Huiskamer

Lees de huisregels goed door voordat je berichten op het forum van Radar plaatst.
Lowieze
Berichten: 2410
Lid geworden op: 30 nov 2017 10:09

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Lowieze » 17 okt 2019 11:08

De termen “vintage” en “brocante” op Marktplaats...
Het is gewoon oude meuk wat mensen voor een hoge prijs willen verkopen :lol:

Teunbosseman
Berichten: 4144
Lid geworden op: 29 mar 2011 15:46
Contacteer:

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Teunbosseman » 17 okt 2019 11:09

ZeerPrivé schreef:
17 okt 2019 10:47
Galgenhumor is jou vreemd blijkbaar

Nee, maar deze gelukkig wel. Trouwens mijn 'nog niet gratis' opmerking, heeft ook te maken met zijn andere reacties in dat ID topic.
Dat blijkt.

Erthanax
Berichten: 4056
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Erthanax » 17 okt 2019 11:17

Zoals ik in een ander topic aangaf, vind ik de minachting waarmee Jablan over zijn "gasten" schrijft ronduit stuitend.

Lady1234
Berichten: 12203
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Lady1234 » 17 okt 2019 11:22

Jablan schreef:
17 okt 2019 08:27
* De leukste gasten *

Als mensen bij de reservering vertellen hoe hun hond heet, wees er zeker van dat het beest ook in bed slaapt en bereid je mentaal voor op een grondige schoonmaak van het hele huis.

Als mensen melden, dat hun hond keurig is opgevoed, regel alvast een kuub aarde. Want bij hun vertrek is de tuin op minstens vijf plaatsen compleet uitgegraven.

Vertellen mensen, dat ze graag grillen, bestel alvast een nieuwe barbecue en vertel ze waar de eerste hulp is. Want deze mensen steken de barbecue gegarandeerd met benzine of lampolie aan.

Heb je gasten uit Groot-Brittannië, reken direct bij aankomst alles af en iets meer. Want de volgende dag ben je ze kwijt. Dan liggen ze ergens hun roes uit te slapen en voor het einde van de vakantie is het geld op, zodat je ze de laatste dagen nog te eten moet geven.

Komen de gasten uit Rusland, reken ook dan direct af en bel de makelaar. Want na een paar dagen komt de vraag, hoe ze de hele omgeving kunnen kopen. Als de makelaar langs is geweest, dan helpt een krat wodka je gasten door de rest van de vakantie.

Staat in de kalender een vrije week, dan zal een Duitser vragen of die week vrij is. Laat Duitsers ook minstens een uur later dan normaal aankomen. Zodra ze zeggen, dat ze om vijf uur aankomen, dan zijn er ook om vijf uur. Ongeacht weer en verkeer. Vijf uur en geen minuut vroeger of later.

Krijg je de vraag, of je ook Engels spreekt, kun je er zeker van zijn, dat het antwoord in het Frans of Italiaans komt. Zwaai een keer naar deze gasten, want meer communicatie is onmogelijk.

Ruikt het huis bij vertrek van de gasten muf en vochtig, dan had je Nederlanders over de vloer. Want Nederlanders douchen vaak en warm en ze houden alle ramen dicht, zodat je badkamer vanzelf verschimmelt.

Heb je gasten uit Polen, reken de stroom apart af. Want Polen komen aanrijden met een volle koelkast met eten voor minstens twee weken erin, terwijl ze maar een week blijven.

Heb je gasten uit Tsjechië, reken ook dan de stroom apart af en biedt een tweede koelkast aan. Bel na hun vertrek de supermarkt om de toren aan statiegeldflessen en bierkratten op te halen.

Wanneer je plek hebt voor zes personen en je krijgt een aanvraag voor zeven, stuur een beleefde weigering terug. Deze mensen komen gegarandeerd met twaalf man in drie auto’s aanrijden.

Zie je een Bijbel, Thora of Koran in de bagage van de gasten, wees er zeker van dat ze bij vertrek de helft van het huishoudtextiel inpakken. Natuurlijk per ongeluk.

