LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Acture

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest of nog gaan komen.
Radar
Site Admin
Berichten: 5019
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Acture

Ongelezen bericht door Radar »

Je zit ziek thuis en je hebt geen werk meer. Een commerciële partij, die ingehuurd is door je werkgever, doet er alles aan om je zo snel mogelijk uit de ziektewet te krijgen. Of je nu beter bent of niet.

Je voelt je onder druk gezet, terwijl je al in een zwakke positie zit. Word je eigenlijk wel goed begeleid door deze partij of willen zij alleen maar kosten besparen? Maandag in Radar.

Maandag 31 oktober 2016 in Radar, 20:30 uur op NPO 1

Lees meer: http://radar.avrotros.nl/uitzendingen/g ... 16/acture/

absent
Berichten: 315
Lid geworden op: 26 okt 2016 18:30

Re: Acture

Ongelezen bericht door absent »

Radar schreef:Je zit ziek thuis en je hebt geen werk meer. Een commerciële partij, die ingehuurd is door je werkgever, doet er alles aan om je zo snel mogelijk uit de ziektewet te krijgen. Of je nu beter bent of niet.

Je voelt je onder druk gezet, terwijl je al in een zwakke positie zit. Word je eigenlijk wel goed begeleid door deze partij of willen zij alleen maar kosten besparen? Maandag in Radar.

Maandag 31 oktober 2016 in Radar, 20:30 uur op NPO 1

Lees meer: http://radar.avrotros.nl/uitzendingen/g ... 16/acture/
Natuurlijk wordt de zieke niet begeleid. Het is een bedrijf dat wordt betaald door een ander bedrijf. Bovendien is er geen medisch opgeleid personeel aanwezig.
Nog altijd geldt: Wiens brood men eet diens woord men spreekt...

chrisd1
Berichten: 2053
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Re: Acture

Ongelezen bericht door chrisd1 »

Radar schreef:Word je eigenlijk wel goed begeleid door deze partij of willen zij alleen maar kosten besparen?
Althans m.i. is die vraag al meer dan voldoende beantwoord op dit forum; zoeken op 'Acture'.
Ben benieuwd of de op dit forum actieve club van a-avk of een andere groep Acture-gedupeerden ook nog aan het woord komt of dat we het moeten doen met mooie praatjes/al dan niet loze beloftes, zoals b.v. in deze uitzending in januari jl. over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Mucha

Re: Acture

Ongelezen bericht door Mucha »

[Bericht verwijderd door de Moderator in overleg met de gebruiker.]

brendab
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2016 20:50

Re: Acture

Ongelezen bericht door brendab »

Eennarbo arts is geen bedrijfsarts!

Pip1791
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2016 20:51

Re: Acture

Ongelezen bericht door Pip1791 »

Schandalig! Ik was zelf slachtoffer van nog zo'n bedrijfsarts; niet van Acture, maar van Beter. Baan inmiddels kwijt geraakt en inderdaad door het gevecht een enorme vertraging opgelopen in mijn herstel. Heb er geen woorden voor....

Bashitos
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 okt 2016 20:55

Re: Acture

Ongelezen bericht door Bashitos »

Bij ons geen Acture maar wel een bekende gang van zaken ...

Ik was nog niet ziek gemeld, maar had wel stress klachten die door huisarts en maatschappelijk werk bevestigd werden. Op de rand van een burn-out. Van mijn manager kreeg ik al hele preken als ik vroeg of ik in mijn eigen tijd eerder naar huis mocht, vanwege migraine-achtige hoofdpijnklachten.

Tijdens mijn vakantie besloot ik contact op te nemen met onze (commerciële) bedrijfsarts. Manager boos, want dat was niet nodig geweest en nu kostte het geld. En bedrijfsarts wilde meteen op einde contract aansturen ....

Het draait niet om de werknemer ... het draait om het geld. En als ze aan jou geen geld kunnen verdienen, hoepel je toch maar lekker op ...

