LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] e-learning bij NCOI

Problemen met jouw opleiding of ervaringen? Bespreek ze hier.
lenin24
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 okt 2007 20:20

e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door lenin24 »

Let op als je bij de NCOI via e-learning een studie gaat volgen. Probleem is dat men zegt dat je elke dag van het jaar kunt beginnen met de studie. Lijkt heel gunstig maar realiseer je wel dat de examendata WEL vastliggen. De vreemde situatie kan ontstaan dat je 3 weken na start van de studie al opgeroepen wordt voor je examen. Omdat nu eenmaal op dat moment dat examen plaats vindt, zegt men dan. Heel vreemd.
En als je dat examen dan weigert (wat heel logisch is na 3 weken studeren) krijg je als alternatief dat je na 8 maanden alsnog je examen mag doen. Maar bij de NCOI zien ze dat dan gelijk als je herexamen ??? Heel vervelend als je net een kleine 3000 euro voor je studie hebt betaald!

Evilice

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door Evilice »

Helaas zoals ik momenteel erg vaak zeg... de organisatie van NCOI is bar en bar slecht. Ze weten zelf niet waar ze mee bezig zijn.
En als je klachten hebt dan geeft niemand thuis. Al met al gaat er meer energie zitten in het achter de zaken aan zitten dan in de studie zelf.
Uiteindelijk kosten hun fouten jou altijd tijd en geld.

Ik raad NCOI dan ook ten zeerste af

jokiepokie
Berichten: 36
Lid geworden op: 18 jan 2007 08:53

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door jokiepokie »

ik ben het niet helemaal met je eens.

ik doe een zaterdagopleiding directiesecretaresse bij de NCOI en ik ben erg positief over de inhoud van deze cursus. een goede docent, heb ik dieook echt wat toevoegd aan het lesmateriaal. ik heb er echt wat aan in de praktijk.

Het duurt alleen wel lang voor dat je een antwoord krijgt op je email of telefoontje... maar ja dat neem ik maar voor lief

bjovh
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 jan 2008 20:31

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door bjovh »

Hallo jokiepokie (en anderen uiteraard :D )

Ik start in april met een post-bachelor opleiding bij de NCOI. Ook ik ga een zaterdagvariant volgen.

De eerste 4 data van bijeenkomsten heb ik reeds doorgekregen, ze konden me echter niet vertellen wanneer het examen van deze eerste module plaats gaat vinden. Ook konden ze niet aangeven hoe dit normaliter gaat (op de hogeschool b.v. was het gebruikelijk dat je na de laatste les 2 weken "vrij" had om te studeren). Omdat mijn vakantie al geboekt was voordat ik (via m'n werk) deze opleiding kon gaan volgen, wil ik wel graag weten wanneer het examen zal zijn. Wellicht dat jij me (uit ervaring) kan vertellen hoe dit bij het NCOI gaat (is het examen b.v. direct in de week na de laatste les of zit er inderdaad een tijdje tussen of wisselt dat en is er dus geen zinnig woord over te zeggen :D :D ).

Alvast bedankt!

jokiepokie
Berichten: 36
Lid geworden op: 18 jan 2007 08:53

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door jokiepokie »

Ik heb net vorige week zaterdag mijn laatste les van de module gehad. volgende week zaterdag is het weer examendag van de NCOI.. er zit dus 2 weken tussen.

Volgens mij worden op 1 zaterdag alle examens van de diverse opleidingen afgenomen.. vorige keer was het namelijk ook lekker druk (examenhal van max. 1500 mensen)..

het volgende examen heb ik op 19 april (voorlopige datum) en dan nog eentje op 21 juni (voorlopige datum)

wassmo
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 feb 2008 13:13

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door wassmo »