Zit er een groter leeftijdsverschil tussen de ouders en hebben ze jonge kinderen bij zich, doe extra matrasbeschermers op de kinderbedden. De kleintjes plassen in bed, omdat ze hun echte mama of papa missen.

Zeggen de ouders ‘de kinderen hadden een geweldige vakantie’, geef ze het adres van de scheidingsadvocaat. Melden de ouders, dat ze helemaal tot rust zijn gekomen tijdens de vakantie, controleer of de bedden nog stabiel genoeg zijn. Vertellen de ouders beide dingen, koop een extra babybed of kinderstoel voor volgend jaar!

Staat het huis afgelegen in de vrije natuur, verzwijg dit. Je krijgt een geweldige review over de perfecte locatie en later van anderen een link naar een film, waar de mensen puur natuur zijn en jouw huis het decor is.

Heb je airco, verzwijg dit bij het boeken. Anders krijg je alleen gasten, die de airco dag en nacht aan laten staan. Want mensen doen tijdens hun vakantie altijd dat, wat ze thuis nooit zouden doen.

Heb je uitzicht op open water, verzwijg dit in je presentaties. Je krijgt gegarandeerd een eindeloze rij beoordelingen, die allemaal het geweldige uitzicht op het water benoemen.

Wanneer gasten na aankomst klagen over van alles en nog wat, dan zijn ze uit op extra korting of geld terug. Dit type mens dreigt met een slechte beoordeling op internet om zijn zin door te drijven en wees voorbereid op een ander bericht als ze weer weg zijn: ‘het is eigenlijk wel goed bevallen. Wat is de prijs voor volgend jaar?’

:mrgreen:
Als u dit nou ook in uw brochure van uw te verhuren huis vermeldt, kunnen uw “gasten” ook bij voorbaat lachen om die geweldige humor.

witte angora
Berichten: 20756
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door witte angora » 17 okt 2019 11:41

Lowieze schreef:
17 okt 2019 11:08
De termen “vintage” en “brocante” op Marktplaats...
Het is gewoon oude meuk wat mensen voor een hoge prijs willen verkopen :lol:
'Antiek'. Momenteel staat er een klok te koop voor 175 euro. Het ding is hooguit 30 waard. In eerste instantie stond er alleen 'bieden', dus ik bood 15. Zeer, zeer kwade reactie. Het heeft even geduurd voor 'bieden' werd veranderd in '175', dus het zou zomaar kunnen (aanname, ik weet het) dat meer mensen via een 'bericht' naar hun zin veel te laag hebben geboden.

En wat denk je? De advertentie staat er nu al bijna 7 weken, en er is nauwelijks belangstelling voor.

Maar ook: 'antiek, uit de jaren 60' :lol: :lol:

gosewijn
Berichten: 2157
Lid geworden op: 10 apr 2014 18:00

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door gosewijn » 17 okt 2019 11:47

Jablan

Volgens mij heet dat ondernemersrisico. maar ben het wel een heel eind met je eens.

moederslink
Berichten: 6810
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door moederslink » 17 okt 2019 13:03

Ik ook en de ironie druipt ervan af...🤭
Toch zal er ook wel degelijk een kern van waarheid in zitten.
Door ervaring en gesprekken met medeverhuurders zal dit in het algemeen wel een conclusie zijn over de diverse nationaliteiten.

Lady1234
Berichten: 12203
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Lady1234 » 17 okt 2019 13:46

moederslink schreef:
17 okt 2019 13:03
Ik ook en de ironie druipt ervan af...🤭
Toch zal er ook wel degelijk een kern van waarheid in zitten.
Door ervaring en gesprekken met medeverhuurders zal dit in het algemeen wel een conclusie zijn over de diverse nationaliteiten.
Mijn idee van ironie is toch anders.

Het verhaal van Jablan schaar ik meer onder sarcasme.

moederslink
Berichten: 6810
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door moederslink » 17 okt 2019 13:52

In sarcasme zit iets ' bewust ' bijtends.
En ik denk dat zij als verhuurders niet alleen kommer en kwel meemaken met de genoemde nationaliteiten , vandaar de ironie.....milde spot.....en wat zwaar aangezet.