Saskia64
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2016 20:57

Re: Acture

Ongelezen bericht door Saskia64 »

Ik ben bijna 2 jaar werk gerelateerd ziek. Lees mijn verhaal op Pesten op de werkvloer.nl. Het verhaal van Saskia Het is bizar. Mijn werkgever heeft niets gedaan om mij te helpen re-integreren. Had hij dat gedaan, dan was ik waarschijnlijk na een paar weken weer aan de slag gegaan. Door de pesterijen kreeg ik uiteindelijk een burnout. Mediators en bedrijfsartsen die mij zouden kunnen helpen, gaan voor een groot deel achter de werkgever staan. Het uwv heeft steeds gezegd dat mijn werkgever zich niet aan de wet houdt en bij 2 jaar ziekte een derde ziekte jaar zou krijgen. Dit was ook de mening van de advocaat, een adviseur, het re-integratiebureau en de bedrijfsdeskundige van het bedrijf zelf. Maar nu heeft het UWV bedacht dat het beter is van niet omdat mijn werkgever me dan kan blijven pesten. Mijn werkgever komt er dus mee weg en ik krijg geen WIA omdat ik te weinig salaris inlever. ik ben ziek en ga gewoon de WW in. Als mijn werkgever weigert mij te ontslaan, hoeft hij geen salaris te betalen en ook geen transitievergoeding en ook niet de openstaande vakantie en leeftijdsuren. Kortom mijn werkgever komt heel goedkoop weg. En ik blijf zitten met een groot gevoel van oneerlijkheid en onmacht. Ik weet dat met mij CA 60.000 werknemers per jaar op deze manier worden weggetreiterd door hun baas en dat alles zoveel mogelijk stil gehouden wordt. Niemand, en zeker onze regering niet, doet hier iets aan. Het is fijn dat Radar hier wel ruchtbaarheid aan geeft.

Lees aub ook mijn verhaal op pesten op de werkvloer, het is een bizar maar waar gebeurd verhaal.

Ikke34
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2016 21:07

Re: Acture

Ongelezen bericht door Ikke34 »

Ik zit al in de ziekte wet sinds vorig jaar januari. En me ziekmeldingsbedrijf is acture. En je hebt er niets aan. Er word niet naar je geluisterd, er word heel laconiek met je omgegaan. Je hoort maanden niet van je casemanager en ineens heeft ze ervaring met verschillende dingen. Je kunt nergens geen bezwaar indienen als je het er niet mee eens bent. Heb het tot 3x toe gedaan bij UWV maar er werden alle 3 afgewezen omdat ik geen werk had.
Je krijgt een rapportage onder ogen die niet kan kloppen. Hoe kun je eerder worden beter gemeld terwijl je nog naar de bedrijfsarts moest gaan hiervoor.
Ik schijn voor de lol het een en ander te mankeren.
Het is een zooitje daar. Je wordt niet goed begeleid je krijgt af en toe een plan van aanpak van ze en meer hoor je er niet van. Hoe kunnen mensen die je niet kent en ziet oordelen of je beter bent ja of te nee... en Nee bedrijfsartsen hebben ze ook geen goeie aan.
Ben er echt niet over te spreken. Heb nu alweer 3 weken niets van ze gehoord.

Vandaag 2-11 gebeld. Stond eerst in de wacht, daarna hoor je gerommel op de achtergrond tot 2 keer toe en niet veel later is gesprek beeindigd door hun. Hoezo makkelijk te bereiken.
Laatst gewijzigd door Ikke34 op 02 nov 2016 19:50, 1 keer totaal gewijzigd.

pnlmj395
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2016 21:06

Re: Acture

Ongelezen bericht door pnlmj395 »

Ik heb de uitzending gezien en de uitleg van de algemeen directeur. Ziekte is lastig en als er zoveel casussen zijn, kan ik me voorstellen dat niet iedereen tevreden is. Wat is dit percentage? Ziekte kan lastig zijn en ook frustrerend voor zowel werknemer, werkgever en Acture. Kan me voorstellen dat er emoties aan te pas komen, maar spreekt voorbeelden niet goed. Zeker psychische klachten zijn lastig en een bedrijfsarts zal zich hier niet aan branden. Echter drempel verlagen en toch weg naar werk openhouden is essentieel als je uiteindelijk weer in je leven wilt werken. Dit kan niet fijn voelen voor betrokkenen in het moment, echter op lange termijn wel goed, zolang er goed contact is en de medewerker hier inspraak in heeft. Tuurlijk wil Acture iemand weer snel beter hebben, dat wil een werkgever ook, het UWV ook en als het goed is een medewerker ook. Medewerker krijgt betaald tijdens ziekte en heeft hiervoor wel verplichtingen. Iemand die dit als belastend ervaart, vraag ik me af of iemand ook geschikt is voor het arbeidsproces. Het kan dus zijn dat iemand echt ziek is of grijs verzuim.