Ik volg een HBO opleiding in de e-learning variant bij de NCOI. Het is werkelijk bar en boos.
De boeken die je bij NCOI studies krijgt (ik heb een aantal mensen gesproken die dezelfde ervaring hebben) zijn oud. Daardoor kost het de NCOI minder, maar krijg jij (ver)oude(rde) informatie. De readers zijn aan elkaar geplakt en geknipt.
De opdrachten zijn niet toegespitst op de digitale studievariant.
De docent geeft niet thuis bij vragen en opmerkingen.
Huiswerkopdrachten worden sowieso niet nagekeken, dat moet je zelf doen nadat er een antwoordendocument is geuploaded door de docent.
Helaas kijkt mijn docent pas je werk na als hij daar zin in heeft en stapelt het niet nagekeken werk zich op.
Een telefoontje aan de NCOI levert de belofte op dat ik hierover wordt teruggebeld, want ' dit kan niet zo' . Maar dit telefoontje moet ik , weken na dato, nog steeds krijgen.
Communicatie met de NCOI is het grootste probleem. Zij zijn een uit hun krachten gegroeid opleidingsinstituut dat vooral bezig is met het binnenhalen van nieuwe studenten en lijken kwaliteit niet hoog in het vaandel te hebben.

Zijn er nog mensen die na het lezen van dit soort waarschuwingen van ervaringsdeskundigen toch met NCOI in zee willen? Die zeggen ' ik neem slechte communicatie voor lief'? Die het zien als een opleiding zonder begeleiding en zonder communicatie en daar vrede mee hebben?
Ik wens ze veel succes!

jokiepokie
Berichten: 36
Lid geworden op: 18 jan 2007 08:53

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door jokiepokie »

ik heb juist positieve ervaringen met de NCOI. Het is idd zo dat als je de NCOI zelf belt, je niet thuis krijgt.

Maar gelukkig heb ik een goede docent, die openstaat voor vragen en die je ook kunt mailen, dan krijg je ook antwoord.
Mijn docent vult echt wat aan op het studiemateriaal, veel praktische oefeningen, persoonlijke ervaringen etc.

Ik volg de zaterdag variant van MHBO directiesecretaresse, het lesmateriaal is een klapper waar alles instaat voor de module. dit is geen veroudertr materiaal.

wassmo
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 feb 2008 13:13

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door wassmo »

De kwaliteit van een opleiding zou niet grotendeels afhankelijk moeten zijn van de kwaliteit of het enthousiasme van een docent. Het instituut is verantwoordelijk en hoort bij klachten of op- en aanmerkingen in te grijpen. Ik kan als student niet de docent ertoe bewegen te doen waarvoor hij betaald wordt. Mijn kritiek blijft dus onverminderd, ook al ben ik blij voor jou persoonlijk dat jij jouw opleiding wel als goed ervaart en een gemotiveerde docent treft.

Goudappeltje
Berichten: 26
Lid geworden op: 30 mei 2007 09:41

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door Goudappeltje »

Al een paar weken ben ik bezig om contact te hebben met NCOI.

Ik wil namelijk de cursus HBO Digitale Communicatie doen.

Wat ik sowieso al irritant vond was het volgende:

Ik ging naar de site, ik vind een leuke opleiding en vraag vervolgens meer informatie aan. Na een week kreeg ik een heel pakket wat door de postbode naar boven gebracht moest worden en dat bleek van NCOI te zijn. 3 dikke bundels aan info over alle opleidingen dus.
Toen ik de mijne zocht zag ik dezelfde minimale informatie. Het was exact hetzelfde als op de site...Inhoudelijk was het niet.

Er staat een stukje bij over websites bouwen. Wilde ik sowieso al gaan doen. Bij LOI kun je certificaten krijgen dus ik wilde weten of je dat bij NCOI ook krijgt én hoe diep ze op de stof ingaan. Kijk, ik kan wel een simpele website in elkaar flansen, maar met Java ben ik nog niet goed bekend.

