Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
Moneyman
Berichten: 18253
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door Moneyman »

avante999 schreef:
26 apr 2019 20:01
Iemand zei trouwens ook iets in de lijn van "ik zie alleen gedachten en voorspellingen, en geen feiten". Dan moet je echt nog eens lezen hoor.
Begin zelf maar even met beter lezen. Dan zul je zien dat je mijn woorden hebt verdraaid, en dat daardoor je hele reactie hierover onderuit gaat.

Lady1234
Berichten: 15403
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door Lady1234 »

snuffel1 schreef:
26 apr 2019 21:33
Voor en tegens in deze oeverloze discussie zijn uitgebreid aan de orde gekomen maar blijkbaar draait het uit om maar vooral gelijk te hebben en heeft niets meer te maken met de vraag die Ts in de eerste vraag stelde. Ts was in de openingsvraag al niet echt helder en lichte pas later toe dat in de optiek van Ts Nuon een 'fout' geeft gemaakt in het berekenen van de tarieven die bij de jaarwisseling 2017/2018 zijn gemaakt. Het verschil komt neer op om en nabij de veertig euro en dat accepteert Ts niet gaat in bezwaar en maakt er een principe kwestie van. Waar Ts nu mee bezig is van zijn probleem ons probleem te maken terwijl we eigenlijk wel door hebben dat Ts geen poot heeft om op te staan.
Ja, en als het hele gedoe nou ging over een nota van € 140 wat in de ogen van de Ts € 100 zou moeten zijn, dan was het nog tot daar daar toe, maar € 1.100 niet betalen en zelfs geen € 1.000, levert een hoop ellende op.

snuffel1
Berichten: 3887
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door snuffel1 »

Ts is zelf is gaan steigeren toen er een verschil van 40 euro in de rekening geconstateerd was. Drijft dat op de spits, weigert te betalen en zoekt mede standers. Ik kan en wil daar niet in meegaan omdat de meterstanden geschat zijn en dat moet zowiezo een oorzaak hebben gehad. Denk dan aan een verzoek om de meterstand middels een email bericht alsnog door te geven of anderszins. Als Ts nu tegen hoge kosten aan gaat lopen is een groot deel eigen schuld. Zoals al eerder gesteld principieel handelen kost meer geld dan het oplevert.

Radar
Site Admin
Berichten: 4942
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door Radar »

Beste forummers,

We hebben enkele berichten verwijderd die niet meer over het topic gingen, maar over of het topic nog door kan lopen als het probleem (deels) is opgelost / beantwoord. Over die laatste vraag kun je discussiëren in het feedbacktopic. We hebben besloten om het topic (nog) niet te sluiten, veel reacties gaan nog inhoudelijk over het onderwerp en zijn dus wat ons betreft relevant voor de discussie.

avante999
Berichten: 27
Lid geworden op: 18 apr 2019 16:35

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door avante999 »

Ik kom op berichten voor mijn vorige later terug, maar wil wel alvast even ingaan om hetgeen na mijn laatste bericht.

@Snuffel, die vraagt "Mijn tegen vraag, wil u uit principe en de kans dat andere klanten van Nuon ook tegen dit soort problemen aan lopen de hoofdprijs betalen enkel en alleen omdat u het niet eens bent met de schatting van de gasmeter standen?"

Ja, ja en nee; dat laatste punt ook omdat ik vind dat Nuon zich aan geschreven contact-reacties houdt, herberekening maakt als daarom gevraagd wordt, reageert op klachten, en in algemene zin dus nakomt wat wat ze schrijven te doen.

Je zegt later ook "Ts was in de openingsvraag al niet echt helder en lichte pas later toe dat in de optiek van Ts Nuon een 'fout' geeft gemaakt in het berekenen van de tarieven die bij de jaarwisseling 2017/2018 zijn gemaakt". Als ik mijn 1e post terugleest staat dit zeer letterlijk in de eerste alinea.

Je eindigt met "waar Ts nu mee bezig is van zijn probleem ons probleem te maken terwijl we eigenlijk wel door hebben dat Ts geen poot heeft om op te staan."