Krullies8
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2016 21:09

Re: Acture

Ongelezen bericht door Krullies8 »

Ik zit met verbazing te kijken naar de uitzending van vanavond over Acture ook ik heb een slechte ervaring met hun.

Ik werk als uitzendkracht bij zorgwerk een uitzendbureau voor o/a de zorg die hebben Acture in geschakeld voor mijn ziekmelding ook ik ben onder druk gezet en geintimindeerd ik had per brief een uitnodiging gehad om op het spreek uur te komen van de bedrijfsarts dat was 3 dagen na de operatie die ik heb ondergaan ik was niet in staat om op de afgesproken datum te verschijnen ik heb mij daar per telefoon afgemeld krijg ik te horen dat ik mijn aan verplichtingen moet houden omdat ik anders gekort zou worden op de uitkering, pure bedreiging wat ze ook uitgevoerd hebben en in tegen stelling tot wat ze zeggen 24 uur na ziekmelding contact leggen met werknemer kreeg ik 8 maanden na mijn 1e ziekmelding pas de eerste oproep voor de bedrijfsarts ik ben ondertussen kreeg ik een oproep van de bedrijf arts voor een keuring ik heb gebeld dat ik inmiddels weer 100% aan het werk was en daar wisten ze niks van het is 1 grote puin zooi daar bij acture ik ben er zeer ontevreden mee ik hoop dat jullie hier wat aan hebben

A-B-C
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 okt 2016 21:38

Re: Acture

Ongelezen bericht door A-B-C »

absent schreef:
Natuurlijk wordt de zieke niet begeleid. Het is een bedrijf dat wordt betaald
Nog altijd geldt: Wiens brood men eet diens woord men spreekt...


Daarvoor zijn de Arbo-artsen. Dus dat medisch opgeleid personeel is niet nodig. Op een willekeurig ander bedrijf is ook geen medisch personeel aanwezig en bij het uwv zijn de casemanagers ook geen artsen. Zolang ze maar niet doen alsof ze dat wel zijn is dat niet erg.

Gelukkig heb ik zelf andere ervaringen met n ander bedrijf.
Laatst gewijzigd door A-B-C op 06 mar 2017 22:13, 3 keer totaal gewijzigd.

elvidale
Berichten: 4
Lid geworden op: 31 okt 2016 21:12

Re: Acture

Ongelezen bericht door elvidale »

Ook ik heb een slechte ervaring met een arbodienst.
Ik was net een week klaar met een zware chemokuur toen ik na de laatste kuur een paar dagen later bij de arbodienst moest komen voor controle.
De arbo arts vroeg mij wanneer ik weer kon beginnen.
Mijn reactie was dat ik net een paar dagen geleden de laatste kuur had gehad en dat ik absoluut nog niet bezig was met bedenken wanneer ik weer aan de slag kan gaan. Ik had nog een aantal operaties voor de boeg, dus werken was niet aan de orde.
De arts stelde toen dat je van werken niet ziek wordt en dat ik best de week erop weer kon gaan werken. Dat ik nog een paar operaties moest ondergaan was voor hem niet van belang.

Ik heb na dit gesprek direct een klacht ingediend bij mijn werkgever en deze was woedend. Op mijn verzoek heeft er een gesprek plaats gevonden met de betreffende arboarts en ik heb hem gevraagd of er in zijn familie iemand is die ook kanker heeft. Hij schrok van mijn vraag en bevestigde dat ook hij in zijn familie iemand had die kanker heeft.
Mijn vraag daarop was dan ook hoe hij het in zijn hoofd haalde om mij na een zware chemokuur een week later weer aan het werk te manen.
Ook vertelde ik hem dat zelfs mijn werkgever het er totaal niet mee eens was dat ik weer zou gaan werken, maar hij vond dit niet niet van belang.
Als ik vind dat u weer kan werken dan gaat u gewoon werken.

