LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Special farmaceutische industrie

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Astrada
Berichten: 185
Lid geworden op: 17 mar 2007 11:54

Re: Special farmaceutische industrie

Ongelezen bericht door Astrada » 30 apr 2008 15:08

Trosradar,
hartelijk dank voor het uitzenden van het eerste deel van het tweeluik.
Ook al zitten we pas op de helft het was al een behoorlijk compleet en kwalitatief hoogwaardig stuk.
Met genoeg ruimte voor wederhoor, zowel op dit forum, op de site als in de uitzending.

Dank u wel,
Astrid

anch
Berichten: 24
Lid geworden op: 19 feb 2005 17:35

Re: Special farmaceutische industrie

Ongelezen bericht door anch » 30 apr 2008 18:16

Volgens mij raken we van het onderwerp af. Het gaat over de farmaceutische industrie. Er zijn goede farmaceuten en er zijn slechte farmaceuten. Het gaat over de uitzending van afgelopen maandag. Ik heb m bekeken en vond m behoorlijk ongenuanceerd. Knip en plakwerk kan ik ook nog, trouwens de heer Bouma is sowieso al bevooroordeeld. Hoor en wederhoor heb ik niet gezien, ook de uitspraken van de presentatrice getuigde van niet veel kennis van zaken. Kortom, een ongenuanceerde uitzending, waarbij ze kennelijk ook alleen nog contracten uit het gulden tijdperk kunnen laten zien. Gedateerd dus. Ook de artsen die op de dvd van Pfizer te zien waren heb ik niet in de uitzending gezien om te vertellen wat de achtergrond was van hun betoog op deze dvd. Heeft Radar ze wel die kans gegeven, of was dit ook het betere knip en plakwerk?

Farma
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 mei 2008 05:19

Re: Special farmaceutische industrie

Ongelezen bericht door Farma » 02 mei 2008 05:22

Wordt het niet eens tijd dat je als patient gewoon online kan raadplegen wat voor nevenverdiensten je arts erop nahoudt? En een wettelijke regeling dat artsen die dit beroep ook uitoefenen verplicht zijn hun contracten met de farmaceutische wereld volledig openbaar te maken....

Goeie uitzending die hard nodig is - zeker gezien de beschermende reacties die je ook hier op het forum terugvindt. Pluim Radar!

Radar
Site Admin
Berichten: 4377
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Special farmaceutische industrie

Ongelezen bericht door Radar » 05 mei 2008 14:29

Geachte forumgebruikers,

Dit forumtopic is opgesplist vanwege de vele posts die off-topic gingen. Binnen dit topic kunt u uitsluitend discussiëren over het eerste deel van de tweeluik over de farmaceutische industrie. Indien dit topic wederom off-topic gaat, komt er een slot op deze discussie.

Voor vragen en/ of opmerkingen: [email protected].

Met vriendelijke groet,

TROS Radar internet

Beun007
Berichten: 2
Lid geworden op: 23 apr 2008 00:54

Re: Special farmaceutische industrie

Ongelezen bericht door Beun007 » 07 mei 2008 01:20

Beste mensen,

Wat we deze week hebben gezien is natuurlijk enorm schokkend en misdadig! Alleen... Ik heb een ding gemist. Er werd wel gememoreerd dat het niet sinds gisteren en vorige week is, maar mijn vraag is: hoe heeft het kunnen zijn dat diezelfde farmaceutische industrie jaren lang maar raak heeft kunnen klooien?! Daar is volgens mij maar 1 juist antwoord voor... De politiek! Den Haag is namelijk ook niet vies van een extra zakcentje en dat weet de farmaceutische industrie ook. En laat nou een loserspartij als de SP altijd knarsendtandend hebben toegekeken hoe al die andere partijen hebben zitten klooien... En zodoende moest Agnes Kant lekker quasi verontwaardigd reageren op wat ze aan beeldmateriaal kreeg voorgeschoteld. Goed gedaan Agnes! Geef ze van jetje! Vooral niet vergeten om met tomaten te gaan smijten he... Weet je... Dit hele verhaal stinkt! Zelfs het aandeel van Radar in dezen, omdat die dit ook al jaren wist!

