Radar

toggle menu

Overstap/beeindiging zorgverzekering grensarbeider

Heb je vragen omtrent verzekeringen? Of je hebt een duidelijke mening over verzekeraars? Geef hier jouw mening.

Overstap/beeindiging zorgverzekering grensarbeider

door Jep2399 » 19 jun 2017 15:43

Omdat ik als Nederlandse inwoner van Belgie onlangs gestopt ben met werken ben ik niet langer verplicht verzekerd voor de zorg in Nederland. De afmelding bij de zorgverzekering leek geen enkel probleem maar de afmelding bij het CAK lijkt bijna onmogelijk. Want daar staat geregistreerd dat ik verzekerd ben bij VGZ, terwijl dat 5 jaar geleden is. Sinds die tijd al meerdere keren van zorgverzekeraar gewisseld. Geen enkele zorgverzekeraar heeft mij gewezen op het feit dat ik telkens wanneer ik van verzekeraar wissel ik me bij de vorige af moet melden met een E106 formulier en me bij de nieuwe aan moet melden met een E108 formulier en deze dan via de Belgische mutualiteit naar het CAK moet sturen. Nu moet ik dit met terugwerkende kracht alsnog doen. Een hele klus en daarmee een tijdrovende bezigheid, die mij bespaard was gebleven als de zorgverzekeraars hun zaakjes en informatie goed op orde hadden. Hebben meer grensarbeiders hiermee te maken gehad?

Jep2399
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 12 maart 2012 15:05

RE: Overstap/beeindiging zorgverzekering grensarbeider

door NeoDutchio » 19 jun 2017 16:00

Jep2399 schreef:Omdat ik als Nederlandse inwoner van Belgie onlangs gestopt ben met werken ben ik niet langer verplicht verzekerd voor de zorg in Nederland. De afmelding bij de zorgverzekering leek geen enkel probleem maar de afmelding bij het CAK lijkt bijna onmogelijk. Want daar staat geregistreerd dat ik verzekerd ben bij VGZ, terwijl dat 5 jaar geleden is. Sinds die tijd al meerdere keren van zorgverzekeraar gewisseld. Geen enkele zorgverzekeraar heeft mij gewezen op het feit dat ik telkens wanneer ik van verzekeraar wissel ik me bij de vorige af moet melden met een E106 formulier en me bij de nieuwe aan moet melden met een E108 formulier en deze dan via de Belgische mutualiteit naar het CAK moet sturen. Nu moet ik dit met terugwerkende kracht alsnog doen. Een hele klus en daarmee een tijdrovende bezigheid, die mij bespaard was gebleven als de zorgverzekeraars hun zaakjes en informatie goed op orde hadden. Hebben meer grensarbeiders hiermee te maken gehad?


Een zorgverzekeraar moet u op de hoogte brengen dat u aanpassingen zelf moet doorgeven? U bent toch zelf en geheel vrijwillig naar België verhuisd? Daar horen alle lusten en lasten bij, dus ook het bijhouden van alle administratieve zaken. Afschuiven op een ander is makkelijk, maar u bent er zelf verantwoordelijk voor.
NeoDutchio
 
Berichten: 2823
Geregistreerd: 17 jan 2014 23:39

Geef de vorige berichten weer
Sorteer op

Keer terug naar Verzekeraars