Mijn werkgever heeft daarop ook een klacht ingediend bij de arbodienst.
Uiteindelijk heeft de betreffende arts zijn excuses aangeboden, maar ik wil met mijn verhaal maar zeggen dat er van inlevingsgevoel bij veel medewerkers van arbodiensten geen sprake is. Deze mensen zijn niet geschikt voor hun werk en hebben alleen maar als doel om zoveel mogelijk mensen snel weer aan het werk te krijgen. Men schiet hiermee zijn doel voorbij. Mensen die ziek zijn en dat ook kunnen aantonen moeten serieus genomen worden en daar moet men met zorg en inlevingsgevoel zeer voorzichtig mee omgaan. Niemand zit voor de lol ziek thuis.

Het is een schande dat er zo wordt omgegaan met cliënten zoals vanavond te zien was in jullie programma. Het herinnerde mij weer aan wat ik heb mee moeten maken. Het belemmerd je herstel volledig. Je bent daardoor continue bang dat, omdat je niet kan voldoen aan wat een arboarts vind, je daardoor je uitkering kwijt raak terwijl je er niet om gevraagd hebt ernstig ziek te worden zoals dit bij mij het geval was.
Het laat zien dat men zijn doel voorbij schiet en alleen maar denkt aan hoe het snelste veel geld binnen te kunnen halen ten koste van de mensen die echt ziek zijn. Je wordt behandeld alsof je de boel in de maling neemt en dat is een uitermate kwalijke zaak!
Daarom ben ik heel blij en is het terecht dat RADAR hier een item aan besteed!

Elvidale

brit_3haus
Berichten: 1
Lid geworden op: 31 okt 2016 21:16

Re: Acture

Ongelezen bericht door brit_3haus »

Ik heb net dat van acture gekeken
En ik zit momenteel zelf ook in de ziektewet. Al iets langer dan een jaar.

Ik kreeg 3 juni 2015 te horen dat mijn contract niet verlengd werd. En ben 20 juni 2015 de ziekte wet ingegaan omdat dat de emmer deed over lopen.
(Oud werk gever) Mijn rede van ontslag was wegens economische reden. Laatste werk dag zou 27 juli zijn.

Daarvoor is er heel wat gebeurt.
Ik was gescheiden
En ben terug gezet in functie en het zou allemaal maar tijdelijk zijn. Als ik zelf kon aan geven wanneer ik er klaar voor was om weer naar school tegaan en verder teleren voor assistent mocht ik dat doen van mijn exgever. Dus ik heb na me scheiding alle uren gepakt om te werken.(als je na 3 maanden de zelfde uren werk mag je die vast zetten voor een vaste uur contract) dus dat heb ik ook gedaan want van een 32 uur assistent in opleiding. . Naar een nul uren contract en alles opnieuw moeten doen was al zwaar voor me..
Zeeman doet ook als je een flex bent aan achter af betalen
Dus ik had ook een maand geen geld. Maar wel pas een nieuwe woning.

Na wat tegen slagen gewoon door gaan.

Alles werd belooft. Dus ik dacht dit gaat goed. Niet na denken gewoon doen..
Puntje bij paaltje word ik er uit gezet. En betalen zij mijn ziekte uitkering.
Nooit.iets van een arbo arts gehoord.
(In het begin belde ik zelf mijn ex werkgever op om te vertellen waar ik was. Maar ik moest maar wachten op een broef van de arboned)

Pas na 1 jaar...
Eerste controle een gesprek. Meneer kon geen tips of iets zeggen omdat er teweinig info is dus er zou een vervolg afspraak komen. Maar die is nooit gekomen.
Arboned vind het een schuurende werkverhouding tussen werkgever en werknemer. En gooit alles op me scheiding omdat ik pas na 9 maanden na me scheiding me ziekmelde. Als je elke dag werkt van 9 tot 6 en op donderdag van 9 tot 9
En de telling van de winkel van 9 tot 23.00 en de volgende dag 08.00 tot 12.00 uur werkt.
Vinden ze het niet het een burn out is.
Maar dat het niks is. En ik stel me aan.

ik moest maar wachten op uwv's besluit
Uiteindelijk zegt uwv zeeman moet je uitkering nog betalen.
Uit eindelijk heeft zeeman bewaar gemaakt op uwv.
En afgelopen week eem gesprek gehad bij de bezwaar arts.

Vanaf het moment dat ik ziek ben en daarvoor loop ik al bij een dokter. En nu bij een gespecialiseerde psygoloog.