Allereerst: je kiest er zelf voor hier mee te doen en maakt de vrije keuze dit jou probleem te maken. Als je 'we' zegt spreek je niet voor iedereen hier trouwens. En geen poot om op te staan, dat is wel werkelijk heel weinig. Blijkbaar ben je van mening dat een bedrijf als Nuon zich niet aan zijn eigen regels hoeft te houden en gewoon 'ongestraft' meer innen dan waar ze recht op hebben?Wat daaronder -paar post- door andere gezegd wordt; veel van waar. Wat mij betreft mag het topic gewoon openblijven, want het geeft ook een tegengeluid wat nuttig kan zijn voor als ik uiteindelijk voor de commissie verschijn. Ik zal later -zoals ik er nu in sta- ook daarvan verslag uitbrengen...als het hier nog bepaalde mate van fatsoenlijk blijft ;).@ laatste bericht van snuffer, waarin die zegt "Ts is zelf is gaan steigeren, drijft dat op de spits, weigert te betalen en zoekt mede standers.".
Kom op zeg; 1) ik heb gevraagd om een herberekening + gezegd dat ik dan wel wil betalen 2) daar hoor ik letterlijk herhaaldelijk niets op (behalve berichtjes dat ze binnen 5 dagen zullen reageren) 3) omdat ik niets hoor zoek in nog zo'n 8x contact waarin ik aangeef wel te willen betalen (hoe kan je nou stellen dat ik weiger te betalen; ik betwist de som gewoon -overduidelijk klopt die stand niet- maar wil wel betalen; gewoon een eerlijke rekening. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het vrij irritant om vragen te stellen en gewoon niks terug te horen; daar raak ik wel wat van geagiteerd zeg maar. Hoe is mij een raadsel hoe Nuon niet gezien kan worden als de partij die iets op de spits drijft in deze.Ik heb toch gewoon recht op die herberekening, als ze schrijven die te zullen maken als je daarom vraagt? Waarom is het dan 'niet van invloed' dat ze dat niet doen? Maar normaal voor Nuon om te zeggen 'je betaald gewoon wat we willen anders moet je nog meer betalen'. Nu gaat het nergens over, maar zoals ik eerder zij: stel je voor die rekening was 10K hoger. Zelfde principes/regels gelden dan lijkt me; dus ook gewoon betalen? Maar ik heb geen 10K; wat moet ik doen dan, als ze nergens op reageren? Echt lariekoek hoor. Nogmaals dit moet toch een factor zijn: ik hoor he-le-maal niks terug vanuit Nuon.

En ik probeer overigens verder helemaal geen medestanders te krijgen; gewoon meningen en discussie, daar is dit platform toch voor. Ben eerlijk gezegd enorm blij met het aantal reacties in ieder geval. Ik ben het volledig met je oneens, net zoals jij met mij, maar dat maakt niet uit: misschien krijg ik wel met iemand te maken met zo'n star beeld. Je zegt verder nog dat het mijn schuld is, maar Nuon heeft 0x geprobeert iets op te lossen en ik >8x, ik denk dat dat genoeg zegt over wiens schuld dit is lijkt me?


BTW iemand reageerde ook nog -alleen- op mijn note: waarom splitten ze mijn totaal stand niet met iets in de lijn "ja dat doen ze juist niet omdat het ene jaar meer is dan andere" Oke, dat 2e is waar. Maar laat me je dit vragen: wat klopt waarschijnlijk beter; 50/50 of 20/80? Ik denk dat je wel begrijpt wat me punt is. Damn 55/45 is ook goed als dat het 'acceptabel' maakt. Ik noemde maar een aantal om aan te geven dat het makkelijk en redelijk te verdelen is...kan vast ook met dat mooie software systeem waarmee ze oa iedereen incassos in rekening brengen ;)

@witte agora, ik denk dat ik eerder heel huidelijk heb aangegeven waarom ik niet heb geprotesteerd tegen de 'lage nota van vorige jaar' .

avante999
Berichten: 27
Lid geworden op: 18 apr 2019 16:35

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door avante999 »

@Ivo.w thanks voor de reply, ga er niet in detail op in, maar zeker dat laatste "Simpelweg nergens op reageren en wél tijd nemen om de incassoprocedure te starten is ronduit asociaal en een vorm van machtsmisbruik." ben ik het 100% mee eens. Het is fijn om zeg maar 'mijn verhaal' vanuit die view in andermans worden te lezen: voor mij klinkt het gewoon (ook) volstrekt normaal dat Nuon hierin te verwijten is.

