Pagina 1 van 1

Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 23 sep 2021 16:38
door PENSIONADO1952
De oude verpakking (8 flesjes van 100 gram) was van Magere YOGHURT (89%) gemaakt.
De nieuwe verpakking (8 flesjes van 75 gram) is nu van Magere MELK (82%) gemaakt.
De koolhydraten , suikers, is VERDUBBELD. Oftewel het is nu eerder een energiedrankje geworden.
Tevens is de prijs aanzienlijk verhoogd: was Euro 4,19 per verpakking , NU Euro 5,29 per verpakking!!
Oftewel 25 gram minder inhoud per flesje EN duurder, EN zoeter.....

Op de verpakking staat tevens: ORIGINAL Zuivel Yoghurt Drank !!

Ik heb geprobeerd om de fabrikant te contacten (Upfield Nederland B.V. Rotterdam) , maar dat is mij niet gelukt.
Hun website www.pro-activ.com kan geen klachtenformulier laten gebruiken in het Nederlands.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 23 sep 2021 16:52
door Lady1234
Als ik u was zou ik gewoon een schaaltje magere yoghurt nemen. Lijkt me gezonder, ook voor uw portemonnee.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 23 sep 2021 18:19
door 16again
PENSIONADO1952 schreef:
23 sep 2021 16:38
Op de verpakking staat tevens: ORIGINAL Zuivel Yoghurt Drank !!
Waarom mag dat er op staan? Het is niet meer de originele samenstelling, en er zit geen yoghurt meer in

Om de andere dag neem ik een literpak magere yoghurt, lijkt me beter en goedkoper dan dat gerommel met de 1 sloks flesjes

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 26 sep 2021 12:36
door Hannie van Ieperen
De beste yoghurt is altijd nog de volle yoghurt. Net als roomboter zijn het onbewerkte producten en komt er geen chemie aan te pas. Slecht voor de chlorestorol? Nee hoor, dat is een oud verhaal wat de Keuringsdienst voor Waren nog altijd hanteert maar allang is achterhaalt. Chemische bewerkingen van voedsel doet veel en veel meer kwaad.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 26 sep 2021 12:54
door Erthanax
Aan melk wordt eerst alle vet onttrokken door centrifugeren (dat is overigens geen chemisch proces), daarna wordt de wettelijk voorgeschreven hoeveelheid melkvet weer toegevoegd: 1,5% voor halfvolle melk, 3% voor volle melk.
Yoghurt wordt gemaakt van taptemelk (ontvet, <0,5% vet), halfvolle melk of volle melk. Het productieproces voor magere, halfvolle of volle yoghurt verschilt verder niet essentieel.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 26 sep 2021 12:56
door angel1978
En pasteuriseren doen we tegenwoordig niet meer aan? Of hoort dat niet bij bewerken? Is dat dan wel of niet chemie?

De keuringsdienst van waren vindt overigens niet zoveel van cholesterol en houd daar ook geen verhalen over.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 26 sep 2021 13:02
door kuklos
Hannie van Ieperen schreef:
26 sep 2021 12:36
Chemische bewerkingen van voedsel doet veel en veel meer kwaad.
:roll: :roll: :roll:
Koken is een chemische bewerking waarmee je de structuur van het voedsel verandert. Dus, welke tips heb je nog meer voor ons.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 26 sep 2021 14:11
door 16again
Hannie van Ieperen schreef:
26 sep 2021 12:36
De beste yoghurt is altijd nog de volle yoghurt. Net als roomboter zijn het onbewerkte producten en komt er geen chemie aan te pas.
De fermentatiestap in de bereiding van yoghurt is evengoed een chemische reactie.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 26 sep 2021 14:16
door kuklos
Hannie van Ieperen schreef:
26 sep 2021 12:36
Chemische bewerkingen van voedsel doet veel en veel meer kwaad.
Bakken, braden, frituren, marineren, zouten, en nog wel wat meer dingen zijn ook chemische bewerkingen. Dus ik begin heel erg benieuwd te worden naar welke wijsheden jij allemaal nog meer met ons te delen hebt.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 27 sep 2021 15:28
door xflorisx
Yoghurt wordt gemaakt door een bacterie. Heeft niets met fermenteren te maken en ook niet met pasteuriseren.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 27 sep 2021 15:31
door angel1978
Waar wordt die yoghurt van gemaakt denk je? Rauwe melk?
Roomboter en volle melk mag je in hetzelfde rijtje zetten..

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 27 sep 2021 15:50
door 16again
xflorisx schreef:
27 sep 2021 15:28
Yoghurt wordt gemaakt door een bacterie.
Klopt. En dat proces noemen we fermenteren:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fermentatie

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 27 sep 2021 19:21
door xflorisx
16again schreef:
27 sep 2021 15:50
xflorisx schreef:
27 sep 2021 15:28
Yoghurt wordt gemaakt door een bacterie.
Klopt. En dat proces noemen we fermenteren:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fermentatie
Eerste regel uit jouw citaat: Fermentatie (Latijn: fermentum, zuurdeeg) is, in de biochemie, het omzetten van biologische materialen (substraat) in afwezigheid van zuurstof (anaeroob)

Zo wordt Yoghurt niet gemaakt. Dat is een andere bacterie en niet anaeroob.
Yoghurt kun je zelf maken van volle melk en een klein beetje Yoghurt en dan een nachtje bewaren op 37 graden C.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 27 sep 2021 19:21
door lievemarie
breien schreef:
27 sep 2021 19:17
Roomboter komt niet rechtstreeks uit de uier van de koe. Tenminste dat denk ik.
Zou lastig melken zijn. Zielig voor de koe.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 27 sep 2021 22:59
door 16again
xflorisx schreef:
27 sep 2021 19:21
16again schreef:
27 sep 2021 15:50
Klopt. En dat proces noemen we fermenteren:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Fermentatie
Eerste regel uit jouw citaat: Fermentatie (Latijn: fermentum, zuurdeeg) is, in de biochemie, het omzetten van biologische materialen (substraat) in afwezigheid van zuurstof (anaeroob)

Zo wordt Yoghurt niet gemaakt. Dat is een andere bacterie en niet anaeroob.
Yoghurt kun je zelf maken van volle melk en een klein beetje Yoghurt en dan een nachtje bewaren op 37 graden C.
Op die wiki bladzijde wordt ook yoghurt genoemd, al is dat niet op de 1e regel.
Hier staat een recept om yoghurt zelf te maken:
https://simoneskitchen.nl/zelf-yoghurt- ... eenvoudig/
In de instructies "met machine" gaat er gewoon een deksel op tijdens fermentatiestap, anaeroob dus.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 27 sep 2021 23:15
door Lady1234
lievemarie schreef:
27 sep 2021 19:21
breien schreef:
27 sep 2021 19:17
Roomboter komt niet rechtstreeks uit de uier van de koe. Tenminste dat denk ik.
Zou lastig melken zijn. Zielig voor de koe.
Behalve als het heel erg warm is in die stal.

Re: Becel ProActiv cholesterol NIET gezond meer

Geplaatst: 28 sep 2021 07:27
door witte angora
breien schreef:
27 sep 2021 19:17
Roomboter komt niet rechtstreeks uit de uier van de koe. Tenminste dat denk ik.
Ik denk er ander over. Melk komt toch ook niet uit een pak?

Maar dit gaat off-topic. :wink: