Huiskamer

Lees de huisregels goed door voordat je berichten op het forum van Radar plaatst.
Erthanax
Berichten: 9678
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Erthanax »

Jammer dat het zo ver van de kinderen is, anders zou Volos op de longlist komen. (Op de shortlist staat vooralsnog alleen ons eigen huis -- al jaren.)

Erthanax
Berichten: 9678
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Erthanax »

Komkommertijd schreef:
13 nov 2019 13:07
Maar hoe boeken 3echtparen nu hun wintersport in de Ardennen?
Kom nou toch komkommer! Dat je daar geen oplossing voor weet, is nog het ongeloofwaardigst van dat hele verhaal.

tttlocke
Berichten: 4051
Lid geworden op: 30 okt 2016 21:35

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door tttlocke »

Moneyman schreef:
13 nov 2019 12:30
.... Waar baseer je dit op? In de mij bekende rechtszaken draaide het altijd om de permanente bewoning van het huis, ongeachte door wie die bewoning plaatsvond.
Ging het in die zaken er dan om om te bepalen of een eigenaar van een verblijf in overtreding was omdat hij het verblijf beschikbaar stelde voor permanente bewoning, in strijd met de lokale regels (en niet om de individuele bewoner?). Maar ook daar komt het aan op de definitie van 'permanente bewoning' zoals, vaak, de lokale overheid in regelgeving hanteert.
Hoe zie je dan het verschil tussen een recreant die het verblijf voor een maand huurt en iemand die er, slechts een maand permanent, woont?
Tenzij bepaalt is dat een verblijf niet doorlopend gebruikt mag worden en dat er binnen een bepaalde periode een bepaalde 'leegstand' verplicht is.
Moneyman schreef:
13 nov 2019 12:30
Let wel: dit is dus een andere discussie dan die waarbij het gaat over de vraag of iemand zijn hoofdverblijf in een vakantiewoning heeft: daarbij wordt natuurlijk wél gekeken naar de tijd die één persoon er woont.
Volgens mij zijn het twee kanten van dezelfde medaille. 'Permanente bewoning' wordt door gemeenten vaak in die termen ('hoofdverblijf' komt voor in de regelgeving) gedefinieerd.

Erthanax
Berichten: 9678
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Erthanax »

Komkommertijd schreef:
12 nov 2019 10:19
Permanent op Camping?

Daar is een oplossing voor!

Kringloop Bejaarden!

(...)Als 4 goede vrienden, familie of oud collega's hun Camping elke maand 1 plek doorschuiven.
(...)
4 Ouderen die het zo opgelost hebben, hun kind kreeg de post waar ze officieel wonen, en die scheurde alle post open, en gaat het door mailen...
Ik adviseerde TV, Wasmachine, Magnetron en Vaatwasser gelijk dezelfde te kopen, hoef je niets te leren... en ook de sloten... voordeur, achterdeur en berging , en dat is dan 3x4 of 12 sloten met 1 sleutel... alleen opleg matras, lakens en kleding maandelijks doorschuiven...
Komkommertijd schreef:
13 nov 2019 09:55
De Kringloop bejaarden mogen niet op 1 park zitten, maar over 4 gemeentes en zelfs verschillende provincies lijkt het elke maand andere huurder en dat mag...

Dit is binnen mazen van de wet, ze doen het al meerdere jaren, andere moesten wel weg!
Komkommertijd schreef:
13 nov 2019 13:07
Elke maand een andere huurder!

En je mag een vakantie woning 12 maanden soms verhuren.
De oplossing is bepaalde voorjaar leegstand eisen, maar dan gaan ze naar Spanje Overwinteren...
Daarom 1 park gewisseld.

Dat ze 3x 1 maand wonen en dan iemand anders komt mag blijkbaar wel.
De overige 9 maanden zitten er andere mensen en daar heb je niets mee te maken.

Ze zitten nu 3x 1 maand in eigen woning, en 9 maanden elders.
Juridisch dus leuk gedaan en omdat ze niet op 1 januari willen... 13e van elke maand gekozen omdat niemand rond die dag jarig was. Totaal 4x2= 8 ouderen die elke jaar 3x in België logeren!
En in de zomer maanden Juli/Aug liggen vaak kleinkinderen in het bijbehorende zwembaden... 1 zonder helaas...