Daarom belde ik al 3 weken lang een paar keer per week...om te vragen naar gedetailleerde informatie...alvorens mij in te schrijven.
Steeds werd mij beloofd dat ik teruggebeld zou worden. Dit gebeurde niet. Vrijdag morgen weer gebeld...Toen kreeg ik voor de zoveelste keer een jong kind aan de telefoon die dan zgn een 'studie adviseur' is maar die geen enkele vraag van mij kan beantwoorden. Wat zijn dit voor lui. Hoe komen ze aan deze functie? En wat zijn de criteria om een studieadviseur te worden???? Zucht.

Wat ik extra EXTRA jammer vind is dat er geen andere opleiding via E-learning bestaat voor Digitale Communicatie. Bij sommige voltijd opleidingen is het een onderdeel van de hele studie (3 jaar). Dat red ik niet.

Als LOI dit leest: PLEASE PLEASE PLEASE....Ik SMEEK jullie om ook deze opleiding aan te bieden...Dan weet ik tenminste dat het kwalitatief goed is.

Goudappeltje
Berichten: 26
Lid geworden op: 30 mei 2007 09:41

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door Goudappeltje »

@Jokiepokie: Je zegt positieve ervaringen te hebben maar zegt zelf dat ze rommelig zijn en dat antwoorden niet kloppen op internet...
Als je een x-bedrag uitgeeft aan een opleiding moet je ervan uit kunnen gaan dat deze goed is. En als het dan tóch mis gaat dan moet dit fatsoenlijk en binnen redelijke termijn opgelost worden. Dit is niet het geval. Bekijk gerust alle reacties. NCOI beweert de grootste te zijn van NL...maar dat geloof ik niet. Maar al zou het zo zijn...dan vraag ik me af of ze zich niet is beter zouden kunnen concentreren op kwaliteit ipv op marketing.

Ik sprak zojuist voor de zoveelste keer iemand bij NCOI omdat ik voor de zoveelste (het wordt echt vermoeiend en enorm frustrerend) keer niet ben teruggebeld.

Ik heb ze verteld van deze klachten op de site en een telefoniste vertelde mij dat ze haar handen ervoor in het vuur wilden steken dat jullie liegen (en ik ook dus)...en dat er nooit problemen zijn.

Dit vind ik knap. Ze beweren bij NCOI de grootste te zijn van NL...en zo'n telefooniste weet net zoveel als de top management...Maar tegelijkertijd weet een heuse 'studie-adviseur' inhoudelijk niets. Volgens mij moeten ze hun eigen cursus gaan volgen of beter, bij LOI...want er zitten daar wat mensen op plaatsen waar ze niet thuis horen.

Die dame bij NCOI snapt niet dat zij en NCOI klantenservice hét visitekaartje zijn van het bedrijf. Zij maken het nu ongeloofwaardig.

En als ik de mensen hieronder WEL geloof in hun klachten, is het niet alleen hun klantenservice en zgn studieadviseurs die niet kloppen...maar zit het ook dieper in het bedrijf.

Vreemd instituut! Echt

Ik raad mensen iig af hier te studeren. Wat mij betreft zegt dit iets over hoe ze omgaan met dingen. En ze komen hun afspraken steeds niet na, ze zijn onbeleefd en incompetent. Ik ga over naar LOI. Dan maar wat langer studeren. Inhoudelijk was het toch al beter en je krijgt nog meer certificaten extra erbij...

Tip aan NCOI: Als je mensen brochures stuurt, zorg dan dat die brochures niet een exacte kopie zijn van de minimale informatie die jullie op de website hebben staan.

Warren
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 mar 2008 16:33

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door Warren »

Ik ben vorig jaar begonnen met de opleiding Digitale communicatie bij het NCOI. Al direct na het inschrijven ging het mis:

- studiemateriaal niet gekregen voor de eerste bijeenkomst, waardoor ik me niet kon voorbereiden.
- ik wilde de opleiding in Zwolle volgen, pas na inschrijven werd gemaild dat dat niet kon en dat ik naar Utrecht moest.

Verschillende keren gebeld om in ieder geval het materiaal op tijd te ontvangen. Uiteindelijk is dit nooit aangekomen. Per brief excuses gehad en een boekje persoonlijke effectiviteit en in de toekomst zou het beter gaan.