Ik vind het eigenlijk vrij achtelijk hoor, dat ze dit traject inzetten en gewoon al mijn vragen negeren terwijl ik steeds aangeeft "ik wil wel betalen". Ik bedoel als je (niet jij ivo) al vind dat ze hier niet op hoeven te reageren maar wel incasso mogen starten, valt het door mij meerdere keren aangeven dat ik wel wil betalen dan niet op ze minst in de categorie 'ik wil een betalingregeling treffen' waarom ze dan zouden moeten reageren?

@Kees,
"Ik hoop dat TS dit doorzet. In wezen gaat de hele zaak om machtsmisbruik en intimidatie van Nuon. TS heeft meerdere malen aangeboden zijn verbruik te betalen. Het enige wat hij vraagt is een gespecificeerde berekening middels een correcte jaarrekening.
Nu ben ik heel benieuwd of die geschillencommissie ook echt een onafhankelijke uitspraak gaat doen. Complimenten dat TS dit aangaat."

Ja de arrogantie, machtsmisbruik en dat harde niet communiceren maar wel dreigen met allerlei kosten, dat is inderdaad precies waar het mij om gaat; het is zeker niet die zeg 100-200 euro . Hoewel ik het natuurlijk nog steeds erg fijn zou vinden als ik een rekening zou krijgen die niet gebasseerd is op 100% zeker foutieve standen. Zo'n rekening aanpassen lijkt mij normaal? Het gaat mij er daar naast nu inmiddels principieel om dat zij zich niet aan hun eigen regels houden en gewoon doodleuk een procedure starten. Ik vraag vraag me af op welk moment ik iets van dat "samen komen we er zeker uit" had moeten meemaken?


Idd, zoals Kees zegt: het enige wat ik vraag aan Nuon is een gecorrigeerde jaarrekening. Het lijkt mij echt dat Nuon hier IETS moet doen, en dit niet gewoon kan/mag negeren. Maar in plaats daarvan starten ze het proces van bang maken met incasso kosten en gerechtelijke procedure dreigementen. Kees, ik ga het zeker doorzetten, eerlijk gezegd nog nooit gehoord van de geschillencommissie dus zeer dankbaar voor die input en de support (want hoewel ik niet naarstig op zoek ben na medestanders, is het wel fijn om te lezen dat ik niet letterlijk de enige ben denk dat Nuon hier toch hoofdschuldig aan is).

@Radar, top!

Afsluitend na hele lap tekst, misschien ff om wat over te roepen:
Wat is nou eigenlijk jullie standpunt hierover: dat een herberekening van de x-2017 stand 1) niet gemaakt kan worden (als in feitelijk onmogelijk om ook maar iets aan de stand te doen) 2) dit niet enigszins redelijk geschat kan worden? 3) dit simpelweg niet van Nuon verwacht mag worden na x tijd ofzo 4) dat de rekening gewoon niet gecorrigeerd hoeft te worden (ook al is het 100% paar honderd kuub verkeerd verdeeld) of 5) iets anders natuurlijk ???

Moneyman
Berichten: 18253
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door Moneyman »

avante999 schreef:
27 apr 2019 01:50
Ik vind het eigenlijk vrij achtelijk hoor, dat ze dit traject inzetten en gewoon al mijn vragen negeren terwijl ik steeds aangeeft "ik wil wel betalen". Ik bedoel als je (niet jij ivo) al vind dat ze hier niet op hoeven te reageren maar wel incasso mogen starten, valt het door mij meerdere keren aangeven dat ik wel wil betalen dan niet op ze minst in de categorie 'ik wil een betalingregeling treffen' waarom ze dan zouden moeten reageren?
Dat is ook vrij achterlijk. Zelfs als ze niet kunnen of willen doen, zouden ze dat gewoon moeten zeggen.

Of een 50/50-verdeling redelijk is, hangt af van meerdere factoren, enerzijds de vraag bij wie formeel de verantwoordelijkheid voor de meterstanden lag, en anderzijds de brede bekende “stookcijfers” over beide jaren. Met name dat laatste lijkt mij een redelijk aanknopingspunt,

witte angora
Berichten: 23751
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door witte angora »

Moneyman schreef:
27 apr 2019 08:34
Of een 50/50-verdeling redelijk is, hangt af van meerdere factoren, enerzijds de vraag bij wie formeel de verantwoordelijkheid voor de meterstanden lag, en anderzijds de brede bekende “stookcijfers” over beide jaren. Met name dat laatste lijkt mij een redelijk aanknopingspunt,
Doorgaans is het inderdaad een redelijk aanknopingspunt. Er zijn echter meer factoren die het gasverbruik beïnvloeden, behalve de buitentemperatuur.