Erthanax
Berichten: 4056
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Erthanax » 17 okt 2019 13:58

Ach, iets over dronken Engelsen, onbehouwen Russen, kuilen gravende Duitsers en dergelijke, dat zou ik nog kunnen begrijpen en in de juiste context zou ik er ook nog om kunnen lachen. Maar christenen, joden en moslims categorisch uitmaken voor dieven vind ik heel wat anders dan sarcasme.

moederslink
Berichten: 6810
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door moederslink » 17 okt 2019 14:20

Ja dat is inderdaad nogal wat , maar tegelijkertijd is dat ook de algemene teneur : helaas.... :evil:
Joden zijn scharrelaars en dieven , Moslims zijn kwaadaardigen die de niet gelovigen ongelovige honden noemen die dood moeten en Christenen zijn fanatieke geloofs aanhangers die net zo goed ook moordend kruistochten hebben gevoerd.

-Asielzoekers zijn economische gelukszoekers en verkrachters
-Oostblokkers zijn jatters
-Aziaten zijn vervuilers en vies
-Russen zijn wodkazuipers
-Nederlanders zijn zeikerds
Enz enz.
En niet te vergeten. : de Zwarte Piet voorstanders gaan volledig voorbij aan het slavernij verleden.

voor de duidelijkheid : het is bepaald niet mijn opvatting !!!
Ik gruwel van dit soort opvattingen !!
Tegelijkertijd kán en wíl ik mijn ogen niet sluiten voor de realiteit hetgeen zich openbaart in die algemene vooroordelen.
Laatst gewijzigd door moederslink op 17 okt 2019 14:32, 1 keer totaal gewijzigd.

RamsesII
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2019 14:19

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door RamsesII » 17 okt 2019 14:30

Is het niet gewoon zo dat de grens tussen sarcasme en belediging, tussen een sterke mening en een veroordelend vooroordeel, een grap en een steek onder water, simpelweg heel dun is en niet voor eenieder op de zelfde hoogte ligt als bij een ander?
Dat wat voor de een grap is, voor de ander een belediging is? Dat wat voor de een al dan niet gekleurde opvatting is, voor de ander richting generalisatie neigt?

Dat hetgeen iemand nou eenmaal vindt, voor een ander voelt als weer een bevestiging van de bekrompenheid van 'de wereld'?

moederslink
Berichten: 6810
Lid geworden op: 11 jul 2014 21:30

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door moederslink » 17 okt 2019 14:36

Ik denk dat dat klopt.
Dat heeft ook te maken met het verleden en de ervaringen van ieder persoonlijk.
En de een is gevoeliger daardoor geworden voor dit soort uitlatingen dan de ander.
Wanneer je zelf bv nooit te maken hebt gehad met racisme is het lastig om te weten hoeveel pijn de ander die er wel mee te maken heeft ( gehad ) ervaart.

Jablan
Berichten: 585
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Jablan » 17 okt 2019 20:45

@RamsesII: Jaha, die makelaars... :D

Gosewjn heeft het goed, het is allemaal ondernemersrisico.

Normaal is de 80/20 verhouding. Per honderd boekingen verlopen tachtig naar tevredenheid en bij twintig is één van de partijen minder tevreden. Geldt in het hele toerisme overigens. Net zoals in de retail een 80/20 regel bestaat: 20% van het assortiment zorgt voor 80% van de omzet.
Sinds wij met de brochure werken, is deze verhouding veranderd naar 96/4. Als er honderd mensen over de vloer zijn geweest, zijn er 96, die tevreden zijn en 4 veroorzaken problemen. Kijk ik voorbij het gedoe rond de registratie van deze zomer, dan is die verhouding nog steeds zo.
Erthanax schreef:Zoals ik in een ander topic aangaf, vind ik de minachting waarmee Jablan over zijn "gasten" schrijft ronduit stuitend. + Maar christenen, joden en moslims categorisch uitmaken voor dieven vind ik heel wat anders dan sarcasme.
Ik pak het samen. Je mening is prima, maar ik mis de onderbouwing wat je precies stoort, zodat ik verder niets met je mening kan doen.