Ze wonen dus op papier elders en hoeven niet aan te tonen hoelang ze daar zijn elk jaar.
Je mag dus 12x per jaar op vakantie en dat aansluitend is kan blijkbaar ook.

Maar hoe boeken 3echtparen nu hun wintersport in de Ardennen?
Tot nu toe hebben de 4 gemeentes geen bewijs gevonden en weten niets van elkaar onderling.

Er zijn dus 4 Camping gemeentes en 4 woon/registratie gemeentes dus 8 gemeentes die niet onderling samen werken!
Komkommer, kun je nog even wat toelichten?
Elke maand ergens anders, maar ook drie maanden thuis?
Drie maanden thuis en negen keer ergens anders, is twaalf keer per Jaar op andere plek?
Gaat het nu om vier ouderen, 4x2=8 ouderen, of toch drie echtparen?
En hoezo drie maanden thuis? De bedoeling van het plan was toch juist om permanent op een camping te wonen, zonder de hoge kosten van een eigen woning?

Het lijkt me echt een geweldig concept, maar ik begrijp het nog niet helemaal. Ik hoop dat je de onduidelijkheid kunt wegnemen, dan word ik mogelijk ook kringloop oudere.

Komkommertijd
Berichten: 5921
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Als je maand 1, 5 en 9 in huisje A woonde, 2,6, 10 in B,
3,7en 11 in C en 4, 8, 12 in D dan heb je elke maand een andere woning.

En door telkens in dezelfde volgorde doorschuiven, dan is het voor alle duidelijk.
Na 4 maanden begin je weer van voren af aan.... je mag er ook meer doen, bij 5 woningen word het geen 3x maar 2½ keer rond gaan... minder dus 3 woningen is opvallend, zij willen graag een 5e toevoegen want nu is elk jaar in Juli en Augustus voor kleinkinderen zelfde plek en oud & nieuw ook.... met 5 schuif je dus telkens op.

Verder hebben ze allen een kledingkast bij hun officiele adres bij kinderen voor Zomer/ winter wissel.
Je mag ook elke maand een ander huis bij Centerparks of Roompot huren maar dat is erg duur... en je moet maar afwachten hoe het is... hier is zelf schoonmaken en herstellen noodzaak en plicht.

Overal een zelfde TV, Wasmachine en Magnetron is wel zo makkelijk, en halve fles melk, voor de volgende en bloemen verzorgen en zo is nu ook binnen deze vaste groep geregeld.
Ze zijn eigenaar van 1 van deze en huur betalen hoeft niet, word verrekend.... in het begin is het veel onderling regelen maar na 5 jaren weten ze niet beter....


Welkom in de Verhuiskamer!

Nijogeth
Berichten: 9968
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Zijn er hier ook mensen die zich steeds meer gaan ergeren aan de gedachte dat wij mensen (voornamelijk Europa en de VS) precies weten hoe het hoort?

Dat begon al met het bepalen dat democratie en kapitalisme de enige juiste manieren zijn om een maatschappij te runnen. Dit hebben we willen doorvoeren door verschillende oorlogen in het buitenland te voeren. De gevolgen zijn gigantisch. Libië, Afghanistan, Syrië, Irak en Jemen zijn helemaal de weg kwijt, Iran is de bemoeienissen zat, net als Turkije. Ondertussen is het halve Midden-Oosten met elkaar in de clinch of is er in eigen land een gigantisch probleem. Dit heeft ook gevolgen voor de normale Nederlander, doordat er vele immigranten deze kant op komen, wat de woningkrapte niet echt weg werkt.

Dan wordt ineens bepaald dat het huidige klimaat behouden moet worden. De natuur doet al sinds het ontstaan van de aarde aan klimaatsverandering, maar nu is ineens besloten dat voor ons het ideale punt is bereikt en dit niet meer mag veranderen. Dit leidt tot allemaal dure maatregelen, welke waarschijnlijk helemaal geen effect gaan hebben. CO2 komt voor 94% gewoon uit de natuur, de andere 6% gaan we nu aanpakken. Dit heeft verder ook nog geleid tot allemaal impopulaire maatregelen onder de noemer van het klimaatakkoord, dat klimaatsverandering tegen wil gaan. Als er iets onnatuurlijk is.

