Verzekeren fysiotherapie steeds lastiger

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Radar
Site Admin
Berichten: 5408
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Verzekeren fysiotherapie steeds lastiger

Ongelezen bericht door Radar »

Fysiotherapeuten en patiënten maken zich grote zorgen over de toegankelijkheid van de fysiotherapie. Zorgverzekeraars zetten fysiotherapeuten steeds meer onder druk, waardoor ze geen contracten afsluiten. De patiënt draait hierdoor voor een groot deel van de kosten op. Met een petitie die inmiddels online en op papier ruim 8000 keer is ondertekend willen zij politiek Den Haag wakker schudden.

Bekijk het fragment hier

criticus2
Berichten: 864
Lid geworden op: 06 sep 2018 12:38

Re: Verzekeren fysiotherapie steeds lastiger

Ongelezen bericht door criticus2 »

Ik geef de fysiotherapeuten groot gelijk. Wurgcontracten , te veel tijd nodig voor absurde administratieve eisen.

Zorgverzekeraars gaan uiteraard de schuld van deze ontwikkeling bij de beroepsgroep leggen, dat is te voorzien. Maar dit is wat de regering wil: uitkleding van de zorg want dat wordt ""goedkoper"".... lange termijn visie ontbreekt overduidelijk weer, kostenbeperkingen op korte termijn heeft voorrang. en economische schade door langere ziekte trajecten wordt al helemaal niet naar gekeken. Los van de effecten op kwaliteit van leven.

Ex-contractant
Berichten: 1
Lid geworden op: 03 mar 2020 13:42

Re: Verzekeren fysiotherapie steeds lastiger

Ongelezen bericht door Ex-contractant »

Goede petitie voor een groot probleem in de zorg: de marktwerking!
Fysiotherapeuten hebben te maken met wurgcontracten van de steeds maar groter wordende verzekeraars waar weinig tegen te doen is. Gevolg is o.a. absurde administratieve eisen, behandel-indexen met evt korting op tarieven wat al niet hoog is. Dit wordt niet vermeld in de polis van de patiënt.
Geen contract tekenen betekent voor de fysiotherapeut geen vergoeding uit de basisverzekering en minder voor de behandeling uit de aanvullende verzekering. Dit heeft grote gevolgen voor de vergoeding van de chronische patiënt en voor de fysiotherapeut. Er is meestal ook geen keuzevrijheid voor de patiënt en ze kunnen niet de zorg krijgen wat ze denken verzekert te hebben.
Zowel de patiënt als de beroepsgroep staat financieel onder druk door de zorgverzekeraar! De goede zorg die altijd geleverd is kan niet meer geboden worden en dit gaat vooral ten kosten van mensen met zorg en een krappe beurs. Marktwerking is een ramp voor de patiënt en de zorgverlener en de zorgverzekeraar is de lachende derde!
De beroepsgroep moet zich sterker maken en massaal niet tekenen dan zit de zorgverzekeraar met een probleem want deze heeft een zorgplicht!
Hoop dat er nu eens meer aandacht voor komt en veel mensen de petitie tekenen!!

Gesloten