Het is niet dat ik niet wil werken ..
Momenteel lukt het niet.... en mijn ex werkgever heeft ook maar nul intresse over hoe en wat.

chrisd1
Berichten: 2053
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Re: Acture

Ongelezen bericht door chrisd1 »

elvidale schreef:Deze mensen zijn niet geschikt voor hun werk en hebben alleen maar als doel om zoveel mogelijk mensen snel weer aan het werk te krijgen.
Zelf denk ik, dat er een systeem van provisies/bonussen wordt gehanteerd en dat het er gewoon om gaat zo veel mogelijk te cashen; maakt niet uit hoe,
De dame in de uitzending leek trouwens wel een zus van 'Wennink' van de toenmalige z.g. Verzuimpolitie.

Bashitos
Berichten: 2
Lid geworden op: 31 okt 2016 20:55

Re: Acture

Ongelezen bericht door Bashitos »

pnlmj395 schreef:Ik heb de uitzending gezien en de uitleg van de algemeen directeur. Ziekte is lastig en als er zoveel casussen zijn, kan ik me voorstellen dat niet iedereen tevreden is. Wat is dit percentage? Ziekte kan lastig zijn en ook frustrerend voor zowel werknemer, werkgever en Acture. Kan me voorstellen dat er emoties aan te pas komen, maar spreekt voorbeelden niet goed. Zeker psychische klachten zijn lastig en een bedrijfsarts zal zich hier niet aan branden. Echter drempel verlagen en toch weg naar werk openhouden is essentieel als je uiteindelijk weer in je leven wilt werken. Dit kan niet fijn voelen voor betrokkenen in het moment, echter op lange termijn wel goed, zolang er goed contact is en de medewerker hier inspraak in heeft. Tuurlijk wil Acture iemand weer snel beter hebben, dat wil een werkgever ook, het UWV ook en als het goed is een medewerker ook. Medewerker krijgt betaald tijdens ziekte en heeft hiervoor wel verplichtingen. Iemand die dit als belastend ervaart, vraag ik me af of iemand ook geschikt is voor het arbeidsproces. Het kan dus zijn dat iemand echt ziek is of grijs verzuim.
Dat is ook iets wat ik te horen kreeg. Ik had me meer ziek gemeld, dan iemand anders van mijn leeftijd. Dat kan toch niet, ik ben toch niet ernstig ziek of zo?

Nee, gelukkig heb ik geen ernstige ziekte, zoals kanker of ALS - maar een stressvolle situatie thuis door een WSNP en grote werkdruk in de zorg lijkt me ook wel rede genoeg voor stress klachten en een bijna burn-out. Of dat al niet ernstig genoeg is. En hoe hard het ook mag klinken, soms zou ik bijna liever wel een ernstige ziekte hebben ... want dan accepteren ze dat tenminste. Zoiets als burn-out schijnt niet te bestaan, dat zit tussen je oren.

Volgens mijn bedrijfsarts zat er wel degelijk verschil tussen ziek zijn en niet kunnen werken - en ziek zijn en gewoon kunnen werken. Volgens mijn manager moest ik mijn privé situatie beter onder controle krijgen .... euhhh WSNP, met een bewindvoerder - alsof ik daar wat over te zeggen heb?

Ik probeer nu met behulp van (een zelf gekozen) maatschappelijk werker de tijd die ik daar nog moet uitzitten vol te houden en geestelijk snap ik dat wel en volg ik dat wel. Maar mijn lichaam gooit er nu weer een andere rem op ... spanning in de spieren. Tja .... gewoon een kwestie van ontspannen zeggen ze dan ....

Wim2007
Berichten: 956
Lid geworden op: 12 jul 2007 13:04

Re: Acture

Ongelezen bericht door Wim2007 »

Wat Tros Radar heeft laten zien over Acture is ernstig maar binnen de uitzendbranche bepaald niet uniek. Zo heeft bijvoorbeeld het grootste uitzend- en detacheringsbedrijf van het land, Randstad, een eigen afdeling die zich ook bedient van soortgelijke praktijken. Deze afdeling, '[email protected]' genaamd, houdt zich, zo lijkt het, ook hoofdzakelijk bezig met het intimideren van zieken, het proberen te ontfutselen van medische gegevens van de zieke en het in zieke toestand terug laten keren van degenen die een ziektemelding hebben gedaan. Heb in mijn omgeving een voorbeeld gezien waarin de bedrijfsarts afspraken maakte met het inlenend bedrijf over het moment waarop de betermelding gedaan moest worden en waarbij een callcentermedewerker medische gegevens ging registeren. Overigens besteedde Zembla al in 2012 aandacht aan de praktijken van dit soort verzuimbureau's
zie: http://zembla.vara.nl/dossier/uitzendin ... uimpolitie