Ivo.w
Berichten: 836
Lid geworden op: 18 feb 2018 12:07

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door Ivo.w »

avante999 schreef:
20 apr 2019 11:46
@ willemina trouwens, wat je dus zegt: als je een probleem heb met een rekening, gaan ze je niet helpen. Hahaha nouja ik begrijp dat men natuurlijk het liefst allemaal teveel betalende klanten heeft ;) Ik vraag me gewoon af in hoeverre ik 'recht heb op' een gecorrigeerde rekening in deze, en bijv. of er niet gewoon een wettelijke verplichting is dat zij de slimme meter data gebruiken in plaatst van schatten.
In hoeverre je recht hebt op een gecorrigeerde rekening durf ik zo niet te beoordelen. Maar je hebt in elk geval recht op een inhoudelijk antwoord op de klachten naar aanleiding van de volgens jou incorrecte rekening. Zo'n antwoord kan natuurlijk best een afwijzing zijn wat onderbouwd wordt met argumenten.

Wie in dat opzicht gelijk heeft weet ik echt niet, daarvoor kennen wij hier de inhoud van het dossier onvoldoende.

Maar bedrijven die zomaar een incassoprocedure starten terwijl de klant al lang geleden op fatsoenlijke wijze vragen gesteld heeft waar niet op gereageerd is, is ronduit schofterig gedrag. Uitgaande van vragen die gewoon netjes gesteld zijn, in fatsoenlijke taal.

Helaas weet de hele energiebranche niet wat "klantenservice" betekent en bovendien kent men in de energiebranche de eigen voorwaarden en regelgeving niet.

alfatrion
Berichten: 17969
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door alfatrion »

Moneyman schreef:
26 apr 2019 21:04
alfatrion schreef:
26 apr 2019 17:52
Moneyman schreef:
26 apr 2019 12:09
Voor incassokosten hoef je juist niet meer aan te tonen of er daadwerkelijk kosten gemaakt zijn: daarvoor is simpelweg de WIK in het leven geroepen.
De rechter wijst de incassokosten af onder de WIK indien er geen kosten zijn gemaakt.

Wat je onder de WIK niet hoeft te doen is aantonen hoe hoog deze kosten exact zijn, maar ze moeten er wel zijn.
Dit staat onder meer in kamerstukken.
De regeling maakt het niet mogelijk om incassokosten als verkapte boete in te zetten, de grondslag blijft vermogenschade.
En zodra er een sommatiebrief is verzonden, zijn die kosten er. Met deze redenatie kom je niet weg. Gelukkig, want dat zou de deur voor massale afwijzing van de incassokosten.
EK, 2011-2012, 32418, C schreef: 3. Vorderen van buitengerechtelijke incassokosten
Eén kosteloze aanmaning
(...)
Het is mogelijk dat schuldeisers naar aanleiding van het wetsvoorstel
bepalen de incasso zelf ter hand te nemen, omdat dat voor hen het meest
effectieve traject is. Het doel van het wetsvoorstel is om duidelijkheid te
verschaffen over de incassokosten en onredelijk hoge incassokosten
tegen te gaan, ongeacht wie de inning van de vordering op zich neemt. In
die zin maakt het wetsvoorstel bewust geen onderscheid tussen incasso
door de schuldeiser zelf en incasso door een derde in opdracht van de
schuldeiser. Ook onder het huidige recht kan een schuldeiser een
(redelijke) vergoeding voor zijn eigen incassokosten op de schuldenaar
verhalen. Voorwaarde voor het zich kunnen beroepen op een vergoeding
van incassokosten, is dat er daadwerkelijk kosten zijn gemaakt.
Ik
verwacht dat schuldeisers een traject kiezen waarmee het innen van hun
vordering de grootste kans van slagen heeft. Zij zullen zelf kiezen welke
incassohandelingen zij (laten) verrichten en of direct of stapsgewijs de
incassokosten in rekening worden gebracht. Het wetsvoorstel perkt die
keuzevrijheid niet in.
ECLI:NL:RBMNE:2014:6159 schreef: 4.14. (...)
Alle andere vorderingen van [eiser] moeten worden afgewezen, ook die omtrent de buitengerechtelijke kosten. Immers, gesteld noch gebleken is dat [eiser] daadwerkelijk kosten heeft gemaakt.

