Factuur ruim 2000 euro hoger dan offerte

Goede of slechte ervaringen met aannemers, installateurs en/of glazenwassers? Geef hier jouw mening.
Radar
Site Admin
Berichten: 5410
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Factuur ruim 2000 euro hoger dan offerte

Ongelezen bericht door Radar »

Is het jou weleens overkomen dat een klusjesman of aannemer met een veel hogere factuur komt dan eerder was afgesproken?
In de Radar-uitzending van 8 november gaat verslaggever Fons Hendriks verhaal halen bij een bedrijf dat meerwerk als verdienmodel ziet.

Je kunt de uitzending hier terugzien:
https://radar.avrotros.nl/uitzendingen/ ... ar-checkt/

Veldt01
Berichten: 929
Lid geworden op: 16 jul 2006 15:05

Re: Factuur ruim 2000 euro hoger dan offerte

Ongelezen bericht door Veldt01 »

De meeste mensen snappen niet wat "meerwerk" maar ook "minderwerk" precies inhoudt.
Een bedrijf brengt op basis van het gevraagde en wat zij redelijkerwijs (vanuit hun rol als specialist) mogen verwachten een
offerte uit. Alles wat daarbuiten valt (op basis van de initiële opdracht) valt onder meer of minderwerk (en daar moet door de opdrachtgever voorafgaand aan de uitvoer toestemming voor worden gegeven, gebeurd dat niet dan is er doorgaans geen recht op verrekening).

Waar het meestal mis gaat is dat aannemers doorgaans heel slecht zijn in nee zeggen, dit in combinatie met de opdrachtgever die zich met de bouw bemoeit, zich steeds weer bedenkt en nieuwe opdrachten / aanpassingen door laat voeren die stuk voor stuk verrekend worden als extra werk en dit kan al heel snel uit de hand lopen.
Overigens lijkt 2K veel maar dit kan voor een grotere klus ook relatief weinig zijn.

En helaas ook een goede aannemer heeft recht op meerwerk/extra werk en een mindere zal hier inderdaad zijn offerteprijs op aanpassen om de "klus" te krijgen en daarna de benodigde marge te behalen (meteen ook een goede les voor een klant die zo nodig voor de laagste prijs moest gaan).

Ton2.1
Berichten: 4
Lid geworden op: 01 jan 2021 14:41

Re: Factuur ruim 2000 euro hoger dan offerte

Ongelezen bericht door Ton2.1 »

In 2020 heb ik mijn huis laten schilderen via 'Vereniging Eigen Huis'. Online een offerte aangevraagd: € 2700, dus volgende stap. Bij controle door het schilderbedrijf bleek dat mijn vlakke voordeur zonder openingen, met weldorpel, niet gezien werd als vlakke deur, maar als bewerkte deur: toeslag. Een paneel in een pui werd gezien als 'raam'. Volgens mij hoefde er alleen een extra tussendorpel geschilderd te worden. Het kozijn waar het paneel in zat was al berekend. Deuren met stapeldorpels? Bewerkte deuren, ook al heb je daar nauwelijks meer werk aan dan ten opzichte van een dichte deur. Groot glasvlak in een deur (slechts 3 stapeldorpels aan de onderzijde)? Net zo duur als een deur met een patrijspoort... Bijgestelde offerte: € 4.300. En graag nu beslissen... "Want het is druk"
Omdat het hard nodig was schoorvoetend en met tegenzin akkoord gegaan. Behandelingen doorgesproken: schuren, kitten, grondverf, 2 lagen aflakken.
Omdat ik de week dat de schilders kwamen thuis was, heb ik zelf kunnen zien dat meerdere behandelingen anders, of zelfs helemaal niet, zijn uitgevoerd. Bij de oplevering gemeld, maar de mijnheer van Eigen Huis vond het prima geschilderd. Overal spatten: op mijn glazen luifel, op de vensterbanken, op mijn laminaat... Geen verf achtergelaten voor bijwerken van beschadigingen.
Uiteindelijk zijn er 2 schilders 3,5 dag bezig geweest. De (kwaliteits)verf had ik zelf gekocht. De 3e schilder lag te slapen in de bedrijfsauto. Had een zwaar weekend gehad.
Als ik e.e.a. dan omreken was de prijs zeker €1.000 te hoog.
Na nog geen 3 maanden begon het schilderwerk te scheuren. Bijgewerkt met een andere kleur. "Want het moet nog opdrogen en dan is het dezelfde kleur". Ja, ja...
Over 3 jaar laat ik mijn huis weer schilderen, maar vraag zelf direct wel meerdere offertes op bij schilders. Nooit meer via Eigen Huis!

Nevyn
Berichten: 823
Lid geworden op: 27 jul 2016 18:15

Re: Factuur ruim 2000 euro hoger dan offerte

Ongelezen bericht door Nevyn »

Maar waarin accepteert u dat dan allemaal?
Waarom koopt u zelf het verf?
Waarom spreekt u de schilders niet gelijk aan
Mijn ervaringen met eigenhuis keuringen zijn erg goed, maar ondanks blijf ik ook zelf denken en beslissen.

Plaats reactie