Ervaring met BIEDVEILINGEN.NL

Hier kan je jouw mening kwijt over zaken die niet voorkomen in de bovenstaande onderwerpen.
Simba14
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 feb 2018 14:58

Ervaring met BIEDVEILINGEN.NL

Ongelezen bericht door Simba14 » 24 feb 2018 15:19

Beste Forumleden,

Ondanks dat ik niet de echte misdaadverslaggever ben, heb ik sterk de twijfels aan de betrouwbaarheid van de veilingsite BIEDVEILINGEN.NL :?
Reeds enige tijd probeer ik artikelen te bestellen via deze veilingsite waarbij ik telkens zelf op de laatste seconden overbied en de klok weer van 15, 30 of 40 seconden begint terug te tellen. Tot zover geen probleem. Wat uiterst merkwaardig is dat je zou verwachten dat als je de laatste seconden overbiedt enkel de tot dan toe bekende laatste bieder nog mee zou doen (anders hadden de andere bieders of eventuele nieuwe bieders reeds eerder overboden). Vervolgens wordt opeens overboden door nieuwe of oude bieders. Dit gebeurt niet een enkele keer maar continu. Ik vraag me af of deze nieuwe of oude bieders wel of niet verschrijnen enkel om de veilingprijs op te drijven.
Wie heeft ook soortgelijke ervaringen met de site?
Probeer het anders zelf maar eens en vertel wat jou ervaring is.

Alvast bedankt voor het lezen en eventuele reacties.

NeoDutchio
Berichten: 4876
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Ervaring met BIEDVEILINGEN.NL

Ongelezen bericht door NeoDutchio » 24 feb 2018 22:15

De meeste mensen gaan pas bieden op het eind. Als je in het begin tegen elkaar gaat opbieden wordt de prijs een stuk hoger. Dus weinig mensen bieden tijdens de veiling en als de prijs leuk is op het eind stromen de biedingen binnen. Eigenlijk heel logisch.

Maar nu even serieus, credits kopen om te mogen bieden? Betalen om een bod uit te mogen brengen. Ziet u het al voor u, je loopt een veilinghal binnen en vooraf moet je betalen om een aantal biedingen te doen. Hoe serieus kan je het dan nog nemen? Je weet niet wie er nog meer meebieden en winnen doe je nooit. En dat is weer te lezen op diverse klachtensites. Als u graag van uw geld af wil, mijn bankrekening kan nog wel wat gebruiken. Maakt u er in ieder geval nog een ander blij mee.

snuffel1
Berichten: 3110
Lid geworden op: 06 dec 2012 16:14

Re: Ervaring met BIEDVEILINGEN.NL

Ongelezen bericht door snuffel1 » 25 feb 2018 08:58

Grappige site dat dan weer wel, bij elke bieding gaan de secondes weer omhoog dus als u op zeg één seconde resttijd biedt komt er weer een aantal secondes bij en kan u weer overboden worden wat ik ook zie gebeuren. Uitleg krijg je pas als je een account hebt aangemaakt en dat doe ik maar even niet, bij geen enkele "veiling" staat een definitieve eindtijd en gezien de prijs van nog geen honderd euro voor een 65 inch Oled tv kan het biedproces nog weken doorlopen zeker als het bod per bieding één eurocent stijgt. De credits die blijkbaar niet gratis zijn is het verdienmodel van deze website want als een credit zeg tien cent kost dan verdwijnt er negen cent in de zak van de eigenaren.

stofzuigertje

Re: Ervaring met BIEDVEILINGEN.NL

Ongelezen bericht door stofzuigertje » 25 feb 2018 18:28

Na hoogste bod komt er extra tijd bij, een vertrouwd systeem dat ook bekende veilinghuizen hebben, eenmaal, andermaal en weer verder... als iemand op laatste.....

Plaats reactie