Ivo.w
Berichten: 836
Lid geworden op: 18 feb 2018 12:07

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door Ivo.w »

witte angora schreef:
27 apr 2019 08:45
Moneyman schreef:
27 apr 2019 08:34
Of een 50/50-verdeling redelijk is, hangt af van meerdere factoren, enerzijds de vraag bij wie formeel de verantwoordelijkheid voor de meterstanden lag, en anderzijds de brede bekende “stookcijfers” over beide jaren. Met name dat laatste lijkt mij een redelijk aanknopingspunt,
Doorgaans is het inderdaad een redelijk aanknopingspunt. Er zijn echter meer factoren die het gasverbruik beïnvloeden, behalve de buitentemperatuur.
Natuurlijk zijn er ook nog andere aanknopingspunten, maar als men niet over exacte meterstanden beschikt, is het heel lastig om rekening te houden met die andere factoren.

Verbruik tussen twee moment waarvan de meterstanden bekend zijn herberekenen aan de hand van graaddagen is de meest logische oplossing in dit verhaal. Waarbij van het totale verbruik zo'n 10% voor warm water en koken evenredig over de dagen verdeeld wordt.

Of dat verschil oplevert voor de rekening durf ik niet te zeggen. Het is aan Nuon om de verdeling op de huidige factuur te onderbouwen danwel een herberekening te maken. Stilzwijgen is simpelweg not done.

Aan TS: betaal vast het grootste deel van de oorspronkelijke factuur, minus pakweg 100 euro. Je laat daarmee concreet je bereidheid tot betaling zien. Dit zal zeker in je voordeel werken wanneer de discussie nog verder uit de hand loopt.

alfatrion
Berichten: 17969
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door alfatrion »

De advocaten Van Riet schreef:Voor beantwoording van de vraag is volgens de Hoge Raad van belang dat normering van de hoogte van de verschuldigde incassokosten niet met zich meebrengt dat ook de rest van de “dubbele redelijkheidstoets” is ingevuld. Met andere woorden: alvorens buitengerechtelijke kosten voor vergoeding in aanmerking komen moet wel vaststaan dat het redelijk is dat deze kosten zijn gemaakt. Daarbij geldt dat er ook daadwerkelijk incassohandelingen moeten zijn verricht en kosten moeten zijn gemaakt. Anders heeft de schuldeiser geen recht op vergoeding van buitengerechtelijke incassokosten.
https://avvr.nl/wanneer-zijn-buitengere ... huldigd-2/

ECLI:NL:HR:2014:1405 schreef: 3.5
Met de normering van de hoogte van de verschuldigde incassokosten is niet beoogd ook de ‘eerste redelijkheidstoets’ (de vraag of het redelijk is dat kosten zijn gemaakt) in te vullen. De minister heeft naar aanleiding van Kamervragen als volgt geantwoord:

“In artikel 6:96 BW is bepaald dat redelijke kosten ter verkrijging van voldoening buiten rechte voor vergoeding in aanmerking komen. Er is hier sprake van een dubbele redelijkheidstoets. Deze dubbele redelijkheidstoets houdt in dat incassokosten in omvang redelijk moeten zijn en in redelijkheid gemaakt moeten zijn. In de voorgestelde regeling komt men niet meer toe aan een toets van de omvang [van] de kosten (…). Er wordt namelijk uitgegaan van vaste maximale kosten waarmee de redelijkheidsnorm van artikel 6:96 BW wordt ingekleurd. Incassokosten die het maximum niet te boven gaan, worden als redelijke kosten beschouwd. Dit heeft als voordeel dat een gang naar de rechter om vast te stellen of de kosten redelijk zijn, wordt voorkomen. Voor de schuldenaar en de schuldeiser staat vast hoeveel maximaal aan incassokosten mag worden gevraagd. Dit schept rechtszekerheid. Vanzelfsprekend dienen er wel daadwerkelijk incassohandelingen te worden verricht en kosten te worden gemaakt. Anders komt men aan een recht op vergoeding van de incassokosten niet toe.” (Kamerstukken II 2010-2011, 32 418, nr. 5, p. 5)