De inhoud van de opleiding valt tegen. De gebruikte boeken zijn zwaar verouderd. Er is geen computer beschikbaar op het opleidingscentrum (iets wat je bij een cursus Digitale communicatie wel mag verwachten).

Uiteindelijk besloten om de opleiding via e-learning af te ronden omdat de reisafstand niet in verhouding staat met wat ik leer tijdens een bijeenkomst. Voor het overstappen naar e-learning moet je 125 euro betalen. Om vervolgens te ontdekken dat de e-learning niks meer is dan een pagina waar je je huiswerk kunt uploaden. In de papieren (kopietjes) studiewijzer staan de opdrachten. Hierin staat ook dat je in de e-learningomgeving je werk moet presenteren. Dit kan niet in de e-learningomgeveing. Op vragen die je stelt krijg je of geen antwoord of je moet herhaaldelijk bellen om een antwoord te krijgen.

De overige informatievoorziening van NCOI spreekt elkaar herhaaldelijk tegen waardoor het wel of niet maken van opdrachten onduidelijk wordt.

Studeren bij het NCOI, ik raad het af!

Goudappeltje
Berichten: 26
Lid geworden op: 30 mei 2007 09:41

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door Goudappeltje »

@Warren

Wat ben ik blij dat je deze post hebt gedaan. Je hebt me behoed voor nare dingen zo te horen. Ik twijfelde al, maar dit bevestigd het wel!

Ik ga nu dan de langere versie via LOI doen. Daar krijg je bovendien 8 extra branche diploma's!

wassmo
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 feb 2008 13:13

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door wassmo »

Ik heb ooit een cursus bij Schouten en Melissen gedaan in Zaltbommel. Dit instituut is gespecialiseerd in digi communicatie. Misschien ook een kijkje waard. Verder heb ik nog steeds geen goed woord over voor de opleiding e-learning communicatie. Ik zit in de eindfase en krijg mijn docent tijdens zijn telefonische spreekuur niet aan de lijn. Mails beantwoord hij niet en de studie-adviseurs blijven keer op keer herhalen dat mijn problemen worden aangepakt en opgelost. Het is nu drie weken voor de inleverdatum van mijn eindscriptie en helaas is nog steeds de helft van mijn huiswerk niet bekeken door de docent. Dat, terwijl het die opdrachten betreft die in de eindscriptie moeten komen te staan; in een eerste en een definitieve versie.
Nee, de opleiding is pure geldklopperij, de opdrachten rammelen, de docent geeft niet thuis, de studie-adviseurs liegen en de certificaten zijn niet wettelijk erkend. (Hoezo HBO-opleiding communicatie in een jaar??) Nee, het gaat hier om een cursus communicatie en niets meer dan dat. Een cursus die inhoudelijk prima te volgen is maar heel veel energie kostte en nog steeds kost als het gaat om de amateuristische organisatie. Of zijn ze hele slimme zakenlui die hun zaken aan het vullen zijn en dat heel professioneel doen? Die twee dingen gaan goed samen, bewijst het NCOI

Goudappeltje
Berichten: 26
Lid geworden op: 30 mei 2007 09:41

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door Goudappeltje »

Ik doe ondertussen lekker de opleiding CMD via de LOI. Ik heb fantastische docenten waar ik hele persoonlijke feedback van krijg op mijn ingezonden huiswerk. Echt op mij persoonlijk gericht. Ze weten zelfs te vertellen of je vooruit gaat of niet sinds je vorige opdrachten. Ze weten echt wie je bent, want je houdt een portfolio bij e.d.

Het duurt wel wat langer maar het is echt super. Het is ook vernieuwd nu dus je krijgt zowel de titel ingenieur én bachelor. Beide dus!