Bij het combinatie van geloof en diefstal kan ik je wel de achtergronden geven. Binnen dezelfde week kwam dit van drie verschillende verhuurders binnen. Ze hadden, werkelijk toevallig, gasten uit de orthodoxe stromingen van de drie wereldgodsdiensten over de vloer en bij alle drie ontbraken na vertrek spullen. Bij de één was het de complete voorraad keukendoeken, bij de ander een aantal dekbedhoezen en bijpassende kussenslopen en bij de derde hebben de gasten de helft van de handdoeken meegenomen. Dat was op de beveiligingscamera van de parkeerplaats zelfs te zien. Het gezinshoofd had bovenop de stapel het geloofsboek en daaronder, keurig opgevouwen, echt zo uit de kast gepakt, de sets met het logo van het huis zelfs zichtbaar en het verdween allemaal in de auto.

Verder geldt in het toerisme, dat je de hele wereld ontmoet. Alles kom je tegen. Je moet kunnen omgaan met alle mensen, ook al verschillen ze in culturele achtergrond, opleidingsniveau, leeftijd, mentale gezondheid, geloof, groepssamenstelling. Als je daarvoor niet openstaat, moet je nooit gaan verhuren. Dat geldt zeker voor iedereen, die hier roept: "nooit huren bij jou".
Zelf vind ik het leuk om te doen en zo'n ironische blik als op de vorige pagina is ook een manier om open te blijven staan, want de volgende gast gedraagt zich net even anders dan de vorige. Het is niet meer dan een vorm van relativeren, want als je niet om sommige situaties kunt lachen, dan wordt het snel heel erg vervelend.

Misschien later nog iets uit het andere werk over geloof en minachting.

Erthanax
Berichten: 4056
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Erthanax » 17 okt 2019 21:04

Gaat u vooral door, ik vermaak me kostelijk!

StevieNL81
Berichten: 589
Lid geworden op: 04 apr 2018 16:55

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door StevieNL81 » 17 okt 2019 21:05

Man man man en samen met dat Volkswagen topic... Ik heb m'n Netflix inmiddels opgezegd want 't tis hier veul spannender.

Komt er ook een podcast van die discussie?

Jablan
Berichten: 585
Lid geworden op: 24 jan 2005 20:49

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Jablan » 17 okt 2019 21:24

Als mijn stem meewerkt ... Iemand heeft griep meegenomen en dat slaat bij mij op de stembanden.

Kort een andere vraag. Buurvrouw past op en had voor de vierde keer dit jaar de postcodeloterij 'nee wij komen niets verkopen' aan de deur. Werkt het bel-me-niet-register ook hiervoor of is een bordje op de deur genoeg?

Lady1234
Berichten: 12203
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Lady1234 » 17 okt 2019 22:02

Dan moet die buurvrouw maar aan een “Duitser” verhuren om een kuil voor haar deur te graven, valt hij daar vanzelf in.

Of wellicht een aantal Russen te logeren vragen. Die kopen dan de Postcodeloterij wel op. Is ze daar ook vanaf.

Ik hoop dat die gasten dan geen Nederlanders waren, want dan had u tenminste nog hun paspoorten.

Erthanax
Berichten: 4056
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Erthanax » 17 okt 2019 23:03

Lachen om Nederlanders kan ook hier.

tttlocke
Berichten: 2807
Lid geworden op: 30 okt 2016 21:35

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door tttlocke » 17 okt 2019 23:07

Lowieze schreef:
17 okt 2019 08:59
* de ergste verhuurder van een vakantiehuisje*

Iemand die afgeeft op zijn gasten op een openbaar forum
Ja, de tekst in de huiskamer was kennelijk bedoeld als relativering, en in een poging leuk uit de hoek te komen. Maar ik las toch vooral de teksten van iemand waarvan het moeilijk is te geloven dat hij nog plezier heeft in het verhuren van zijn vakantiehuis. Maar ja, ik had dat Kroatië-legitimatie-paspoortkopie-topic natuurlijk in mijn achterhoofd.

Plaats reactie