Hieruit blijkt dat ook in de nieuwe wettelijke regeling pas recht bestaat op vergoeding van buitengerechtelijke incassokosten, indien daadwerkelijk incassohandelingen zijn verricht (zodat vermogensschade bestaat in de zin van art. 6:96 lid 1 BW). Niet beoogd is recht te geven op een vergoeding voor buitengerechtelijke incassokosten, wanneer in redelijkheid onvoldoende aanleiding bestond incassohandelingen te verrichten.

alfatrion
Berichten: 17969
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door alfatrion »

Moneyman schreef:
26 apr 2019 21:04
En zodra er een sommatiebrief is verzonden, zijn die kosten er.
Het is mogelijk om brieven te versturen zonder daarbij kosten te maken. Te denken valt aan via email of via een abonnement bij portal of vergelijkbare aanbieder.

Moneyman
Berichten: 18253
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door Moneyman »

Je hebt hopelijk wel in de gaten dat:
- je met veel meer woorden hetzelfde zegt als ik;
- en dat je laatste post veel meer met theorie dan met praktijk te maken heeft;
- die theorie sowieso niet met de casus van TS te maken heeft?

Moneyman
Berichten: 18253
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door Moneyman »

Waaruit blijkt dat dat zo is?

Bob Schurkjens
Berichten: 8302
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

"Schattingen van meterstanden en foute energienota's horen bovendien tot het verleden."

https://www.netbeheernederland.nl/consu ... limmemeter
Laatst gewijzigd door Bob Schurkjens op 27 apr 2019 10:47, 1 keer totaal gewijzigd.

Lady1234
Berichten: 15403
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door Lady1234 »

avante999 schreef:
20 apr 2019 12:20
Ja ga er nog even over nadenken...ergens lijkt het me ook wel interssant om mee te maken...maar ik heb vanuit Stedin begrepen dat mijn slimme gasmeter gewoon werkte; wordt ik dan echt geacht een eindstand voor 2017 te kunnen weerleggen of zou Nuon dat moeten doen..? Ik krijg die data van Stedin namelijk niet; de energieleverancier wel.
Dit schrijft de Ts.

witte angora
Berichten: 23751
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door witte angora »

Maar zou het ook kunnen dat de 'slimme' meter een beetje de kluts kwijt was, en een veel te hoge stand heeft doorgegeven?

Moneyman
Berichten: 18253
Lid geworden op: 18 feb 2015 11:36

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door Moneyman »

Kees2850 schreef:
27 apr 2019 10:51
@moneyman zoals @lady1234 citeert in voorgaande bericht.
Dat klinkt mij meer als een aanname dan een feit. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk :wink:

alfatrion
Berichten: 17969
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Nuon negeert bezwaar tegen rekening, start incassoprocedure

Ongelezen bericht door alfatrion »

Moneyman schreef:
27 apr 2019 10:13
Je hebt hopelijk wel in de gaten dat:
- je met veel meer woorden hetzelfde zegt als ik;
- en dat je laatste post veel meer met theorie dan met praktijk te maken heeft;
- die theorie sowieso niet met de casus van TS te maken heeft?
Hoe komt het dat je protesteerde dat het verweer dat er geen kosten zijn gemaakt nooit gaat werken als er een aanmaning is verstuurd omdat uit het feit dat er een aanmaning is verstuurd zou volgen dat er kosten zijn gemaakt, als we beiden vinden dat er alleen incassokosten in rekening kan worden gebracht als er daadwerkelijk kosten zijn gemaakt en aanmaningen ook kunnen worden verstuurd zonder dat hierbij kosten worden gemaakt?

Over welke praktijk heb je het? De rechter wijst de incassokosten af indien de schuldeiser deze vordert, het laat bij de stelling dat er een aanmaning is verstuurd en het verweer is dat de schuldenaar geen kosten heeft gemaakt.

Ik begrijp het verhaal van TS zo dat Nuon zelf een aanmaning heeft verstuurd via de email, daarvoor geen kosten heeft gemaakt en daar nu de hoofdprijs wilt.

Plaats reactie