Radar

toggle menu

Invorderingsbedrijf en vergelijkbare incassobedrijven

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.

Invorderingsbedrijf en vergelijkbare incassobedrijven

door Hopeless » 13 sep 2017 16:58

KUNNEN INCASSOBEDRIJVEN ZOALS INVORDERINGSBEDRIJF BV GESTOPT WORDEN MET BENADELEN?

Wanneer je internet doorspit dan zijn er heel wat negatieve reviews over Invorderingsbedrijf te vinden. Reviews en veroordelingen (zie o.a. ECLI:NL:RBGEL:2015:5542, uitspraak reclamecode commissie Dossiernr:2014/00604, enz.) die er niet om liegen. De overheid, bij monde de AFM/ACM, willen of kunnen aan dit soort praktijken niets doen. Mogelijk dat publiciteit en/of een gecoördineerd burgerinitiatief incassobedrijven zoals Invorderingsbedrijf kunnen doen stoppen. Immers, het kan toch niet zo zijn dat misleiding ZZp-ers, kleine MKB-bedrijven en particulieren financieel ernstig duperen.
Op de site van de consumentenbond ( https://community.consumentenbond.nl/ge ... ndex2.html ) zijn heel wat verhalen van gedupeerden terug te vinden en wordt een aanzet gedaan om via een collectief iets te doen om dit onrecht een halt toe te roepen. Naar mijn mening is dit een zeer goed initiatief. Zo'n collectief zou wel eens veel mensen kunnen helpen, vandaar dat ik dit onder de aandacht van dit forum wil brengen. Zelf heb ik langzamerhand al wat ervaringen met dit bedrijf en wil mij dan ook gaan aansluiten bij die groep. Mocht blijken dat dit aangekondigde initiatief niet van de grond wil komen, dan overweeg ik serieus om zelf hiertoe actie te ondernemen. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben en/of bereid zijn hiermee te helpen? Het kan toch niet zo zijn dat je als consument (particulier of zakelijk) straffeloos als melkkoe door dit soort bedrijven gebruikt kunt worden.

Hopeless
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 13 sep 2017 01:10

RE: Invorderingsbedrijf en vergelijkbare incassobedrijven

door Nijogeth » 13 sep 2017 18:12

Maar wat doen zij dan?
Nijogeth
 
Berichten: 1031
Geregistreerd: 28 apr 2017 19:51

RE: Invorderingsbedrijf en vergelijkbare incassobedrijven

door Hopeless » 13 sep 2017 21:33

Het initiatief-plan is terug te vinden op https://community.consumentenbond.nl/ge ... ndex1.html
Degene die dit gelanceerd heeft wil actie ondernemen om Invorderingsbedrijf te laten stoppen met nog meer mensen te duperen en zien dat de aangesloten gedupeerden mogelijk een deel van hun geld terug gaan zien.
Hopeless
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 13 sep 2017 01:10

RE: Invorderingsbedrijf en vergelijkbare incassobedrijven

door Hopeless » 13 sep 2017 21:35

Degene die de aanzet heeft gegeven is volgens mij owner57. Dit ter aanvulling.
Hopeless
 
Berichten: 5
Geregistreerd: 13 sep 2017 01:10

RE: Invorderingsbedrijf en vergelijkbare incassobedrijven

door atlas1302 » 13 sep 2017 22:38

Gewoon deze bedrijfjes links laten liggen, als u naar de tandarts gaat zoekt u toch ook een goeie professional uit en geen kwakzalver, bovendien is het alleen een incasso bedrijf zonder deurwaarder.

Ik heb ook een akkefietje gehad met Joost toen hij met absurde rekeningen begon te smijten, komt u het maar halen als u in de buurt ben, zo heb ik het netjes gezegd.

Het zou beter zijn als men de ogen beter open houdt en eerst wat informatie inwint van het bedrijf, als iereen dat nu eens zou doen dan hebben deze kneuzen niks meer te doen...maar helaas!

Ik beroep mij er niet meer op en nog beter let op aan wie u jouw centjes geeft. 8)
atlas1302
 
Berichten: 368
Geregistreerd: 07 sep 2016 23:45

Geef de vorige berichten weer
Sorteer op

Keer terug naar Incasso