En dan nu hebben we de stikstof crisis. Crisis is echter niet de juiste benaming, want er is niet echt een crisis. We hebben namelijk weer eens besloten dat de natuurgebieden en diersoorten, zoals ze nu zijn, ook zo moeten blijven. Evolutie, daar stoppen we mee, want dan veranderen er dingen en dat is eng.

Om een lang betoog kort te maken: waarom vertrouwen we er niet op dat de natuur zijn eigen ding doet en dat wij dat niet voor de natuur hoeven te bepalen?

Erthanax
Berichten: 9678
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Erthanax »

Je geeft niet echt antwoord op mijn vragen komkommer, maar je verhaal is duidelijk. Ik hoop dat die vier ouderen/acht ouderen/drie echtparen nog veel gezonde jaren hebben met hun maandelijkse campingwisseling, waarbij ze drie maanden gewoon thuis wonen en ook nog ingeschreven staan bij een kind dat de post openmaakt en doormailt. Goed verhaal!

Lady1234
Berichten: 27102
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Lady1234 »

En nu maar hopen dat iedereen zijn agenda goed bijhoudt, anders wordt het een zooitje.

witte angora
Berichten: 30760
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door witte angora »

Waarom niet iedere week van woning verwisselen? Dan valt het nog veel minder op. En dan liefst 52 woningen per groep of zo. Het grote voordeel is dat je hooguit een week ruzie met bepaalde buren hebt, daarna zie je ze toch nooit meer.

En als dat nou eens over de hele wereld zo zou gaan, zouden heel wat problemen opgelost zijn. Overigens: het wekelijkse verhuizen doe je net als vroeger met de bakfiets. Niet met een vervuilende, stikstofvermeerderende bus.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door kweenie »

Nijogeth schreef:
13 nov 2019 19:00
Dan wordt ineens bepaald dat het huidige klimaat behouden moet worden. De natuur doet al sinds het ontstaan van de aarde aan klimaatsverandering, maar nu is ineens besloten dat voor ons het ideale punt is bereikt en dit niet meer mag veranderen.
...
Evolutie, daar stoppen we mee, want dan veranderen er dingen en dat is eng.
Klimaatverandering is op zich ook helemaal geen probleem. Evolutie is ook niet eng. Het probleem is dat het klimaat zo snel verandert dat dieren en planten zich daar niet goed op kunnen aanpassen. Evolutie is een proces waar generaties overheen gaan, terwijl mede door menselijke acties het klimaat veel sneller verandert dan 'vroeger'. Daar valt niet tegenop te evolueren.

sjohie
Berichten: 11237
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door sjohie »

Nijogeth schreef:
13 nov 2019 19:00


En dan nu hebben we de stikstof crisis. Crisis is echter niet de juiste benaming, want er is niet echt een crisis. We hebben namelijk weer eens besloten dat de natuurgebieden en diersoorten, zoals ze nu zijn, ook zo moeten blijven. Evolutie, daar stoppen we mee, want dan veranderen er dingen en dat is eng.

De natuur kan de kunstmatige (lees: door mens versnelde) klimaatverandering niet bijhouden. Beter gezegd, het leefmilieu waarin wij als mens kunnen floreren, zal zonder harde ingrepen niet terug kunnen komen naar een evolutie-snelheid waarin de mens als soort zal kunnen blijven bestaan. Dat eist één van twee dingen, ofwel veranderen, ofwel accepteren dat de mens, en onze opgebouwde beschaving, vrij pijnlijk uit zal sterven, of de positie bovenaan de keten in zal moeten leveren aan een nieuw organisme wat beter bestand zal zijn tegen het dan ontstane milieu.

Maar goed, we leven in een rechtsstaat, met veel leuke, maar soms ook minder leuke dingen. Tenzij we ons degraderen tot bananenrepubliek waar geld/macht om wetten heen kunnen gaan, zullen we dus wat moeten met deze uitspraak van de hoogste rechter. Remkes vatte het mooi samen, "niet alles kan meer" is waar het op neer komt. We zullen harde keuzes moeten maken.

Los daarvan, is het eigenlijk van de zotte dat de grote meerderheid van ons gefokte vlees naar het buitenland gaat, en ~50% van de melk. Dat laatste dan als kaas, en belachelijk veel babymelkpoeder naar China.

Erthanax
Berichten: 9678
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Erthanax »

En er wórden ook harde keuzes gemaakt. Keihard zelfs. HONDERD KILOMETER PER UUR! Overdag dan. Na zeven uur 's avonds mogen we gelukkig weer "lekker doorrijden".

