Pagina 1 van 1

Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 10:42
door Kim1972
Wij zijn voornemens in onze nieuwe keuken een zwarte Quooker kraan te plaatsen.
Nu vraag ik me af wat jullie ervaringen zijn. Beschadigd hij snel? Is het gewoon een geverfde kraan, dus als je er met een pan oid tegenaan staat springen er dan stukjes verf af? Gaat hij na verloop van tijd bladderen? Kan me voorstellen dat de hitte van het water niet goed is voor de laklaag (als het tenminste een laklaag betreft). Zijn er hier mensen die zo'n kraan al een tijdje gebruiken en kunnen vertellen wat hun ervaringen zijn?

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 11:05
door Kim1972
Uiteraard, maar hoe objectief zijn die? Gegoogled heb ik ook, maar vind geen info specifiek over de zwarte kraan.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 11:20
door crazyme
Het kokend hete water loopt door een dun slangetje door de kraan, de buis zelf wordt dus niet zo heet.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 14:24
door peter17111962
Houdt er wel rekening mee dat een Quooker, op het moment dat deze het water verwarmd , dat deze al snel een
vermogen verbruiken van 2500 Watt of nog meer. Hoewel dit maar kort is, zal de kosten voor het stroomverbruik
best meevallen. Op hun sites wordt helaas alleen vermeld wat het gemiddelde stroomverbruik is op jaarbasis. Op
zich klopt deze berekening, maar U zult niet de eerste, en ook niet de laatste zijn, die, wanneer dit ding inschakelt,
dat de stroom uitvalt omdat het maximale verbruik op dat moment in uw woning wordt overschreden. Vraag maar
eens na bij een goede elektricien. Pas als deze verteld dat zo een ding bij uw woning geen probleem is, kunt U rustig
zo een ding aanschaffen.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 15:07
door Jablan
Liever een 400 Volt aansluiting in de keuken?

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 15:31
door HADES2001
crazyme schreef:
06 jul 2020 11:20
Het kokend hete water loopt door een dun slangetje door de kraan, de buis zelf wordt dus niet zo heet.
Wij hebben er 1 op het werk en kan je melden die buis word gewoon heet. Ook logisch gezien er kokend water doorheen komt.
Gezien de prijs zou ik het er zelf niet voor over hebben maar het werkt wel.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 19:01
door crazyme
HADES2001 schreef:
06 jul 2020 15:31
crazyme schreef:
06 jul 2020 11:20
Het kokend hete water loopt door een dun slangetje door de kraan, de buis zelf wordt dus niet zo heet.
Wij hebben er 1 op het werk en kan je melden die buis word gewoon heet. Ook logisch gezien er kokend water doorheen komt.
Gezien de prijs zou ik het er zelf niet voor over hebben maar het werkt wel.
Dit zegt quooker zelf :
Een geïsoleerde kraanuitloop

Bij alle modellen is de uitloop goed geïsoleerd, waardoor je je na het tappen van kokend water niet aan de Quooker zelf kunt branden.

Ook is er in de kraan een aparte aanvoer van het warme en koude water. Kokend water wordt aangevoerd via een andere slang.
https://www.quooker.nl/de-veiligste-keuze-in-de-keuken

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 20:31
door riddert
Bij twijfel niet doen. Gewoon een chromen exemplaar in de keuken schroeven.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 21:25
door Moneyman
crazyme schreef:
06 jul 2020 19:01
HADES2001 schreef:
06 jul 2020 15:31
crazyme schreef:
06 jul 2020 11:20
Het kokend hete water loopt door een dun slangetje door de kraan, de buis zelf wordt dus niet zo heet.
Wij hebben er 1 op het werk en kan je melden die buis word gewoon heet. Ook logisch gezien er kokend water doorheen komt.
Gezien de prijs zou ik het er zelf niet voor over hebben maar het werkt wel.
Dit zegt quooker zelf :
Een geïsoleerde kraanuitloop

Bij alle modellen is de uitloop goed geïsoleerd, waardoor je je na het tappen van kokend water niet aan de Quooker zelf kunt branden.

Ook is er in de kraan een aparte aanvoer van het warme en koude water. Kokend water wordt aangevoerd via een andere slang.
https://www.quooker.nl/de-veiligste-keuze-in-de-keuken
Daar staat dus slechts dat de uitloop (!) niet kokend heet wordt. De buis zelf wordt dat echter absoluut wel.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 22:32
door crazyme
@moneyman: jij hebt een quooker en hebt dat ook getest ?

