier; via deze site kan je sorteren op "tijd tot afslaan". Deze optie is het snelst, en heeft ook nog eens een kalkfilter. Nu maar even je oude waterkoker timen.

Erthanax
Berichten: 1953
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Erthanax » 26 nov 2018 17:46

U hoeft ook helemaal geen kortsluiting te krijgen. En als het al twaalf jaar goed gaat, zou ik me ook niet druk maken.
Veel keuze is er niet in die apparaten, en dat is niet zonder reden, denk ik.

Berteman
Berichten: 286
Lid geworden op: 24 mei 2017 18:05

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Berteman » 26 nov 2018 17:54

Als er snel kokend water moet zijn: al eens aan een Quooker of Hotto gedacht?
Laatst gewijzigd door Berteman op 26 nov 2018 18:19, 1 keer totaal gewijzigd.

Lady1234
Berichten: 6278
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Lady1234 » 26 nov 2018 18:09

Hansw schreef:
26 nov 2018 17:06
Beste , wij gebruiken onze oude waterkoker van 3000watt al 12 jaar en hebben nog nooit kortsluiting gehad .
De princess heeft helaas geen kalkfilter

Mvg
Masr heeft u dan zulk kalkrijk water dat dat nodig was?

16again
Berichten: 8707
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door 16again » 26 nov 2018 19:19

Hansw schreef:
26 nov 2018 17:06
Beste , wij gebruiken onze oude waterkoker van 3000watt al 12 jaar en hebben nog nooit kortsluiting gehad .
Het gaat ook niet over kortsluiting, maar overbelasting. 300Watt is ruim 13 Ampere, dan kom je toch dicht in de buurt van de 16A smeltveiligheid.

Theotrucker
Berichten: 1593
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Theotrucker » 26 nov 2018 19:54

12,5 Ampere, maar wel maar heel kort, een minuut alleen als het koffiezetapparaat op dezelfde groep zit kan het kritisch zijn.

kweenie
Berichten: 13822
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door kweenie » 26 nov 2018 20:24

En dan maar hopen dat je geen toast bij het ontbijt wilt, want met een broodrooster erbij wordt het wat kritischer.

16again
Berichten: 8707
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door 16again » 26 nov 2018 21:46

Theotrucker schreef:
26 nov 2018 19:54
12,5 Ampere, maar wel maar heel kort, een minuut alleen als het koffiezetapparaat op dezelfde groep zit kan het kritisch zijn.
3000W/230V is bij mij nog steeds 13 Ampere

Theotrucker
Berichten: 1593
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Theotrucker » 26 nov 2018 21:53

Ik meet tegenwoordig hier 240 volt overdag tenminste, dat zal wel aan mijn zonnepanelen liggen. Dan kom ik op 12,5 A. Maakt ook niet veel verschil. Spanning fluctueert sterk.

Hansw
Berichten: 93
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:01

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Hansw » 27 nov 2018 19:51

Aanvulling :
Ik heb de Russell Hobbs Waterkoker nu bij Amazon.uk besteld omdat zij de waterkokers die wij mooi vinden in de uitvoering 3000Watt
hebben. ( Bij bol.com heeft hij 2400 Watt ) .
Daar geldt de norm schijnbaar niet voor een lager vermogen.
De waterkoker is ook beduidend goedkoper als hier in Europa

MVG Hans

Theotrucker
Berichten: 1593
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Theotrucker » 27 nov 2018 19:53

Heb je wel een verkeerde stekker eraan!

Bob Schurkjens
Berichten: 6019
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 27 nov 2018 19:57

Goed opgemerkt Theo. Zit je met een links rijdende stekker. Krijg die eens in je stopcontact.

Theotrucker
Berichten: 1593
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Theotrucker » 27 nov 2018 20:03

https://static.webshopapp.com/shops/087 ... ststof.jpg
Zoiets, kun je ook rechts gebruiken!

Erthanax
Berichten: 1953
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Erthanax » 27 nov 2018 20:45

Maar niet ondersteboven.
Gewoon eraf knippen en een stekker met randaarde eraan zetten.

witte angora
Berichten: 17729
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door witte angora » 27 nov 2018 21:03

Erthanax schreef:
27 nov 2018 20:45
Maar niet ondersteboven.
Gewoon eraf knippen en een stekker met randaarde eraan zetten.
Daarvoor heb je trouwens een rechtsdraaiende schroevendraaier nodig.

Maar even serieus: wordt alle apparatuur vanuit Engeland met een andere stekker geleverd? Zo duur zijn stekkers ook weer niet, daar niet van. Maar wel goed om te weten.

Erthanax
Berichten: 1953
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Erthanax » 27 nov 2018 22:43

Het is wel de standaardstekker in het VK, maar misschien heeft de leverancier van deze waterkoker ook exportexemplaren met "onze" randaardestekker. Ik zou er niet op rekenen.

Bob Schurkjens
Berichten: 6019
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 27 nov 2018 23:30

Spullen met een stekker die je op Amazon uk koopt hebben een uk stekker. Heb er ooit een tv gekocht en daar zat een uk stekker aan.

witte angora
Berichten: 17729
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door witte angora » 27 nov 2018 23:38

Dan vraag ik me toch af of je met keukenapparatuur wel met een gamma-stekkertje kunt volstaan. Volgens mij (ok, is een aanname) moet het een gegoten stekker zijn, dus dan zul je het apparaat moeten openen om het snoer in zijn geheel te vervangen. Ben je ook meteen je garantie kwijt.

Dan kom je eerder op een verloopstekker uit, dat is misschien wel een mogelijkheid.

Erthanax
Berichten: 1953
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Erthanax » 28 nov 2018 00:04

Welnee, gewoon er afknippen en een randaardestekker (16 A) eraan zetten. Maar de los verkrijgbare zijn wel lelijke, lompe dingen. Je moet toch wat over hebben voor je 3kW waterkoker.

Hansw
Berichten: 93
Lid geworden op: 20 apr 2004 12:01

Re: waterkoker

Ongelezen bericht door Hansw » 28 nov 2018 13:13

Beste
Ik heb van morgen bij Europart een verloopstekker gekocht UK naar NL ( 4.99 ) .

Voldoet ook aan de normen van 3000 Watt

Mvg Hans

Plaats reactie