Obelix1
Berichten: 768
Lid geworden op: 23 apr 2019 17:59
Locatie: Africa

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Obelix1 »

Je kan je beter afvragen wat gaat er nog wel goed dan?, niet alleen in Nederland maar ook Europa.
Ook de natuur in Africa kan het verandering proces niet bijhouden, uitgedroogde vlakten waardoor olifanten verkast moeten worden naar andere gebieden. En dat zelfs langzamer dan 100 km/h.

Harde keuze`s die 100km/h beperking, wow erg straf hoor. Hoe kan je in de file nou die snelheid halen? Bouwprojecten...hoeveel liggen er stil, hoeveel bedrijven moeten hun reserve`s aanspreken, zelfstandige werknemers geen opdrachten etc, etc.

Woningnood, kan je het begrijpen? Boeren met hun vee, tja die beesten laten wel eens een poeppie. Wie wil er nu nog boer zijn?

Dan de negatieve rente die doorzet, ABNAMRO zegt onder de 100d niks te doen, dus met deze uitspraak laat het zich niet lang meer op zich wachten. Pensioenen die in elkaar storten, immers het wordt moeilijker om geld te renderen.

Als je echt keihard wilt snoeien en hard wilt optreden, alleen woon werkverkeer met de auto. De rest op de bakfiets! Wie heeft het lef, Dhr. Rutte?

witte angora
Berichten: 30760
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door witte angora »

Obelix1 schreef:
14 nov 2019 10:20
Harde keuze`s die 100km/h beperking, wow erg straf hoor. Hoe kan je in de file nou die snelheid halen?
Nou inderdaad. Gisteren was ik wat later vertrokken dan anders, moest over de A12. Met 100 per uur was ik nog sneller dan dat ik eerder weg zou gaan en op een stuk van een kilometer of 30 een keer of 4 in de file sta omdat teveel mensen gewoon niet fatsoenlijk kunnen rijden (lees: anticiperen en rekening houden met het verkeer in het algemeen).

Overigens reden veel mensen gisteren sowieso ineens veel rustiger. Weinig met 130+, de meesten zaten tussen de 100 en 120. Ik krijg toch wel het idee dat veel mensen zich erbij neer hebben gelegd. Voor mijn gevoel is er een meerderheid die het eigenlijk best wel fijn vind dat het straks wat rustiger gaat, en dat de aso's en cowboy's aanzienlijk beperkt worden.

witte angora
Berichten: 30760
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door witte angora »

breien schreef:
14 nov 2019 10:51
Waarom alleen woon-werkverkeer. Men heeft voor het woon-werkverkeer vaak echt wel alternatieven voor de auto.
Zoals? De trein? Die is nu al bomvol tijdens de spits, en met de huidige groei kan er rond 2027 niks meer bij.

Het enige echte alternatief is en blijft dat mensen dichter bij het werk gaan wonen, of dat veel bedrijven de randstad uittrekken, naar plaatsen waar voldoende personeel is dat nu nog lange afstanden moet rijden. Maar beide mogelijkheden zullen wel een utopie blijven.
Al zou een aantal grote bedrijven maar de Flevopolders induiken. Je krijgt dan al heel snel een heel ander verkeersbeeld.

sjohie
Berichten: 11237
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door sjohie »

Erthanax schreef:
14 nov 2019 09:34
En er wórden ook harde keuzes gemaakt. Keihard zelfs. HONDERD KILOMETER PER UUR! Overdag dan. Na zeven uur 's avonds mogen we gelukkig weer "lekker doorrijden".
Dit is nog maar een beginnetje, wat dit aan stikstof winst oplevert, is net genoeg om de al geplande projecten vlot te kunnen trekken voor dit jaar, maar niet meer dan dat. De structurele oplossingen moeten bij de industrie en agrarische sector wegkomen, en daar is nog niet zoveel over gezegd.

Erthanax
Berichten: 9678
Lid geworden op: 19 jan 2018 19:57

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Erthanax »

Als zo'n halfzachte flutmaatregel al met zo veel bombarie wordt omgeven, alsof "het land" dan wel "de burger" een ontzagwekkend offer moet brengen, dan houd ik mijn hart vast.