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 22:54
door 16again
Moneyman schreef:
06 jul 2020 21:25
Daar staat dus slechts dat de uitloop (!) niet kokend heet wordt. De buis zelf wordt dat echter absoluut wel.
De uitloop is de hele hals. Wat bedoel je met buis?

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 23:01
door Robke87
crazyme schreef:
06 jul 2020 22:32
@moneyman: jij hebt een quooker en hebt dat ook getest ?
Ik wel en wil het eventueel morgen wel eens testen, maar ik geloof niet dat het heet word.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 06 jul 2020 23:18
door Moneyman
Onder “uitloop” versta ik letterlijk het stuk waar het water daadwerkelijk uitstroomt. Niet de complete buis/hals/leiding/kraan/hoejehetnoemenwilt. Mijn ervaring met meerdere typen is dat die hals gewoon serieus heet wordt.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 07 jul 2020 08:02
door Kim1972
Dank voor jullie reacties. Er zitten zeker nuttige opmerkingen bij.

Maar ik weet nog steeds niet wat die zwarte laag is en of die snel beschadigd of lelijk wordt.

Mensen die zo'n kraan al een poosje gebruiken en ervaring hebben met hoe het zwart zich houdt?

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 07 jul 2020 09:19
door HADES2001
crazyme schreef:
06 jul 2020 19:01
HADES2001 schreef:
06 jul 2020 15:31
crazyme schreef:
06 jul 2020 11:20
Het kokend hete water loopt door een dun slangetje door de kraan, de buis zelf wordt dus niet zo heet.
Wij hebben er 1 op het werk en kan je melden die buis word gewoon heet. Ook logisch gezien er kokend water doorheen komt.
Gezien de prijs zou ik het er zelf niet voor over hebben maar het werkt wel.
Dit zegt quooker zelf :
Een geïsoleerde kraanuitloop

Bij alle modellen is de uitloop goed geïsoleerd, waardoor je je na het tappen van kokend water niet aan de Quooker zelf kunt branden.

Ook is er in de kraan een aparte aanvoer van het warme en koude water. Kokend water wordt aangevoerd via een andere slang.
https://www.quooker.nl/de-veiligste-keuze-in-de-keuken
Het klopt dat je je eigen er niet aan brand en met brandwonden zit, maar het word wel zo warm dat je hem niet even graag vastpakt.
@TS, geen idee hoe die kraan er over 10 jaar uit ziet, hier 2 jaar ziet er nog steeds goed uit.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 07 jul 2020 09:43
door JozJan
Net even getest. Bij mijn Quooker wordt de uitloop (de hele hals) niet heet als er kokend water door stroomt.
Het is alleen geen zwarte, dus op vlak van de kleur kan ik niks zinnigs zeggen.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 07 jul 2020 13:23
door Thatch22
Heerlijk de Quooker, nee de uitloop wordt warm, niet heet. Materiaal is van goede kwaliteit. Ik geen zwarte dus daar kan ik je niet helpen.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 09 jul 2020 11:47
door Kim1972
Dank voor jullie reacties, hier kan ik wel wat mee.

Re: Ervaringen met zwarte Quooker kraan

Geplaatst: 09 jul 2020 12:03
door Veldt01
Wij hebben een Quooker en meer dan handwarm wordt de schacht inderdaad niet.
Als je voor de matte zwarte finish wilt gaan zou ik heel goed navragen wat voor materiaal de finish is, we hadden hiervoor een peperdure designkraan uitgevoerd in Mat zwart en dat was nieuw heel fraai echter ook met goed schoonmaken (dagelijks en zonder bijtende middelen) bleef hij niet heel lang mooi (je ziet er letterlijk alles op en vlekken/verkleuringen waren onvermijdelijk).

Dus als je bereid bent om het ding meer dan regelmatig schoon te maken en niet de eis hebt dat de kraan er ook na drie jaar nog als nieuw uit moet zien (kortom als je duidelijke gebruikssporen geen probleem vindt) is het wellicht een optie.
Wil je dat niet dan kun je beter voor chroom of mat chroom gaan dat is op alle punten een stuk houdbaarder (dat laatste met name in een regio met relatief hard water)