Gegroet,

Beun

spooky231
Berichten: 3
Lid geworden op: 06 mei 2008 12:25

Re: Special farmaceutische industrie

Ongelezen bericht door spooky231 » 11 mei 2008 08:37

Kijk eens naar de volgende link!
wel even helemaal uitkijken!!!

http://video.google.nl/videoplay?docid= ... 6000271&q=
Run+From+The+Cure+rick+simpson&total=24&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=2

En de SITE
http://www.phoenixtears.ca/

Fief
Berichten: 5
Lid geworden op: 12 mei 2008 10:15

Re: Special farmaceutische industrie

Ongelezen bericht door Fief » 12 mei 2008 15:06

Gefeliciteerd met deze uitzending !

Het is ronduit schandalig dat mensen met gezondheidsproblemen uit de onderzoekspopulatie van een geneesmiddel geweerd worden om een zgn. nieuw geneesmiddel snel op de Nederlandse markt te krijgen. Op deze manier wordt het aspect van de mogelijke bijwerkingen en complicaties van een nieuw geneesmiddel niet goed in kaart gebracht en kan het innemen van zo'n geneesmiddel dus gevaarlijk worden voor het geval je aan een medicijnenallergie lijdt.

Geen onafhankelijk bijscholingsinstituut voor huisartsen om de ins en outs van een geneesmiddel toe te lichten kan gewoonweg niet. In Vlaanderen is dit er gelukkig nog wel het geval. Wel even de opmerking dat het hier met patiëntenvoorlichting ronduit bedroevend is en dat er bij het ontstaan van klachten waarvoor geen medische verklaring voor handen is, de patiênt het antwoord krijgt dat het wel door de stress zal komen.

Tevens even de noot dat generische geneesmiddelen wel andere bijwerkingen dan een merkgeneesmiddel bij bepaalde ziektebeelden kunnen hebben en dat het dus opletten geblazen is bij het voorschrijven van een geneesmiddel door onze vrienden die arts of specialist zijn.

Het geven van fees door de farmaceutische industrie aan artsen kan m.i. verklaard worden door het feit dat niet elke arts kredietwaardig genoeg is om de schuldenlast van hun praktijk bij inkoop / overname op te brengen. Als het een praktijk van vader op zoon / dochter is kan je jezelf onafhankelijk opstellen.

Ik adviseer in bepaalde gevallen van medicijnenallergie ook een keer een second opinion bij een erkend alternatief geneeskundige te vragen. In sommige gevallen kunnen zij een patiëntvriendelijk geregistreerd VIG-preparaat voorschrijven dat niet de gevreesde bijwerkingen heeft. Ook zijn de betere beoefenaars op de hoogte van verbanden tussen bepaalde ziektes en het voedingspatroon. Toevoegingen van kunstmatige suikers aan voedingsmiddelen is nl. ook niet zo onschuldig. Een aspect dat helaas nog veel te veel onderbelicht wordt.

svh
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 mei 2008 16:48

Re: Special farmaceutische industrie

Ongelezen bericht door svh » 13 mei 2008 00:22

Wat een gemiste kans voor Radar! Ben er altijd vanuit gegaan dat het programma objektief, grondig en journalistiek waardig & vaardig te werk gaat maar de tweeluik over de farmaceutische industrie laat echter zien dat dit niet het geval is. Wat een eenzijdig, subjektief, sensatiebelust, tenenkrommend en soms ook achterhaald beeld wordt er geschetst!
Door één (beginnende) artsenbezoekster, één gesjeesde trainer, één gefrustreerde huisarts (ex Pfizercollectebus), één anti pharma politica op te laten draven wordt er géén waarheidsgetrouw en objektief beeld neergezet. Maar goed, er is in dit forum eigenlijk al genoeg over gezegd en geschreven.
Overigens bijzonder jammer dat rol van zorgverzekeraars tav voorschrijfbeleid niet wordt belicht want uiteindelijk zijn zij ondertussen degenen die grotendeels (willen) bepalen wat er wel of niet wordt voorgeschreven!

sheke1950
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 mei 2008 22:10

Re: Special farmaceutische industrie

Ongelezen bericht door sheke1950 » 18 mei 2008 00:44

Voor velen misschien nieuw, maar dit is toch al decennia bekend nietwaar? Als je goede kranten leest tenminste...