Anke Ferwerda
Berichten: 1
Lid geworden op: 01 nov 2016 22:18

Re: Acture

Ongelezen bericht door Anke Ferwerda »

Heel bijzonder deze voorbeelden. Met name de rol van het UWV die blijken mensen in dezelfde situatie geheel niet te begeleiden en via aangepaste instrumenten, ooit gehoord van een kritische FML, opeens te keuren en uit de ziektewet te zetten. Ook houden zij toezicht op hoe de ERD wordt uitgevoerd dus helaas klopt de informatie inzake het toezicht niet. Ook hetgeen er door de mw. van de vakbond wordt aangegeven strookt hier niet mee.
Mijn stelling is er is sprake van rechtsongelijkheid zowel als je onder het publieke bestel valt als onder het eigen risico dragerschap en dat zou m.i. aandacht moeten hebben.

chrisd1
Berichten: 2053
Lid geworden op: 24 mar 2009 07:12

Re: Acture

Ongelezen bericht door chrisd1 »

Wim2007 schreef:... Overigens besteedde Zembla al in 2012 aandacht aan de praktijken van dit soort verzuimbureau's
zie: http://zembla.vara.nl/dossier/uitzendin ... uimpolitie
Toch presenteerde Radar eea als een primeur. Van een serieus consumentenprogramma had m.i. mogen worden verwacht, dat die een stap vérder gezet zou hebben.
Integendeel; in de uitzendingen van Zembla werden ook opnames getoond van hoe het er toe gaat binnen het betreffende bedrijf, zodat kijkers zich mede zelf een beeld konden vormen van de dagelijkse praktijk; Radar hield het bij verhalen van een gehaaide tante van een miljoenen-bedrijf en van een particulier/ervaringsdeskundige.
Aan het einde van de uitzending werd 'nieuwe regelgeving' aangekondigd; die komt natuurlijk niet uit de lucht vallen; waarom niet mede b.v. desbetreffende functionarissen aan het woord gelaten?? b.v. van vakbonds-zijde zoals bij Zembla; omdat in dat geval 'tante' niet had willen komen??
Laatst gewijzigd door chrisd1 op 02 nov 2016 11:17, 1 keer totaal gewijzigd.

GJvdZ
Berichten: 7405
Lid geworden op: 03 nov 2010 13:49

Re: Acture

Ongelezen bericht door GJvdZ »

pnlmj395 schreef:Ik heb de uitzending gezien en de uitleg van de algemeen directeur. Ziekte is lastig en als er zoveel casussen zijn, kan ik me voorstellen dat niet iedereen tevreden is. Wat is dit percentage? Ziekte kan lastig zijn en ook frustrerend voor zowel werknemer, werkgever en Acture. Kan me voorstellen dat er emoties aan te pas komen, maar spreekt voorbeelden niet goed. Zeker psychische klachten zijn lastig en een bedrijfsarts zal zich hier niet aan branden. Echter drempel verlagen en toch weg naar werk openhouden is essentieel als je uiteindelijk weer in je leven wilt werken. Dit kan niet fijn voelen voor betrokkenen in het moment, echter op lange termijn wel goed, zolang er goed contact is en de medewerker hier inspraak in heeft. Tuurlijk wil Acture iemand weer snel beter hebben, dat wil een werkgever ook, het UWV ook en als het goed is een medewerker ook. Medewerker krijgt betaald tijdens ziekte en heeft hiervoor wel verplichtingen. Iemand die dit als belastend ervaart, vraag ik me af of iemand ook geschikt is voor het arbeidsproces. Het kan dus zijn dat iemand echt ziek is of grijs verzuim.
He, ga nu niet nuanceren. Dit was juist zo'n lekker telegraaf-draadje aan het worden met allemaal zielige mensen en stoute bazen die alleen maar van hun mensen af willen.

Gesloten