LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Lease Assets Backed Securities BV

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door Janneke52 » 23 feb 2005 08:55

Stuur het naar Piet.

Okerene
Berichten: 529
Lid geworden op: 08 apr 2004 16:40

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door Okerene » 23 feb 2005 09:46

HET FUNDAMENT VAN DE LEASECONTRACTEN ONDERUIT

Het is zeker goed dat met grotere professionaliteit naar het fundament van alle leasecontracten wordt gekeken. De (voor)financiering. Het wel/niet echt aankopen van de "onderliggende waarden = aandelen" aankopen. De constucties en soort opties die er bij zijn afgesloten. Mogelijk "synthetische aandelen". Ter financiering en/of securitisatie de leasecontracten doorverkopen die inmiddels weer zijn teruggekocht(alle?) door Dexia is nu door vereende krachten boven water gekomen. Wat staat ons nog meer te wachten. Het Pcw-rapport geeft aanwijzingen hoe volgens de interne accountant en interne aantekeningen de aankopen zouden zijn verricht. De rechter in Arnhem zet daar vraagtekens bij en wil terecht daadwerkelijk bewijs zien . Dat de overige rechters niet staan te springen deze "maatschappelijke onrust" te honoreren in de rechtzaken geeft wel te denken. Het lijkt een politieke aangelegenheid. Het OM moet ingrijpen volgens mij. het is te gek voor woorden dat wij als "leken" dit moeten aankaarten. Toch gaan wij door met wroeten. Piet van mij mag je iets op touw zetten voor verder gedegen onderzoek en wereldkundig maken. Jij hebt jouw contacten. Wellicht wacht je nog op de uitspraak Arnhem in deze. Mogelijk zitten we ook het OM in het vaarwater en is het te vroeg. Zie maar. Ik weet de consequenties zijn groots.

Okerene :wink:

willy59
Berichten: 432
Lid geworden op: 05 feb 2004 17:49

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door willy59 » 23 feb 2005 10:00

We blijven zoeken en spitten

Als iemand nog adviezen heeft waar en welk bedrijf nog meer zet het op de site of mail het naar Piet dan krijg ik ze wel en ik ga wel zoeken.

willy

painter
Berichten: 383
Lid geworden op: 31 dec 2003 11:58

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door painter » 23 feb 2005 22:13

up

painter
Berichten: 383
Lid geworden op: 31 dec 2003 11:58

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door painter » 24 feb 2005 16:08

We moeten dit bericht niet weg laten gaan, want eigenlijk moet dit naar de krant

Manana
Berichten: 20
Lid geworden op: 30 mar 2004 19:00

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door Manana » 25 feb 2005 19:16

Ik heb even wat gezocht op internet. In totaal heeft Legio Lease minimaal vijf keer een securitisatie-transactie gedaan:

In oktober 1997 via Lease Assets Backed Securities I B.V. voor 182 miljoen euro;
In mei 1998 via Lease Assets Backed Securities II B.V. voor 545 miljoen euro;
In augustus 1999 via Lease Assets Backed Securities III B.V. voor 335 miljoen euro;
In juli 2000 via Lease Assets Backed Notes B.V. voor 788 miljoen euro;
In november 2000 via Lease Assets Backed Notes II B.V. voor 509 miljoen euro.

Bron: De Nederlandsche Bank; enquete naar securitisatie transacties in Nederland in de periode 1996 - 2001.

Nogmaals, het gaat hier om transacties waarbij Legio/Labouchere/Dexia de lease contracten van haar balans afhaalde door ze te verkopen aan derde partijen. Die derde partijen zijn weliswaar door Legio/Labouchere/Dexia opgezette vennootschappen, maar zij staan los van de bank. De vennootschappen financieren de aankoop van de leasecontracten met de uitgifte van obligaties, die door professionele investeerdeers worden gekocht. Ik heb bijvoorbeeld op het net gevonden dat het Oostenrijkse Kepler Ethik Renten Fonds voor zo'n 500.000 euro aan zulke obligaties in haar portefeuille had (bron jaarverslag Kepler 2003). Bijzonder is dat dit fonds, zoals de naam al aangeeft, beoogt ethisch verantwoorde investeringen te maken. Als ze eens hadden geweten.....


