Met uitkering geen huurwoning

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Strikwerda
Berichten: 2
Lid geworden op: 29 jun 2020 11:38

Met uitkering geen huurwoning

Ongelezen bericht door Strikwerda » 29 jun 2020 11:45

Door omstandigheden ben ik op zoek naar een andere woning, gezien de hoogte van mijn uitkering in de vrije sector. Ben nu al meerdere malen met Makelaars in contact gekomen die mij weigeren alleen op grond van het feit dat ik een uitkering heb, zonder te kijken of ik aan de overige voorwaarden voldoe, zoals de inkomenseis. Iemand met een inkomen uit loondienst komt wel in aanmerking voor een huurwoning bij een makelaar, terwijl een dienstverband ook helemaal geen garantie biedt dat dit in de toekomst blijft bestaan.
Een werkgever kan ook failliet gaan, of je neemt zelf ontslag, noem maar op.
Ik vind dit een vorm van ongelijke behandeling en ik zou graag willen horen of andere mensen een soortgelijke ervaring hebben.

berndv
Berichten: 8428
Lid geworden op: 29 dec 2005 11:10

Re: Met uitkering geen huurwoning

Ongelezen bericht door berndv » 29 jun 2020 13:02

Strikwerda schreef:
29 jun 2020 11:45
Ik vind dit een vorm van ongelijke behandeling en ik zou graag willen horen of andere mensen een soortgelijke ervaring hebben.
hoezo is het ongelijke behandeling? Iemand met loon uit loondienst is toch niet hetzelfde als iemand met inkomen uit uitkering? Als iemand anders met een uitkering van een gelijke hoogte wel diezelfde woning bij diezelfde verhuurder krijgt, dan is er sprake van ongelijke behandeling. Om te spreken van ongelijke behandeling, moet het wel over gelijke situaties gaan.

Daarbij is het de vrije sector, als men geen zaken met u wil doen, dan is dat hun goed-recht. Ze mogen zelf weten met wie ze in zee gaan en met wie niet.

scontra
Berichten: 2339
Lid geworden op: 27 mar 2014 17:34

Re: Met uitkering geen huurwoning

Ongelezen bericht door scontra » 29 jun 2020 13:15

Strikwerda schreef:
29 jun 2020 11:45
Door omstandigheden ben ik op zoek naar een andere woning, gezien de hoogte van mijn uitkering in de vrije sector. Ben nu al meerdere malen met Makelaars in contact gekomen die mij weigeren alleen op grond van het feit dat ik een uitkering heb
Een uitkering wordt niet gezien als een inkomen uit arbeid.
Bij een uitkering staat meestentijds niet vast voor hoelang die uitkering wordt uitgekeerd en/of die uitkering op termijn niet zal dalen of beëindigd zal/kan worden.

Verhuurders kiezen voor een bepaalde inkomenszekerheid (voor wat het waard is) en die zekerheid is voor hen bij een uitkering moeilijk of zelfs in het geheel niet te bepalen.

Bob Schurkjens
Berichten: 7647
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Met uitkering geen huurwoning

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens » 29 jun 2020 13:21

Kunt u geen vrijesectorwoning van een woningcorporatie huren? Die stellen wellicht minder strenge eisen. Op www.woningnet.nl staan ze.

Plaats reactie