LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hoe ga je om met schimmel in je huurwoning?

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest of nog gaan komen.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5426
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Hoe ga je om met schimmel in je huurwoning?

Ongelezen bericht door Radar »

Schimmel in je huurhuis is niet alleen vies, maar kan ook schadelijk zijn voor je gezondheid. Je woningcorporatie moet het probleem oplossen. Wat als die niks doet?

Meer over dit onderwerp

Maandag 24 april in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

bierkrat1958
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 okt 2011 14:28

Re: Hoe ga je om met schimmel in je huurwoning?

Ongelezen bericht door bierkrat1958 »

Ik heb in het verleden hetzelfde probleem met schimmel gehad dit kwam omdat onder de woningen niet geheid was, ik heb het schimmelprobleem opgelost door te sauzen met latex op terpentine basis.sindsdien geen last meer gehad,ook zou het opgelost kunnen worden door een afzuiging in de douche ruimte te instaleren.

mrdummy
Berichten: 14
Lid geworden op: 24 apr 2017 21:22

Re: Hoe ga je om met schimmel in je huurwoning?

Ongelezen bericht door mrdummy »

Meeste schimmel ontstaat door:
- slechte luchtverversing
- hoge vochtigheid dat niet snel weg wil
- te koude muurdelen
- slechte isolatie
- dieren en beesten maken delen erg vies en daar is schimmel dol op...

Als je ondanks preventieve behandelingen weer schimmel ziet ontstaan moet je als eerste kijken of de vochtigheid ter plekke niet te hoog is. De meest handige apparaat is infrarood camera FLIR kopen. Het kost wel wat ja, maar je ziet onmiddelijk waar stuk kouder is. Dan weet je dat daar isolatie probleem is, vochtigheid is hoog. Vochtige delen zijn altijd kouder dan droge delen. Zulke camera's worden gebruikt om de isolatieproblemen vast te stellen.

Er kunnen meer redenen zijn als isolatie niet goed is. De natuur heeft dan iets gedaan in de muur of onder de dak. Wespennesten, vogelnesten, onbedoelde dieren... Ook rotte hout en lekke daken tellen mee wat versleten is. Omdat deze dingen buiten je huis gebeuren is de huurbaas dus verantwoordelijk hiervoor. Jij kan er niks aan doen en vaak kan je er niet bij...

Wacht niet te lang mee als je dus wat ziet gebeurt. Maar ik verwacht dat huurbaas zegt dat je eigen probleem is, want je moet zelf zorgen voor de juiste ventilatie. Ga daarom op onderzoek uit, verzamel bewijzen met foto's. Hierdoor zal bewijslast overtuigend zijn dat je huurbaas toch even naar moet kijken en niet meer je eigen probleem is, omdat je al wat hebt geprobeerd. Bewijzen is sterker dan alleen maar met je woorden klagen bij de huisbaas. Je mond is helaas geen goede bewijsstuk want huurbaas kan niet in je hersenen kijken.
Mensen kunnen namelijk ook liegen. Denk daarom vooruit en zorg voor de bewijzen.

Gesloten