Opmerkelijk is dat tussen juli 2000 en november 2000 er door Legio Lease dus nog voor ruim 500 miljoen aan WV3D contracten verkocht is, terwijl de internet-boom gebarsten en de koersen aan het dalen waren. Dat geeft nog eens aan wat een enorme verkoopinspanning is geleverd, waarbij dus naar blijkt een aantal wettelijke grenzen zijn overschreden.

painter
Berichten: 383
Lid geworden op: 31 dec 2003 11:58

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door painter » 25 feb 2005 19:21

Er word nu onderzoek gedaan door een iemand die zich specialist in deze materie kan noemen, in opdracht van een advocaat, een goede zaak dus dat er weer word gezocht naar nog meer misstanden van dexia.
En ik weet dit uit zeer goede bronvr gr

Okerene
Berichten: 529
Lid geworden op: 08 apr 2004 16:40

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door Okerene » 25 feb 2005 19:38

VOORTGANGSPROCEDURE AANDELENLEASECONTRACT (WV3D)

Aanmeldformulier
Op grond van een aanmeldformulier zou Legio-Lease (op de eerste donderdag) na ontvangst hiervan een afgesproken aantal aandelen (de eerste tranche) en specifiek genoemde fondsen op de Amsterdamse beurs (AEX) voor de klant moeten aankopen. Inclusief het aantal benodigde opties om de aandelen van de tweede en derde tranche in het tweede respectievelijk derde jaar te kunnen kopen.

Bewaardepot
De aantallen, koersen en totale aankoopprijs lagen daarmee al vast. Deze moeten feitelijk dan ook al in een bewaardepot van Bank Labouchere op naam van de klant zijn komen te staan. De vraag moet nu beantwoord worden of dit zo is gebeurd. In de begeleidende brief bij het contract werd meestal aangegeven:

"..Op [datum] hebben we voor voor u op de Amsterdam Exchanges voor [bedrag] aandelen [fondsen] aangekocht. Volgend jaar doen we dat opnieuw en over twee jaar voor de derde keer." [dat dit op basis van otc-opties gaat wordt hier niet vermeld]

Hiermee wordt in ieder geval aangegeven dat de aandelen voor de klant al gekocht en afgeleverd zijn en worden volgens de condities die in het contract omschreven stonden.

Bulkaankopen niet volgens afspraak
Volgens het Pwc-rapport van de acoountant van Dexia werden echter vooraf voor meerdere contracten tegelijkertijd alle benodigde aandelen per fonds op grond van ervaringscijfers aangekocht en in een administratie van de bank genoteerd. Zogezegd de aandelen per bulkaankoop WV3D-TOO voor ALLE DRIE de toekomstige leveringen van al die contracten.. De Arnhemse rechter wil weten of de bulkorder ook daadwerkelijk is verwerkt door Amsterdam Exchanges N.V., thans Euronext Amsterdam, de houder van de effectenbeurs.

Na aankoop pas contract
Hierna, de dag na aankoop, werd pas het contract met de daarin vermelde gerealiseerde aantallen en koersen per fonds ter ondertekening aangeboden. Na het terugontvangen getekende contract [binnen 5 dagen] zou volgens Dexia ook het moment zijn aangebroken dat de aangekochte aandelen in het bewaardepot van de bank op naam van de klant zouden zijn bijgeschreven. Is dit op de juiste wijze gedaan?

Is bijschrijving in girodepot regulier verlopen?
De rechter wil nu bewijs dat de bijschrijving van de op grond van deze bulkorder verkregen aandelen in het girodepot dat DSS [Dexia Securities Services N.V.] aanhoudt bij Euroclear Nederland, is verwerkt door Euroclear en dat zij [Dexia] terstond na de bijschrijving van de aandelen in het verzameldepot een kennisgeving aan [gedaagde] heeft gezonden, zoals art. 25 lid 1 Wge dwingend voorschrijft. [Het lijkt mij verstandig dat de rechter ook bewijs vraagt van de tweede en derde aflevering en bijschrijving in respectievelijk het tweede en derde jaar]. Ook uw advocaat zal dit moeten weten en aankaarten.

Wet giraal effectenverkeer
"Artikel 25 lid 1. Een aangesloten instelling is verplicht van een door haar verrichte bijschrijving terstond een kennisgeving te zenden aan degene op wiens naam de bijschrijving heeft plaatsgevonden."

Jaaropgave voor belastingaangifte
Na ontvangst van het ondertekende contract werd de automatische betalingsregeling in werking gesteld. Hetzij bij vooruitbetaling ineens of per maandbedrag. Dexia laat weten pas op dit moment een administratie van de aankopen voor de klant op naam bijgehouden te hebben en één keer per jaar een overzicht op de jaaropgave aan de klant verzonden te hebben. Hiermee heeft zij zich niet gehouden aan de verplichte directe melding en nauwkeurige omschrijving ervan. De Jaaropgave is zoals men zelf zegt alleen bedoeld voor een eventuele belastingaangifte.

