LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verhoging hypotheekrente

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 4943
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Verhoging hypotheekrente

Ongelezen bericht door Radar »

Dat het niet goed gaat met de banken is bekend, maar dat dit betekent dat je hypotheekrente opeens verhoogd wordt, is voor veel klanten van de ABN AMRO een onaangename verrassing.

Zo’n 6000 klanten met een Euribor-hypotheek kregen deze zomer zo’n verhoging in de maag gesplitst. Dat zij een hypotheek hadden met een variabele rente wisten ze, maar nu blijkt de vaste opslag ook variabel. Twee keer risico dus en dat is niet waar de klanten op gerekend hebben.

erik enschede
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 okt 2012 22:41

Re: Verhoging hypotheekrente

Ongelezen bericht door erik enschede »

De curatoren van de DSB Bank hebben per begin 2011 de individueel contractueel afgesproken rentetarieven vervangen door tarieven gebaseerd op euribortarieven plus een bepaalde opslag.
Ik ga daardoor fors meer betalen voor mijn lening, zelfs nu de euriborrente bijna 0% is. Welke DSB klanten (hypotheek of PL of doorlopend krediet) hebben dezelfde ervaring? Zijn er ook klanten die er juist op vooruit zijn gegaan?

sjohie
Berichten: 9606
Lid geworden op: 29 okt 2011 10:36

Re: Verhoging hypotheekrente

Ongelezen bericht door sjohie »

Misschien niet op gerekend, maar wel voor getekend? Maw, als dit in de algemene voorwaarden staat, waar men tijdens het afsluiten van alle recente hypotheken, als gelezen voor moet tekenen, lijkt het me volledig terecht van de ABN-Amro? Er staan 2 handtekeningen onder een hypotheek, en het is wel wat naïef om als klant alleen de lusten van de handtekening te willen genieten, en niet de lasten.

Gesloten