De farmaceutische industrie als de nieuwe maffie en artsen die functioneren als de nieuwe drugsdealers die lopen aan de leiband van de farmaca-narcotica-bazen.
Het is schaamteloos en mensonterend dat artsen zich voor deze praktijken lenen.
Het gaat hier opnieuw alleen om geldelijk gewin. De patiënt is maar bijzaak.

Verdienen de artsen niet genoeg dat ze zich hiervoor lenen?
Dit is pure, Misselijkmakende inhaligheid.
Die specialist Kastelein uit het AMC was dA champ of the lot... Pathetic!
Daar zakt toch spontaan je broek van af. Iemand schreef in het forum dat ’t allemaal wel goed zat ethisch gezien, die artsen hadden toch de eed van Hippocrates afgelegd? Nou... maak daar maar de eed van HYPOCRISIE van.
Het is stuitend dat patienten voor middelen die zijn ingekocht voor 49 EuroCENT, 49 EURO moeten betalen!
En waar blijft de winst dan? Zijn dit geen witwaspraktijken, het wegsluizen van buitenproportionele winsten op de prive-rekeningen van apothekers en artsen?
Dit zijn praktijken die onmiddellijk moeten stoppen!

Wat een zielepieten toch, die artsen zich voor 't karretje van de farmaceutische industrie laten spannen m.b.t. voorgekauwde publicaties. Ach ja, het schuift wel lekker. Stel je toch voor: dat een specialist een bedrag ter hoogte van een modaal inkomen opstrijkt, voor het uitlenen van zijn naam aan een artikel van een onderzoek waar hij geen flauwe notie van heeft. Tjonge, niet alleen de mentaliteit van een drugsdealer, maar ook nog van een escort!!

Vaak zijn die onderzoeken ook nog eens ondeugdelijk. Zoals bij het middel VIOXX (veelvuldig voorgeschreven aan reumapatienten) dat hart-infarcten veroorzaakte en in de VS werd verboden. Desondanks schreven de artsen in NL nog jaren daarna, nog altijd dit levensgevaarlijke middel voor.

Wat doet de regering hieraan?
Waarom worden er nog steeds onnodig dure middelen voorgeschreven, terwijl er goedkopere alternatieven voorhanden zijn die net zo goed werken?
De patient als melkkoetje EN als proefkonijn.
We toveren wel een nieuwe ziekte uit onze hoge hoed, met bijpassende medicatie, en zorgen er door onze reclame-machinerie wel voor dat u onze middelen wegsnoept, als smarties !!!

Waar blijven de postbus 51 campagnes om de burger te informeren over de aasgierpraktijken van deze drugsdealers? In de tram opletten op je portemonnee… ja, ja… ondertussen word je zowel door je eigen arts als de apotheker beroofd, want zij zijn de puppets on a string, met de farmaca-mob als poppenspeler. Patiënten hebben hierin ook een verantwoordelijkheid en moeten aan de arts vragen of die wel het goedkoopste middel met gelijkwaardige werking voorschrijft.

De gezondheidszorg is volkomen CORRUPT en ZIEK, mede door artsen die hieraan vrijwillig meewerken. Wat mij betreft mogen deze artsen net als andere drugdealers, worden KAALGEPLUKT. Niet waardig ook om arts te zijn. Ga dan maar volledig in dienst van de farmaca-mob en houd je bezig met nep-onderzoek. BAH!
Artsen met eurotekens in hun ogen zijn een gevaar voor de volksgezondheid, want ze nemen de gezondheid van hun patient niet serieus. Bovendien werken ze mee aan prijsopdrijving van onze zorg en maken die onnodig duurder. Ik bedoel een miljard onnodige prijsopdrijving door 't voorschrijven van duurdere middelen is niet mis.

Er moet een VOLLEDIG VERBOD komen op de verstrengeling van artsen met de farmaca-maffia. Dit stinkt aan alle kanten.

oefster
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 jan 2009 18:22

Re: Special farmaceutische industrie

Ongelezen bericht door oefster » 05 jan 2009 18:29

beetje laat maar goed......erg goed dat een programma dit ook onderzoekt. ik geloof dat de politiek ook onderzoek zou doen ..maar ja...ben benieuwd of dat werkelijk wel zo is .
tros radar ...heel goed en ga zo door.

Gesloten