Geen verplichting tot verkoop
Bij afloop en na betaling van alles wat men contractueel verschuldigd is kunnen de aandelen vanuit het depot van de bank uitgeleverd worden of na opdracht verrekend met de restsom. Ook kan men anders dan vooraf beloofd "altijd", het contract voor maximaal 3 jaar verlengen.

Ter wille van het overzicht heb ik me beperkt tot deze eenvoudige procesgangomschrijving. Dat men bijvoorbeeld wel of geen dividend ontving en bewijsvoering hiervan heb ik momenteel achterwege gelaten. Wij wachten vol spanning op de uitspraak van de rechter uit Arnhem of de bank zich aan de voorgeschreven regels heeft gehouden.

Okerene :wink:

Manana, Ik denk dat ik namens iedereen jouw wel mag bedanken voor jouw zoekwerk en uitleg. Jouw gegevens hebben precies aangetoond dat wat ik zelf ook al met anderen heb kunnen vaststellen dat men willens en wetens hun produkt in een zeer gevaarlijke periode aan de man heeft gebracht. Dit is tevens bijzonder goede informatie voor advocaten. Erg bedankt!

willy59
Berichten: 432
Lid geworden op: 05 feb 2004 17:49

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door willy59 » 25 feb 2005 20:34

Manana

bedankt voor je onderzoek.
Krijg steeds meer honger naar meer.
ik krijg die nare smaak namelijk niet uit mijn mond.
Ben benieuwd naar het vervolg
mijn vraag is zijn deze gegevens o.a uit de jaarrekening 2000.
Alvast bedankt voor deze informatie.

willy

dejongh1
Berichten: 589
Lid geworden op: 18 okt 2003 13:23

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door dejongh1 » 26 feb 2005 10:24

Beste Willem S,
Ik hoop dat je deze gegevens aangetekend naar Schonewille(SLV) en
Tros Radar hebt verzonden.In ieder geval kan die sul Schonewille niet
bij de onderhandelingen zeggen dat hij hier niets van afwist.Gek dat
Tros Radar ook helemaal niets met deze gegevens doet.Waarom
behandelt Tros Radar deze en andere gegevens, die ze hier gratis
van de website af kan halen,niet in haar programma.
Geloof mij maar we worden ook door Tros Radar genaaid!
Tros Radar heeft heel veel goede berichten van mij verwijderd,vooral
de berichten met een politiek tintje.
Zoveel voor vrijheid van meningsuiting.Als het de politici in Den Haag
slecht uitkomt ,word je hier van de website verwijderd.

painter
Berichten: 383
Lid geworden op: 31 dec 2003 11:58

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door painter » 26 feb 2005 10:42

Hoe is het trouwens mogelijk dat de aandelen zo erg kelderden als er zoveel aandelen gekocht zijn door dexia, je zou denken dat de koersen een beetje hetzelfde blijven na aankoop van een paar miljard aan effecten of zouden ze de "aandelen niet hebben gekocht"

justice man 007
Berichten: 1484
Lid geworden op: 21 mar 2004 20:41

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door justice man 007 » 26 feb 2005 10:49

Beste Painter,

Op de eerste plaats is het hoogstens onzeker nog of Dexia wel alle aandelen heeft gekocht en ook gedurende van de looptijd in eigen beheer heeft gehad (op naam van de cliënt).

Daarbij maken aankopen door particuliere beleggers slechts een puntje uit van de beweging van de aandelenkoersen op de beurs.
De invloed van institutionele beleggers is vele male groter, en heeft dus ook veel meer invloed op de beurskoersen!

m.v.g. justice man

(tip:reageer a.u.b. niet meer op berichten van Inzagirl./bosvarianten en avondrood, deze mensen hebben géén enkele toegevoegde waarde, ze veroorzaken alleen maar ergernis, zwijg ze dood!)

trudy
Berichten: 1568
Lid geworden op: 10 okt 2003 15:44

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door trudy » 26 feb 2005 10:53

Stichting Leaseverlies heeft nu bijna - 100.000 - aanmeldingen.

Wat was het inschrijfgeld? € 40,00 ? Ik weet het niet meer, misschien iets meer? € 45,00 ?

Maar goed, hoe dan ook, 100.000 x € 40,00 = € 4.000.000,--.

Maak van die 4 een 3, want niet iedere geïnteresseerde heeft misschien betaald, dan blijft er nog een leuk bedragje over.

Wat is er met dit geld gedaan? Eén procedure over één advertentie, die ze dan ook verloren. Een website die slechts af en toe wordt bijgewerkt. De nieuwste ontwikkelingen moet je nog steeds van het Trosradar forum afhalen of van PAL of Payback. Mails met vragen worden niet beantwoord.

