LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Ongelezen bericht door juwita »

De rechtspraak in Nederland begint langzamerhand in de smiezen te krijgen dat de rechter er vaak maar niet in slaagt tot een effectieve oplossing te brengen in een geschil. De hele aandelenlease-affaire is hiervan een goed voorbeeld. ZEVENTIEN JAAR slepende rechtszaken is het gevolg (and counting !). Er bestaan sinds kort een aantal nieuwe projecten die beogen wel een bijdrage te leveren aan echte, serieus te nemen oplossingen. Mogelijk is het project ''de regelrechter'' in Rotterdam er een. Met name voor de Sprintplan-bedrogenen die destijds werden geadviseerd door een onbevoegde tussenpersoon en waarover de Hoge Raad al tot twee keer oordeel dat in die gevallen de VOLLEDIGE SCHADE + de wettelijke rente vergoed dient te worden. En Aegon weigert u uw schade (incl. wettelijke rente) te vergoeden.


Woont u in de regio Rotterdam en werd u destijds voorafgaande aan de start van uw Sprintplan geadviseerd door een (vrijwel altijd onbevoegde) tussenpersoon, en kunt u die advisering aantonen, stap dan naar de regelrechter.

Hoe gaat u te werk:
Zoek eerst in uw administratie naar alle bewijsstukken waaruit de advisering door de tussenpersoon blijkt en ook waaruit blijkt dat Aegon/Spaarbeleg wist wie uw adviseur was. Vraag via de website www.afm.nl na of de tussenpersoon destijds, d.w.z. ten tijde van de advisering aan u over een Wte-vergunning beschikte als beleggingsadviseur. 99,9% kans dat uw tussenpersoon die vergunning niet had. Bereken uw verlies op uw Sprintplan (meestal het totaal van alle 60 maandbetalingen); verdubbel dit verliesbedrag met de wettelijke rente. Voorbeeld stel u betaalde 60 x 300 gulden/euro136,13 en Aegon/Spaarbeleg keerde niets uit per einde looptijd. Uw verlies is dan euro. 8.167, 80. Tel hierbij (globaal) 8.200,-- bij op voor wettelijke rente en u weet het te claimen bedrag.
1 download het aanbreng formulier hierhttps://www.rechtspraak.nl/SiteCollecti ... echter.pdf
2 vul het formulier in een breng uw zaak aan;
3 Vraag tijdens de zitting aan de regelrechter om de lijn van de Hoge Raad te volgen in uw zaak
en Aegon te veroordelen tot volledige schadeloosstelling ( verlies + wettelijke rente).

Succes ermee. Laat Aegon niet wegkomen met uw Sprintplan schade.

Moneyman
Berichten: 30041
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Ongelezen bericht door Moneyman »

Creatief, maar ik denk niet dat dat gaat werken. De regelrechter is met name bedoeld voor de eenvoudige(r) zaken, waarbij beide partijen moeten instemmen in deze behandeling door de regelrechter en waarbij met een goed gesprek een en ander op te lossen is. Complexe zaken als deze, waarover al 17 jaar wordt geprocedeerd, vallen daar evident niet onder.

ClaimConcept
Berichten: 1970
Lid geworden op: 22 mei 2012 10:45

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Ongelezen bericht door ClaimConcept »

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie- ... chter.aspx
Het is niet verplicht om aan de pilot deel te nemen. Alleen als beide partijen dat willen, wordt de regelrechter ingeschakeld.

Aegon heeft eerder al aangegeven niet mee te werken aan dergelijke snelle laagdrempelige arbitrage
ClaimConcept schreef:
13 apr 2018 12:43
We hebben inmiddels Aegon gevraagd om in te stemmen met zo'n mooie razendsnelle procedure bij het digitale loket e-Kantonrechter, waar geen beroep mogelijk is en waar Aegon dus niet de gedupeerde kan kapotprocederen met hoger beroep bij het Gerechtshof, natuurlijk gevolgd door cassatie bij de Hoge Raad.

Een goedkope snelle verzoekschriftprocedure die ons 10 jaar bespaart, maar helaas niet mogelijk is zonder instemming van de tegenpartij. Wat denk je, zou Aegon hebben ingestemd? :wink:

juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Ongelezen bericht door juwita »

@ Moneyman en @Claimconcept.

Medewerking weigeren betekent dat Aegon geen effectieve rechtspraak in Nederland wenst. Zeventien miljoen burgers in Nederland behoren dit dan te weten, dan is dit ook duidelijk en weet men welke bankverzekeraar er geboycot kan worden.

Moneyman
Berichten: 30041
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Ongelezen bericht door Moneyman »

Dat is te makkelijk en een doelredenering. Dit soort zaken leent zich überhaupt niet voor het type rechtspraak van de regelrechter.

berndv
Berichten: 9044
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Ongelezen bericht door berndv »

juwita schreef:
01 mar 2019 10:56
Zeventien miljoen burgers in Nederland behoren dit dan te weten, dan is dit ook duidelijk en weet men welke bankverzekeraar er geboycot kan worden.
Maak daar dan in ieder geval 16.999.999 van, want na het lezen van dit topic kom ik toch wel tot de conclusie dat het mij eigenlijk niet heel veel uit maakt dat Aegon niet mee werkt. Ik zal dan ook zeker niet de aegon links laten liggen op basis van deze conclusie. Als we daar op banken op moeten gaan beoordelen, blijft er geen bank meer over.

Joepie Joepie
Berichten: 1170
Lid geworden op: 09 dec 2013 15:30

Re: Sprintplan via tussenpersoon: stap naar de regelrechter in Rotterdam

Ongelezen bericht door Joepie Joepie »

is kantonrechter een laagdrempelig altenatief (voor KiFiD)?

Gesloten