Van die 100 km/h ondervindt werkelijk niemand enig serieus nadeel, ook niet als het 's nachts zou gelden.

Halveren van de veestapel is misschien wel nodig, maar dát heeft een enorme invloed op de boeren, de verwerkende industrie, transportsector, toeleveranciers (machines, installaties) en de betalingsbalans. Dan kun je met recht spreken over pijnlijke keuzes.

Komkommertijd
Berichten: 5921
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

Laatste Nieuws Kringloop Ouderen; Omdat 1 park nu geen maand maar 4 weken heeft ruilen ze nu op Woensdag, de Maandag en Vrijdag is het druk met normale week/weekend huurders die ook op de parken zitten, dus nu 13x per jaar verhuizen! Ze schuiven dus elk jaar 1 week op!

Dit omdat 1 park als maximaal verhuren aan 1 persoon 4 weken rekende.... moeten ze allen mee gaan.

Iedereen van de groep is eigenaar 1 huis en huurde telkens ook een van de 3 anderen... en zo hebben we 4 echtparen die als wanbetalers hun huizen huren en verhuren!

Wel was er een discussie over; Huis waarde, Energie en Water verbruik en ook nog Park kosten.
Nu worden alle kosten op 1 hoop gedaan en verrekend, gewoon ieder 25% dan maar... want maandelijks noteren en uitrekenen zien ze tegen op. Ook de kosten Kavel TV & Internet zijn per park anders dus die gaan ook op die grote hoop.

Het probleem is 6 november, 4 december... 1 januari en 29 januari... en die 1 januari, gaan ze nu eerder of overtreden ze het eenmalig?

Ik weet van deze groep omdat er verre familie bij zit, maar er zijn meerdere die iets gelijkwaardig doen.
Ook een groep die op 5 parken van begin januari tot Krokus vakantie weg moesten en alle 5 in Spanje overwinteren...
Maar daar weet ik weinig van.

Nijogeth
Berichten: 9968
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Het is nog niet echt bewezen wat de daadwerkelijke impact van de menselijke uitstoot is en dat is in mijn ogen dus het grote probleem. Er is nog steeds niemand geweest die kan onderbouwen dat de aarde in 150 jaar anderhalve graad warmer is geworden en dat daar 1 graad van door de mens komt, om maar iets te zeggen. Het is nog allemaal zo vrijblijvend. Het zegt eigenlijk al genoeg dat de meeste grote landen eigenlijk van dat hele klimaatpact af willen, omdat de effecten te weinig te voorspellen zijn en de gevolgen voor de burger en economie zo groot.

Mij krijg je niet overtuigd met aannames. In het verleden zijn er wel vaker kortere periodes geweest met nog grotere temperatuurstijgingen of dalingen. En ook die zijn we doorgekomen.

In mijn ogen, als we dan toch maatregelen willen nemen, dan moeten we eens gaan kijken naar de redenen van bijvoorbeeld het teveel aan CO2 en deze aanpakken. En laat de reden daar voor nou net ontbossing zijn, dus misschien moeten we eens wat meer gaan nadenken over ruimte te creëren om extreem veel bomen te planten.

Dus de levenskwaliteit behouden, maar bijvoorbeeld de levensverwachting inperken, door de zorg van levensverlengend naar genezend te brengen. De pil van Drion was een mooie stap geweest. Waarom zouden we immers altijd maar ouder moeten worden, dat heeft tot een idiote bevolkingsgroei geleid wereldwijd en daardoor tot de meeste problemen.

Wat ik wil zeggen is dat er op basis van aannames halve maatregelen worden genomen op lokale basis voor problemen die alleen wereldwijd zijn op te lossen. Overbevolking, ontbossing, klimaatverandering, teveel CO2, teveel stikstof, allemaal voorbeelden van dingen die we als Nederland zijnde niet op kunnen lossen, maar waar wij Nederlanders wel de gevolgen als zo ongeveer de enige op ons bord krijgen. En dat is eigenlijk best een idiote gedachte, maar het gevolg van het feit dat de politiek veel te veel met anderen rekening houdt, terwijl het enige land dat zij vertegenwoordigen Nederland is en dat zij voor Nederland hun best moeten doen.

witte angora
Berichten: 30760
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Huiskamer

Ongelezen bericht door witte angora »

Het is wel een idee, breien. En dan zo de hele wereld over... :D

Plaats reactie