Door de laatste berichten in de kranten, waar wordt vermeld dat Duisenberg met de banken en de SLV (grootste belangenvereniging staat er) om de tafel gaan zitten, krijgt SLV heel veel reclame en komen er iedere dag weer massa's leden bij, die denken door deze stichting geholpen te worden.

Moet men geen verantwoording afleggen voor dit geld? Maar ik had al begrepen dat het "salaris" van één jurist die voor de stichting werkt per dag een aardig bedrag is. Dacht iets van € 1.500,-- per dag, maar weet dit niet zeker. Dat loopt natuurlijk wel op met de tijd.

Wat zouden PAL en Payback veel kunnen doen met zoveel geld.

painter
Berichten: 383
Lid geworden op: 31 dec 2003 11:58

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door painter » 26 feb 2005 10:55

Een belegging van een particulier zal ook weinig uitmaken maar we zijn met zoveel geweest, als ze inderdaad de aandelen gekocht hebben op naam en als het ooit tot een einde komt dan moeten de koersen ook wel een stukje dalen of heb ik het mis

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door Willems » 26 feb 2005 22:06

Snoeren,
Het lijkt mij niet verstandig een etterhond zijn gang te laten gang, dat is geen oplossing. Het moét afgeschoten worden, anders blijft het duren!
Door de jaren heen ben ik wijs geworden en tel van één tot tien. Tien jaar terug had ik hem allang naar zijn godverd gelokt, wat de gevolgen ook moge zijn. Mijn vrouw heeft een hersenbloeding gehad en is afhankelijk van mij en dat is mijn probleem samen met die lease affaire!!

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door pluutje » 26 feb 2005 23:13

Willems,

Ik vermoed dat 't ventje vroeger op school gepest werd en hier anoniem zijn gram komt halen!

Gewoon het ''heen en weer laten krijgen''!
Hij valt wel een keer door de mand.

Groeten.

Willems
Berichten: 1979
Lid geworden op: 27 jan 2004 17:58

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door Willems » 26 feb 2005 23:51

Pluutje, dat hoop ik. Hij heeft nu een gewoonte van gemaakt zodra ik hier op het forum kom om gelijk met zeer rare dingen naar mijn hoofd te smijten, vermoedelijk wordt hij goed hiervoor betaald. Ik voel mij bestolen door Dexia ik mag toch voor mijn rechten opkomen. Indien hij meent mij te blijven beledigen loopt het absoluut verkeerd. Van de week had hij weer geprobeerd te e-mailen ik heb het direct aan de politie gemeld via de provider werd hij geblokkeerd. Ik doe dit met geduld voor mijn vrouw maar er zijn grenzen. Voor hem is het maar een spelletje maar god waak over mij als hij weet wat ik in staat ben!!

ad snoeren
Berichten: 2987
Lid geworden op: 06 jan 2004 21:38

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door ad snoeren » 27 feb 2005 03:12

Heer Willems

Als je jezelf zo laat opjutten door dit soort minkukels, ga je voorbij aan waar het werkelijk om gaat. Jij zorgt voor je vrouw omdat dat jullie gewoon is overkomen.
Laat je leven wat al moeilijk genoeg is, dan niet nog eens door zo'n minkukel beïnvloeden Cq verpesten.
Jij weet waar je voor staat, laat het gewoon de rambam krijgen, en probeer iets van je leven te maken samen met je vrouw.
Ik wens je alle goeds toe.

liefs Ad

pluutje
Berichten: 2669
Lid geworden op: 04 aug 2004 00:01

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door pluutje » 27 feb 2005 11:39

Beste Heren Willems en Snoeren,

Een eenvouwdige manier om van dat getreiter af te komen is consequent blijven negeren!
Blijven negeren dus!

Voor die persoon is genegeerd worden ''zeer onprettig''!

Willems, Veel sterkte met je vrouw! Kan me je problemen goed voorstellen omdat ik in een andere maar vergelijkbare situatie verkeer! Mijn vrouw heeft een langzaam voortschrijdende ongeneeslijke ziekte!

Voor beiden veel succes met wat jullie verder ondernemen!

Groeten,

Anton

impact
Berichten: 2157
Lid geworden op: 04 jul 2004 17:04

Re: Lease Assets Backed Securities BV

Ongelezen bericht door impact » 27 feb 2005 12:22

Willems en Ad Snoeren, hoe meer jullie worden aangevallen en beledigd door het tuig, des te vaster ben ik er van overtuigd dat jullie gelijk hebben. Laat je alsjeblieft niet ontmoedigen en blijf doorgaan!

Gesloten