LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ongewenste vervolgzendingen

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest of nog gaan komen.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5484
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Ongewenste vervolgzendingen

Ongelezen bericht door Radar »

Je probeert eens een proefpakketje van bijvoorbeeld een afslankmiddel, en opeens zit je vast aan een abonnement. De vervolgzendingen en bijbehorende rekeningen vliegen je om de oren. Moeten ongewenste vervolgzendingen niet eens wettelijk worden aangepakt?

Lees meer: http://radar.avrotros.nl/uitzendingen/g ... zendingen/

Maandag 24 oktober in Radar, 20:30 uur bij de AVROTROS op NPO 1

witte angora
Berichten: 29183
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Ongewenste vervolgzendingen

Ongelezen bericht door witte angora »

Ook hier moest ik op de 'quote' toets in de OP drukken om te kunnen reageren. Quote weggehaald, mensen kunnen de OP ook lezen.

Inhoudelijk: ik denk dat mensen gewoon eens goed de voorwaarden moeten leren lezen. Dit soort 'handelspraktijken' zijn een goede training voor de hersens.

Ooit had ik zoiets met Tono bij de hand. Proefpakketje blablabla, toen dat binnen was ben ik de voorwaarden goed gaan bestuderen, en jawel: het was een abonement op ondergoed. Dus het proefpakketje ging per kerende post terug, dat was de enige manier om te voorkomen dat er een langdurig abonnement ging lopen. Ik heb er nog steeds geen spijt van.

Je kunt alles wel in een wettelijk kader willen zetten, maar dan wordt de wetgeving nog onoverzichtelijker dan het al is.

BL2
Berichten: 4463
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Ongewenste vervolgzendingen

Ongelezen bericht door BL2 »

Radar schreef:......een proefpakketje van bijvoorbeeld een afslankmiddel, en opeens zit je vast aan een abonnement.......
Een afslankmiddel zou ik nooit doen, je weet nooit wat daar in zit.
Eventueel afslanken doe je op een andere manier. Een abo zou dus een drama zijn......

afdegeus
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 okt 2016 21:11

Re: Ongewenste vervolgzendingen

Ongelezen bericht door afdegeus »

Radar schreef:Je probeert eens een proefpakketje van bijvoorbeeld een afslankmiddel, en opeens zit je vast aan een abonnement. De vervolgzendingen en bijbehorende rekeningen vliegen je om de oren. Moeten ongewenste vervolgzendingen niet eens wettelijk worden aangepakt?

Lees meer: http://radar.avrotros.nl/uitzendingen/g ... zendingen/

Maandag 24 oktober in Radar, 20:30 uur bij de AVROTROS op NPO 1

Waar misschien eens meer reclame voor gemaakt zou kunnen worden is dat heel veel narigheid snel gecheckt kan worden door even te Googelen. Bij producten firma en product invoeren. Bij facturen het begin van de mail header invoeren, bij marktplaats aanbiedingen product of verkoper invoeren, zoeken en als het malafide is, krijg je meestal vele hits. Bijv. ook van Radar zelf. Social media kunnen een krachtig wapen tegen bedrog zijn. En snel. Als er iets mis is kom je er zo vaak het snelste achter.

bocaj64
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 feb 2017 14:55

Re: Ongewenste vervolgzendingen

Ongelezen bericht door bocaj64 »

hallo allemaal ,ja een ook ik ben erin getrapt ,met een afslankmiddel Detoxformule ,eerst was het via de email dat ik moet betalen ,een zins vandaag ,een brief om te betalen ,ik lees hier alle verhalen ,maar echt advies kan ik niet echt vinden ,ben eigenlijk niet van plan om er maar its te betalen iemand nog een advies of ..........? hoor het graag dit soort moet gewoon de bak in ,hardwerkende mensen het geld af te pakken .joerg

Gesloten