Dat krijg je bij de NCOI niet hoor. Ook niet bij andere opleiders. Ik doe het nu al een aantal maanden en ben super blij en erg enthousiast. Kan het iedereen aanraden! Je bent wel iets langer bezig maar je komt ook sneller hogerop en je onderscheid je zo beter van al die anderen met een opleiding met dezelfde naam en andere inhoud.

Bent
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 mei 2010 21:21

Re: e-learning bij NCOI

Ongelezen bericht door Bent »

@Warren....het lijkt wel alsof ik mijn eigen verhaal lees.

Ik ben in 2007 begonnen aan HBO Hoger Financieel Management via NCOI, deze opleiding werd betaald door mijn toenmalige werkgever. Na heel veel communicatie problemen, niet ontvangen van studiemateriaal, veel te laat ontvangen van studiemateriaal en verkeerde studiemateriaal ontvangen heb ik eigenlijk besloten om ermee te stoppen.

DE achterstand die ik had opgelopen was al dusdanig dat ik dat in mijn situatie niet meer in kon halen. Komt nog bij dat de opleiding veranderd moest worden door deze problemen (waarvan NCOI nu zegt dat ze daarmee behulpzaam zijn geweest).
Veranderd in E-learning dus, wat ik eigenlijk niet wilde, maar ja ik was toen nog niet zo klaar ermee als paar maanden later. Dus daarmee ingestemd, mede ook omdat ze paar dagen voor de opleiding zou gaan starten nog even vrolijk meldden dat de plaats waarvoor ik ingeschreven stond vol was en ik moest dan maar naar Zwolle (meer dan 100 km van mij vandaan). Dat is ook 1 van de redenen geweest van het wijzigen in e-learning variant.

Nou goed, uiteindelijk ergens eind 2007 besloten om er niet mee verder te gaan. Het werkte van geen één kant en als je contact zocht kreeg je of geen of heel laat pas reactie. Mijn toenmalige werkgever stond vierkant achter mij na alle verhalen (was ook hun voorkeursopleider). WErkgever vond dan ook dat de factuur voor deze opleiding, 5.500 euro, niet betaald hoefde te worden en zou contact zoeken met NCOI.

Daarmee was de kous af. Ik heb toen de originele factuur, d.d. oktober 2007, naar mijn ex-werkgever gemaild en verder niets meer gehoord. Toen ik in augustus 2008 van baan veranderde had ik ook netjes geen studieschuld meegekregen voor deze opleiding.

HEt mooie komt nog, want in februari van dit jaar kreeg ik ineens een hele mooie, nieuwe, februari 2010 gedateerde factuur vna NCOI op de mat van 5.500 euro voor de opleiding HBO HFM. Erg bijzonder zo lang na dato. Uiteraard heb ik direct met mijn ex werkgever gebeld en die bleken uit het niets een credit nota ontvangen te hebben.

Met andere woorden, NCOI heeft ervoor gekozen om na bijna 2,5 jaar een creditnota te maken, deze naar mijn ex werkgever te sturen (zonder verdere uitleg) en een nieuwe nota naar mij, de ex-cursist, te sturen (uiteraard ook zonder uitleg).

En inmiddels is de incasso procedure gestart en lijk ik dus te moeten gaan betalen. Ik heb natuurlijk al veel gemaild/gebeld met NCOI en ex-werkgever, helaas nog zonder resultaat. Persoonlijk vind ik het te belachelijk voor woorden hoe zij handelen en het gaat echt nergens over. Dan kan ieder bedrijf bijna iedereen willekeurig facturen sturen zonder uitleg...

Ik vraag mij ook af hoe sterk ik hierin sta en wat ik kan doen, want ik heb niet zomaar even 5.500 euro liggen, die ik niet eens wil betalen gezien het verleden en het uitblijven van levering van diensten/materiaal. Want na 2 modules (die dus beide veel te laat zijn geleverd in 2007) heb ik nooit meer iets ontvangen. Zou betekenen dat ze wisten dat ik gestopt was...

Iemand ervaring/tips hiermee/over?

gr Bent

Gesloten