Pagina 1 van 1

Beslag leggen op mijn bankrekening.

Geplaatst: 06 sep 2020 08:44
door Vinhbao
Ik heb sindskort een brief van de deurwaarder ontvangen, met daarin dat ze een beslag wil leggen op mijn bankrekening.
Ik heb een studieschuld en heb een betalingsregeling lopen bij deze deurwaarder. Ik betaal ze elk maand netjes, maar sinds
26 augustus 2020 heb ik een brief ontvangen dat ze beslag wil leggen op mijn bankrekening. Uit het niets heb ik deze brief gekregen. Ik heb geen achterstand op mijn betalingsregeling, ik betaal ze gewoon netjes zoals afgesproken dus ik begrijp niet waarom ik deze brief heb ontvangen. Of is deze brief gewoon een waarschuwing, of willen ze gewoon dat ik maandelijks meer ga betalen? Ik weet het echt niet, misschien weet iemand het. Graag reactie.

Re: Beslag leggen op mijn bankrekening.

Geplaatst: 06 sep 2020 10:57
door kweenie
De enige die dit zal weten is de deurwaarder. Dus maandag even contact opnemen.

Re: Beslag leggen op mijn bankrekening.

Geplaatst: 06 sep 2020 11:26
door sylvesterb
Jose2501 schreef:
06 sep 2020 11:09
Geen contact opnemen met adresgegevens uit de brief of mail. Kan zomaar oplichtingspoging zijn. En dan bel je met de verkeerde.

Eerst zou ik DUO bellen en vragen waarom zij incassoburo hebben ingeschakeld. Terwijl jij gewoon maandelijks je schuld afbetaalt.
Misschien hebben zij fout gemaakt of iets vergeten in hun administratie.
TS geeft toch aan dat DUO de schuld uit handen heeft gegeven aan een deurwaarder en dat hij met deurwaarder een regeling heeft lopen, waarom zou hij dan DUO moeten bellen om te vragen waarom ze een deurwaarder (geen incassobureau) hebben ingeschakeld? Hij weet de rede toch.....

Zou gewoon de deurwaarder bellen en navraag doen waarom ze een bankbeslag willen leggen terwijl jij je afspraken over het aflossen nu nakomt.

Re: Beslag leggen op mijn bankrekening.

Geplaatst: 06 sep 2020 12:56
door juliomariner
Aangezien duo de zaak aan een deurwaarder heeft gegeven en TS daar een betalingsregeling mee heeft is de deurwaarder hierover te benaderen en niet DUO.

Re: Beslag leggen op mijn bankrekening.

Geplaatst: 06 sep 2020 13:52
door moederslink
Inderdaad, als dit klopt heeft DUO de zaak uit handen gegeven en moet je de deurwaarder contacten en niet DUO , zij staan er nu buiten.

Re: Beslag leggen op mijn bankrekening.

Geplaatst: 06 sep 2020 14:27
door Lady1234
Maar kijk op internet of het telefoonnummer in de brief van diedeurwaarder overeenstemt met de gegevens van dat deurwaarderskantoor op internet.

Re: Beslag leggen op mijn bankrekening.

Geplaatst: 06 sep 2020 14:35
door Arizonakid
Inderdaad, neem contact op met de deurwaarder waarmee je je afbetalingsregeling hebt afgesproken. Hij zal ongetwijfeld weten waarom de brief is verstuurd, als hij bij hem vandaan komt.

Re: Beslag leggen op mijn bankrekening.

Geplaatst: 06 sep 2020 18:06
door kuklos
Bel de deurwaarder. Op basis van de informatie die hier gegeven is kunnen wij ook niet weten waarom er beslag wordt gelegd.

Re: Beslag leggen op mijn bankrekening.

Geplaatst: 07 sep 2020 08:36
door Moneyman
Jose2501 schreef:
06 sep 2020 12:19
@sylvester het is toch beter om direct contact op te nemen met de organisatie waar je je schuld aan aflost? Incassobureaus en deurwaarders zijn tussenpersonen.
Nee, dat is juist iets wat je pertinent niet moet doen. De oorspronkelijke schuldeiser heeft vaak geen flauw idee van wat er speelt in zijn dossiers - dat heeft hij immers niet voor niets uitbesteedt aan de gerechtsdeurwaarder. De verkeerde partij gaan bellen levert slechts onnodige ruis op.

TS moet gewoon even de deurwaarder bellen op het hem bekende telefoonnummer, of even inloggen in zijn mijn-omgeving.

Re: Beslag leggen op mijn bankrekening.

Geplaatst: 07 sep 2020 14:11
door Radar
Leestekens toegevoegd aan bericht van TS en berichten van andere gebruikers over het gebrek hieraan zijn verwijderd. Graag weer ontopic. Fijne dag! ^YB